Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеорегистратор - как да свържа hardware kit за да записва 24/7 .

Featured Replies

Здравейте , закупих 70mai A400 в комплект със задна камера RC05 . Работят много добре , но основната ми цел е да записва дори когато колата е паркирана пред блока за недоброжелатели . Поръчах съотвеният hardware kit UP02 който е за съответния видеорегистатор . Обаче как да го свъра към предпазителите ? GRND отива в зазимяването или се връзва на някакъв метален болт . Червения е Power Cable , а жълтият е ACC signal cable.  Съответно ACC signal  трябва да е ,когато колата запали да подаде ток на регистратора и той да се пусне , а Power Cable е когато колата е загасена да подава ток и регистатора да работи постоянно . Тука идва проблема - никога не съм отварял таблото с предпазителите на колата и даже не знам кой за какво служи . Къде в Хасково/Димитровград може някой професионалист да свърши тази работа ? Мога да си купя мултицет или уред с който да измеря напрежението на всеки предпазител .когато колата е изключена (да е над 11.4V) и такъв който да подава над 11.4V , когато завъртя ключа .  Чета в интернет , че трябва да е минимум 11.4V . Има ли изобщо значение какъв е автомобила и акумулатора ? Карам Хюндай i30 2011 и акумулатор е чисто нов (буквално на около 2 месеца- VARTA) . По клиповете в интернет не изглежда изобщо трудно , но ме е страх да не направя някаква беля и да се запали колата някоя вечер ... . Не говоря за Parking Surveillance а да записва постоянно . Имам 128ГБ карта и би трябвало стигне за една вечер запис . Тук говорим за 2k запис отпред и 1920x1080p отзад . Знам , че поддържа презаписване на клиповете и когато картата е пълна , започва да трие старите файлове . Всякаква помощ ще ми е полезна . 

А като не разбираш от тоци и инсталации, и те е страх да не си повредиш колата, защо просто не си платиш на някого, за да ти инсталира регистратора? Има хора, които с това се занимават. Виж някой алармаджия дали няма да се съгласи. Монтажът на регистратор не е много по-различен от този на аларма. Какво щр си правиш експерименти? Ще вземеш да опукаш нещо по инсталацията си и за една тъпотия ще си създадеш 4-цифрен проблем.

@Rammkopf, човекът си е написал:

преди 6 часа, Митко Стефанов написа:

Къде в Хасково/Димитровград може някой професионалист да свърши тази работа ?

преди 43 минути, цър-вул написа:

@Rammkopf, човекът си е написал:

Честно казано, като за рано сутрин, постът му ми дойде малко TL/DR и въобще не стигнах до този му въпрос. Можеше просто да напише: "Купих си видеорегистратор и не знам как да го свържа. Кой може да помогне в Хасково/Димитровград?". Не да разпъва разкази за неволята, какво открил, какво видял, какво си е пожелал и т.н.

Има мазини за автоелетроника в Хасково (Косери-мосери и подобни), отива в един и пита с кой сервиз работят. Все някой ще го упъти, често магазините работят с някой майстор, ще му дадат визитка или телефонен номер и това е.

Според мен, така както си описал нещата всичко е ясно, точно и сам ще се справиш, без платена услуга от професионалисти. Мултицет може да си купиш -  винаги ще потрябва или ако бързаш - с някоя автомобилна лампичка на 12 волта може да пробваш на кой предпазител има 12 волта преди да се даде на контакт и на кой след като се включи на контакт.

Много ми хареса "съвета" с "автомобилната ламБичка", следващата тема ще е :"Когато ламБата светнА, `сичко у колата угаснА.Само таблото свети като коледна елха".

На мен ми е чудно нонстоп 24/7 запис на видео отпред 2к-отзад 1080p, батерията ще смогне ли? И като свърши батерийката започва от акумулатора до 11.4.  

Автора, знаеш ли, че това е опасно ниско напрежение за акумулатора и трябва задължително дълбок заряд. 

Zaza, камерите за видеонаблюдение са с консумация между 2 и 5 вата. Можеш ли да сметнеш на 55Ah, примерно, за какъв "удар" говорим?

Мога да сметна  грубо 10 вата по 12 волта =120 вата- Ватовете разделени на напрежението = ще генерират използваните ампери за 1 час. 10ah

преди 2 минути, Zaza Zaraza написа:

Мога да сметна  грубо 10 вата по 12 волта =120 вата- Ватовете разделени на напрежението = ще генерират използваните ампери за 1 час. 10ah

... какво?! Любен Ананиев, Пешо Мавров, Кирил Конов и съзвездията им се въртят в гроба си в момента.

преди 9 минути, Rammkopf написа:

... какво?! Любен Ананиев, Пешо Мавров, Кирил Конов и съзвездията им се въртят в гроба си в момента.

? Е колко дърпат две крушки по 5 вата? ОМ - Тока по напрежението дава мощността. 

