Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптичен интернет на виваком

Featured Replies

Здравейте. 

Миналата седмица, генерално в квартала и наоколо, виваком имаха проблем с оптичният интернет и телевизия.
От тогава насетне, всеки ден по обяд (между 10-14ч да кажем), интернетът изчезва или е на изключително ниска скорост и така за 1-2 часа и после се оправя сам.
Естествено, от 123, почти всеки ден от тогава насетне, ми изпращат техник, който идва часове след това и нищо не се установява. Смених техният рутер, пожелах медиен конвертор, сложих свой рутер - ефект нулев.
Съответно, всеки ден се разправяме с техниците, че проблемът не е в мен.
Отговор? Какво ли разбирам аз, щом само аз се оплаквам на този адрес, проблем с оптиката до апартамента значи няма (в блокът има само още един човек, който е с оптичен кабел, не работи от вкъщи, как да знае човекът дали го засяга и него…)
Та, след поредният оглед от тяхна страна - проблем няма!
Някой тук да асистира как да обясня на всички тези всезнайковци, че трябва да си погледнат трасето, което са пипали миналата седмица? 
Не мога да си обясня и аз какъв е случаят, освен да ги викам да идват и висят в този интервал от време, току виж проблемът се открие…

преди 8 минути, Ashleyd написа:
Здравейте. 

Миналата седмица, генерално в квартала и наоколо, виваком имаха проблем с оптичният интернет и телевизия.
От тогава насетне, всеки ден по обяд (между 10-14ч да кажем), интернетът изчезва или е на изключително ниска скорост и така за 1-2 часа и после се оправя сам.
Естествено, от 123, почти всеки ден от тогава насетне, ми изпращат техник, който идва часове след това и нищо не се установява. Смених техният рутер, пожелах медиен конвертор, сложих свой рутер - ефект нулев.
Отговор? Какво ли разбирам аз, щом само аз се оплаквам на този адрес, проблем с оптиката до апартамента значи няма (в блокът има само още един човек, който е с оптичен кабел, не работи от вкъщи, как да знае човекът дали го засяга и него…)
Някой тук да асистира как да обясня на всички тези всезнайковци, че трябва да си погледнат трасето, което са пипали миналата седмица? 
Не мога да си обясня и аз какъв е случаят, освен да ги викам да идват и висят в този интервал от време, току виж проблемът се открие…

Редно е да дойдат в часовете, които сте им посочили че нямате интернет а не когато на тях им се иска. Иначе, едва ли от само себе си положението ще се оправи.

• Автор
преди 3 минути, Колев 74 написа:

Редно е да дойдат в часовете, които сте им посочили че нямате интернет а не когато на тях им се иска. Иначе, едва ли от само себе си положението ще се оправи.

Да, съгласна съм.

За съжаление, те си предлагат часови интервал, който дори да е в обеден интервал, не гарантира на 100%, че ще съвпадне с проблемът.

Смятам, че нещо по трасето са оакали , но не знам как това ще доведе до този временен спад на интернета…

Аз преди 2 години имах такъв проблем с булсата и след няколко разправии по телефона пратиха техник смени устройството и след това погледна как е нивото на оптиката в района .

и проблема изведнъж се оправи и от тогава съм нямал ядове  със скоростта 

ако е имала някаква голяма авария те прехвърлят част от абонатите в района на алтернативни трасета с по ниска скорост поне така е на булсат и това го знам от техника , който дойде .Сега ако за миг ми падне скоростта от тази която плащам разбирам , че е имало авария което е много добро решение да не спира нета не е болка за умиране рано или късно само ще се оправи .

преди 1 минута, adersa написа:

Аз преди 2 години имах такъв проблем с булсата и след няколко разправии по телефона пратиха техник смени устройството и след това погледна как е нивото на оптиката в района .

Темите свързани с интернета, всички знаем, че са ти любими. Не би ги прескочил. Но защо вземаш и участие в Аудиотехника и се изказваш за неща, които чуваш за пръв път в живота си?

преди 1 час, Ashleyd написа:
Здравейте. 

Няма как да имат проблем с трасето и то да ти отпада в точно определено време. Когато се появи проблемът направи един Speedtest и пусни ping към даден сайт, който отваряш.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Няма как да имат проблем с трасето и то да ти отпада в точно определено време. Когато се появи проблемът направи един Speedtest и пусни ping към даден сайт, който отваряш.

Това правя, но не виждам как решава казуса. Пингът е висок - над 300+ и при idle, download & upload.

Това те го знаят също.

