Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с F:

Featured Replies

Ето значи какво сеслучи:

След вечерното сваляне рестартирах компа и малко преди рестарта се появи маи някакво саопщение за грешка или нещо такова но моного бързо се скри,след коетокопма си зареди всичко нормално но като влезнах в Explorera дял F: липсваше пуснах Particion Magic 8-a и там показа, че все едно този дял не е саздаден като реших да го саздам на ново ми казва че не може да саздаде този дял на диск 1 и тва е. Рестартирах пак компа и като реших да влезна в Particion Magic 8 ми пивеше Init failed Error:100 particion table is bad и оставам с варзани раце. :eek Пробвах и от стартиращият диск ама и от там не мога да го саздам защото там пък ми показва че харда е 131 ГБ а тои е 200 не знам за6то но ако междодругото имате отговор и натоя вапрос пишете.

Случвало ми се е и преди но го оправях като преинсталирах но целта на поста е да ми помогнете да оправя проблема без преинсталация,ще ви бада много БЛАГОДАРЕН. :clap

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Много писане и нищо по същество.

Диск - колко, на какви дялове и колко големи, файлова система?

ОС - коя, 48 bit LBA включен ли е?

Eдинственото,за което се сещам че би могло да помогне под WINDOWS,e V2i Protector Desktop Edition.Това е продукт на Symantec,производителя на така любимият ти Particion Magic,в него има инструмент,наречен PTEDIT32.EXE,който работи на много ниско ниво с НDD-to и мисля,че ще се справи с проблема ти.Успех!

Много писане и нищо по същество.

Диск - колко, на какви дялове и колко големи, файлова система?

ОС - коя, 48 bit LBA включен ли е?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами ако не си обарнал внимание в горният пост сам писал че харда е 200ГБ

иначе дяловете са четири С:-36 ГБ Д:75 ГБ Е:36 ГБ и бифшия Ф: 20 или 20 и нещо Операционната система е ХР Професионал

48 bit LBA - кажи ми как да го проверя и че ти кажа

Приятел, явно нещо си омазал при създаването на дяловете. В твоя случай, дори сбора от размера на всички дялове не надвишава 170GB, а пък за 200 да не говорим. Или имаш неалокирано дисково пространство или пък наистина не е пусната поддръжка на 48bit LBA и изчезналият дял е бил създаден неправилно. Каквото и да ти кажем сега обаче, ще е подвеждащо и ще граничи с гледане на кафе.

Виж си настройките на БИОС-а, виж също и за по-нова версия на БИОС-а в сайта на производителя на дъното. Ако има такава и дъното ти е старо, накарай някой да го флашне.

edit: Забравих да спомена, че при създаването на дяловете, трябва най-напред да се създаде един Primary дял, после в останалото място създаваш Extended дял и в този Extended дял си създаваш логическите устройства: D, E, F и т.н.

Въпреки, че по принцип можеш да създадеш до 4 праймъри дяла, това едва ли е добра идея, или поне не е масова практика.

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

Приятел, явно нещо си омазал при създаването на дяловете. В твоя случай, дори сбора от размера на всички дялове не надвишава 170GB, а пък за 200 да не говорим. Или имаш неалокирано дисково пространство или пък наистина не е пусната поддръжка на 48bit LBA и изчезналият дял е бил създаден неправилно. Каквото и да ти кажем сега обаче, ще е подвеждащо и ще граничи с гледане на кафе.

Виж си настройките на БИОС-а, виж също и за по-нова версия на БИОС-а в сайта на производителя на дъното. Ако има такава и дъното ти е старо, накарай някой да го флашне.

edit: Забравих да спомена, че при създаването на дяловете, трябва най-напред да се създаде един Primary дял, после в останалото място създаваш Extended дял и в този Extended дял си създаваш логическите устройства: D, E, F и т.н.

Въпреки, че по принцип можеш да създадеш до 4 праймъри дяла, това едва ли е добра идея, или поне не е масова практика.

<{POST_SNAPBACK}>

хубаво ама в момента ипартишон маджик не работи и няма как ........

ина4е за дяловете на пропертиис при капацитета е написано в битове размера и ако гледам тях тва дава С:38 D:80 E:38 F: сложи го 30

Не мисе вярва дае от Биоса за щото даното е ново Asus P4SD-LA затова ина4е кажи това което смяташ 4е трябва да се направи а аз ще пробвам нали целта ми е да го оправя без преинсталация и триене на дялове защото имам адцки много информация а в момента не разполагам с много DVD ,CD дискове за да я прехварля.....

Добре, а имаш ли инсталиран Service Pack 1 на твоята машина? Доколкото ми е известно, оригиналният WinXP не поддържа устройства над 137GB.

