Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мнения за Dahua LM22-B200S VA

Featured Replies

какво мислите за този монитор:

https://www.emag.bg/monitor-dahua-va-21-45-full-hd-led-100hz-vga-1-hdmi-1-5ms-od-lm22-b200s/pd/DFVB72YBM/

с добри показатели и на много изгодна цена. само марката не е много известна.

Марката е много известна, но във видеонаблюдението. Друг e въпроса доколко монитора е Dahua щото на българския им сайт нещо няма монитори https://www.dahua.bg/

• Автор

@ined ти ако трябва да купиш монитор 22 инча, 100 херцов какъв би избрал?

Когато ми потрябва тогава ще мисля, няма как да давам съвети за монитори които дори не съм виждал на живо, камо ли да имам някакви впечатления от тяхната експлоатация.

преди 32 минути, l-8 написа:

какво мислите за този монитор:

https://www.emag.bg/monitor-dahua-va-21-45-full-hd-led-100hz-vga-1-hdmi-1-5ms-od-lm22-b200s/pd/DFVB72YBM/

с добри показатели и на много изгодна цена. само марката не е много известна.

Мониторът се доставя от някаква румънска фирма ATU IT SRL, не очаквай удовлетворяване на рекламации. От Емаг се купува само ако те продават продукта..

За тези пари 100% е евтина китайска сглобка. Препоръчвам ти да дадеш още малко и да си доплатиш за удължена гаранция, ако има такава възможност. Иначе е много вероятно да си изкара гаранцията и евентуално малко отгоре, след това да търсиш нов. Но за този бюджет каквото такова.

Ако позволите и мойте 2 с'тинки ... :D

dahua са много известен производител и се занимават не само с камери, а изобщо със системи за сигурност. Да, имат и продукция, която не е типична (уж) за такива фирми. Мониторът е легитимен, има такива панели с тяхната марка, но нямам информация кой им ги произвежда, не съм ги тествал, не мога да дам отзиви. Личното миммнение - производителят е надежден и ако продават нещо с такава спецификация, значи е наистина такова. Не ги гледайте на dahua.bg, дори не знам кой го държи тоя сайт. Проверявайте на dahuasecurity.com за такива работи.

Поздрави!

EDIT: За да не съм тотално безполезен, ето официалната спецификация от официалния сайт на производителя.

Да, затова е хубаво нещата да се проверяват в официалната страница на продукта. В електронните магазини, много често спецификациите са грешни или непълни. Или и двете.

преди 6 минути, ined написа:

Странно, в спецификацията пише 75Hz, а в emag го продават за 100Hz-ов.

Нещо не гледаш където трябва, няма грешка.

LM22-B200S - Dahua MENA (dahuasecurity.com)

Цитат

Refresh Rate

100Hz (max)

преди 51 минути, Raze написа:

Нещо не гледаш където трябва, няма грешка.

Само където ти си отворил сайта им за регион MENA (Middle East, North Africa). За там може и да е такава спецификацията, за Европа не е задължително да е същата. Не знам кой не е гледал където трябва.

Ами не знам ти къде гледаш 'официални'. Аз по-официални от тези на производителя данни не мисля, че има. Ето и още.

LM22-B200S - Dahua India (dahuasecurity.com)

LM22-B200 - Dahua Spain (dahuasecurity.com)

Не знам някъде някой модел и от други производители да има различни характеристики за различните държави. Тогава ще е друг модел.

Аз пак не разбирам за чий му е на някой да купува монитор от недоказана марка и то от търговец в Румъния, като за същите пари има монитори от доказани марки и то от търговец в България?

АМИ ВИЖ МИ ЛИНКА ОТДЕ СЪМ ГО ВЗЕЛ, БЕ! Радомире, пак си вадил от Индия, Испания ... Тоз от испанския сайт дори е друга модификация ... 🤬

преди 2 минути, M.Николов написа:

Аз пак не разбирам за чий му е на някой да купува монитор от недоказана марка и то от търговец в Румъния, като за същите пари има монитори от доказани марки и то от търговец в България?

