Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wi-Fi камера за видеонаблюдение?

Featured Replies

Разрешен от Corvax

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Също толкова яко е, когато някой седне да развива теории, че multimode оптиката е multimode, защото поддържа различни скорости, докато single държи твърдо една скорост ... А пълней с тия вафли! :D

Ееее, това вече е ...простотия...... Късметлия съм, че за мен тази област е просто хоби...е, и някой лев, понякога

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Оле, оцвъкахме на момчето темата пак. :( Поне я разнищихме детайлно (надявам се).

Така е!

• Автор

Благодаря за обширното пояснение на ПРОСТ език ! :) 

До тук разбрах. Дайте сега някоя идея към какви камери да ми е насоката - като модели де (до 200 лв. макс броя) .

• Решение
преди 1 час, StuFF написа:

Благодаря за обширното пояснение на ПРОСТ език ! :) 

До тук разбрах. Дайте сега някоя идея към какви камери да ми е насоката - като модели де (до 200 лв. макс броя) .

Опитах се, дано съм успял. :)

За такива пари на камера, мога да ти предложа UNIVIEW от серията TriGuard.

https://www.uniview.com/Products/Cameras/Easy/IPC3612LE-ADF28(40)KC-WL/

Аз си охранявам офиса с такива, само че 4-мегапикселовия им вариант. Тези снимат черно-бяло или цветно (както си избереш) през нощта. Моите съм ги оставил да снимат цветно, използват бял светодиодиоден прожектор за целта. Иначе работят като класическа камера - два инфрачервени светодиода осветяват полето, камерата снима черно-бяло, от нея се виждат само 2 мъждукащи червени светлинки в тъмното. По принцип, имат VCA (video content analysis), който да ти позволява да програмираш поведението им, например да снимат в черно-бяло през нощта, когато теренът е спокоен, но навлезе ли някой в полето им, да го освяткат с белите светодиоди и да го снимат в цвят. Само че не съм се занимавал да ги програмирам и говоря повече на теория в момента. Иначе си имат аларми при пресичане на линия, опит за саботаж и т.н. Имат и ДВУпосочно аудио - можеш да чуваш натрапника, а можеш и да го псуваш през камерата. Записва на SD до 128GB, което е достатъчно за 3-4 дена назад с подходящите настройки, без да пестиш от качеството.

Захранват се по PoE, само през мрежовия кабел, гълтат 48 волта. Само че 2-мегапикселната не съм я тествал, само предполагам какво е качеството на изображението.

Тези камери идват в 2 модификации - с 2,8-милиметрова или 4-милиметрова оптика. Разликата е, че 2,8-милиметровата има по-широко зрително поле, но за сметка на намален детайл, докато 4-милиметровите снимат под по-тесен ъгъл, с леко приближение на обектите, но пък имат 50% повече детайл. Тези с по-късите оптики се ползват на близки разстояния, когато охраняваш коридор, например, максимално ефективни са до около 5-6 метра за абсолютно разпознаване на човек. 4mm са ОК докъм 10 метра макс, с някои уговорки. Ако отвориш линка, там са разписани DORI дистанциите и на двете модификации - 2,8 и 4 мм оптики.

Само да уточним - камерите са фиксирани, не са въртялки. Ако искаш въртялка, там е съвсем друга играта и за 200 лева няма да попаднеш на някакво велико качество. Единственият ти вариант в този ценови клас, който е донякъде приемлив, е жичният вариант на imou от dahua. Ама са бюджетна серия и качеството им е като за такива.