преди 1 час, adersa написа:

и проблема изведнъж се оправи и от тогава съм нямал ядове  със скоростта 

ако е имала някаква голяма авария те прехвърлят част от абонатите в района на алтернативни трасета с по ниска скорост поне така е на булсат и това го знам от техника , който дойде .Сега ако за миг ми падне скоростта от тази която плащам разбирам , че е имало авария което е много добро решение да не спира нета не е болка за умиране рано или късно само ще се оправи .

Да, то устройството спи обедна дрямка и като се събуди пак почва да работи. За пореден път те моля, спри да пишеш в техническите теми. 

току-що, Ashleyd написа:

Това правя, но не виждам как решава казуса. Пингът е висок - над 300+ и при idle, download & upload.

Това те го знаят също.

И това е по едно и също време - всеки ден?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Да, то устройството спи обедна дрямка и като се събуди пак почва да работи. За пореден път те моля, спри да пишеш в техническите теми. 

И това е по едно и също време - всеки ден?

Не е по едно и също време. Всеки ден, но е между интервала 10-14ч. 
спира изцяло - появяват се едни 15мбит/с с голям пинг - оправя се - пак спира и тн. Цикълът се върти за около час.

преди 11 минути, Ashleyd написа:

Не е по едно и също време. Всеки ден, но е между интервала 10-14ч. 
спира изцяло - появяват се едни 15мбит/с с голям пинг - оправя се - пак спира и тн. Цикълът се върти за около час.

Трябва да си с чисто ОНТ (алкател лусент). Когато пада скоростта или спира нета светва ли ти индикатор - alarm?

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Трябва да си с чисто ОНТ (алкател лусент). Когато пада скоростта или спира нета светва ли ти индикатор - alarm?

Не съм, с мой рутер съм от няколко дни(TP-Link AX73).
Преди това бях с някаква нокия, там не съм виждала такава функция.

При мен смениха рутера и сложиха от новите които предлагат бърза връзка и въпреки това нета чезне през три дена и рутера трябва се рестартира и нета тръгва.

Какво ти дава браузъра? Защо нямаш интернет? Понякога се ползва програма от типа на Complete internet repair защото я стена или VPN е омазала връзката.

• Автор
преди 10 минути, shishmanovp861 написа:

При мен смениха рутера и сложиха от новите които предлагат бърза връзка и въпреки това нета чезне през три дена и рутера трябва се рестартира и нета тръгва.

Какво ти дава браузъра? Защо нямаш интернет? Понякога се ползва програма от типа на Complete internet repair защото я стена или VPN е омазала връзката.

Просто не зарежда нищо, като проблемът не е само в едно устройство. Опитва се, вземе да зареди страницата след някоя друга минута и така.

ако става въпрос за мой лични защитни стени и VPN, на повечето устройства няма такива, така че не е в това проблемът.

Аз съм също съм на Виваком но никога не ми се е налаго да се обаждам на техник защото въпросната програма или рестартирането решава проблема. Но то така е и с тяхната телевизия. И там се налага понякога рестарт на устройството.

• Автор

А, те се пробваха с множествени рестартирания от тяхна страна, нямаше ефект.

преди 52 минути, Ashleyd написа:

Не съм, с мой рутер съм от няколко дни(TP-Link AX73).
Преди това бях с някаква нокия, там не съм виждала такава функция.

Да, но преди него имаш медиа конвертор на Виваком! За него ти говоря! 

преди 37 минути, shishmanovp861 написа:

Аз съм също съм на Виваком но никога не ми се е налаго да се обаждам на техник защото въпросната програма или рестартирането решава проблема. Но то така е и с тяхната телевизия. И там се налага понякога рестарт на устройството.

Нещо друго е като проблем. Звучи ми като запълване на капацитета на преноса, но на обяд да става ми е малко съмнително!

преди 45 минути, Емил Костов написа:

Нещо друго е като проблем. Звучи ми като запълване на капацитета на преноса, но на обяд да става ми е малко съмнително

Мощна фирма като Вивата би трябвало на логовете да видят кой нарочно запълва капацитета 

преди 3 часа, Колев 74 написа:

Темите свързани с интернета, всички знаем, че са ти любими. Не би ги прескочил. Но защо вземаш и участие в Аудиотехника и се изказваш за неща, които чуваш за пръв път в живота си?

