Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При работеща система, изведнъж процесът на работа ,,замръзва''

Featured Replies

Здравейте, от известно време както си работи windows системата забива и трябва да изминат две минути, за да се оправи всичко. Искам да направя профилактично сканиране, за да разбера дали всичко е ОК.

Addition.txt FRST.txt

Здравейте,

Утре ще пиша по някое време, че стана късно, но на БЪРЗ преглед не се виждат активни зарази. Но утре ще проверя пак, че вече едвам гледам.

Възможно е проблема да се дължи на омазан Windows, хардуерен проблем или калпав драйвер. Какъв е SMART статуса на диска? Видях, че ползвате и nVidia. Драйверите след 537.58 са доста проблематични от това, което напоследък наблюдавам. Моя съвет е за теста временно да разкарате текущия 551.61 под Safe Mode с DDU инструмента и да качите 537.58 и да видите как ще се държи системата. Ако е добре може да останете с 537.58 или да обновите до последния, който е 551.76. В reddit има доста коментари за подобни замръзвания на системите дори в декстоп режим (а не само stuttering в игрите) заради проблематичните драйвери на nVidia. Не е за всички проблема и някои са доволни от версиите, но си струва да се опита дори да е "изстрел в тъмното".

Гледам, че и софтуера/драйвера на Intel Rapid Storage Technology и той крашва. Затова е добре да видите състоянието и на диска и евентуално да обновите версията на Intel Rapid Storage Technology.

Утре като прегледам лог файловете и ако не открия някакви зарази ще ви пренасоча към друг раздел, ако проблема не се е решил след смяната на видео драйвера.

Поздрави!

Привет,

Не открих наличието на зловреден софтуер, който да е активен на този етап.

Пробвахте ли предложението с тестването на различни версии на драйверите?

Както и показването на SMART статуса на диска и т.н. Ако има още проблеми ще пренасоча темата, защото явно не се дължи на зловреден софтуер.

• Автор

Здравейте,

Проверих състоянието на драйверите относно видеокартата, ъпдейтнати са ми до последната версия.

Проверих и SMART статуса на диска, чрез CMD и изписва че всичко е OK.

Останах, обаче в неяснота относно Intel Rapid Storage Technology, доколкото разбрах се използва в случай ако притежавам SSD(което нямам). Наскоро замених старото дъно, което беше интелско с ново за AMD. Имам ли нужда от това приложение ?

преди 9 минути, CaptainJord написа:

Здравейте,

Проверих състоянието на драйверите относно видеокартата, ъпдейтнати са ми до последната версия.

Проверих и SMART статуса на диска, чрез CMD и изписва че всичко е OK.

Останах, обаче в неяснота относно Intel Rapid Storage Technology, доколкото разбрах се използва в случай ако притежавам SSD(което нямам).

Здравейте,

Аз друго казах. Да свалите версията на драйвера до доста стара, но изпитана версия.

В случая тази за теста:

https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/212701/en-us/

Като преди това махнете текущия драйвер в Safe Mode с помощта на DDU:

https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

Аз лично не бих проверявал SMART в CMD, защото дава само дали е OK, но без показателите на съответните параметри.

С тази команда ли - wmic diskdrive get status

По-добре го проверете с CrystalDiskInfo да речем.

https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

И не, RST се ползва общо взето за наблюдение на дисковете ако са в RAID режим и от него може да се контролират някои параметри като Link Power Management.

Обикновено е дори за HDD-та. Вече от версията с Optane поддържа и SSD-та и то май само SSD-то на Intel.

Като цяло може да мине и без него и само с нативния драйвер на MS. Или пък може да се сложи само драйвера на Intel (който да замести този на MS) без графичната програма, която стартира в трея.

• Автор

Благодаря за съвета, реших за сега да не променям версиите на драйверите.

Относно анализацията на диска, програмата ми показва следното:

dgadgagdadg.png

преди 2 часа, CaptainJord написа:

Относно анализацията на диска, програмата ми показва следното:

dgadgagdadg.png

Това е грешната програма. Честно казано аз не мисля да се занимавам повече. Нито проблема ви е свързан със зловреден софтуер, нито следвате някакви инструкции.

Ще преместя темата в раздела за Операционни Системи, защото няма индикации, че става въпрос и за хардуерен проблем на този етап (но това все още не се изключва като вариант).

Поздрави и успех!

Според мен проблема се крие в някой от драйверите на стар лаптоп с Уиндоус 10 имах такъв проблем, но не помня от кое беше точно мисля че от нет драйвера, а иначе най-нов драйвер не винаги означава, че е най-добрия. Особено за видеото пускат общ драйвер и в повечето случаи промените/подобренията са за по новите модели и няма смисъл от ъпдейти всеки път. 

преди 1 час, vanko929 написа:

Според мен проблема се крие в някой от драйверите на стар лаптоп с Уиндоус 10 имах такъв проблем, но не помня от кое беше точно мисля че от нет драйвера, а иначе най-нов драйвер не винаги означава, че е най-добрия. Особено за видеото пускат общ драйвер и в повечето случаи промените/подобренията са за по новите модели и няма смисъл от ъпдейти всеки път. 

А аз какво съм писал в няколко поста по-нагоре?

на 14.03.2024 г. в 23:58, B-boy/StyLe/ написа:

Аз друго казах. Да свалите версията на драйвера до доста стара, но изпитана версия.

В случая тази за теста:

https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/212701/en-us/

Като преди това махнете текущия драйвер в Safe Mode с помощта на DDU:

https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

Но какво беше отговорено:

на 15.03.2024 г. в 0:21, CaptainJord написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.