Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за сглобяемите къщи?

Featured Replies

Гледах на скоро реклами на такива. 70 квадрата 65 000лв. Че те по толкова искат за някакви 50 годишни къщи в някакви забутани села. Не е ли по далавера да купиш един двор с някоя съботретина за 10 000лв, буташ я, и си поръчваш една сглобяема чисто нова с гаранция? Някой запознат ли е с технологията на тези сглобяеми къщи и до колко са рентабилни?

Всички постройки са „сглобяеми“, просто се сглобяват от различни материали.

Тези, които имаш предвид - не са само един вид.
Има такива https://hubavdom.com/
сглобяема къща 152 кв.м.

и такива

Balkan Containers | Сглобяеми къщи, фургони, контейнери

преди 6 минути, Коркодила написа:

Гледах на скоро реклами на такива. 70 квадрата 65 000лв. Че те по толкова искат за някакви 50 годишни къщи в някакви забутани села. Не е ли по далавера да купиш един двор с някоя съботретина за 10 000лв, буташ я, и си поръчваш една сглобяема чисто нова с гаранция? Някой запознат ли е с технологията на тези сглобяеми къщи и до колко са рентабилни?

И аз го мислих, ама тия места по 10 000 лева са на майната си от течаща вода и ток. Та и вода и ток трябва да прекарваш (в повечето случай), канализация, фундамент трябва да направиш, защото повечето фирми не правят. И къщата всъщност излиза доста повече от тия 65 00 лева, които виждаш.

• Автор
преди 5 минути, plmen88 написа:

И аз го мислих, ама тия места по 10 000 лева са на майната си от течаща вода и ток. Та и вода и ток трябва да прекарваш (в повечето случай), канализация, фундамент трябва да направиш, защото повечето фирми не правят. И къщата всъщност излиза доста повече от тия 65 00 лева, които виждаш.

И на мен ми мина през акъла, че е възможно да не влиза канализация. Скоро ще ходя до Варна и мисля да говоря с тях да видим как седят нещата.

преди 1 минута, Коркодила написа:

И на мен ми мина през акъла, че е възможно да не влиза канализация. Скоро ще ходя до Варна и мисля да говоря с тях да видим как седят нещата.

Не е въпрос на канал за сградата - много села изобщо нямат канализация, а ползват септични ями!

преди 29 минути, Коркодила написа:

И на мен ми мина през акъла, че е възможно да не влиза канализация.

Влиза...стига да имаш съотертната инфраструктура в парцела - регулация и т.н. Аз съм от почти 10 години на септияна яма (като всички наоколо) - 120 лв на година (общо за 4 имота) за лайновозката - не ми пука

Фунфамента е от тебе - не се включва, както и някои други нещаа. Но е бързо и лесно за една мъжка бърлога в двора

За вила - да. За основен дом - не. 

И докато се чудиш, влизаме в ЕС и цените на имотите ще станат европейски. 

Празен имот вече ще се продава за над 50 евро за кв.м. + къща и т.н. няма да ти кажа колко вече ще струва самостоятелна къща с двор.

След като ще ходиш във Варна, то по-добре да си купиш апартамент. 

Успех!

Сглобяема къща - греди, картон, вата/пяна
Сглобяема къща на:
американския пазар:
- строи се бързо
- струва евтино
- при щети се изплаща от застраховка
българския пазар:
- строи се сравнително бързо
- не струва евтино
- при щета - съмнително изплащане...

преди 3 часа, dioib написа:

Празен имот вече ще се продава за над 50 евро за кв.м. + къща и т.н. няма да ти кажа колко вече ще струва самостоятелна къща с двор.

Успех!

Ние сме в ЕС , а и цените са си европейски отдавна! В паричния съюз може и да влезем скоро, може и да не влезем, трябва да отговаряме на редица условия за това. Та до като не се изпълнят условията никой никъде няма да ни приеме!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Ние сме в ЕС , а и цените са си европейски отдавна!

Знаеш ли къде бъркаш?! Много сделки се изповядват по данъчна оценка. Така, че цените не са европейски, а балкански. :) 

преди 11 часа, jhoro написа:

Всички постройки са „сглобяеми“, просто се сглобяват от различни материали.

Тези, които имаш предвид - не са само един вид.
Има такива https://hubavdom.com/
сглобяема къща 152 кв.м.

и такива

Balkan Containers | Сглобяеми къщи, фургони, контейнери

Първата ти е много хубава, стига да е изпълнена качествено.

преди 11 часа, Коркодила написа:

Че ти какво искаш бре? Да ти построят и супермаркет  до къщата?

преди 11 часа, Коркодила написа:

Не е ли по далавера да купиш един двор с някоя съботретина за 10 000лв, буташ я, и си поръчваш една сглобяема чисто нова с гаранция? Някой запознат ли е с технологията на тези сглобяеми къщи и до колко са рентабилни?

