Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся софтуер за добавяне на анотации към видео (форми, текст)

Featured Replies

Така, изгубих цяла сутрин да търся софтуер за нещо специфично и не намерих. Най-вероятно понеже не знам как точно се казва и търся по грешен начин. Едниственото, което постигнах беше да си дигна кръвното до неприятни висоти. А времето си тече, така че:

Трябва ми софтуер за windows 10 (изрично държа да е за компютър; онлайн варианти не искам), за видео редактиране - максимално прост, в който да мога да добавя различни shapes (стрелки, правоъгълници и др.) както и текст към видеото, нищо друго. По възможност - free или open source (нямам нищо против покупка на платен вариант, но ако ще го ползвам многократно - в конкретния случай става въпрос за инцидентна нужда за редактиране на вече направе screen recording от мобилен телефон на приложение (което се разработва в момента)). А цялата спомената х***я е за да може клиента да го презентира през колеги вътре в компанията (която е поръчител на апп-а). На мен като цяло въобще не ми влиза в задълженията такава дейност, затова и не съм запознат със съответния софтуер, който би могъл да свърши работа.  

За да не се повтарям пак разгледай тази тема. Това нещо е дискутирано доста пъти.

преди 44 минути, Петър Ангелов написа:

Платена е да, но може би е най-лесната за употреба. Безплатните са с доста повече възможности дори от нея, но определено се изисква привикване и запознаване с начина им на работа.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Филмората е платена, до колкото знам.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Трябва ми софтуер за windows 10 (изрично държа да е за компютър; онлайн варианти не искам), за видео редактиране

Не е указано изрично да е безплатна...

• Автор
преди 6 часа, цър-вул написа:

Не е указано изрично да е безплатна...

Напротив - указано е. Прочети пак.

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

За да не се повтарям пак разгледай тази тема. Това нещо е дискутирано доста пъти.

Платена е да, но може би е най-лесната за употреба. Безплатните са с доста повече възможности дори от нея, но определено се изисква привикване и запознаване с начина им на работа.

Изрично съм обяснил горе защо платен софтуер за този конкретен случай не ми върши работа. Темата ще разгледам, благодаря!

преди 39 минути, Петър Ангелов написа:

Напротив - указано е. Прочети пак.

Изрично съм обяснил горе защо платен софтуер за този конкретен случай не ми върши работа. Темата ще разгледам, благодаря!

Ами там са изброени най-добрите безплатни програми общо взето. Колкото до платения, аз също гледам да съм легален, но за домашен потребител, който не си изкарва хляба с това е оправдано донякъде да се ползва и лекуван (ако няма добри промоции на желания такъв). Ти споменаваш лесен такъв и макар да звучи лесно, добавяне на анотации във видео (особено ако искаш същите да имат и някаква анимация) е постижимо за по-добрите редактори, но определено не мога да кажа, че е еднакво лесно за всичките такива. В PP е доста усложнено това. Хубавото е, че има много начини за постигане на целта (използване на заготовки и т.н.), но ако ги рисуваш например ти да речем с write-on ефекта си нямаш идея при много точки колко дълго е рендирането само за 1 проста стрелка. За подобен кадър и то frame hold-нат отиде сигурно половин час само за анимирането на стрепката...

1.png

преди 8 часа, Петър Ангелов написа:

VSDC Video Editor PRO промо безплатно!

https://winningpc.com/vsdc-video-editor-pro-coupon-code-giveaway/

преди 1 минута, Gangosa написа:

VSDC Video Editor PRO промо безплатно!

https://winningpc.com/vsdc-video-editor-pro-coupon-code-giveaway/

Не е само да е про. Ти му даваш за една от най-сложните и неинтуитивни програми промо. Добър софтуер, но с ужасен според мен интерфейс.

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Не е само да е про. Ти му даваш за една от най-сложните и неинтуитивни програми промо. Добър софтуер, но с ужасен според мен интерфейс.

