Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да напусна ли работа според Вас

Featured Replies

Здравейте бих се радвал ако получа съвет в конкретната ситуация. Започнах работа, която много ми харесва проблема е, че съм в колектив в който всички се познават от почти 20 години. Сами се досещате че внедряването е много трудно. Забелязвам от няколко дни, че определени хора целенасочено се опитват да ме спъват. Близки до мен ме съветват или да напусна или да кажа проблема на шефа си. Но от друга страна се замислям че аз съм нов във фирмата а обучението е един процес който продължава много дълъг  период и не ми се вярва пред такива стожери шефът ми да предпочете мен. Други ми казват да напусна но като се замисля нямам гаранция, че това отношение няма да се повтори и на друга работа. Какво бихте ме посъветвали предполагам всеки е имал по един или друг начин проблем на работа. 

Навсякъде е така!

преди 2 минути, ks.ts29 написа:

Здравейте бих се радвал ако получа съвет в конкретната ситуация. Започнах работа, която много ми харесва проблема е, че съм в колектив в който всички се познават от почти 20 години. Сами се досещате че внедряването е много трудно. Забелязвам от няколко дни, че определени хора целенасочено се опитват да ме спъват. Близки до мен ме съветват или да напусна или да кажа проблема на шефа си. Но от друга страна се замислям че аз съм нов във фирмата а обучението е един процес който продължава много дълъг  период и не ми се вярва пред такива стожери шефът ми да предпочете мен. Други ми казват да напусна но като се замисля нямам гаранция, че това отношение няма да се повтори и на друга работа. Какво бихте ме посъветвали предполагам всеки е имал по един или друг начин проблем на работа. 

Нормално е това. За да те приемат в колектива трябва да се докажеш като професионалист. Огледай се, вникни в неписаните правила във фирмата , не вземай страна и работи за да се докажеш. Това е прекрасното в живота - борба за доказване.

Успех ти желая! :beer:

пп. Ако докладваш на ръководството колектива ще те изхвърли без никакви проблеми. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 18 минути, ks.ts29 написа:

Търси си друга работа, докато си тука. Вече като имаш друга работа. За/еби ги тия.  Няма как да се харесаш на всички, щом досега не е станало, примерно след 1 седмица с тия,  за в бъдеще няма да и стане. Винаги ще ти правят спънки и ще те обременят допълно с излишна работа с цел да се откажеш. Допълнителен стрес.

преди 18 минути, ks.ts29 написа:

Каквото и да правиш, за добро или за лошо, щом не те харесват, винаги ще си им трън в г.за. Няма и медал да получиш, нито едно благодаря. Каквото и да правиш.

Абе ако ще и от 30 години да се познават, щом ти харесва работата си я работи. С времето ще си намериш мястото в колектива.

преди 31 минути, ks.ts29 написа:

Нарочно те спъват, за да видят дали си сериозен. Ако наистина искаш да работиш и си стриктен в работата съвсем скоро ще започнат да те уважават! И аз съм минал през това.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Нарочно те спъват, за да видят дали си сериозен. Ако наистина искаш да работиш и си стриктен в работата съвсем скоро ще започнат да те уважават! И аз съм минал през това.

Не си личи надявам се искренно да сте прав. Определено харесвам работата си но един приятел така работеше, беше буквално посветен на работата си и в крайна сметка заради проблеми с колетвива не издържа и просто се махна. Пожелавам В и лека и приятна вечер.

преди 8 минути, ks.ts29 написа:

Не си личи надявам се искренно да сте прав. Определено харесвам работата си но един приятел така работеше, беше буквално посветен на работата си и в крайна сметка заради проблеми с колетвива не издържа и просто се махна. Пожелавам В и лека и приятна вечер.

Няма такова нещо.  Гадовете си правят, каквото си искат. И хвърлят баластрата на някой, който не харесват. Направо те гърбят яко. Жалко, че обичаш работата си. Има и други места, където ще е същата работа и без такива гадове.

Това ,което е днес няма да бъде утре или никой не може да влезне в една река  два пъти или времената се менят и ние с тях и т.н. Щом ти харесва работата игнорирай страничните ефекти. Като нов човек трябва да се опиташ да разбереш другата гледна точка ,едни от колектива те смятат за заплаха за тяхната работа, други те мислят за досаден  ,всички хора са различни и имат различна гледна точка за всеки случай ,дори и само в нюанси. Идивидуално трябва да се отнасяш с всеки ,в зависимост  преценката ти . Умните хора винаги постъпват в отношенията с другите от отправната точка -той това съм аз.

преди 1 час, bigiadri написа:

едни от колектива те смятат за заплаха за тяхната работа, други те мислят за досаден 

Много са досадни слагачите за работа. Ако вдигаш нормата ще ядеш дърво. 

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Колко пари дават на месец?

Този въпрос е водещо начало.    За прилични пари си струва да се привиква.   Или да се търси друга работа.  Сега младите хора търсят месечно възнаграждение от поне 1500-2000 лв,  а на някои и 3000 лв им са малко.

Аз лично избягвам да работя с екипи с предимно млади хора, middle level, не защото мразя младите. Направили един проект, имат се за голямата работа, като коне с капаци опъват каиша и си мислят, че някой ще го оцени. 

