Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да изключа/деактивирам Microsot Defender Antivirus

Featured Replies

значи имам следния проблем, като изтегля един файл и ми дава, че е вирус.не мога да изключа антвирусната (Microsot Defender Antivirus) защото като влезна в Microsot Defender Antivirus  и ми изпива да потьрся приложение с което да го отворя в Microsoft Store.

имам и друг проблем:

минах от Windows 7 на Windows 10,  и сега имам две операционни системи и искам да махна 7-цата.

мол́́́я темата да бьде премсетена в друг раздел ако не е за този раздел.

благодаря ви

https://www.sordum.org/9480/defender-control-v2-1/
https://win10tweaker.ru/forum/topic/defenderkiller

преди 25 минути, user365 написа:

минах от Windows 7 на Windows 10,  и сега имам две операционни системи и искам да махна 7-цата.

Значи не си минал на Win 10, а си добавил Win 10
Стартирай
msconfig
раздел Boot
Покажи картинка

• Автор
преди 17 минути, цър-вул написа:

Стартирай
msconfig
раздел Boot
Покажи картинка

Defender Killer: (в cmd) - > Не найдена рабочая папка Work рядом с программой, будет выполнен выход.

преди 18 минути, цър-вул написа:

Стартирай
msconfig
раздел Boot
Покажи картинка

viber_image_2024-02-26_17-43-43-088.jpg

преди 6 минути, icotonev написа:

Здравей...и защо ще изключваш Defender....Той в случая е предпазил системата ти от заразения файл.. а ти искаш да го спираш..! Щом антивирусната ти казва не ви ли светва червената лампичка ....Изпрати този файл на VirusTotal - Home и се увери дали наистина този файл е проблемен..! Но да изключваш антивирусната си защото тя си върши работата е странно..

не искам направо да си инсталирам приложението. Сигурен съм че в него няма вирус. 

преди 1 час, user365 написа:

като влезна в Microsot Defender Antivirus  и ми изпива да потьрся приложение с което да го отворя в Microsoft Store.

Щом се търси в магазина, значи Windows Defender явно е повреден или деинсталиран

преди 1 час, user365 написа:

Нито един от начините не може да сработи

Цъкаш иконката на антивирусната в трея и после изключваш всичко, едно по едно.

Untitled.png

• Автор
преди 59 минути, adobeaa написа:

Цъкаш иконката на антивирусната в трея и после изключваш всичко, едно по едно.

Untitled.png

Не става. То точно това веню не ми отваря и за това търся скрипт,начин с регистрите или друг който да помогне в случая... 

преди 6 часа, user365 написа:

viber_image_2024-02-26_17-43-43-088.jpg

Стрелка надолу да се освети Windows 7 и кликваш бутон [Delete], после [Apply] > [OK]

преди 14 минути, shishmanovp861 написа:

Как се деинсталира Майкрософт дефендера?

Скачать DK

y0xW8II.png

Натискаш [1] и следваш

То има и други тулчета

https://github.com/ionuttbara/windows-defender-remover

но аз лично не препоръчвам чак да се изтрива, защото често това чупи UAC, Windows Updates и дори MS Store-a.

Като толкова не харесва програмата автора или да я забрани или да качи алтернативна и тя ще забрани вградената автоматично...

Ицо защо си е изтрил постовете?

• Автор
преди 17 часа, цър-вул написа:

Щом се търси в магазина, значи Windows Defender явно е повреден или деинсталиран

,p

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То има и други тулчета

https://github.com/ionuttbara/windows-defender-remover

но аз лично не препоръчвам чак да се изтрива, защото често това чупи UAC, Windows Updates и дори MS Store-a.

Като толкова не харесва програмата автора или да я забрани или да качи алтернативна и тя ще забрани вградената автоматично...

Ицо защо си е изтрил постовете?

Някой може ли с програмата TeamViewer/Anydesk да влезне в моя лаптоп и да го деактивира изтрие. Пробвах всички възможни начини и не става и не става....  айде ако има поне един с 5-10 минути свободно време да ми помогне ?

преди 2 минути, user365 написа:

и да го деактивира изтрие

Не го трий! По-лошо ще стане. Просто слагай програмите, които не искаш да ти ги блокира и трие в изключенията.

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Не го трий! По-лошо ще стане. Просто слагай програмите, които не искаш да ти ги блокира и трие в изключенията.

Не може да се нито деактивира нито да се направи изключение. Защото в момента, в който опитам да влезна в него - ми дава mmнамери приложение в Microsoft store''

Пиши ми на ЛС ако имаш време.

преди 26 минути, user365 написа:

Пиши ми на ЛС ако имаш време.

И тук е добре. Нали това е твоята тема. Може да помогне и на някой друг.

Въпроса ми е знаеш ли как да сложиш някоя папка в която сваляш "съмнителни" файлове в изключенията на Дефендера?

преди 2 часа, user365 написа:

,Някой може ли с програмата TeamViewer/Anydesk да влезне в моя лаптоп и да го деактивира изтрие. Пробвах всички възможни начини и не става и не става....  айде ако има поне един с 5-10 минути свободно време да ми помогне ?

В работно време трудна работа! А и не се знае какъв е проблема при теб, защото явно е омазан Win!

