Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е свързване на два компютъра чрез USB 2.0 кабел

Featured Replies

Щом вторият компютър е със стар хардуер и се ползва само за прехвърляне на данни с цел запазване, аз бих му извадил харда и бих го закачил към първия компютър чрез външна кутия за ХДД. Така се избягва ползването на втора машина и скоростта на прехвърляне на данни ще бъде възможно най-бързата.

• Отговори 57
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Варианта е да извадиш диска и да го закачиш на компютъра, на който искаш да копираш информацията. Става и обратното. 10 мегабайта не е чак толкова ниска скорост, най-вероятно за няколко часа ще копира

• Ако имаш рутер, направи си вътрешна връзка между двата компютъра през рутера. Настройва се за 5 минути и си прехвърляш каквото си искаш от единия на другия и обратно. Какви са операционните системи на

• А защо просто не си купиш една гигабит LAN карта за стария компютър?

Публикувани изображения

преди 16 минути, 2249 написа:

бих му извадил харда и бих го закачил към първия компютър чрез външна кутия за ХДД.

Явно проблемът е в голяма степен и финансов. А 3,5" кутю не е 10лв все пак.
И от мен едно 3,5" по-йофтенко

преди 23 минути, 2249 написа:

Щом вторият компютър е със стар хардуер и се ползва само за прехвърляне на данни с цел запазване, аз бих му извадил харда и бих го закачил към първия компютър чрез външна кутия за ХДД

Мина ми през ума да предложа същото. Обаче в темата липсват техническите данни за двете машини. Засега за единия знаем, че има само два SATA слота на дъното, а за другия - че е по-стар от първия :) . Тоест - може и дискът, който се ползва за бекъп, да е стар и/или малък по обем. 

Аз лично бих предпочел просто да пенсионирам старата машина, и да си взема външен хард. Да, по-скъпо решение е, но информацията ми е по-ценна. 

преди 11 часа, Rudy M. написа:

може и дискът, който се ползва за бекъп, да е стар и/или малък по обем.

Вместо да гадаеш - що не погледна картинката?

преди 22 часа, Rosko98 написа:

image.png.98a0ebf7f8c63e57e91eef24bc485098.png

Пп. Малко я изрязах.

на 12.02.2024 г. в 22:06, Колев 74 написа:

Аз съм на  "ac"-  предстои ми минаване  на  "ах". Ти на кой си?

Колега - направо мини на "be" , ще дадеш някой друг лев отгоре  но много дълго време ще си по доволен 

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

Дано да ти е свободен PCI-E x16 слота, че другите са pci-e x1 като ги гледам няма да могат да развият много по-висока скорост от сегашната ти мрежова карта.

Всъщност аз съм се объркал, позволява до около 250 мегабайта/секунда трансфер, което би трябвало да ти е достатъчно.

• Автор

Всичко е готово. Развива скорост от 112 мб за секунда, което е чудесно. 

Днес сложих в по-новия компютър (Dell Optiplex 9010 Desktop Mini-Tower Computer) една wifi карта за pci e x1 в pci e x16 слот, но при включване на компютъра няма нищо на монитора и вентилаторите започнаха да се въртят на много високи обороти. Явно в този слот не могат да се слагат pci e x1. Идеята беше двата компютъра да бъдат свързани с LAN кабела, а от Wifi картата да се свързвам с рутера, за да имам интернет. Понеже не се получиха нещата, двата компютъра работят и стария, който сега е с два порта дава интернет на новия.

преди 20 минути, Rosko98 написа:

Днес сложих в по-новия компютър (Dell Optiplex 9010 Desktop Mini-Tower Computer) една wifi карта за pci e x1 в pci e x16 слот, но при включване на компютъра няма нищо на монитора и вентилаторите започнаха да се въртят на много високи обороти. Явно в този слот не могат да се слагат pci e x1. Идеята беше двата компютъра да бъдат свързани с LAN кабела, а от Wifi картата да се свързвам с рутера, за да имам интернет. Понеже не се получиха нещата, двата компютъра работят и стария, който сега е с два слота дава интернет на новия.

Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.
Остап Бендер

преди 1 час, Rosko98 написа:

Днес сложих в по-новия компютър (Dell Optiplex 9010 Desktop Mini-Tower Computer) една wifi карта за pci e x1 в pci e x16 слот, но при включване на компютъра няма нищо на монитора и вентилаторите започнаха да се въртят на много високи обороти. Явно в този слот не могат да се слагат pci e x1. Идеята беше двата компютъра да бъдат свързани с LAN кабела, а от Wifi картата да се свързвам с рутера, за да имам интернет. Понеже не се получиха нещата, двата компютъра работят и стария, който сега е с два порта дава интернет на новия.