Викат на по-опитните "пенсионери", мислят се за по-умни. 

Помисли над това. 

Добре, че не работя с такива уроди като съфорумниците, само дето не са ти казали и, че е нормално да те бият всеки ден, ей така, за уважение :lol6:

Да кажеш на шефа, разлика едва ли ще има, така че или стискай или се махай. Дали една работа си струва има много фактори, колегите са един от тях. Ако наистина са толкова токсични всички, то фирмата сама ще тръгне надолу след време. 

В такива колективи ако нямаш протекция от щефа не оцеляваш. Друга опция е да си тарикат. Примерно намираш най-значимия колега и му се мазниш непрекъснато докато не станеш много негов човек. Така никой няма да те пипне. Ако не ти се разправя намираш си по-добра работа и напускаш, сега има много възможности, особено в големите градове.

преди 4 часа, nikolay1i написа:

В такива колективи ако нямаш протекция от щефа не оцеляваш. Друга опция е да си тарикат. Примерно намираш най-значимия колега и му се мазниш непрекъснато докато не станеш много негов човек. Така никой няма да те пипне. Ако не ти се разправя намираш си по-добра работа и напускаш, сега има много възможности, особено в големите градове.

Понякога дори и с протекция не става в такъв колектив

преди 18 часа, attj написа:

Този въпрос е водещо начало.    За прилични пари си струва да се привиква.   Или да се търси друга работа.  Сега младите хора търсят месечно възнаграждение от поне 1500-2000 лв,  а на някои и 3000 лв им са малко.

Повярвайте не знам в каква ситуация е момчето но понякога и парите не са решаващи ако нямаш добра атмосфера на работа и добри колеги. Дето се вика сме на работа и с колегите си повече отколкото със семействата си. Все едно да си нежелан от семейството ти. Така че парите не са най-важния фактор поне аз така мисля. За въпросната ситуация на момчето не мога да кажа 

преди 20 часа, ks.ts29 написа:

Какво бихте ме посъветвали предполагам всеки е имал по един или друг начин проблем на работа. 

Вземи една монета и я хвърли нагоре. Предварително избери Ези-оставам, Тура-напускам. Като падне монетата, виж какво показва и избери това.

Дните ти са преброени в тая фирма. Може би те виждат като конкуренция и искат и нарочно те спъват. Другото е нещо не да хареса ли в теб като човек. Често на работа не се гледа кой колко е ефективен, а кой с кой се има. Нищо няма да изгубиш като кажеш на шефа си. Така или иначе си пътник. Шефът може да те премести в друг отдел, ако е мъж на място. Обаче, ако са си приятели с тия стари работници отлиташ на минутата. 

Аз в нашата фирма като усетя , че 1 или 2 не искат да говорят с мен като отида в офиса за отчет просто не им обръщам внимание и си отивам в моят офис.След време те забелязват това и сами идват при мен да си общуваме.Естествено питат ме каква е причината но това си е моя фирмена тайна и не казвам.Така че ме мисли за напускане , а просто игнорирвай временно хората , които не те ебават и ще видиш след време какъв ефект ще има както при мен :)

• Автор
на 19.03.2024 г. в 23:17, adersa написа:

Аз в нашата фирма като усетя , че 1 или 2 не искат да говорят с мен като отида в офиса за отчет просто не им обръщам внимание и си отивам в моят офис.След време те забелязват това и сами идват при мен да си общуваме.Естествено питат ме каква е причината но това си е моя фирмена тайна и не казвам.Така че ме мисли за напускане , а просто игнорирвай временно хората , които не те ебават и ще видиш след време какъв ефект ще има както при мен :)

Да но предполагам Вие сте от специалист в областта в която работите а в моя случая аз разчитам тези хора да ме обучат и когато не ме харесват и странят отмен аз май наистина съм пътник 

преди 37 минути, ks.ts29 написа:

Да но предполагам Вие сте от специалист в областта в която работите а в моя случая аз разчитам тези хора да ме обучат и когато не ме харесват и странят отмен аз май наистина съм пътник 

Пътник ще реши шефа ти , но когато усетиш сам , че това не  е твоята среда можеш сам да напуснеш .Странното , е че в нашата фирма по точно преча на  1 човек аз го усещам , но той не иска да ми го каже в очите и гледам да не общувам с него като се засечем .

За да не те харесват явно в нещо си некоректен я сметки , плащания и тем подобни .

преди 56 минути, adersa написа:

За да не те харесват явно в нещо си некоректен я сметки , плащания и тем подобни .

Или просто не ходи с тях да пие кафе в почивките и да им целува *адниците. В много фирми старите работници очакват точно това от новите.

Ако прехраната ти зависи от мнението на другите, ще си останеш гладен.Нормално е да не искат да те приемат, нормално е да не искат да те обучат.Никой не си дава хляба.Като не искат да те научат, намери сам начин да се научиш.Борба за оцеляване се нарича.Действително има ситуации в които нещата просто не се получават, но работни места има колкото искаш.Въпроса е да има реално основание, а не просто да си повтаряш "те не ме искат, обречен съм".Стигнеш ли до там, наистина си обречен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.