Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при свързване на камера за домашно видеонаблюдение с приложението

Featured Replies

Здравейте,
Отдавна съм в тази група, рядко пиша, но винаги когато съм питала и помолила по даден въпрос съм получавала помощ и съм намирала решение на проблема си. Страхотна група и много ерудирани хора сте тук, поздравления! 
Днес моля отново за малко помощ.🙏
Преди една година си бях купила една камера за домашно наблюдение tapo C210 от немския Амазон https://amzn.eu/d/73Cbkp7 , не я бях отворила и едва вчера реших да го направя, тъй като ще ми трябва в скоро време да наблюдавам домшните ми любимци 🤗
Свалих си приложението ,,tapo'' ,следвах инструкциите, свързах с телефона и интернет от вкъщи -живея в чужбина ако има значение, но нещо явно не съм направила както трябва. Когато искам да включа камерата, трябва винаги първо да отида да се включа на WLAN - ,,Tapo_Cam_44E9", след което аз се свързвам с камерата, но изгубвам интернет. Казах си ок, няма значение само да работи. Тя работи, но само в апартамента ми от другите стаи също...😅🙈🙈🙈, но днес от работата ми пробвах да се свържа с камерата, изобщо не го показва този WLAN ,,Tapo_Cam_44E9'' , което означава че хич ме няма явно, нещо съм объркала или не съм направила правилно настройкте🥹....моля помагайте! 🙏

Прилагам снимки, какво ми изписва на приложението, защо само локално може да се управлява камерата (оригинал и с превод на български):

IMG_20240222_155251.jpg

IMG_20240222_155326.jpg

Разрешен от Димитър 59

преди 1 час, stela22 написа:

рябва винаги първо да отида да се включа на WLAN - ,,Tapo_Cam_44E9", след което аз се свързвам с камерата, но изгубвам интернет

Защото се свързвате с AP-то (точката за достъп) на самата камера, а тя няма достъп до интернет. След като се вържете с камерата (чрез нейната АР), трябва да промените режима на самата камера - тя да се свърже с интернет, чрез домашната ви мрежа - вашето SSID. 

преди 1 час, stela22 написа:

изобщо не го показва този WLAN ,,Tapo_Cam_44E9''

Няма да го покаже! Дори не съм сигурен, дали облака на тп линк е безплатен. Прочетете внимателно ръководството за настройка. Със сигурност, първо ще трябва да си направите акаунт в облака на тп линк

преди 56 минути, teo-glavata написа:

Защото се свързвате с AP-то (точката за достъп) на самата камера, а тя няма достъп до интернет. След като се вържете с камерата (чрез нейната АР), трябва да промените режима на самата камера - тя да се свърже с интернет, чрез домашната ви мрежа - вашето SSID. 

Няма да го покаже! Дори не съм сигурен, дали облака на тп линк е безплатен. Прочетете внимателно ръководството за настройка. Със сигурност, първо ще трябва да си направите акаунт в облака на тп линк

Облака е платен. Ако има поставена SD карта, може да се гледат записите от външен нет.

• Решение
преди 16 часа, stela22 написа:

Свалих си приложението ,,tapo'' ,следвах инструкциите, свързах с телефона и интернет от вкъщи -живея в чужбина ако има значение, но нещо явно не съм направила както трябва. Когато искам да включа камерата, трябва винаги първо да отида да се включа на WLAN - ,,Tapo_Cam_44E9", след което аз се свързвам с камерата, но изгубвам интернет

Приложението „Тапо“,след като се регистрираш в него и следваш инструкциите,трябва да направи настройките на камерата така,че тя да е свързана винаги с интернет мрежата ти в къщи.Това се прави при свързан смартфон,чрез WIFI с домашната ти мрежа и камерата(по време на настройването) да бъде близо до рутера.При успешна настройка,в приложението „Тапо“ трябва да се появи камерата,като добавено устройство.Тогава на смартфона ти,винаги когато е включен в интернет(мобилни данни или друга мрежа с wifi),при влизане в акаунта на „Тапо“,трябва да виждаш в акаунта си камерата.

