Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Демон/Даймон.

Featured Replies

В много отношение демонът се счита за зло същество. 

Нека се опитаме да ги разграничим нещата по следния начин: "демон" с произход от „даймон“, "дявол" и "сатана". 

Какво свръхестествено е това същество и защо в даден момент едно божество се транскрибира като зло за хората?

Има ли светли демони извън съществуващите религиозни схващания?

Малко и българска нотка: Сиромах човек - жив дявол. = Това означава ли, че именно сиромахът може да прави свръхестествени неща?   

Значи ли, че един беден човек е зло и поради това е подвластен на сатаната? 

И : В този форум има ли привърженици на сатанизмът и заради какво са потънали в злото? 

преди 3 часа, dioib написа:

Нека се опитаме да ги разграничим нещата по следния начин: "демон" с произход от „даймон“, "дявол" и "сатана". 

Какво свръхестествено е това същество и защо в даден момент едно божество се транскрибира като зло за хората?

Малко и българска нотка: Сиромах човек - жив дявол. = Това означава ли, че именно сиромахът може да прави свръхестествени неща?   

И : В този форум има ли привърженици на сатанизмът и заради какво са потънали в злото? 

Спри наркотиците!

Безсмислена тема. Даймон в гръцката митология се използва не само за зли същества. После в християнството остава само значението на зъл дух. И какво? Не знам какво се очаква от темата. 

Всичко, което може да се каже, се намира лесно в нета. Едва ли някой ще каже нещо повече и смислено.

"Daimons are lesser divinities or spirits, often personifications of abstract concepts, beings of the same nature as both mortals and deities, similar to ghosts, chthonic heroes, spirit guides, forces of nature, or the deities themselves (see Plato's Symposium)." Daimon

• Автор
преди 6 минути, Just a Stranger написа:

После в християнството остава само значението на зъл дух. И какво? Не знам какво се очаква от темата. 

Цитат

До V век пр. Хр. в древногръцките митове и религиозни представи „даймон“ е дума за „божество“.  След IV век пр.Хр. с думата започват да се означават и по-низши божествени сили.

Слизаме преди Хр. :) 

Какво??? Може пък някой "по-стар" да сподели какво е това по-низши. :) 

Раздела е И мистика и езотерика! 

преди 6 часа, dioib написа:

преди 5 часа, bioid написа:

За демоните има написано много. Примерно в книгите на Тери Брукс.

Имате ли нещо общо по между си двамата? И двамата сте с котки и почти енакви никове? Това е си сатанистическо направо. И разпитвате тука кой бил сатанист и т.н..?

преди 1 час, Гражданин написа:

Имате ли нещо общо по между си двамата? И двамата сте с котки и почти енакви никове? Това е си сатанистическо направо. И разпитвате тука кой бил сатанист и т.н..?

Различни хора сме. Имаме нещо общо, но не е определящо.

Интересното е, че ужким умни хора не могат да намерят разликата...

преди 3 часа, dioib написа:

Слизаме преди Хр. :) 

Какво??? Може пък някой "по-стар" да сподели какво е това по-низши. :) 

Раздела е И мистика и езотерика! 

Виждаш ли какво се получава?

Като ти зададат хората въпрос със голяма трудност, и оставаш безмълвен.

А аз правилно съм ти препоръчал това за вилата: Наместо таван след втория етаж, да си стъкмиш едно минаре, и когато не разбираш нещо - отиваш и питаш - Дядо Господ.

току-що, bioid написа:

Човекът е православен. Какво общо имат минаретата?!

Не съм специалист в тази област и не се наемам на отговори. Това си е твой приоритет.

А защо да е мой? И аз не съм православен...

Извинявам се, че цитирам теб, но това се отнася до всички. Четете с разбиране...

А сега отивам да пия. И Колев, във пиенето няма нищо лошо...

• Автор
преди 29 минути, Колев 74 написа:

Виждаш ли какво се получава?

Няма компетенция какво е било преди Христос ли? 

Да се пренебрегват вярванията е лош признак. 

Темата не е толкова за религиите, а за мистиките които за мнозина им е без значение. 

Вярванията са си вярвания, а дали са висши божества или нисши, то кой е по-компетентен Агни Йога ли?

И да четем неговите блудкави слова. Това ли да е в този раздел, щото не си специалист по тази материя!?

Нека да видим дали има знаещ!!!

п.п. Не мисля да слагам цитати ето от тази книга тук, за да се правя на знаещ:

ezoterichni-shkoli-i-mistichni-ucheniya-

Дай като онова странно същество да почна като него ли предлагаш? :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Няма компетенция какво е било преди Христос ли? 

Да се пренебрегват вярванията е лош признак. 

Темата не е толкова за религиите, а за мистиките които за мнозина им е без значение. 

Вярванията са си вярвания, а дали са висши божества или нисши, то кой е по-компетентен Агни Йога ли?

И да да четем неговите блудкави слова. Това ли да е в този раздел, щото не си специалист по тази материя. 

Нека да видим дали има знаещ!!!

