Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е свързване на два компютъра чрез USB 2.0 кабел

Featured Replies

Здравейте хора, имам два компютъра. Единият го използвам като архив, но е със стара мрежова карта (100 мегабита). А този, който използвам е с 1 гигабитова карта. Когато прехвърлям файлове скоростта на прехвърляне е 10 мегабайта за секунда. Искам да увелича скоростта на прехвърляне. Опитах да намеря в интернет информация за това дали е възможно с кабел USB 2.0 да се свързват компютри и се оказа, че е възможно, но при условие, че кабелът е "Plugable". Моят кабел не е такъв и искам да Ви питам, дали знаете как може с такъв кабел(който не е Plugable) да се установи връзка между два компютъра? 🙂

• Отговори 57
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Варианта е да извадиш диска и да го закачиш на компютъра, на който искаш да копираш информацията. Става и обратното. 10 мегабайта не е чак толкова ниска скорост, най-вероятно за няколко часа ще копира

• Ако имаш рутер, направи си вътрешна връзка между двата компютъра през рутера. Настройва се за 5 минути и си прехвърляш каквото си искаш от единия на другия и обратно. Какви са операционните системи на

• А защо просто не си купиш една гигабит LAN карта за стария компютър?

Публикувани изображения

Не се коси за кабел, а виж за гигабитов юсб етернет адаптер да се снабдиш за компа с фастетернет , Има адаптери и на pcie също като вариант.

Варианта е да извадиш диска и да го закачиш на компютъра, на който искаш да копираш информацията. Става и обратното. 10 мегабайта не е чак толкова ниска скорост, най-вероятно за няколко часа ще копираш това, което ти е нужно. Може да пробваш и с usb мрежов адаптер, който поддържа по-висока скорост.

През USB ти трябва специален кабел, иначе може да изгориш портовете или дънните платки.

Connect Two PCs Using a USB to USB Cable (a 2022 Guide) (hardwaresecrets.com)

преди 25 минути, Rosko98 написа:

Здравейте хора, имам два компютъра. Единият го използвам като архив, но е със стара мрежова карта (100 мегабита). А този, който използвам е с 1 гигабитова карта. Когато прехвърлям файлове скоростта на прехвърляне е 10 мегабайта за секунда. Искам да увелича скоростта на прехвърляне. Опитах да намеря в интернет информация за това дали е възможно с кабел USB 2.0 да се свързват компютри и се оказа, че е възможно, но при условие, че кабелът е "Plugable". Моят кабел не е такъв и искам да Ви питам, дали знаете как може с такъв кабел(който не е Plugable) да се установи връзка между два компютъра? 🙂

Ако имаш рутер, направи си вътрешна връзка между двата компютъра през рутера. Настройва се за 5 минути и си прехвърляш каквото си искаш от единия на другия и обратно. Какви са операционните системи на двата компа?

ScreenShot004.jpg

• Автор

Благодаря за съветите, обмислям да купя нова карта LAN за стария компютър, но няма да е този месец. А пък си помислих, че ако е възможна връзката с USB, скоростта от 20 мб за мен е достатъчно бърза, затова създадох темата. Иначе връзката я правя през рутера, но скоростта е също е 10 мб за секунда както без него. И двата компютъра са с windows 10

Екранна снимка (8).png

преди 14 минути, Колев 74 написа:

Ако имаш рутер, направи си вътрешна връзка между двата компютъра през рутера. Настройва се за 5 минути и си прехвърляш каквото си искаш от единия на другия и обратно. Какви са операционните системи на двата компа?

преди 35 минути, Rosko98 написа:

стара мрежова карта (100 мегабита)

преди 14 минути, Колев 74 написа:

Ако имаш рутер, направи си вътрешна връзка между двата компютъра през рутера. 

И 5 рутера да има - с наличната карта ...

преди 35 минути, Rosko98 написа:

но е със стара мрежова карта (100 мегабита).

преди 33 минути, Raze написа:

Варианта е да извадиш диска и да го закачиш на компютъра, на който искаш да копираш информацията.

Това е правилното решение. Особено ако по-старият компютър се ползва само за архив.

• Автор
Цитат

Rudy M.
Варианта е да извадиш диска и да го закачиш на компютъра, на който искаш да копираш информацията.

Компютърът е много стар и бавен, картата е на realtek според комютъра. Използвам го само за памет. Не е възможно да свържа повече от 2 хардиска към новия компютър, понеже той е само с 2 слота и те са заети

преди 7 минути, Колев 74 написа:

картата му на стария комп е хептен стара - сигурно  G standart.

За кой точно стандарт говориш?

преди 4 минути, Rosko98 написа:

Компютърът е много стар и бавен, картата е на realtek според комютъра. Използвам го само за памет. Не е възможно да свържа повече от 2 хардиска към новия компютър, понеже той е само с 2 слота и те са заети

Има pci/pcie контролери с по няколко сата портове, та може да си купиш , ако имаш необходимите слотове!

• Автор

Отново благодаря за отговорите. Може би в бъдеще ще си купя 1 LAN карта с 1 гигабит. Само да попитам на тези САТА контролери портовете нали са отвън, а не вътре в компютърната кутия. Питам, защото съм виждал такива с вътрешни портове, не знам дали с външни съществуват. Някак си няма да е естетично компютъра да е отворен и от него да излизат кабели. Понеже и двата компютъра са на видно място, а не скрити под масата.

преди 13 минути, Колев 74 написа:

Аз съм на  "ac"-  предстои ми минаване  на  "ах". Ти на кой си?

Това са Wi-Fi протоколи, човекът говори за ЛАН карта - стандарт IEEE 802.3.

Ти май си на Н-тата ракия?

Пп. От доста време съм на 802.11ax (Wi-Fi 6) - рутер + удължител на обхват, свързан към Ethernet порта.

преди 4 минути, jhoro написа:

Това са Wi-Fi протоколи, човекът говори за ЛАН карта!!!

Ти май си на Н-тата ракия?

Пп. От доста време съм на 802.11ax (Wi-Fi 6) - рутер + удължител на обхват, свързан към Ethernet порта.

За пръв път срещам габровец да знае толкова работи, че и да ги има. Поздравления! За разлика от ТЕБ, аз не употребявам алкохол, Гече. И пиянките - не ги обичам!

преди 1 минута, Колев 74 написа:

За пръв път срещам габровец да знае толкова работи, че и да ги има. Поздравления! За разлика от ТЕБ, аз не употребявам алкохол, Гече. И пиянките - не ги обичам!

Значи ти се е доспало! Разбираемо е - Сънчо мина!

Я минавай направо на ... IEEE 802.11be - Wi-Fi 7

преди 29 минути, цър-вул написа:
преди 1 час, Rosko98 написа:

на тези САТА контролери портовете нали са отвън

Вътре са

... което не означава, че не могат да „излезнат отвън“!

преди 10 часа, Rosko98 написа:

скоростта от 20 мб за мен е достатъчно бърза, затова създадох темата.

Е, нали LAN на стария комп е 100Mbps? Ползвай си тази връзка, без допълнителни разходи на този етап...
Споделяш си необходимите папки и се връзваш към тях от другата машина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.