Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против 3 март да е националнен празник?

За или против 3 март да ни е националния празник? 36 гласували потребители

1. 1. За или против 3 март да ни е националния празник?

• За!
      83%
    • Против, защото е много русофилски празник, нека се смени!
      2%
    • Против, нека се смени! (по други причини, моля посочете)
      8%
    • Нямам мнение по въпроса
      5%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Е, днес е 4-ти март. Всичко е точно. Гражданина, може да си ходи в чужбина...

• Отговори 152
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

А, бе, национален предател! Все такива теми ли отваряш за обратните и националните ни празници! Ти българин ли си или нищожно мекотело? Махай се от България!

• Паметникът на Шипка е открит на 26 август 1934 г., на церемонията Цар Борис III изнася реч. Над 300 000 души участват в откриването на паметника. Царската реч на Шипка Ваши Високопреосвещенс

Публикувани изображения

преди 23 часа, AAUUXX написа:

Те значително се притесняваха да кажат от какво сме били освободени ,не знам защо се учудваш? Цензура.

Искам да кажа, че не подкрепям Путин във войната, но е голям факт, че руснаците са на освободили и трябва да сме й огромно благодарни. Аз обичам Русия и руснаците, но не и Путин. Дразни ме яко, че който подкрепя Русия и руснаците, е путинофил, НЕ Е ТАКА, "дами и господа жълтопаветни либерални б*клуци"

Темата е "за" или "против" 3 март като национален празник - аз съм абсолютно "за", защото Санстефанският договор, на чието подписване не присъства българин, слага началото на новата Българска държава с границите й отпреди 5 века - с Македония, Беломорска Тракия и западните покрайнини. НО смятам, че ако някога се докаже, че на еди коя си дата е създадена България от Хан Аспарух, това трябва да ни е национален празник.

преди 22 часа, АСПЕКТ написа:

От твоя любим Запад

Дали е само мой? Я се поогледай-сутрин си миеш зъбите с паста Colgate, после си обуваш дънките , сядаш на интернет, измислен и създаден на Запад, включваш компютър тип IBM, после зареждаш операционна система на Майкрософт, след това отиваш в Супермаркета, патент на USA, където плащаш с карта, използвайки американска технология, обаждаш се по телефон , измислен и създаден в Америка, пиеш уиски, караш автомобил с горивна  уредба тип БОШ, сядаш да гледаш телевизия по система РАL,цял ден слушаш американска музика, вечер гледаш филм, създаден в Америка-да продължавам ли още? И ти си готов да лаеш срещу запада, без нещата , които имаш благодарение на него? Че без всичко това щеше още да ходиш с потури от домашно тъкан шаяк, да пътуваш на магаре... Можеш ли да посочиш едно от нещата, без които не можеш, да е с произход от империята на злото? 

Като бях на работа в Алжир преди много години, моите работници ми разказваха , че по време на партизанското движение, местните комунисти организирали акция , при която била взривена местната електроцентрала , после, като се прибрали у дома, видели, че няма ток... Вашият интелект е от същия вид и размер-изхабени човешки животи и психика. Всички сте за съжаление!

преди 3 минути, N47X написа:

сядаш да гледаш телевизия по система РАL-да продължавам ли още?

А тез в Америка са на NTSC :rolleyes:

преди 5 минути, N47X написа:

Дали е само мой? Я се поогледай-сутрин си миеш зъбите с паста Colgate, после си обуваш дънките , сядаш на интернет, измислен и създаден на Запад, включваш компютър тип IBM, после зареждаш операционна система на Майкрософт, след това отиваш в Супермаркета, патент на USA, където плащаш с карта, използвайки американска технология, обаждаш се по телефон , измислен и създаден в Америка, пиеш уиски, караш автомобил с горивна  уредба тип БОШ

Е и? Сега като всичкото техника идва от Китай ко да направим ? Събуждам се поглеждам часа на китайски телефон , пускам компютъра и той в китай правен, правя си кафе на китайска машина, пускам телевизора за да погледам новините и той китайски ,казвам си ше си сготвя мусака амче печката и тя китайка ,ако си късметлия може да е турска да.