Бат Стефко не ме влече аудиотехниката така като интернета чета само темите там но до там ...Интернет техногиите ми станаха интересни заради GPON и EPON .Ако някой ден направят реформа в застраховането и започне да се клати стола обещавам другата ми работа даме в някой интернет доставчик :)

Ре

преди 13 минути, adersa написа:

Мощна фирма като Вивата би трябвало на логовете да видят кой нарочно запълва капацитета 

Бат Стефко не ме влече аудиотехниката така като интернета чета само темите там но до там ...Интернет техногиите ми станаха интересни заради GPON и EPON .Ако някой ден направят реформа в застраховането и започне да се клати стола обещавам другата ми работа даме в някой интернет доставчик :)

Ре

И аз ти го пожелавам. Да не вземеш сега да ми се обидиш!

преди 2 часа, adersa написа:

A ти бо трябвало да си наясно, ччче не ти мястото в тези теми, нал> Ама се пускаш...защо?

Колкое мощтна фирмата няма значение! Лохговете са частни - т.е  щом ISP казва,че трасето е чисто..... нямаш много варианти, освен в независимия съд. Ама за там ътябва да си платиш

преди 11 часа, adersa написа:

Ре

Мощна фирма като Вивата би трябвало на логовете да видят кой нарочно запълва капацитета  - Хайде помисли какво точно си написал! и помисли над него! 

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Мощна фирма като Вивата би трябвало на логовете да видят кой нарочно запълва капацитета  - Хайде помисли какво точно си написал! и помисли над него! 

Ясно е  , че не искаш да си признаеш , че проблема е във вас рано или късно ако стане сделката с булсата на секундата се махам и не ме брой за абонат то не само тук се оплакват от вашият "оптичен нет '' в фейса е страшно .Предпочитам кабеларката бергон , които пак ще ми докарат оптика ама с качество и на изгодна цена :)

Даже съм 1000 процента сигурен ако автора ти даде егн или потребителско име сам можеш да видиш къде е проблема ама по големи калпазани от вас няма .Като гледам мъките на хората из държавата от вашите услуги чакали техници цяла седмица като малък град като Добрич и накрая пак нищо и ходене в офисите пак .

Някой запълва капаците на автора дали той сам без знае дали някой в  района толкова ли не могат да се обадят в София и от там да локализират проблема ? 

преди 9 часа, teo-glavata написа:

Лохговете са частни - т.е  щом ISP казва,че трасето е чисто..... нямаш много варианти, освен в независимия съд. Ама за там ътябва да си платиш

Направо ще ги сменя без да ги съдя :) Алтернативи бол

преди 1 час, Емил Костов написа:

Ти, пък, к'о разбираш от мрежи? 😎
Виж над мен как ти обясниха неща с две приказки. ;)

преди 1 час, adersa написа:

Ясно е  , че не искаш да си признаеш , че проблема е във вас рано или късно ако стане сделката с булсата на секундата се махам и не ме брой за абонат то не само тук се оплакват от вашият "оптичен нет '' в фейса е страшно .Предпочитам кабеларката бергон , които пак ще ми докарат оптика ама с качество и на изгодна цена :)

Даже съм 1000 процента сигурен ако автора ти даде егн или потребителско име сам можеш да видиш къде е проблема ама по големи калпазани от вас няма .Като гледам мъките на хората из държавата от вашите услуги чакали техници цяла седмица като малък град като Добрич и накрая пак нищо и ходене в офисите пак .

Някой запълва капаците на автора дали той сам без знае дали някой в  района толкова ли не могат да се обадят в София и от там да локализират проблема ? 

Направо ще ги сменя без да ги съдя :) Алтернативи бол

Ако искаш се абонирай за марсиански интернет все тая. Имаш право на избор. Не мога нищо да признавам, защото не съм провепил оптикат и интернет на постващия. Тук нямам право. Също така бих ти показал, че услугите работят, а тия дето се оплакват във ФБ, те са просто мрънкачи и винаги ще се оплакват. Не си работил в оператор и си нямаш и бегла представа от нещата.

ПС: Това със запълването на капацитета беше просто предположение.

преди 44 минути, цър-вул написа:

Ти, пък, к'о разбираш от мрежи? 😎
Виж над мен как ти обясниха неща с две приказки. ;)

Бил съм на няколко оператора. Интересно защо не съм имал никога проблеми? Дори и сега съм по принуда с Мобикс ( има оптика на Виваком до мястото, но не ми разрешават да дупча и пробивам), от който уж всички се оплакват. Работи си перфектно и ми върши работа. 

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Интересно защо не съм имал никога проблеми?

Защото си бил с привилегии .... :) Едва ли ти се е налагало да сключваш потребителски договор. :) Винаги си могъл да звъннеш на колега и .... да се оправят някои неща, които да са видни само "зад пердето". :)  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.