преди 45 минути, user365 написа:

Не може да се нито деактивира нито да се направи изключение. Защото в момента, в който опитам да влезна в него - ми дава mmнамери приложение в Microsoft store''

Нали това ти каза и @цър-вул. Щом го търси в APP Store-a значи не го намира инсталиран. Което показва, че или е премахнат частично, или проблеми с асоциациите на протоколите или омазан Win.

По-лесно ще е май да направиш един Reset-PC или In-Place Upgrade със запазване на настройките и личните данни и да направиш поправителна преинсталация. След нея вече сигурно като бъде поправен, ще може да бъде забранен като толкова искаш.

• Автор
преди 3 часа, В. Велев написа:

Въпроса ми е знаеш ли как да сложиш някоя папка в която сваляш "съмнителни" файлове в изключенията на Дефендера?

преди 3 часа, В. Велев написа:

преди 17 часа, цър-вул написа:

Стрелка надолу да се освети Windows 7 и кликваш бутон [Delete], после [Apply] > [OK]

Скачать DK

y0xW8II.png

Натискаш [1] и следваш

здравейте писах ви на ЛС потребител /ай ди/  и парола  за да влезнете ако имате време днес. Оставих лаптопа включен, когато имате време и не е проблем за вас да деактивирате Дефендъра. Иначе проблема с втората ос го реших благодарение на коментара по горе по темата.

А защо не

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

направиш един Reset-PC или In-Place Upgrade със запазване на настройките и личните данни и да направиш поправителна преинсталация. След нея вече сигурно като бъде поправен, ще може да бъде забранен като толкова искаш.

Тествай това на първо време ако те мързи да преинсталираш толкова.

1) стартирай powershell
2) Постави командата и натисни Enter:

Set-ExecutionPolicy Unrestricted

3) Постави командата и натисни Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-defender-wont-open-tries-to-direct-me-to/d04eddc6-3e79-49a6-81e9-cbac59cf4c0a

Виж дали още ще те препраща към MS Store-a като отвориш сега Defender-a и ако вече се отваря пробвай да го изключиш сега дори през самия Defender (неговите настройки) или някои от програмите предложени горе (но с опциите за изключване, не за изтриване).

• Автор
преди 41 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тествай това на първо време ако те мързи да преинсталираш толкова.

1) стартирай powershell
2) Постави командата и натисни Enter:

Set-ExecutionPolicy Unrestricted

3) Постави командата и натисни Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-defender-wont-open-tries-to-direct-me-to/d04eddc6-3e79-49a6-81e9-cbac59cf4c0a

Виж дали още ще те препраща към MS Store-a като отвориш сега Defender-a и ако вече се отваря пробвай да го изключиш сега дори през самия Defender (неговите настройки) или някои от програмите предложени горе (но с опциите за изключване, не за изтриване).

PS C:\Users\G> set-executionPolicy Unrestritrcted
Set-ExecutionPolicy : Cannot bind parameter 'ExecutionPolicy'. Cannot convert value "Unrestritrcted" to type "Microsoft
.PowerShell.ExecutionPolicy". Error: "Unable to match the identifier name Unrestritrcted to a valid enumerator name. Sp
ecify one of the following enumerator names and try again:
Unrestricted, RemoteSigned, AllSigned, Restricted, Default, Bypass, Undefined"
At line:1 char:21
+ set-executionPolicy Unrestritrcted
+                     ~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : InvalidArgument: (:) [Set-ExecutionPolicy], ParameterBindingException
    + FullyQualifiedErrorId : CannotConvertArgumentNoMessage,Microsoft.PowerShell.Commands.SetExecutionPolicyCommand
Get-AppXPackage : Access is denied.
Access is denied.
At line:1 char:1
+ Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopm ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Get-AppxPackage], UnauthorizedAccessException
    + FullyQualifiedErrorId : System.UnauthorizedAccessException,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.GetApp
   xPackageCommand

преди 6 минути, user365 написа:

PS C:\Users\G> set-executionPolicy Unrestritrcted
Set-ExecutionPolicy : Cannot bind parameter 'ExecutionPolicy'. Cannot convert value "Unrestritrcted" to type "Microsoft
.PowerShell.ExecutionPolicy". Error: "Unable to match the identifier name Unrestritrcted to a valid enumerator name. Sp
ecify one of the following enumerator names and try again:
Unrestricted, RemoteSigned, AllSigned, Restricted, Default, Bypass, Undefined"
At line:1 char:21
+ set-executionPolicy Unrestritrcted
+                     ~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : InvalidArgument: (:) [Set-ExecutionPolicy], ParameterBindingException
    + FullyQualifiedErrorId : CannotConvertArgumentNoMessage,Microsoft.PowerShell.Commands.SetExecutionPolicyCommand
Get-AppXPackage : Access is denied.
Access is denied.
At line:1 char:1
+ Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopm ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Get-AppxPackage], UnauthorizedAccessException
    + FullyQualifiedErrorId : System.UnauthorizedAccessException,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.GetApp
   xPackageCommand

Сгрешено е Unrestritrcted.

Предлагат да пробваш с Unrestricted.

7YLukKE.png

И не забравяй да тестваш след това Windows Defender-a дали работи. Ако си прочел внимателно темата от линка и си видял снимка на OUTPUT-a на потребителя след изпълнението на командата (тя също е нашарена в червено), но в коментара си той казва - Here's what came up after I ran powershell. Tested Windows Defender and it seems to be working. Thanks.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.