преди 28 минути, N47X написа:

Можеш ли да посочиш едно от нещата, без които не можеш, да е с произход от империята на злото? 

А случайно да знаеш в колко от тези неща има части, произведени от руски ценни метали, или пък са произведени с помощта на руски енергоносители?

Случайно да си чул примерно какво каза австрийската министърка на енергетиката преди няколко дни: "Ние сме зависими на 98% от руски газ":

преди 1 час, Veli6 написа:

Искам да кажа, че не подкрепям Путин във войната, но е голям факт, че руснаците са на освободили и трябва да сме й огромно благодарни. Аз обичам Русия и руснаците, но не и Путин. Дразни ме яко, че който подкрепя Русия и руснаците, е путинофил, НЕ Е ТАКА, "дами и господа жълтопаветни либерални б*клуци"

Това имам чувството, че аз съм го писал! :rolleyes:

На която и дата да преместят празника, историята никой не може да я промени, затова не виждам смисъл от смяната на 3-ти март със 1-ви април примерно! :)

Анкетата също го показва!

преди 7 часа, Proshark написа:

Аз само да питам...къде бяха шиши,миши,парапета и парапетка...кокорчо и тиквоча..и измисления юрист-абордаждист на Росенец-"Изчукания пират"......!?

Що не се качихте бе,евроолигофрени на Шипка?Да видите и усетите народната любов..с цялата и сила!!!

Щото щяха да ви замерят с "каменье и дървье"...и да види цял свят ,че България се управлява от предатели и корумпирани магистрати и политици...

Кога и да ви го...все е късно.....

Жалко за народа,чиито пари и труд ядете....копел.та мръсни....

Щото тоя път немаше да ги замерят със сняг а с павета.

преди 4 часа, N47X написа:

Дали е само мой? Я се поогледай-сутрин си миеш зъбите с паста Colgate, после си обуваш дънките , сядаш на интернет, измислен и създаден на Запад, включваш компютър тип IBM, после зареждаш операционна система на Майкрософт, след това отиваш в Супермаркета, патент на USA, където плащаш с карта, използвайки американска технология, обаждаш се по телефон , измислен и създаден в Америка, пиеш уиски, караш автомобил с горивна  уредба тип БОШ, сядаш да гледаш телевизия по система РАL,цял ден слушаш американска музика, вечер гледаш филм, създаден в Америка-да продължавам ли още? И ти си готов да лаеш срещу запада, без нещата , които имаш благодарение на него? Че без всичко това щеше още да ходиш с потури от домашно тъкан шаяк, да пътуваш на магаре... Можеш ли да посочиш едно от нещата, без които не можеш, да е с произход от империята на злото? 

Като бях на работа в Алжир преди много години, моите работници ми разказваха , че по време на партизанското движение, местните комунисти организирали акция , при която била взривена местната електроцентрала , после, като се прибрали у дома, видели, че няма ток... Вашият интелект е от същия вид и размер-изхабени човешки животи и психика. Всички сте за съжаление!

Само ще напиша, че без китайците, нищо немаше да видиш. Така, че не се превъзнасяй.

PS: Уискито е  шотландско, а не американско. ;)

преди 8 часа, AAUUXX написа:

А тез в Америка са на NTSC :rolleyes:

Е и? Сега като всичкото техника идва от Китай ко да направим ? Събуждам се поглеждам часа на китайски телефон , пускам компютъра и той в китай правен, правя си кафе на китайска машина, пускам телевизора за да погледам новините и той китайски ,казвам си ше си сготвя мусака амче печката и тя китайка ,ако си късметлия може да е турска да.

Аз не мога да разбера какво се оплакваш като единствено в България можеш да си купиш цял сервиз китайски порцелан за 5 кинта от левчето.

преди 8 часа, N47X написа:

Малко се изхвърляш : Уискито е шотландско или ирландско, в щатите се прави бърбън да не говорим че в ългария хората си пият ракия. Колко хора ползват Колгейт? Има маса пасти които НЕ са марка от САЩ. Моя телефон е създаден в Япония, останалите са съсздаденив Китай, америкаскифилми освен старите не глкедам, последите години гледам само европейско и азиатско кино щото ако не си забелязъл американците вече нищо качествено не правят, за музиката важи същото.