Тия местенца със стара къщичка за по 10000 лв., дето са на далавера, отдавна са изкупени :D . Не си ти първия, дето си се сетил. Варненец съм, знам за какво става въпрос.

И да, има си причини да са толкова евтини. Най-често са на майната си, без ток, вода, канализация, комуникации, асфалтиран път. Както стана дума в една друга тема - в къща на 15 км. от града хората няма как да си пуснат интернет. 

преди 2 часа, dioib написа:

Знаеш ли къде бъркаш?! Много сделки се изповядват по данъчна оценка. Така, че цените не са европейски, а балкански. :) 

Личи си, че освен 'ляб и сирИнЙЕ  друго скоро не си купувал :chinese:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

В грешка си.

Винце и ракийка на първо място. За другото, каквото остане!

• Автор
преди 3 часа, Rudy M. написа:

Тия местенца със стара къщичка за по 10000 лв., дето са на далавера, отдавна са изкупени :D . Не си ти първия, дето си се сетил. Варненец съм, знам за какво става въпрос.

И да, има си причини да са толкова евтини. Най-често са на майната си, без ток, вода, канализация, комуникации, асфалтиран път. Както стана дума в една друга тема - в къща на 15 км. от града хората няма как да си пуснат интернет. 

По вашия край може и да изкупени заради морето, но по нашия до Дунава има колкото искаш. Знам двама роднини дето къщите им не стават за живот, обаче в дворовете им могат да се постоят две такива къщи. И по нашия край всички са на септични ями.

преди 10 часа, dioib написа:

Успех!

То хубаво ще ги продават, ако има кой да им ги купи. Ама няма да има. Като почне да се руши и трябва само да наливат пари, ще почнат да ги дават за по едно прасе и две туби вино тия съборетени. Тъпия селянин си мисли, че като е построил по Тошово време за 5000 една къща и сега след 3 години ще и вземе 100 000. Да ама не. 

преди 16 часа, Коркодила написа:

Имам личен приятел, който се занимава с построяването и правенето на такива къщи, но ти просто разпитваш. Така, че няма смисъл да те свързвам с него.

• Автор
преди 4 часа, Емил Костов написа:

Имам личен приятел, който се занимава с построяването и правенето на такива къщи, но ти просто разпитваш. Така, че няма смисъл да те свързвам с него.

Нормално първо да разпитвам. Тука да не става на въпрос за една чаша олио.

преди 12 минути, Коркодила написа:

И ти си прав!

преди 14 минути, Коркодила написа:

Той би ти обяснил всичко, от-до! Но пак ти казвам, няма смисъл да си гърмя патроните. Когато решиш и си сериозен тогава! 

преди 13 часа, Коркодила написа:

Тъпия селянин си мисли, че като е построил по Тошово време за 5000 една къща и сега след 3 години ще и вземе 100 000. Да ама не. 

Кроки, въпросните вече са в градовете. :) Чакат старците да си "заминат" и после ще продават, но не къщата, а имота. Друг е въпроса, че изобщо не си запознат с ценообразуването на ново строителство. 

За да има някакъв смисъл темата ти, то ей малко информация за СМР. 

ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТИ (sek-bg.com)

преди 16 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Джони, личи си, че освен плосък мозък друго нямаш. :) 

преди 8 часа, dioib написа:

...

Джони, личи си, че освен плосък мозък друго нямаш. :) 

Важното е да има някакъв, че видиш ли колко е зор без никакъв :popcorn2:

преди 11 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Важното е да има някакъв, че видиш ли колко е зор без никакъв :popcorn2:

Принципно, ако споделя колко имота имам .... то другото и твоя плосък мозък ще разбере за какво иде реч. :) 

п.п. В България с една пенсия не се живее. Трябва да има и други постъпления. :) 

п.п.2. Аз продължавам да купувам имоти, а не да си развявам оная работа из странство. :) Друг е въпроса кой строи по тях сгради. :) 

п.п.3 Имот из Мексико искаш ли? :) 

• Автор
преди 39 минути, dioib написа:

Принципно, ако споделя колко имота имам .... то другото и твоя плосък мозък ще разбере за какво иде реч. :) 

п.п. В България с една пенсия не се живее. Трябва да има и други постъпления. :) 

п.п.2. Аз продължавам да купувам имоти, а не да си развявам оная работа из странство. :) Друг е въпроса кой строи по тях сгради. :) 

Аве какво купуваш? Заврял си се в ония коптор в Балкана къде не мои зимно време да дои линейката, който още е на арматура и бетон. Наследниците само чакат да гушнеш цветята и да го шитнат и да разделят сухото.

преди 3 часа, dioib написа:

"Гладна кокошка просо сънува!" :ski4:

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

"Гладна кокошка просо сънува!" :ski4:

Визираш себе си ли? :) 

Дръж изпражненията на он чобанина! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.