• Автор

Благодаря на всички за помощта!

Накрая деинсталирах приложението и наново го инсталирах, следвах инструкциите и се получи. Намерих една стара SD карта, поставих я, много бавно я прие(явно трябва нова да си купя)...но Вие споменавате записи, днес от работа гледах животинките си само онлайн 🤷, дали като си купя нова SD карта ще прави запис при движение, и дали би могла сама да се върти камерата където се случва движение?

на 22.02.2024 г. в 18:39, ruraru написа:

Облака е платен. Ако има поставена SD карта, може да се гледат записите от външен нет.

Картата трябва да е от бързите. От приложението трябва да се направят съответните настройки за запис. Има си двупосочно аудио за да можеш да си говориш с животинките си. 

Tapo C210

• Автор
на 24.02.2024 г. в 19:38, ruraru написа:

Картата трябва да е от бързите. От приложението трябва да се направят съответните настройки за запис. Има си двупосочно аудио за да можеш да си говориш с животинките си. 

Tapo C210

Благодаря Ви.

А тази достатъчно бърза ли е?Screenshot_2024-02-25-23-47-46-431-edit_com_miui.gallery.thumb.jpg.31bd555a5bcd9bf2973010b5d7a22462.jpg

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 24.02.2024 г. в 19:38, ruraru написа:

Tapo C210

Здравейте отново, всичко работи тип-топ, само бих искала да ви попитам, тези записи дали сами се изтриват след 24 часа сами, или остават в картата? Тъй като от приложението се изтриват, аз не мога да ги видя.

По принцип първият запис се изтрива първи при напълване на картата. Това става автоматично.
Добре е да видите с кой фърмуер е камерата. Виждам, че в последната му версия (V2_1.3.7 Build 230823) е добавена функция за сваляне на видео от камерата на телефона, подобрен звук и безопасност..

• Автор
преди 7 часа, цър-вул написа:

По принцип първият запис се изтрива първи при напълване на картата. Това става автоматично.
Добре е да видите с кой фърмуер е камерата. Виждам, че в последната му версия (V2_1.3.7 Build 230823) е добавена функция за сваляне на видео от камерата на телефона, подобрен звук и безопасност..

Здравейте, да тази функция я имам да сваля видео на телефона, но не мога от телефона да го изтрия. Например ако нямам достъп до камерата и картата съответно (бих искала да поставя още една камера на майка ми в България която е болна), ако не мога да изтрия старите видеа, това ме притеснява, че би могла да се напълни картата и да не функционира повече...

Значи автоматично се изтрива само първото видео, правилно ли Ви разбрах?

преди 9 минути, stela22 написа:

Значи автоматично се изтрива само първото видео, правилно ли Ви разбрах?

При запълване на картата или на определен интервал (различно е решението при различните камери) първо се изтрива най-старият запис

• Автор
преди 12 минути, цър-вул написа:

При запълване на картата или на определен интервал (различно е решението при различните камери) първо се изтрива най-старият запис

При моята също ли се изтрива? Модел "Tapo C210''

Добре е да изучите и управлявате според нуждите ви камерата. Като например да се прави запис само при отчетено движение, а не 24-часов запис, активиране на двупосочна аудио връзка... И още, и още:
Ръководство на български:
https://static.tp-link.com/upload/manual/2022/202202/20220209/Tapo C210(EU)1.0_UG_V1_BG-2.pdf

преди 2 часа, stela22 написа:

При моята също ли се изтрива? Модел "Tapo C210''

Настройва се от приложението

Настройки на устройството - Съхранение и запис -  microSD Card - Запис в цикъл

Когато е активирано, новите записи ще се записват върху предишните записи.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново. Интересува ме, защо когато искам да говоря (когато притискам бутона за звук) , се чува гласът ми завлачено- като развалена плоча, тоест не се разбира нищо?

преди 16 часа, stela22 написа:

Здравейте отново. Интересува ме, защо когато искам да говоря (когато притискам бутона за звук) , се чува гласът ми завлачено- като развалена плоча, тоест не се разбира нищо?