Не отричам приноса на САЩ за развиието на технохологиите макар и тези които са допринесли да не са баш американци, но да ми обясняваш как всичо е американско айде моля.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Аз не мога да разбера какво се оплакваш като единствено в България можеш да си купиш цял сервиз китайски порцелан за 5 кинта от левчето.

Не се оплаквам ,китайците създават достъпна техника за нас и съм благодарен за това ,отговорих на @N47X че не всичко което е негово разбиране е вярно ,той смята че когато някой продукт е с произход САЩ трябва да ги почита во веки веков за това ,а пък защо не почита по същия начин китайците когато техниката която използва идва от тях произведена не разбрах.

Аз купих китайска ножица за едно левче. Хубава, евтина и много практична, дори беше опакована. Гледах я и на външен вид изглеждаше много добре, дори се зачудих защо е толкова евтина. Прибрах се в къщи и нещо правих, потрябва ми парцал, взех една стара тениска и трябваше да я направя на няколко части за парцали, сетих се за ножицата. Разопаковах я и при опит да разрежа тениската, ножицата се разпадна. :D

преди 8 минути, Звяра! написа:

Аз купих китайска ножица за едно левче. Хубава, евтина и много практична, дори беше опакована. Гледах я и на външен вид изглеждаше много добре, дори се зачудих защо е толкова евтина. Прибрах се в къщи и нещо правих, потрябва ми парцал, взех една стара тениска и трябваше да я направя на няколко части за парцали, сетих се за ножицата. Разопаковах я и при опит да разрежа тениската, ножицата се разпадна. :D

За 1лв си купил декоративна ножица ,предполагам е била предвидена тази ножица за арт декорация за лого в шивашки цех например или кръжока -режа, кроя и шия - ,а не за употреба като ножица.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

За 1лв си купил декоративна ножица ,предполагам е била предвидена тази ножица за арт декорация за лого в шивашки цех например или кръжока -режа, кроя и шия - ,а не за употреба като ножица.

Белачката за картофи и тя ли е била за "АРТ Декорация"? :D

преди 4 часа, AAUUXX написа:

защо не почита по същия начин китайците когато техниката която използва идва от тях произведена не разбрах.

Очевидно много неща не си разбрал, китайците колко години крадаха , крадаха западните технологии, сега ги произвеждат... И понеже те са комунистическа страна, при която важи принципът, че отделният човек няма никаква стойност, заплатите на производителите са 1/10 от западните, какво чудно има, че продукцията им е евтина? Компютърът ми е китайски, но на него пише DELL, едни други ,способни , образовани и най-важното -свободни хора, в една друга държава, са се трудили да го измислят, конструират и произведат-едно чудесно творение! За да могат жълтите наготово да произвеждат, без да е нужно да са образовани, умни и способни! А на онзи с пастите, твоята може да я всякаква, но тя е произведена по модела на Colgate,  за суровини и горива-та нали всичко е купено, не е откраднато, платено е с доларчета, много любим материал за всеки червен боклук! Изтръскайте си от главите сърповете и чуковете и ще прогледнете и много неща ще ви станат ясни. Всички вие, дето лаете срещу запада, сте нещастието на България, вие сте причина да сме на последно място по всички показатели , да не ни искат никъде! Скоро излезе резултатът от тестовете за интелигентност на учениците, който показа катастрофална простотия. а това е пряко следствие от вас и вашите качества-тези деца са родени в просташки семейства, така са възпитани и научени. За това ви е нужна съветска власт, да ви назначават на длъжност със заплата за вярност към партията, а не за способности и умения и знания. Но поради тези си качества не можете да разберете, че това време никога няма да се върне!