• Автор
преди 4 часа, Rammkopf написа:

Опитах се, дано съм успял. :)

За такива пари на камера, мога да ти предложа UNIVIEW от серията TriGuard.

https://www.uniview.com/Products/Cameras/Easy/IPC3612LE-ADF28(40)KC-WL/

Аз си охранявам офиса с такива, само че 4-мегапикселовия им вариант. Тези снимат черно-бяло или цветно (както си избереш) през нощта. Моите съм ги оставил да снимат цветно, използват бял светодиодиоден прожектор за целта. Иначе работят като класическа камера - два инфрачервени светодиода осветяват полето, камерата снима черно-бяло, от нея се виждат само 2 мъждукащи червени светлинки в тъмното. По принцип, имат VCA (video content analysis), който да ти позволява да програмираш поведението им, например да снимат в черно-бяло през нощта, когато теренът е спокоен, но навлезе ли някой в полето им, да го освяткат с белите светодиоди и да го снимат в цвят. Само че не съм се занимавал да ги програмирам и говоря повече на теория в момента. Иначе си имат аларми при пресичане на линия, опит за саботаж и т.н. Имат и ДВУпосочно аудио - можеш да чуваш натрапника, а можеш и да го псуваш през камерата. Записва на SD до 128GB, което е достатъчно за 3-4 дена назад с подходящите настройки, без да пестиш от качеството.

Захранват се по PoE, само през мрежовия кабел, гълтат 48 волта. Само че 2-мегапикселната не съм я тествал, само предполагам какво е качеството на изображението.

Тези камери идват в 2 модификации - с 2,8-милиметрова или 4-милиметрова оптика. Разликата е, че 2,8-милиметровата има по-широко зрително поле, но за сметка на намален детайл, докато 4-милиметровите снимат под по-тесен ъгъл, с леко приближение на обектите, но пък имат 50% повече детайл. Тези с по-късите оптики се ползват на близки разстояния, когато охраняваш коридор, например, максимално ефективни са до около 5-6 метра за абсолютно разпознаване на човек. 4mm са ОК докъм 10 метра макс, с някои уговорки. Ако отвориш линка, там са разписани DORI дистанциите и на двете модификации - 2,8 и 4 мм оптики.

Само да уточним - камерите са фиксирани, не са въртялки. Ако искаш въртялка, там е съвсем друга играта и за 200 лева няма да попаднеш на някакво велико качество. Единственият ти вариант в този ценови клас, който е донякъде приемлив, е жичният вариант на imou от dahua. Ама са бюджетна серия и качеството им е като за такива.

Все повече почва да ми се изсветлява хоризонта. Благодаря за обширните отговори! Имам друг въпрос : Знаете ли модел камера, която е с нейно си безплатно хранилище ( нещо като облак ) за да не се стига до NVR устройства? Или няма такъв вариант за безплатно съхранение някъде и ще трябва да се взима NVR?

Ако получавах лев за всеки път, когато ми задават тоя въпрос ... :D

Отговорът е "не", за съжаление, безплатни облачни хранилища не се предлагат, освен ако някой не се съгласи да ти направи частно облачно хранилище - да ти свърже камерите към негов рекордер и да ти даде акаунт за там, ограничен само до твоите камери. Най-добрият вариант е NVR, следващият вариант е high-endurance microSD карта (специално разработена за камери, с уж удължен живот на флаша) като тази, накрая остава вариантът със запис на компютър, който да работи 24/7, със зареден на него съответния софтуер.

• Автор
на 22.03.2024 г. в 16:41, Rammkopf написа:

Ако получавах лев за всеки път, когато ми задават тоя въпрос ... :D

Отговорът е "не", за съжаление, безплатни облачни хранилища не се предлагат, освен ако някой не се съгласи да ти направи частно облачно хранилище - да ти свърже камерите към негов рекордер и да ти даде акаунт за там, ограничен само до твоите камери. Най-добрият вариант е NVR, следващият вариант е high-endurance microSD карта (специално разработена за камери, с уж удължен живот на флаша) като тази, накрая остава вариантът със запис на компютър, който да работи 24/7, със зареден на него съответния софтуер.

Разбрах. Благодаря ти още веднъж за отделеното време на зададените от мен въпроси!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.