Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ефикасна ли е народната медицина при силно червени венци?

Featured Replies

Моля за искрен отговор и без спам!!! Темата ми е сериозна!

Възпалените венци се получават най-често от лоша хигиена или липсата на такава.Масла от карамфил и/или чаено.От билките:смрадлика,градински чай/салвия/,зелен чай,мащерка и т.н. 
Имай предвид,че билките не са панацея,помагат но трябва постоянство и съчетани с подходящо лечение биха ти помогнали много.

• Автор

А от възпалени венци може ли да се получи силно сърцебиене? А да се умре? Бях във Вършец, тъкмо да се оправя и снощи получих силно сърцебиене, сърцето ми цели 3 пъти подскочи и аз доста се изплаших. Напоследък се чувствам много уморена в областта на дясната гръд, лек задух, умора, дори и когато съм се наспала. Изплаших се да не е инфаркт. Ходихме днес при кардиоложката - нищо ми няма. Явно е от спрените Витамин Д, желязо и "Бизокон". Венците не бях си ги виждала - ужасно са червени. А устните ми са леко сини.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Моля за искрен отговор и без спам!!! Темата ми е сериозна!

Не е ефикасна.............. не е ясна причина, причини, нямаме работна диагноза............... като Стоматолог и зъболекар-орален хирург те съветвам да си осигориш физически , истински преглед при колега зъболекар. Ами ако имаш  гъбична инфекция??.........как да ти помогнат обикновенни <народни> илачи?

На първо време хигиенам измиване изплакване, разните отвари от смрадлики, други танини и плакнене с готварска сода разбъркана в хладка вода.

Вземи си памуче, някакви пинсети , хипохлорид-разреди до максимум 3 процента, кислородна вода и тя разредена. Топиш памук мажеш изплакваш и това 3-4 пъти на седмица, за месец.Другото е хигиена с пасти, четки, отварите и содата.

Алергии? , вродени и обменни заболявания, синдроми? .................... отивай при колега на преглед.( ако имаш гъбична съществуват гелове за локално въздействие, ако се наложи и обща терапия)

• Автор

А жабуренето с мащерка ефективно ли е? Иначе зъби нямам, само венци.

преди 2 минути, Anneliese написа:

А от възпалени венци може ли да се получи силно сърцебиене? А да се умре? Бях във Вършец, тъкмо да се оправя и снощи получих силно сърцебиене, сърцето ми цели 3 пъти подскочи и аз доста се изплаших. Напоследък се чувствам много уморена в областта на дясната гръд, лек задух, умора, дори и когато съм се наспала. Изплаших се да не е инфаркт. Ходихме днес при кардиоложката - нищо ми няма. Явно е от спрените Витамин Д, желязо и "Бизокон". Венците не бях си ги виждала - ужасно са червени. А устните ми са леко сини.

Недей да изпадаш в търсене на фатални връзки. Много неща са възможни и особенно когато ти се иска-подсъзнателно, не се мре тъй лесно.

Отивай на преглед !

Витам. Д , желязо........... имаш си <история> кажи всичко на колегата.

току-що, Anneliese написа:

Да има танини, те помагат, но почиствай и с паста, не е нужно да търкаш, мека четка и леко разтриваш, сетне слагаш още и плакнеш, задържаш в уста, плщеш , измиваш. Прави с пастата по-често.

• Автор

Анемия, отскоро съм инвалид, не мога да ходя и водя застоял живот. И не ми се мре, но не вярвам, че е чак толкова трудно човек да умре. Иначе никога не съм си мила зъбите. Забравих да спомена, и че имам киселини и се оригвам от газове.

Анемия, отскоро съм инвалид, не мога да ходя и водя застоял живот. И не ми се мре, но не вярвам, че е чак толкова трудно човек да умре. Иначе никога не съм си мила зъбите. Забравих да спомена, и че имам киселини и се оригвам от газове.