Добре, а имаш ли инсталиран Service Pack 1 на твоята машина? Доколкото ми е известно, оригиналният WinXP не поддържа устройства над 137GB.

<{POST_SNAPBACK}>

не нямам

не нямам

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, ето ти го проблема тогава. Инсталирай си SP1 или SP2 и създай този дял отново. Без SP1 няма 48-битово адресиране и затова си загубил дяла, който се е простирал след 137-мия гигабайт.

Можеш да прочетеш и това, ако искаш: http://support.microsoft.com/default.aspx?...Ben-us%3B303013

Успех!

Ами, ето ти го проблема тогава. Инсталирай си SP1 или SP2 и създай този дял отново. Без SP1 няма 48-битово адресиране и затова си загубил дяла, който се е простирал след 137-мия гигабайт.

Можеш да прочетеш и това, ако искаш: http://support.microsoft.com/default.aspx?...Ben-us%3B303013

Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

добре ще инсталирам SP1 но SP2 не защото няма да ми варви NFS Underground 2 не сам сигурен но не искам да рискувам .Ще прочета написаното от саита и дасе надявам че вси4ко ще се оправи ако не ще пи6а пак

добре ще инсталирам SP1 но SP2 не защото няма да ми варви NFS Underground 2 не сам сигурен но не искам да рискувам .Ще прочета написаното от саита и дасе надявам че вси4ко ще се оправи ако не ще пи6а пак

<{POST_SNAPBACK}>

Ок, само SP1 е напълно достатъчно така или иначе. Ако не се оправи и с това, пиши пак. Може пък и някой друг да даде по-добър съвет. Аз в този момент само за това се сещам.

Пак не си написал всичко, но и това е достатъчно. Тоя тъпан вече съм го бил.

http://www.comexgroup.com/forums/index.php?act=ST&f=7&t=9644

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=28844

Още малко четиво: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=46352

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Виж >това< , дали няма да ти помогне, по някакъв начин.

<{POST_SNAPBACK}>

Toва което си ми дале добре но има един малак проблен аз сам изван Бг и не иска да го отвори затова ако се сещаш за бг саит които да се отваря изван балгария садаржащ подобна информация за това което искаш да ми покаже дай го..............

Ок, само SP1 е напълно достатъчно така или иначе. Ако не се оправи и с това, пиши пак. Може пък и някой друг да даде по-добър съвет. Аз в този момент само за това се сещам.

<{POST_SNAPBACK}>

Виж даи ми линк за СП1 ама да е от саит който се отваря изваън БГ .....

Значи дръпнах и инсталирах SP1 но сега как да саздам дяла наново като не сме разрешили следният проблем Init failed Error:100 particion table is bad

и Particion Magic не трагва

Значи дръпнах и инсталирах SP1 но сега как да саздам дяла наново като не сме разрешили следният  проблем  Init failed Error:100 particion table is bad

и Particion Magic не трагва

<{POST_SNAPBACK}>

Това е неприятно, но се очакваше нещо такова ... :)

Както и да е, защо не пробваш да създадеш дяла с вградения дисков мениджър на XP-то?

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management

Ако не можеш да се оправиш там, поне пусни някакви срийншотс от Disk Management, да видим за какво става дума ...

Това е неприятно, но се очакваше нещо такова ... :)

Както и да е, защо не пробваш да създадеш дяла с вградения дисков мениджър на XP-то?

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management

Ако не можеш да се оправиш там, поне пусни някакви срийншотс от Disk Management, да видим за какво става дума ...

<{POST_SNAPBACK}>

като трагна да го правя на едно място ми дава да избера фаиловата система и пат нея allocation unit size което е на Default да го променям ли или даси остане така

Да, оставяш го по default.

<{POST_SNAPBACK}>

:clap Благодаря ти много за отделеното внимание остроиството е саздадено отново , и в случаи на подобно нещо с друг дял да процедирам ли по сащият начин

и коя програма за възтановяване на фаилове ще ми препорачаш в случей на гаф с друг дял.

