Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Демон/Даймон.

Featured Replies

преди 12 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Зависи. Познавам много сиромаси ,които са вярващи и не се подават на Сатана , защото вярват ,че всичко започва след смъртта. Всъщност повечето подали се на Сатана - не са вярващи. След това тези ,които са се подали на Сатана са предимно по заможни от околните и тези ,които гледат на земното царство и те се подават лека полека ( тук подаде , онам подаде , и накрая се подава напълно и стават сатанисти или атеисти ) .

Така е. Бедните се отдават на порока и са само средство за постигане на целите на черното братство. Целта на последните е да се спре (забави) духовното развитие на хората, за да запазят властта, която имат. На един последващ етап ще я загубят. Целта е да изолират човечеството от Бог, от останалия космос. Злото е само локално явление, свързано с определен етап от пътя. После има несъвършенство, но не и зло. Има и хаос, но това също не е зло. Хаосът не е съзнателен. Ясно е, че истинските сатанисти са хора с влияние. Други хора с влияние са използвани от тях, без да знаят това. А масите отдавайки се на порози и егоистични мисли просто създаван подходящата среда за целите на сатаната. Това забавяне на еволюцията му дава още известно време власт. А хората имащи избор, за съжаление му я дават. Но изборът е до време, и до определена граница. После каквото трябва да се случи, ще се случи. Атмосферата ще бъде пречистена и сатаната просто няма да може да остане в новата среда. Много хора също няма да я понесат и ще отидат на друго място, на друга планета с много по-сурови условия от земните.

преди 9 часа, dioib написа:

Не мисля така. Принципно всеки вярва в нещо. = Това е истината! Друг е въпроса дали е богоугодно или не. 

Отделно, че има и много сиромаси които не вярват в Бог, но живеят праведно. В повечето случаи те не водят социален живот. 

Лично аз съм беседвал с мнозина атеисти. Знам, какво ги вълнова, знам и защо не вярват в Бог. Допускали са ме близо до тях, знаят, че съм вярващ в Бог, но не споделят ценностите на Църквата в която съм покръстен. Знаят и моите съгрешения и прочие, но знаят, че не съм бил лукав спрямо тях. Понякога съм бил дори жесток спрямо тях. Дори един приятел успях да го вбеся. :) 

Извън тях съм контактувал и с хора с ламтеж за власт и пари. Из тях не всички са подвластни на Сатаната. 

...

И, стигаме до Сатаната.  Това сатрап ли е? Това не е ли човек издигнал в култ нещо което не е божествено? Примерно - диамантите. Те изобщо какво са? Не ги ли е създал Бог?

Ще си позволя едно нещо. Ето "дървото" на живота: 

Бог

- дом добро

- дом зло 

Край! 

Дори да си се родил в дом на злото, то може да го освободиш от Сатаната върлуваш в него. 

Сатаната е смъртен! =Клишето: Никой не си е пренесъл властта и/или парите и/или имането на оня свят! ;) 

Затова и някъде е казано: Блажени са вярващите, защото тяхно е Царството господни. 

НО, не всеки е блажен, защото поне един път се е възгордял поне. Друг е въпроса как Бог коригира това. 

И да напомня, че всяка твар е божествена, било то висша или нисша. 

Все пак да видим и някои които вярват в Сатаната какво ще споделят. 

Лъмтеж за власт и пари е несъвместимо с доброто.

Да всяка твар е божествена.

Ако вярваш в Бога - значи вярваш и в Сатана, или обратното. Разликата е в това , ,,,на кой служиш ?" и ако служиш на Бога - отиваш в рая след смъртта си като търпиш някои лишения в земният живот, ако служиш на Сатана - отиваш в ада като си се заблудил в земния живот ,че живееш без лишения.  

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Ясно е, че истинските сатанисти са хора с влияние. Други хора с влияние са използвани от тях, без да знаят това. 

Артистите и богатите спортисти  ( изобщо всички звезди ) , животът им е мечта за мнозинството , въпреки ,че всички виждат каква цена се плаща ( която дори не оправдава дори благата и в земният живот , камо ли да се замени за цяла Вечност ) , но никой не се замисля за безсмислието на тази цена . 

Свободната воля - те сами са се подали на влиянието , защото не са се справили навреме с егоизма и алчността . Хората казват:  ,, аз да си поживея сега , пък после дали има нещо - не се знае ?" , от там се тръгва и с подаването на дявола , след това се преминава към това да му служат съзнателно. 

на 2.03.2024 г. в 7:26, dioib написа:

В много отношение демонът се счита за зло същество. 

Нека се опитаме да ги разграничим нещата по следния начин: "демон" с произход от „даймон“, "дявол" и "сатана". 

Какво свръхестествено е това същество и защо в даден момент едно божество се транскрибира като зло за хората?

Има ли светли демони извън съществуващите религиозни схващания?

Малко и българска нотка: Сиромах човек - жив дявол. = Това означава ли, че именно сиромахът може да прави свръхестествени неща?   

Значи ли, че един беден човек е зло и поради това е подвластен на сатаната? 

И : В този форум има ли привърженици на сатанизмът и заради какво са потънали в злото? 

такова нещо наречено "демон" не съществува

• Автор
на 4.03.2024 г. в 13:43, Anzhel Dimitrov написа:

Ако вярваш в Бога - значи вярваш и в Сатана, или обратното.

Не е точно така. Сатаната не може да ти прати видение. В повечето случаи е образ в другия, т.е. винаги може да видиш дали другият е враждебно настроен спрямо теб. НО, проблем с него може да имаш, ако не вярваш в Бог. 

• 4 седмици по-късно...

Антъни Пийк описва даемона нещо като тайно Аз което знае всичко за миналото прераждане, което всъщност е повторение на живота

• Автор
преди 7 часа, dMiro написа:

Антъни Пийк описва даемона нещо като тайно Аз което знае всичко за миналото прераждане, което всъщност е повторение на живота

Няма как живот да се повтори.  Говорим в този свят! 

Единствено което може да се приеме за демона е, че е "тайно Аз".  То може да е подобно на Бог, но може да се формира след като зародиша започне да чува (първото формирано усещане) в този свят. = Именно там някъде се формира това "тайно Аз". Всичко трепти! 

Единственото което е предопределено за живота ти в този свят е смъртта ти. Ти или изграждаш "свое Аз" или се доверяваш на "тайното Аз".   

Понеже живеем в 21-ви век, то човек вече познава какво е информация и какво е дезинформация, т.е. човек или разбира кое е истина или се води по лъжата на другите. Уви някои до смъртта си вечно се колебаят и търсят истината. = В основата е страхът да не сгрешиш. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.