Не се разбира от къде говориш, къде се чува и т.н..... но генерално причините са 2:

1. Кофти интернет връзка /капацитет/ на едната от двете /или и в двете/ локации

2. Използването на облака на китайците - осигури си статичен публичен IP адрес до камерата, отвори си необходимите портове и комуникарай с камерата, без посредничеството на облака

• Автор
преди 39 минути, teo-glavata написа:

Не се разбира от къде говориш, къде се чува и т.н..... но генерално причините са 2:

1. Кофти интернет връзка /капацитет/ на едната от двете /или и в двете/ локации

2. Използването на облака на китайците - осигури си статичен публичен IP адрес до камерата, отвори си необходимите портове и комуникарай с камерата, без посредничеството на облака

Първо бих искала да благодаря Ви от сърце за отговора!

Бихте ли ми обяснили ако е удобно, как става това да си осигуря статичен публичен IP адрес до камерата? 🤷❤️🙏

преди 15 минути, stela22 написа:

Бихте ли ми обяснили ако е удобно, как става това да си осигуря статичен публичен IP адрес до камерата? 🤷❤️🙏

Всичко,което може да се настрои вече направено от програмата.Портовете които се използват са отворени.А за звука обикновено причината е скороста на интернета,но не трябва да се пренебрегва че това все пак е камера,а не телефон.Т.Е. откъм аудио е компромисно качеството.

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Всичко,което може да се настрои вече направено от програмата.Портовете които се използват са отворени

Абсолютно невярно. Както и да е. "Програмата" не може да настро нищо сама. Минаването през разни незнайни облачни услуги, винаги води до определини неудобства

преди 21 минути, Димитър 59 написа:

Т.Е. откъм аудио е компромисно качеството.

Викаш, че VoIP нв става, така ли?

преди 14 минути, teo-glavata написа:

Абсолютно невярно. Както и да е. "Програмата" не може да настро нищо сама. Минаването през разни незнайни облачни услуги, винаги води до определини неудобства

Тези китайски еднодневки нямат възможност за настройки по друг начин.Самата програма си настройва портове,облачна услуга и връзката със смартфона,след което всичко работи.Като смяташ,че може да се настройва по друг начин,защо не кажеш как ще стане?Момичето те помоли най-учтиво.Май само си приказваш празни приказки.

преди 19 часа, Димитър 59 написа:

Тези китайски еднодневки нямат възможност за настройки по друг начин.Самата програма си настройва портове,облачна услуга и връзката със смартфона,след което всичко работи.Като смяташ,че може да се настройва по друг начин,защо не кажеш как ще стане?Момичето те помоли най-учтиво.Май само си приказваш празни приказки.

Самата програма по никакъв начин не може да отвори портовете в твоя граничен рутер. Цялата серия поддържа  ONVIF и RTSP протоколите, така че единственото, което ти трябва от приложението е да направиш локален акаунт на камерата и можеш да ползваш за достъп една камара софтуер за различни ОС - включително и VLC. Естествено, при наличие на статичен публичен адрес и правилно конфигуриран port forwarding в граничния рутер

• Автор
на 24.06.2024 г. в 15:50, teo-glavata написа:

Самата програма по никакъв начин не може да отвори портовете в твоя граничен рутер. Цялата серия поддържа  ONVIF и RTSP протоколите, така че единственото, което ти трябва от приложението е да направиш локален акаунт на камерата и можеш да ползваш за достъп една камара софтуер за различни ОС - включително и VLC. Естествено, при наличие на статичен публичен адрес и правилно конфигуриран port forwarding в граничния рутер

Как бих могла аз сама да се справя с всички тези настройки? Благодаря 😊

• Автор
на 24.06.2024 г. в 15:50, teo-glavata написа:

Много са ми сложни всички тези термини....Ако има лесен начин за обяснение ще бъда благодарна!

Забравих да добавя, че когато напускам държавата, тогава гласът ми излиза неразбираем на високоговорителя на камерата. А когато съм в държавата е по- добре. Ако има нещо което би помогнало, ще бъде супер!

Мерси много и хубав ден! 😊 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.