Кое не ѝ е доказано на марката, не разбрах? :D

преди 19 минути, M.Николов написа:

доказан производител на монитори

Ааа, това е друго. :D

Както писах по-горе, не знам кой им ги произвежда, не съм ги тествал и не мога да дам детайлен отзив. Просто съм ги виждал на живо и знам, че ги има, свидетелствам само за автентичността на такъв продукт.

преди 10 минути, M.Николов написа:

Е, хубаво е, че стигнахме до съгласие.

Е, ти друго ли очакваше? :D

- Скъпи, мирише ми на скандал ...

- Миличко недей сега, седни, успокой се.

- Късно е, вече съм се настроила!

• Автор

взех Aser SA2 Series от магазин на технополис на място.

на кутията/кашона има два стикера:

първи стикер:

продукт: монитор
производител: Aser Sales International SA
Via della Posta 28 CH-6934 Bioggio SWITZERLAND
произведено в китай
вносител: видеолукс еоод
BG ......
София, ....
ул. ......
тел. .......

втори стикер:

Acer | vision care display
SA2 series
model   № sa242y
ips monitor
full hd
resolution max - 1920x1080
amd free sinc 100hz

manufaturer - acer inc 8f 88 sec.1 xintai 5th rd new taipei city
eu importer - acer italy s.r.i. viale delle industrie 1/a 20044 arese(mi) italy

графиката на лаптопа подава full hd тъй че всичко е абсолютно супер. (що не си взех до сега!?)

от hardware-ните копчета на самия монитор - меню ---> information ---> H/V frequiency - H:67KHz V:60Hz   

това - H:67KHz май ше да са 100-те Herza честота на опресняване.
макар че от - меню ---> performance ---> refresh rate num - on ..... ми, горе в десния ъгъл показва ... 60 в жълти цифрички!?  

мониторът има захранващ кабел с:

ac adaptor
model ...

input 100-240V  - 50-60Hz 1.2A

output 12.0V = 2.5A 30.0W

този ac adaptor може ли да предпази монитора от внезапни промени ('токов удар') в напрежението на мрежата,
така че да няма нужда от допълнителен, отделен предпазващ protection adapter, какъвто се взема при покупка на телевизор напр.?

Честотата си я настройваш в настройките на видеокартата, стига картата и кабела да я поддържат.
Адаптера си е просто адаптер, на някои монитори е вграден вътре. За защита ти трябва отделно решение.

преди 15 минути, l-8 написа:

този ac adaptor може ли да предпази монитора от внезапни промени ('токов удар') в напрежението на мрежата,

Не

преди 15 минути, l-8 написа:

производител: Aser Sales International SA
Via della Posta 28 CH-6934 Bioggio SWITZERLAND

https://www.google.bg/search?q=Via+della+Posta+28+CH-6934+Bioggio+SWITZERLAND

;) 

Честита покупка! Да си го ползваш безаварийно! 

• Автор
преди 18 минути, цър-вул написа:

Честита покупка! Да си го ползваш безаварийно!

благодаря!

на 18.03.2024 г. в 15:40, l-8 написа:

...

така че да няма нужда от допълнителен, отделен предпазващ protection adapter, какъвто се взема при покупка на телевизор напр.?

50/50

Ако има варистор спиш спокойно.
Ако няма - тръпнеш. Всъщност можеш да си го добавиш сам. От икономия или заради маркетинг умишлено е пропуснат. Струва стотинки. Слагай смело на 470V, на 300V също бива. Най-тъпите решения са на HP. Te слагат варистори на 560V, че и на 605V.
А ако искаш да си в джаза слагай супресор. Това е без конкуренция.

Зора е да отвориш бокса. Слагат го в стагя и под въздействие на ултразвук го лепят (дифузия на пластмасата).
Нарочно, за да не може Къчно от Павликени да се пули кой живее вътре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.