Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбирам това - add the computer to the Administrators role?

Featured Replies

Имам едно софтуерче за видеонаблюдение, работи на Windows Server 2019. Искам да инсталирам модул от него на отделен компютър, така препоръчва производителя. Не мога да направя връзка обаче между модула и основния софтуер, казва ми нямам права. В документацията намерих че трябва да направя това - 

Цитат

If you install the LPR server on a different computer, you must add the computer to the Administrators role as a Windows user

Как да го разбирам и как да го направя, двата компютъра са в една мрежа, няма домейн?

преди 32 минути, milenjs написа:

Имам едно софтуерче за видеонаблюдение, работи на Windows Server 2019. Искам да инсталирам модул от него на отделен компютър, така препоръчва производителя. Не мога да направя връзка обаче между модула и основния софтуер, казва ми нямам права. В документацията намерих че трябва да направя това - 

Как да го разбирам и как да го направя, двата компютъра са в една мрежа, няма домейн?

Трябва да направиш домейн политика. = Единият компютър да е домейна, а другият да е клиент!!!

make computer domain controller - Google Търсене

• Автор

Няма ли чалъм без домейн да стане, имам вече един домейн контролер в мрежата, не ми се иска да има и втори за да не става объркване?

Можеш, бе, ама това ми звучи като някаква люта простотия - да добавиш компютър към администраторска роля ... първо, в Windows нямаме роли, а групи. Второ, към групите се добавят потребители, а не компютри. Това е някаква глупост, която трябва да направиш в XProtect Server-a, според мен, а не на ниво Windows.

преди 1 час, milenjs написа:

Имам едно софтуерче за видеонаблюдение

И кое е това "софт у ерче? 

Отделно:

Цитат

Ако инсталирате LPR сървъра на друг компютър, трябва да добавите компютъра към ролята на администратор като потребител на Windows

означава, че това прави уязвимост на единия компютър от другия, т.е. след като

преди 38 минути, milenjs написа:

имам вече един домейн контролер в мрежата

там именно трябва да е разположена тази "услуга". = Това да не би да е рутера? 

=> Най-лесно е да намерите "клиент" програма. 

Само модул не може да се "присъжда"! 

Все едно да дадете на това софт у ерче да пипа по ОС. Това разбирате ли го? 

преди 3 минути, dioib написа:

И кое е това "софт у ерче? 

Отделно:

означава, че това прави уязвимост на единия компютър от другия, т.е. след като

там именно трябва да е разположена тази "услуга". = Това да не би да е рутера? 

=> Най-лесно е да намерите "клиент" програма. 

Само модул не може да се "присъжда"! 

Все едно да дадете на това софт у ерче да пипа по ОС. Това разбирате ли го? 

Оли, майко ... :(

• Автор

В Management клиента не мога да добавя компютър, вижда само компютъра на който е инсталиран. На компютъра на който инсталирам LPRа казва че няма права. Как да го добавя обаче в Management-та обаче не ми стига акъла?

image_2024-03-14_111145236.png

image_2024-03-14_111341907.png

Какво става, ако в URL-a в Specify Management Server използваш https, вместо http? Виждам, че портът е като за SSL, същия като на UniFi контролер. :)

• Автор

И на двата компютъра има администраторски акаунти с едни и същи имена и пароли

image_2024-03-14_112856137.png

C:\Program Files\Milestone\XProtect Management Client 

VideoOS.Administration.exe.config file >Notepad. 

<appSettings> section: <add key="VideoOS.Administration.Client.VirtualMemoryWarningAt" value="63" /> and <add key="VideoOS.Administration.Client.VirtualMemoryExceptionAt" value="78" />

Change the values to 1000000.

Save and exit.

преди 9 минути, milenjs написа:

И на двата компютъра има администраторски акаунти с едни и същи имена и пароли

image_2024-03-14_112856137.png

Имаш проблем със сертификатите. Оттам ти идват проблемите. Можеш ли от сървъра да експортираш сертификата, който се ползва от XProtect, и да го импортираш като Trusted в клиентската машина?

Само информативно, и Server 2019, и клиентския компютър са членове в домейна? Казваш, че в мрежата вече имаш един DC, а машините в същата мрежа всички ли са domain members?

• Автор

В този файл няма такава секция. Това нещо доколкото разбирам е за виртуалната памет, ще ми помогне ли с моя проблем?

преди 1 минута, milenjs написа:

В този файл няма такава секция. Това нещо доколкото разбирам е за виртуалната памет, ще ми помогне ли с моя проблем?