п.п. Не мисля да слагам цитати ето от тази книга тук, за да се правя на знаещ:

ezoterichni-shkoli-i-mistichni-ucheniya-

Дай като онова странно същество да почна като него ли предлагаш? :) 

Чети с разбиране бре! Както ти искаш от нас.

Аз не предлагам, аз само коментирам.

• Автор
преди 1 минута, Колев 74 написа:

Чети с разбиране бре! Както ти искаш от нас.

Аз не предлагам, аз само коментирам.

То и аз "някъде" коментирам. :) 

Колев, в темите на Диода само когато си на няколко чашки трябва да пишеш!

Иначе, нямаш никакъв шанс да разбереш какво пише!

Другият вариант е да ползваш преводач, но преводача също трябва да е пил! 

преди 8 часа, dioib написа:

Малко и българска нотка: Сиромах човек - жив дявол.

Не дявол а гявол дедо попе, демек хитрец, човек който все ще намери начин да се оправи, човек който може и от нищо нещо да направи.

преди 2 часа, bioid написа:

Различни хора сме. Имаме нещо общо, но не е определящо.

Интересното е, че ужким умни хора не могат да намерят разликата...

А защо сте различни хора?

преди 12 часа, dioib написа:

Когато споменаваш нещо ,то неминуемо ти се върти в главата. Както е тръгнало , може да стигнеш до обмисляне да замениш клира със сатанизъм.

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

Безсмислена тема. Даймон в гръцката митология се използва не само за зли същества. После в християнството остава само значението на зъл дух. И какво? Не знам какво се очаква от темата. 

Всичко, което може да се каже, се намира лесно в нета. Едва ли някой ще каже нещо повече и смислено.

"Daimons are lesser divinities or spirits, often personifications of abstract concepts, beings of the same nature as both mortals and deities, similar to ghosts, chthonic heroes, spirit guides, forces of nature, or the deities themselves (see Plato's Symposium)." Daimon

Това е най - смислено.

Тази тема призовава споменатия , затова трябва да се каже молитва , и да се спомене Бога и ангелите и светиите и да се помолим те да отдалечат злото и сатана във всичките им проявления.

• Автор
преди 14 часа, Bubbles написа:

Не дявол а гявол дедо попе, демек хитрец, човек който все ще намери начин да се оправи, човек който може и от нищо нещо да направи.

гявол | bgjargon.com - речникът на улицата

Хубаво е, че напомняш за Елин Пелин, но поне сподели дали това е светъл демон или клеветник както повечето ни сънародници които в момента клеветят всеки с различен мироглед?

Пак да повторя, че:

Цитат

Да се даде точно определение, което да покрива всички предания, отвъд проявата на злото, е трудна задача.

За това и е темата, т.е. да открием тук по-общо какво представляват низшите божества? Кое ги заклеймява, че са лоши? Защо? 

Един грях на човека е именно когато оприличава друг и/или други човеци на лоши, зли хора. За Бог всички са негови раби. Защото иначе ще излезе, че светът има двойно изначално, а то не е истина. Изначално човек се ражда добър, но по-късно се подава на лукавия. Кое го принуждава? Сиромашията ли?

= И в тоя случай кое не позволява на някои да споделят повечето си блага с другите? Това заради страха ли е? От какво? От Сатаната ли? Защо? 

п.п. Никой не смята себе си за демон, дявол или пък се определя като Антихрист. ОК, някои не приемат Христос, но те ли са злите демони, те ли клеветят и в името на какво?

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Когато споменаваш нещо ,то неминуемо ти се върти в главата. Както е тръгнало , може да стигнеш до обмисляне да замениш клира със сатанизъм.

Приеми, че в даден момент съм се поддал. Това прави ли ме лош човек за винаги? 

Има изказ: Който не е съгрешил, то нека пръв хвърли камък по мен. 

Отделно, кое принуждава в главата на някой постоянно да му се въртят мисли свързани със сатанизмът? 

И ако Бог е спуснал десет или 16 или прочие на брой заповеди, то кое тласка даден човек да не ги спазва?

П.П> Из личния ми опит с лукавството. Мнозина считах за добри хора. В последствие някои ми са направили лоши неща. Прощавах и подминавах. Докато един успя да ме доведе до истински гняв. Бях бесен, но факта бе, че процеса бе необратим. Доста време ми отне и все "минавах на другия тротоар", за да не го виждам въпросния човек. Доста време ми трябваше, за да му простя, но не забавих каква мръсотия ми направи и как "спъна" порива не един екип. От тогава поне се ориентирам, кой е лукав. По-бърже анализирам, защо е лукав!? 

И, смело мога да твърдя, че умея да съзирам лукавството в другия. Тогава разбрах, че дори да е добър човека, то в даден момент се е подал на нисше божество. = Осъзнах, че всички сме грешници и се научих не само да приемам прошки, а и да прощавам. = Не всички могат да бъдат духовно възвишени, но поне разбрах за себе си това: Всяка дейност която извършвам да я правя с Любов. И именно в името на Любовта да се опитам да помогна и на дявола даже, защото вярвам, че изначално не е бил такъв! 

преди 6 часа, dioib написа:

Отделно, кое принуждава в главата на някой постоянно да му се въртят мисли свързани със сатанизмът? 