Ти ще ни надживееш! Спокойна бъди,Анче. 

преди 3 минути, Anneliese написа:

Определено при анемии ще имаш промени, често червенеят, но и рефлукс, киселини дразнят, зачервяват. Венци и лигавица вероятно са <изтънели>, вероятно и се нараняват?, хубаво е колега да прегледа и прецени дали има и гъбична, за да ти помогне  задоволително.

току-що, bioid написа:

За венците използвам жабурене с ракия. На мен ми помага.

за нея няма да е достатъчно.........ако е спирт, обтриване или директно жабуркане може и да нарани.

• Автор

Ох, дано, не ми се умира. Това силно подскачане на сърцето, както си бях полегнала спокойно на леглото и си четях на телефона, доста ме стресна. И друг път ми е подскачало, но никога три пъти. Откакто се разболях от ковид през 2022 година, имам аритмия. Пиех "Бизокон", но мама ми го спря. А за периодичната анемия пия желязо, за костите - витамин Д. Но той не е достатъчен. Тъкмо щях да се оправя на Вършец, поне малко................... И пицата не си доядох, бях си я оставила за днес............ А киселини и оригване имам от известно време. Не спя и добре, но то без болкоуспокояващи за тия кости, се спи трудно, спя по  три - четири часа, после се будя от схващане и болка.

Може ли подскачането на сърцето да е било от твърде горещата стая? Нещо не можаха да оправят парното и там е като сауна. А леглата са ниски и твърди. И за пръв път така да ми стане уморено и да ми се доспи в топлия басейн................ А се влюбих в басейна и плуването..............

На някой подскачал ли му е така три пъти наведнъж сърцето? Ама подскачало, не прескачало.

преди 4 минути, laplandetza написа:

Определено при анемии ще имаш промени, често червенеят, но и рефлукс, киселини дразнят, зачервяват. Венци и лигавица вероятно са <изтънели>, вероятно и се нараняват?, хубаво е колега да прегледа и прецени дали има и гъбична, за да ти помогне  задоволително.

Как се определя гъбичната инфекция?

...

Как се определя гъбичната инфекция?

Като идеш на преглед при Зъболекар. Няма ли начин някой да те закара?, имаш ли личен асистент, такси за инвалиди?, как е в България?, аз незнам.

До тук съм.............. трябва преглед и без повече приказки, няма да помогнат. След прегледа - ще се разясни.

При народната медицина 90% от рецептите са с ракия: пиене на ракия, гаргара с ракия, разтривки с ракия, разни билки в ракия и т.н. По-горе ти казаха за жабурене с ракия , може да пробваш венците по-червени няма да станат.

• Автор

Да, ама венците може да повлияят на сърцето и от тях може да се умре!

Ами............не съм ходила на зъболекар. Какво се прави, как се разбира има ли гъбична инфекция? С някаква машинка ли се бърника някъде?

• Автор

Да де, но имам адски страх от зъболекари и зъболекарски кабинети. Все още.Shrek Film Smile GIF by Peacock

преди 1 час, Anneliese написа:

С Eudril е ефективно и почвай по-бързо, че да не стане късно!

Не може от венци да получиш сърцебиене, по-скоро страничен ефект от някое лекарство или повечко изпита кола.
За другото Тетя ме е изпреварила.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

С Eudril е ефективно и почвай по-бързо, че да не стане късно!

Аз лично бих започнала със “Сандрин”.Достъпна цена,билково и може да се намери в почти всяка аптека.

Тая пледоария я слушаме от 4 години. А сменете плочата, че ставате смешна! Ако продължавате с тази простотия вие вече сте мъртва! Ще го напиша и тази година, защото се надявам все пак някоя ваша мозъчна клетка да вземе да се замисли, но едва ли! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 минути, bioid написа:

Eludril е. Но май е по-скъпо от ракията. Освен това се плюе за разлика от ракията...

Да, пропуснал съм буква.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.