Не, той просто така си пише глупости из темите, не му обръщай внимание. Проблемът ти е в тръста между станциите, което може и да е проблем с domain membership-а на някоя от машините. Затова те питам как ти е организиран домейнът първо.

• Автор
току-що, Rammkopf написа:

Имаш проблем със сертификатите. Оттам ти идват проблемите. Можеш ли от сървъра да експортираш сертификата, който се ползва от XProtect, и да го импортираш като Trusted в клиентската машина?

Само информативно, и Server 2019, и клиентския компютър са членове в домейна? Казваш, че в мрежата вече имаш един DC, а машините в същата мрежа всички ли са domain members?

Сервъра и компютъра не са в домейн. Не ползвам сертификати но ще пробвам да видя дали така ще стане. 

преди 3 минути, milenjs написа:

Сервъра и компютъра не са в домейн. Не ползвам сертификати но ще пробвам да видя дали така ще стане. 

Разбрах, значи трябва да пробваш с експорт-импорт на сертификата. Все някакъв трябва да има за SSL. Според мен и според това, което ти казва съобщението в програмата, там е ключът за палатката - във вътрешния джоб на потника.

• Автор

A какъв хубавв софтуер беше този Milestone в предишните версии. Имаше си поле за име и парола. И мача приключва. После сложиха тези сертификати, роли... И тях преглътнах. LPR-a си го карах на същата машина, нямах проблеми. До миналата година, след една от версиите спря да работи - искал някаква инструкция от процесора да се подържа която моя нема. Върнах на стара версия тогава но сега реших да актуализирам вече. И греда.

За сега не мога да намаря тези сертификати да експортирам, борбата продължава.

image_2024-03-14_120058478.png

Тук виждам, че Encryption е спрян. Вероятно трябва да го пуснеш, това ще ти генерира някакъв сертификат, този сертификат може би ще се импортира автоматично през клиентския софтуер, който вероятно ще те пита дали се доверяваш на този fingerprint. Може би трябва да почетеш малко документацията първо. :)

• Автор

Това със сертификатите няма да го правя. дълга процедура с неясен резултат. Отделно пак някой с онази си работа я е писал - пише стартирате този скрипт за генериране на сертификат ама кой е този не казват. Пак четах LPR-а, пише само това в първия пост - If you install the LPR server on a different computer, you must add the computer to the Administrators role as a Windows user.

Значи трява да вдигна домейн контролер  на сървъра и компютъра на който искам да инсталирам LPR-а да го направя член на домейна?

Не, не, чакай, недей. Дай ми някаква информация, моля, с коя версия на програмата си. Ще опитам да пресъздам сценария ти - Windows Server 2019 клати сървърната част, а на Windows 10 ти е клиентската, така ли? И на двете машини - Server 2019 и Win 10 - имаш създадени еднакви акаунти, и двата са в администраторската група на машините? Ще се помъча във виртуална среда при мен, че ми стана интересно къв е тоя проблем, и ще споделя резултата. Или ше го оправя, или ше се оакам, то средно положение няма. :D

• Автор

ОК, благодаря много. 2023 R3 ми е версията. С сървър 2019 и windows 10. С еднакви като име администраторски акаунти и пароли на двете машини. Това с еднаквите акаунти го правих на сървъра и на един NAS за да мога да качвам записите на него и си работи.

Да, имитираш SSO така, с еднаквите акаунти. :) Това и аз го правя, макар да е леко порочна практика, но у дома си го прощавам. :D

Добре. Готвя се за изпити в момента, но ще се опитам да му отделя 2-3 часа днес на XProtect-а, може би късно довечера. И ще пиша тук каква съм я свършил.

• Автор

Не, не имитирам SSD за да ползвам външен NAS за място на Mileston-a да си качва записите. Защото само на физически дискове към дъното може да пише записите. Пък дисковете за сървърите на HP хич не са приятни като цени. Когато ти остане време пробвай, аз 2-3 дена ще липсвам по други задачки, от понеделник ще го боря пак.

преди 9 минути, milenjs написа:

Не, не имитирам SSD за да ползвам външен NAS за място на Mileston-a да си качва записите. Защото само на физически дискове към дъното може да пише записите. Пък дисковете за сървърите на HP хич не са приятни като цени. Когато ти остане време пробвай, аз 2-3 дена ще липсвам по други задачки, от понеделник ще го боря пак.

Не SSD, а SSO. Single Sign-On. :)

А, ако ми отпускаш 2-3 дена, ще имам достатъчно време да си поиграя, значи! ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.