Мощността [W] е произведение на тока [A] и напрежението [V]. Когато имаш 5W консуматор на 12V захранващо напрежение, разделяш 5 на 12, а не ги умножаваш. 5W : 12V = 0,41666667A.

Т.е., на 12-волтова батерия, 5-ватов консуматор тегли малко под 420mA. За период от 10 часа, такъв консуматор би излапал едва 4,2A от акумулатора. А тези малки dashcam-ове не вярвам да консумират повече от 2-3 вата.

преди 4 минути, Rammkopf написа:

.е., на 12-волтова батерия, 5-ватов консуматор тегли малко под 420mA. За период от 10 часа, такъв консуматор би излапал едва 4,2A от акумулатора.

+ още една и колко стават? 10ah Ами аз го задавам малко по по различен начин, но резултата е идентичен. За 2 лимби по 10 вата пак идва 10 ач.

преди 8 минути, Rammkopf написа:

Не мога да ти схвана логиката, как ги сметна 10 амперчаса ... сигурно аз съм много тъп. :D

Добре нека са 8.4А :)  .Има студен старт, акумулатора едва ли ще е зареден на 100% и т.н.....Забрави си габаритете включени за цяла нощ с 55AH акумулатор, пак да видим дали ще запали....Фактори много, според мен. Всички имаме коли и така....Успех :)

Абе понякога таратайката ще стои на място и 48часа, така че акумулацията пак ще замине. Не е мъдра идея да тъпче постоянно, а и картата ще се препълва.

Няма ли motion detection?

• Автор
преди 7 минути, Т.Христов написа:

Абе понякога таратайката ще стои на място и 48часа, така че акумулацията пак ще замине. Не е мъдра идея да тъпче постоянно, а и картата ще се препълва.

Видеорегистратора има tkme lapse и 30 минути видео го прави в едноминутно time lapse клипче . Това е направено с цел да побере повече . Акумулатора е 70A . Hardwire кита има уж защита под 11.4 и 23.5 ампера . Така , че не би трябвало да падне акумулатора . Това поне чета с интернет . Ако падне ще знам :D

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

Мощността [W] е произведение на тока [A] и напрежението [V]. Когато имаш 5W консуматор на 12V захранващо напрежение, разделяш 5 на 12, а не ги умножаваш. 5W : 12V = 0,41666667A.

Т.е., на 12-волтова батерия, 5-ватов консуматор тегли малко под 420mA. За период от 10 часа, такъв консуматор би излапал едва 4,2A от акумулатора. А тези малки dashcam-ове не вярвам да консумират повече от 2-3 вата.

Дават го в Гугъл , че харчи от 0.5 до 1.5 V . 

преди 42 минути, Т.Христов написа:

Ами дръпни една жица от акумулатора и - действай!

Ако знаех как да "дръпна" жица от акумулатора досега да съм го направил . Крайно разочарован останах от сервиза . Първо веднага ми каза , че щяло да падне акумулатора . После като му казах , че hardwire кита има предпазване от ниски напрежение и т.н. . Взе , че се зачуди . Вика ми да мина към 4 . Минах, чаках 40 минути като постоянно бях пред сервиза и се навъртах да ме види , че го чакам . Изобщо не му пукаше . Аз искам да им дам пари - те не ги искат . Не мога да ги разбера тези хора . Запалих колата и отпраших . Няма да го чакам 1 час да му дойде кефа . Като няма време да го направи да ми каже . Не да ми губи времето .  Ще потърся в гугъл друг сервиз и ще ходя някъде другаде . 

преди 10 минути, Митко Стефанов написа:

Дават го в Гугъл , че харчи от 0.5 до 1.5 V . 

Искаш да кажеш 0.5W до 1.5W, вероятно?

• Автор
преди 4 минути, Rammkopf написа:

Искаш да кажеш 0.5W до 1.5W, вероятно?

Еми дава ми 

• Input: 5V 2A

Леле , как съм се прецакал . 70mai A400 няма time lapse видео . При 2K запис отпред и 1080p запис отзад тези 128гб няма изобщо да стигнат . То тогава няма смисъл да я свързвам с този hardwire kit . Файда от parking surveillance тогава няма . То използва G сензора във видеорегистатора и само при сблъсък записва ... 

преди 16 часа, Т.Христов написа:

Повечето малко по скъпи модели имат и motion detection и parking mode.

Аз лично имам viofo 129 pro duo 2 channel от 1 година с включени park mode и motion detection. 128GB карта изкарва около  2 до 3 седмици запис. За 1 година досега не съм виждал battery low на акумулатора. Консумацията според производителя варира между 4 до 5 вата в двуканален режим отпред и отзад.

Модела , който @Митко Стефанов си е купил има parking surveilance/mode - това е режим на 10fps и малко по ниско качество на запис за да не хаби много батерия . Не би трябвало да изхаби акумулатора дори и да оставена 3-4 дни на паркинг.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.