преди 12 минути, N47X написа:

Очевидно много неща не си разбрал, китайците колко години крадаха , крадаха западните технологии, сега ги произвеждат... И понеже те са комунистическа страна, при която важи принципът, че отделният човек няма никаква стойност, заплатите на производителите са 1/10 от западните, какво чудно има, че продукцията им е евтина? Компютърът ми е китайски, но на него пише DELL, едни други ,способни , образовани и най-важното -свободни хора, в една друга държава, са се трудили да го измислят, конструират и произведат-едно чудесно творение! За да могат жълтите наготово да произвеждат, без да е нужно да са образовани, умни и способни! А на онзи с пастите, твоята може да я всякаква, но тя е произведена по модела на Colgate,  за суровини и горива-та нали всичко е купено, не е откраднато, платено е с доларчета, много любим материал за всеки червен боклук! Изтръскайте си от главите сърповете и чуковете и ще прогледнете и много неща ще ви станат ясни. Всички вие, дето лаете срещу запада, сте нещастието на България, вие сте причина да сме на последно място по всички показатели , да не ни искат никъде! Скоро излезе резултатът от тестовете за интелигентност на учениците, който показа катастрофална простотия. а това е пряко следствие от вас и вашите качества-тези деца са родени в просташки семейства, така са възпитани и научени. За това ви е нужна съветска власт, да ви назначават на длъжност със заплата за вярност към партията, а не за способности и умения и знания. Но поради тези си качества не можете да разберете, че това време никога няма да се върне!

Не съм много съгласен.

Китайците не са откраднали DELL за да го произвеждат, а DELL са отишли в Китай да произвеждат DELL компютри заради евтината работна ръка. 

Позаинтересувай се в Мексико например какви процесори и въобще електроника се произвежда, пак заради евтината работна ръка, а не че мексиканците са откраднали технологии.

Освен това китайците не са толкова глупави, че да не могат да си конструират и създадат собствени технологии. Досега не са го правили, за да не откриват наново колелото и топлата вода.

Но виж, когато американците притиснаха Хуйдай и те си създадоха и ОС и собствени чипове. Значи и китайците могат.

Сега американците направиха добро и на руснаците. Като им наложиха санкции и руснаците се стегнаха, защото няма накъде да си създават собствена продукция. Пак ще сгрешат ако вземат да копират от китайците.

Ако една страна се има за велика трябва да може сама да си ПРОИЗВЕЖДА всичко или поне най-важните и стратегически неща. Не само оръжия. А и продукти за мирно време.

преди 22 минути, В. Велев написа:

Не съм много съгласен.

Китайците не са откраднали DELL за да го произвеждат, а DELL са отишли в Китай да произвеждат DELL компютри заради евтината работна ръка.

Ама на компютъра му пише DELL ,ама бил китайски ,китайски ама DELL :D

преди 22 минути, В. Велев написа:

Но виж, когато американците притиснаха Хуйдай и те си създадоха и ОС и собствени чипове. Значи и китайците могат.

Ще те поправа ,вероятно имаш предвид Huawei, не само си създадоха тяхна ОС ,а и свой хардуер и са абсолютно независими.

Аз няма да ви казвам, че темата е за 3-ти март!:mad:

Какъв празник беше, а на каква русофилщина ви изби?

JVxGviQ.jpg

на 5.03.2024 г. в 6:49, Филипов написа:

Естествено, че оркофилската ви сбирка ще се промотира по пропагандните руски канали. И гледай как лъжат по руския канал, че не показвали това по телевизията. Че то го даваха на живо къде ли не, плюс във всички емисии новини. Имате стройна система и сте опасни за България. Всички тия оркофили, които признават Русия като майка и над България не знам дали осъзнават, ако пак дойдат да ни окупират с 200 хилядна армия, дали в тази армия няма да има освирепели от войната в Украйна наемници, които ще правят каквото са правили и там, плюс че ако има изнасилвания, те може и да са от азиатско изглеждащи типове. Съвсем реално знам за истории за хора, които са с дръпнати очи и са като монголци днес, защото тяхна баба е била изнасилена от някой с дръпнати очи. 

преди 19 минути, Филипов написа:

А този да каже от къде са му парите за луксозната къща в полите на Витоша. В неговия канал е пълно с трол трафик в коментарите какви великолепни проруски анализи прави. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.