Не сметнах за сложно , защото са дали видео уроци с линк към ютуб.

https://www.youtube.com/c/VSDCFreeVideoEditor

преди 1 минута, Gangosa написа:

Не сметнах за сложно , защото са дали видео уроци с линк към ютуб.

https://www.youtube.com/c/VSDCFreeVideoEditor

Именно, защото съм ги гледал и аз като човек ползващ такива програми казвам, че за мен тази е с различна идеология и хич не е за начинаещи.

• Автор
преди 3 минути, Gangosa написа:

Иначе тая съм ползвал и ми харесва https://www.openshot.org/

С него почнах - има вариант за добавяне на текст, но няма shape-ове. Иначе е доволно добра. В shortcut-а също не намерих, това което ми трябва (описано в първия пост).

преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

С него почнах - има вариант за добавяне на текст, но няма shape-ове. Иначе е доволно добра. В shortcut-а също не намерих, това което ми трябва (описано в първия пост).

В OpenShot/ ShotCut спокойно можеш да ползваш за целта някой от "фигурните" шрифтове

Между другото - ShotCut "вкараха" Glaxnimate отдавна в пакета - остава да се научиш, как се работи с криви на Бизие

преди 8 часа, teo-glavata написа:

В OpenShot/ ShotCut спокойно можеш да ползваш за целта някой от "фигурните" шрифтове

Между другото - ShotCut "вкараха" Glaxnimate отдавна в пакета - остава да се научиш, как се работи с криви на Бизие

То и в PP ги има (ама е платена и няма да му върши работа де). Не знам дали в PP са на Glaxnimat, но там си е просто маска.

А за фигурни шрифтове имаш предвид нещо като Wingdings или Webdings? И си си изтрил прикачения файл с тези фигурки. Беше ми интересно да ги разгледам. :)

Image-721.png

преди 1 минута, Недко1975 написа:

По - скоро, мисля че има в предвид https://www.dafont.com/theme.php?cat=710

Е така де. Те са от същия тип. Но пък според мен с шрифт няма да изглежда толкова добре оформено като ръчно нарисувани или с разни снимкови формати изрязани. Да не говорим, че и шрифтовете по-трудно се оцветяват, защото някои са с по 2 цвята в себе си.

преди 44 минути, Петър Ангелов написа:

Ами готови (не, че не мога да си ги направя, но ако тук се цели максимално бързо постигане на резултат - ако имах повече време (а то не зависи от мен - в общи линии ми се казва направи нещо от днес за вчера), нямаше да е драма въобще). Т.е. като част от възможностите на съответното приложение.

По горе има варианти със шрифт. Горе-долу сме описали +– Б бой е про, доколкото знам.

Иначе търсачката нещо от сорта >arrow shape гледаш да е прозрачен фона -transparent.Стои на сиво-бели квадратчета. теглиш си jpg/png и със всеки редактор си ги нагласяш.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А за фигурни шрифтове имаш предвид нещо като Wingdings или Webdings? И си си изтрил прикачения файл с тези фигурки. Беше ми интересно да ги разгледам. :)

Да. Но аз не съм го трил....нещо е станало. Ето го пак. Имам и други - животни, оръжия и т.н

fig.zip

@B-boy/StyLe/, това всъшност са десетина шрифта, които вървяха с ранните версии на корел..... Просто си ги пазя в годините :)  Те затова са и във вече архаичния ttf формат :) Е някои от тях съм ги доработвал и допълвал със символи

Какъв е този софтуер, който наводни социалните мрежи с клипове, където инфлуенсъра говори и излизат бързи надписи дума по дума, точно в момента, в който казва думата!? И най-заспалите "бабички" ги гледам как с лекота им вървят цветни субтитри от различен характер на различно място, просто не се напъват за нищо. Нито са си писали посланията, нито нищо. Софтуерът явно улавя думите на български език и ги разпознава. Тоест, имаме Speech to Text! Една много рядка услуга, която се неглижира от разработчиците и нито един не пробива, вероятно Гугъл е превзел пазара и има правата над енжина, който е единствен, монополен. Предполагам нещата се случват онлайн някъде из Тик-Ток токчетата. И се плаща за абонамент или вече е платено като вербован потребител, регистрирал се в кифладжийската им платформа гнила.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.