А изнам че изван темата и форома но дате питам имаш ли представа защо BitDefender ме пита постоянно при всяко зареждане на дадена страница с IE

да ли дая допусне или не аз му давам отметката "запомни този отговор" ама пак си продалжава да пита и е много изнервящо

Още един път БЛАГОДАРЯ :bye: :)

Редактирано от BLING (преглед на промените)

:clap Благодаря ти много за отделеното внимание остроиството е саздадено отново , и в случаи на подобно нещо с друг дял да процедирам ли по сащият начин

<{POST_SNAPBACK}>

Няма за какво. Дано всичко да е наред сега, но ако отново се получи нещо такова, това ще значи, че проблемът не е бил решен въобще. В такъв случай си архивирай данните на сигурно място, на друг диск или CD-та, изтрий всички partitions и при една пълна преинсталация на XP, създай само primary дяла, с размер от порядъка на макс. 32GB (ако ще е на FAT32), но в никакъв случай с размер над 137GB, независимо от файловата система. В последствие си инсталирай SP1, ако инсталацията на WInXP не го включва /както е при теб в момента/ и чак тогава създавай другите дялове, чийто размер надхвърля 137-ия гигабайт. Моят съвет е да не ползваш за тази цел други програми освен вградените в XP, но ти си преценявай сам - въпрос на лични предпочитания.

и коя програма за възтановяване на фаилове ще ми препорачаш в случей на гаф с друг дял.

<{POST_SNAPBACK}>

Не мога да ти кажа конкретни програми, нямам много опит с такива (при мен данните не щат да чезнат biggrin.gif ), но във форума имаше няколко препоръчани от G-YON, който се е занимавал с възстановяване на данни и беше препоръчал няколко добри продукта. Потърси из темите ...

А изнам че изван темата и форома но дате питам имаш ли представа защо BitDefender ме пита постоянно при всяко зареждане на дадена страница с IE

да ли дая допусне или не аз му давам отметката "запомни този отговор" ама пак си продалжава да пита и е много изнервящо

Никаква идея нямам защо става така :)

По този въпрос ще трябва да се обади някой който е работил с BitDefender ...

cool.gif

Добра програма за възстановяване на информация от твърд диск е Stellar Phoenix Recovery Suite, обаче цената е космическа. Може да потърсиш дали я има кракната.

Няма за какво. Дано всичко да е наред сега, но ако отново се получи нещо такова, това ще значи, че проблемът не е бил решен въобще. В такъв случай си архивирай данните на сигурно място, на друг диск или CD-та, изтрий всички partitions и при една пълна преинсталация на XP, създай само primary дяла, с размер от порядъка на макс. 32GB (ако ще е на FAT32), но в никакъв случай с размер над 137GB, независимо от файловата система. В последствие си инсталирай SP1, ако инсталацията на WInXP не го включва /както е при теб в момента/ и чак тогава създавай другите дялове, чийто размер надхвърля 137-ия гигабайт. Моят съвет е да не ползваш за тази цел други програми освен вградените в XP, но ти си преценявай сам - въпрос на лични предпочитания.

Не мога да ти кажа конкретни програми, нямам много опит с такива (при мен данните не щат да чезнат biggrin.gif ), но във форума имаше няколко препоръчани от G-YON, който се е занимавал с възстановяване на данни и беше препоръчал няколко добри продукта. Потърси из темите ...

Никаква идея нямам защо става така :P

По този въпрос ще трябва да се обади някой който е работил с BitDefender ...

cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

a може ли да изтрия дяловете с Particion Magic и след това да кача СП1 и да ги саздам отново с Particion Magic или инсталирам СП1 след това с Particion Magic трия дисковете и ги саздавам на ново

нямали да функционира добре ако сам иснталирал само СП1 директно без да ги трия и саздавам щото информацията на Д е адцки много и ще ми трябват кам 3.4.5 ДВД диска.......

Редактирано от BLING (преглед на промените)

a може ли да изтрия дяловете с Particion Magic и след това да кача СП1 и да ги саздам отново с Particion Magic  или инсталирам СП1 след това с Particion Magic трия дисковете и ги саздавам на ново

нямали да функционира добре ако сам иснталирал само СП1 директно без да ги трия и саздавам щото информацията на Д е адцки много и ще ми трябват кам 3.4.5 ДВД диска.......

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш да изтриеш всички дялове, независимо, дали с Partition Magic или с друга програма. От самия Windows не можеш да изтриеш само Primary дяла, а и обикновено върху него е инсталиран Уин-а.

Важното е, като създаваш дяловете, да имаш инсталиран SP1 на системата, за да имаш поддръжка на големи устройства. Ако нямаш инсталиран SP1, хард диска ще ти бъде показван с размер 137GB и няма да можеш да го ползваш пълноценно, а и дори да успееш да го излъжеш по някакъв начин, това ще е временно, защото този дял, който прехвърля границата от 137ГБ ще изчезне или пък данните в него ще бъдат повредени.

Но на мен обаче мисълта ми беше за друго ... Щом си подкарал нещата по този начин, недей да триеш каквото и да било вече. Остави всичко така, както е в момента и виж, дали ще работи нормално. Ако има някакъв проблем, чак тогава предприемай други мерки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.