И ако Бог е спуснал десет или 16 или прочие на брой заповеди, то кое тласка даден човек да не ги спазва?

П.П> Из личния ми опит с лукавството. Мнозина считах за добри хора. В последствие някои ми са направили лоши неща. Прощавах и подминавах. Докато един успя да ме доведе до истински гняв. Бях бесен, но факта бе, че процеса бе необратим. Доста време ми отне и все "минавах на другия тротоар", за да не го виждам въпросния човек. Доста време ми трябваше, за да му простя, но не забавих каква мръсотия ми направи и как "спъна" порива не един екип. От тогава поне се ориентирам, кой е лукав. По-бърже анализирам, защо е лукав!? 

И, смело мога да твърдя, че умея да съзирам лукавството в другия. Тогава разбрах, че дори да е добър човека, то в даден момент се е подал на нисше божество. = Осъзнах, че всички сме грешници и се научих не само да приемам прошки, а и да прощавам. = Не всички могат да бъдат духовно възвишени, но поне разбрах за себе си това: Всяка дейност която извършвам да я правя с Любов. И именно в името на Любовта да се опитам да помогна и на дявола даже, защото вярвам, че изначално не е бил такъв! 

Лъмтежа за повече власт и богатства. Това са основните причини , които тласкат един човек да се обръща към Сатана. Хората забравят , че вечният живот в Рая е свързан със спазване на заветите в Библията , а не с охолен и луксозен живот. И преди съм споменавал ,че покупката на луксозна стока е съпроводено с участието на Сатана ( примерно ,спортен автомобил, който не може да ти свърши работа даже с пазаруване , защото няма багажник където да поставиш покупките. Луксозна почивка до далечна дестинация също е съпроводена от сатана. Дизайнерска дреха която ще купиш и която ще облечеш един път също е съпроводена от Сатана.... ) . Хората забравят или изобщо не вярват ,че Бога е най - силен , забравят или не вярват ,че има вечност , забравят или не вярват ,че човешкият живот е за да прецени Бог човек дали ще е за Рая или за Ада, забравят или не вярват ,че човешкият живот не е за забавления а е само един изпит...

Тласка ги същият поддтик ,който ги тласка да вървят към Сатана ( лъмтежа за власт и богатства ) .

Браво .

Естествено ,че трябва да се помага на всеки на когото можеш, защото твоята най - голяма отплата ще е на небесата , понякога още и в земният живот. Когато направиш добро на някой  , е много вероятно този някой да направи също добро, ако не на теб то на друг , който ще направи добро и така едно добро дело , което си направил може да се умножи и да станат много добри дела .

преди 14 часа, dioib написа:

Изначално човек се ражда добър, но по-късно се подава на лукавия. Кое го принуждава? Сиромашията ли?

= И в тоя случай кое не позволява на някои да споделят повечето си блага с другите? Това заради страха ли е? От какво? От Сатаната ли? Защо? 

Зависи. Познавам много сиромаси ,които са вярващи и не се подават на Сатана , защото вярват ,че всичко започва след смъртта. Всъщност повечето подали се на Сатана - не са вярващи. След това тези ,които са се подали на Сатана са предимно по заможни от околните и тези ,които гледат на земното царство и те се подават лека полека ( тук подаде , онам подаде , и накрая се подава напълно и стават сатанисти или атеисти ) .

• Автор
преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всъщност повечето подали се на Сатана - не са вярващи.

Не мисля така. Принципно всеки вярва в нещо. = Това е истината! Друг е въпроса дали е богоугодно или не. 

Отделно, че има и много сиромаси които не вярват в Бог, но живеят праведно. В повечето случаи те не водят социален живот. 

Лично аз съм беседвал с мнозина атеисти. Знам, какво ги вълнова, знам и защо не вярват в Бог. Допускали са ме близо до тях, знаят, че съм вярващ в Бог, но не споделят ценностите на Църквата в която съм покръстен. Знаят и моите съгрешения и прочие, но знаят, че не съм бил лукав спрямо тях. Понякога съм бил дори жесток спрямо тях. Дори един приятел успях да го вбеся. :) 

Извън тях съм контактувал и с хора с ламтеж за власт и пари. Из тях не всички са подвластни на Сатаната. 

...

И, стигаме до Сатаната.  Това сатрап ли е? Това не е ли човек издигнал в култ нещо което не е божествено? Примерно - диамантите. Те изобщо какво са? Не ги ли е създал Бог?

Ще си позволя едно нещо. Ето "дървото" на живота: 

Бог

- дом добро

- дом зло 

Край! 

Дори да си се родил в дом на злото, то може да го освободиш от Сатаната върлуваш в него. 

Сатаната е смъртен! =Клишето: Никой не си е пренесъл властта и/или парите и/или имането на оня свят! ;) 

Затова и някъде е казано: Блажени са вярващите, защото тяхно е Царството господни. 

НО, не всеки е блажен, защото поне един път се е възгордял поне. Друг е въпроса как Бог коригира това. 

И да напомня, че всяка твар е божествена, било то висша или нисша. 

Все пак да видим и някои които вярват в Сатаната какво ще споделят. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.