Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програмният код на тази точка за достъп обществено достъпен ли е? Точката за достъп е Alcatel LinkZone MV45V2

Featured Replies

Не мога да намеря начин да export-на програмния код на точката за достъп (Alcatel LinkZone MV45V2), затова искам да знам софтуера на въпросната точка за достъп дали е open-source, и ако да, къде мога да го намеря?

Както вече обясних в една от предишните си теми, точката за достъп има дразнещ бъг, който може би има потенциала да доведе до непълно предадени данни и корупция на данните и файловете, които се приемат и предават през точката за достъп.

Бих искал да видя кода, за да разбера какво точно не е наред; дали става въпрос за просто някакъв графичен glitch (в темата, в която съм обяснил какъв е проблема, съм описал графичния глич, който засяга анимацията на батерията) или за някакъв сериозен дефект, който може да засегне предаването на данни през антената на точката за достъп.

Както вече знаете, силно се опасявам, че този бъг може да доведе до корупция на данните. Затова искам да видя кода, да се изяснят нещата - дали става въпрос за незначителен бъг в потребителския интерфейс или става въпрос за бъг, който може да засегне процеса по предаване на данни.

преди 11 минути, royalpiggy написа:

Не мога да намеря начин да export-на програмния код на точката за достъп (Alcatel LinkZone MV45V2), затова искам да знам софтуера на въпросната точка за достъп дали е open-source, и ако да, къде мога да го намеря?

Както вече обясних в една от предишните си теми, точката за достъп има дразнещ бъг, който може би има потенциала да доведе до непълно предадени данни и корупция на данните и файловете, които се приемат и предават през точката за достъп.

Бих искал да видя кода, за да разбера какво точно не е наред; дали става въпрос за просто някакъв графичен glitch (в темата, в която съм обяснил какъв е проблема, съм описал графичния глич, който засяга анимацията на батерията) или за някакъв сериозен дефект, който може да засегне предаването на данни през антената на точката за достъп.

Както вече знаете, силно се опасявам, че този бъг може да доведе до корупция на данните. Затова искам да видя кода, да се изяснят нещата - дали става въпрос за незначителен бъг в потребителския интерфейс или става въпрос за бъг, който може да засегне процеса по предаване на данни.

Не е! Дори е различен за различните клиенти

Това не е точка за достъп

Няма ка да го видиш, а дори ида го видиш няма да разбереш нищо

Бъфа с ундикацията на батерията е повече от ясен - просто няма вяечни неща, особено такива за 2 €

Никаква корупция няма - в момента на активирането на подобно нещо, ти се съглаяваш, всичко, което минава от там да бъде достъпно за ....определени хора

гледах един козолюбец с биполярно разбиране за точката на достъп

питай го него

Със сигурност не е open-source, но щом разбираш толкова, че да им фиксваш бъговете, намери им firmware-a от някъде, хващай IDA или Ghidra и търси.

Хаха нова тема за корупция.... Сега пък дирим код моля ви се?

преди 3 минути, piх3l написа:

Със сигурност не е open-source, но щом разбираш толкова, че да им фиксваш бъговете, намери им firmware-a от някъде, хващай IDA или Ghidra и търси.

Бе нищо не разбира от кодове вярваак ми иначе нямаше да пита за код ами щеше да ги фиксне до сега

току-що, цър-вул написа:

BIOS-я го препрограмирааме, ся минаваме на фърм. за разни безжични жажи

Главчо пак не си разбрал БИОС-а го пренаписа от до ко ти препограмиране?

преди 7 минути, petie1 написа:

Бе нищо не разбира от кодове вярваак ми иначе нямаше да пита за код ами щеше да ги фиксне до сега

Аз му давам инструментите, да има с какво да се занимава и да не пуска теми за корупция повече...

преди 11 минути, piх3l написа:

Аз му давам инструментите, да има с какво да се занимава и да не пуска теми за корупция повече...

Ааа с тая корупция ще ни домъкне ДАНС накрая

преди 8 минути, цър-вул написа:

Направо отвори кутюто на Пандора. Ся ще има порой от теми.

Портите адови отвори той.. Че и асемблер трябва да учи наш Грухи Биоса с тая ида

преди 58 минути, royalpiggy написа:

Хал хабер си нямаш какво пишеш

преди 3 минути, цър-вул написа:

Направо отвори кутюто на Пандора. Ся ще има порой от теми.

Съмнявам се, надали ще намери firmware-а. Това е по-лесно от колкото да му обяснявам как работи TCP и че хората отдавна са решили проблема със загубата на пакети.

image.png.cfedf2a67207dde756f2031edd4a0f1e.png

преди 9 часа, royalpiggy написа:

Ти от кога разбираш от кодове? 

Ако си толкова добър, вземи напиши твой код, направи си устройство и няма от какво да се притесняваш. 

Не знаех, че човек, който нарича данните корумпирани, може да е гинеален програмист. 

Дерзай пиши си код и не се занимавай с глупости да ползваш чужди произведения.

преди 10 часа, royalpiggy написа:

. Затова искам да видя кода, да се изяснят нещата 

Не го гледай, има корупция във кода!

image.png.34f83de35ca654f4f563dbba683abbe3.png

Гледането на кода ще доведе до

image.png.c390c7915044d4c598ec5eb91ab17554.png

Голям зор, голям проблем. Един нов хубав рутер не е толкова скъп. Може дори да се закупи и по-стар модел на някой TP-Link и после да си го флашне с open source firmware, примерно openwrt или други съвместими с устройството и да си гледа кода колкото иска. Може и да го модифицира но със сигурност ще създаде КОРУПЦИЯ. :)

преди 2 часа, hjhj написа:

гинеален програмист.

Видяхме го гениалния програмист дет са поти да пуска питон скрипт за Линукс под Джама :)

преди 1 минута, petie1 написа:

Видяхме го гениалния програмист

Ние просто не можем да разбререм този гений. Доста трябва да почетем още :)

преди 6 минути, n1its написа:

Голям зор, голям проблем. Един нов хубав рутер не е толкова скъп. Може дори да се закупи и по-стар модел на някой TP-Link и после да си го флашне с open source firmware, примерно openwrt или други съвместими с устройството и да си гледа кода колкото иска. Може и да го модифицира но със сигурност ще създаде КОРУПЦИЯ. :)

Мислиш ли че има капацитет за тва?

П.С Следиш ли още новите неща в космоса?

Ако си добър с асемблера примерно - всеки софтуер за тебе е с отворен код

преди 4 часа, цър-вул написа:

Само до Плутон ко стаа. Другото мий маалко далечно...

На Плутон повече не стъпвам че умрех от студ

преди 6 часа, hjhj написа:

Ние просто не можем да разбререм този гений. Доста трябва да почетем още :)

цели влакови композиции книги амаха

На Плутон има корупция. :money6:

• Автор
преди 20 часа, teo-glavata написа:

Бъфа с ундикацията на батерията е повече от ясен - просто няма вяечни неща, особено такива за 2 €

Цената няма значение; и най-скъпият софтуер може да има бъгове.

Въпросът е, кое е ясно? Имаш ли идея какво би причинило подобен бъг, и дали този бъг може да извърши негативна намеса в процеса на предаване и приемане на данни през антената на точката за достъп, което да доведе до корумпирани файлове и липсващи пакети?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.