Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбирам това - add the computer to the Administrators role?

Featured Replies

Цитат
  1. Verify that the required object type is specified. If, for example, you need to add a computer, click Object Types and mark Computer. Also verify that the required domain is specified in the From this location field. If not, click Locations to browse for the required domain.

Assign/remove users and groups to/from roles - XProtect VMS products | Milestone Documentation 2023 R3 (milestonesys.com)

Install XProtect LPR - Extensions | Milestone Documentation 2023 R3 (milestonesys.com)

Нарочно не превеждам!

По мой начин: Двата компютъра трябва да са в една и съща работна група (WORKGRUP) или един и същ домейн, а така също трябва да е указано кои ресурси са споделени в групата или домейна. = Оправете си груповата политика! => Кой компютър е "шеф" и кой "служител". 

Някой от по-разбиращите да направи урок за: Как се прави това! В "тубата" има всичко!!! = Въпрос на "Правилно да си зададете въпроса е!!!"

Успех!

преди 17 часа, dioib написа:

Assign/remove users and groups to/from roles - XProtect VMS products | Milestone Documentation 2023 R3 (milestonesys.com)

Install XProtect LPR - Extensions | Milestone Documentation 2023 R3 (milestonesys.com)

Нарочно не превеждам!

По мой начин: Двата компютъра трябва да са в една и съща работна група (WORKGRUP) или един и същ домейн, а така също трябва да е указано кои ресурси са споделени в групата или домейна. = Оправете си груповата политика! => Кой компютър е "шеф" и кой "служител". 

Някой от по-разбиращите да направи урок за: Как се прави това! В "тубата" има всичко!!! = Въпрос на "Правилно да си зададете въпроса е!!!"

Успех!

Спри се и ти, бе! Много знаеш какво е групова политика ...

@milenjs Не успявам да отделя достатъчно време за момента, но пък имам малък напредък - открих ти скрипта. Предполагам, че си се заровил в PDF-a за създаване на сертификати? Скриптът е най-отзад, в приложенията, Appendix A. Стигнах до момента с криптирането на връзките, по време на инсталацията на сървъра. Точно в този прозорец, където ти иска сертификати за encryption на всичките връзки, има линкче "Learn more" най отгоре. Той ти изтегля PDF-а с инструкции и обяснения, как са организирани сертификатите в XProtect. Там е и скриптът, най-накрая. Утре ще се опитам да продължа. :) Ако не си ме изпреварил вече, де.

• Автор

Не съм още, може би утре ще ми остане време  да тествам. Това със сертификатите не ми харесва защото не е споменато в инструкцията за инсталация на LPR сървъра. Пише само за добавяне на компютъра като администратор и то оградено в поле като важно.

Аз накрая инсталирах сървъра без криптиране, остана да седна да инсталирам и клиента на другата виртуалка и да видим. Иначе си генерирах сертификат със скрипта, импортирах го в Windows, но инсталаторът така и не го вижда. Вярно, че съм изтеглил безплатната версия, ама чак па толкоз да е тъпа ...

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Остана ми малко свободно време да помъча да подкарам този LPR. Донякъде успях, на компютъра където ще върви LPR сървъра създадах потребител еднакъв с потребител в Managment сървъра с една и съща парола, взе че се инсталира. Регистрира си се LPR сървъра и казва че работи но не получава данни от Event сървъра.  Нормално, не е конфигурирана камера за LPR.

Да ама  Managment сървъра казва че LPR сървъра не е достъпен въпреки че се е регистрирал в него. Странното е че и във уиндоския Network explorer виждам името на компютъра а като се пробвам да го достъпя казва че не е достъпен. А на него имам споделена папка. Явно това спъва да тръгне всичко. Изключил съм всякакви firewall-и, пробвам по IP, по име да достъпя компютъра с LPR и неще и неще. А са в една и съща мрежа, през един медияконвертор и суич. Къде бъркам???

image_2024-06-03_095021653.png

Ама ти защо го отваряш през Explorer? Това използва SMB протокол и очаква да има някаква шерната директория от другата страна.

• Автор

Отварям през експлорера да видя дали е достъпен другия компютър. Направил съм на него споделена папка, изключил съм споделянето с парола, разрешено за всички профили. Затова си мисля че това е проблема, другите компютри в мрежата ги достъпвам а този не. В обратна посока - от компютъра с LPR към сървъра всичко е наред.

• Автор

Оправих и това, двата компютъра се виждат по SMB, беше забранен акаунта на администратор на компютъра с LPR. Но в Managment сървъра LPR-a продължава да го дава недостъпен. Не мога да намеря и лог някъде да видя защо.

image_2024-06-03_115412154.png

Казва, че не може да зареди модулите с държави. А предположението му за основна причина е, че сървърът можело да липсва. Т.е., основната ти грешка е свързана с модул за разпознаване държавите по номерата, а не със сървъра.

• Автор

Оффф подкарах го. Да им се.ем на документацията. Оказа се че Event сървъра трябвало да е пуснат от името на потребителя с общо име. И това написано и забутано из сайта им в секция за проблеми. Остана още малко борба, ПС-то на което сложих LPR сървъра е 4-то поколение интел. Изискванията са за 4-то и по ново и ми дава грешка, ще сложа някакво по-ново явно. Пускам тука какво трябва да се прави да не си чука главата някой друг

Цитат
You should set up a common Windows user on both machines.

Both users should have the same username and password configured.

The user should be a member of the Administrators group on both machines.

You should then run the Event Server service as that user.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.