Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Непълнолетни майки - какво мислите?

Featured Replies

Трябва да се мисли преди да се действа! biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 59
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колкото са готови на 25,толкова и на 15. Тоест искам да кажа,че не годините определят майчинските чувства,инстинкти и привързаност.То си е до натура.Както малолетни изоставят деца-тоест не стават и н

Ами аз имам 2-3 приателки дето са непълнолетни и имат деца.Не го одобрявам ,защото според мен едно момиче на 15 не може да контролират себе си пък ЪБсупрт дете

Трябва да се мисли преди да се действа! biggrin.gif

Абсолютно! Лесно е да създадеш дете, да го отгледаш вече е съвсем друга приказка... :wors:

• 2 седмици по-късно...
Аз лично много съм се чудила затова направих тази тема. Кажете си мнението за момичета на по 15-16 години които сами решават, че искат дете, отказват се от училището и бързат да пораснат. Аз немога да разбера какво си мислят, но според вас какви са подбудите на тези момичета, готови ли са да бъдат майки, и кви са тея родители дето позволяват на 15 годишно момиче да зареже всичко за да дундурка бебе.

(Изключваме Ромската общност, за които 17 годишно момиче вече е много старо за брак)

"Разни хора, разни идеали!"

Човек има право на избор! Въпреки всичко това не е нормално не само заради възтастта, но заради рискът от появата от усложнения, т.к. женският оргнизъм не е напълно развит на тези години!

Ако се поставя на мястото на родителите на едно такова момиче никога не бих й позволил да направи аборт, защото може да няма друга възможност да забременее (след аборта!)

То не знае още как обувките да си върже-майка sad.gif

И после домовете за изоставени деца-пълни.

Понеже не е научено на елементарна секс култура.

Акъл още няма в главата си,а отговорност за друго същество да поема :)

Така си е - трябва вече май да се помисли за някакво образование в училищата. И то отвреме, защото не смятам, че е правилно децата да правят деца, само защото не знаят как да се предпазват. И нека да си помислим за последствията:

1. Може да роди и да си гледа детето, но нима ще могат да са пълноценни майки и нали по този начин ще съсипят собствения си живот;

2. Другият вариант е детето да се даде в дом, но това определено не предсказва добро бъдеще за него;

3. Възможно е да абортират, но често го правят незаконно като си плащат, а така никой не може да гарантира за последиците.

Та затова мисля, че е добре след като тийнейджърите така или иначе ще правят секс, то поне е необходимо да знаят как да се предпазват. А понеже рядко говорят с родителите си на тази тема, далеч по-правилно е да се обсъжда в училище или дори да се накара училищният психолог да направи няколко беседи поне.

За непълнолетните майки мисля само едно.

Бебе да отгледа бебе.

Не ми се връзва изобщо.

Да погледнем дори и при ромите защо те имат толкова много деца, определено не е защото ги искат, просто незнаят да се пазят. Проблема е ниската сексуална култура.

Да погледнем дори и при ромите защо те имат толкова много деца, определено не е защото ги искат, просто незнаят да се пазят. Проблема е ниската сексуална култура.

Според мен много добре знаят да се пазят, но не го правят с мисълта "Това на мен няма да ми се случи". Момичетата, си мислят че са застраховани едва ли не. А има случаи, в които момчета не искат да ползват презервативи, сигурни са в себе си и т.н., обаче като се изтърват и момичето като им съобщи новината, тогава бягат... Вярно е, че и сексуалната култура е под всякаква критика. Родителите се притесняват да говорят с децата си на тези теми, в училищата няма часове за сексуално образование и резултата от всичко това е налице - деца с деца в ръцете...

Ниската сексуална култура и ранното започване на сексуален живот са причините да има доста непълнолетни майки.В училищата трябва да има часове по сексуална култура,за да се обясни на децата какви са средствата за предпазване от нежелана бременност и болести предавани по полов път.Едно дете не може да гледа друго дете.

В последните 4 години в града,в който живея 14 годишни момичета раждат деца.Каква майка може да бъде едно 14 годишно дете?То още не се е развило физически като жена,мисли като дете,а трябва да гледа и жъзпитава дете.Много се извинявам,но трябва някой да налее малко мозък в главата на тези деца,за да не си провалят детството,най-хубавите години-тиинейджърските години и самият живот.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.