А защо двата компютъра не са свързани с LAN кабел към рутъра?

• Автор
Цитат

А защо двата компютъра не са свързани с LAN кабел към рутъра?

Забравих да кажа, че опитах да ги свържа към рутера, но връзката е бавна, само 100 мегабита, а не 1 гигабит. Не знам дали това може да се промени. Използвам този рутер
pix-link LV-WR08 300Mbps безжичен рутер PIX-LINK wifi рутер (stopshop.bg)
Благодаря за всички отговори!

преди 13 минути, Rosko98 написа:

Забравих да кажа, че опитах да ги свържа към рутера, но връзката е бавна, само 100 мегабита, а не 1 гигабит.

на 12.02.2024 г. в 21:15, Rosko98 написа:

със стара мрежова карта (100 мегабита).

Не рутера, а картата е виновна!

преди 15 минути, jhoro написа:

Не рутера, а картата е виновна!

Ти пак ли не четеш?

преди 30 минути, Rosko98 написа:

Забравих да кажа, че опитах да ги свържа към рутера, но връзката е бавна, само 100 мегабита, а не 1 гигабит. Не знам дали това може да се промени. Използвам този рутер

По-измислен рутър нямаше ли?

току-що, цър-вул написа:

Ти пак ли не четеш?

Не всичко! Трябваше ли?

• Автор
Цитат

По-измислен рутър нямаше ли?

Май не :D 

преди 45 минути, цър-вул написа:

Ами,  губиш факти и звучиш смешно!

Ти пък - като четеш, що не мислиш???

на 14.02.2024 г. в 16:36, Rosko98 написа:

Здравейте, днес си поръчах тази LAN карта, тя е 1 гигабит и мисля, че ще върши работа 
ITR Broadcom 5722 Grade A - Обновена маркова компютърна техника, какво ще кажете?

и

преди 2 часа, Rosko98 написа:

Днес сложих в по-новия компютър (Dell Optiplex 9010 Desktop Mini-Tower Computer) една wifi карта за pci e x1 в pci e x16 слот

Поръчах, получих, монтирах ... това са различни неща! Никъде не е казал, че въпросната ITR Broadcom 5722 Grade A е в действие!

преди 2 часа, Rosko98 написа:

Ако си плащаш на доставчика за 100 mbps повече не очаквай.Ако има план с скорост 1gbps пускай се.

• Автор

Ако причината е от доставчика, не знам дали може да се направи нещо по въпроса. Казаха ми, че интернета е само 20 мегабита и че не можело повече от това. В малкия град е така. И с Wifi картата не става, не знам дали по принцип това е възможно в pci e 16 да се сложи карта за pci e 1, аз като я сложих компютърът не се включи. И сега трябва да работят и двата компютъра, за да подава единият интернет на другия, няма как. Благодаря за помощта. Пак и това положение е задоволително.

Цитат

Поръчах, получих, монтирах ... това са различни неща! Никъде не е казал, че въпросната ITR Broadcom 5722 Grade A е в действие!

Не написах, че я монтирах. В действие е и работи перфектно.

преди 11 минути, Rosko98 написа:
Цитат

Поръчах, получих, монтирах ... това са различни неща! Никъде не е казал, че въпросната ITR Broadcom 5722 Grade A е в действие!

В действие е и работи перфектно.

А! Кажи му, белким спре да се прави на много умен, че е смешен, та чак да не иска човек да си комуникира с него в стремежа му неговата крава винаги да е най-мъжка.

преди 20 часа, Rosko98 написа:

Развива скорост от 112 мб за секунда, което е чудесно. 

От де ли идва тая скорост? Сигурно от старата 100Mbps карта

преди 4 часа, цър-вул написа:

А! Кажи му, белким спре да се прави на много умен, че ...

Не се правя на умен - просто нещо, което не е казано ... го няма!

Не съм врачка, все пак!

• Автор
Spoiler

Цитат

Не се правя на умен - просто нещо, което не е казано ... го няма!

Не съм врачка, все пак!

Така е, мислех, че това е ясно заради високата скорост на прехвърляне (112 мб), но можех да го напиша.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.