Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър с монитор за магазинче

Featured Replies

преди 5 минути, цър-вул написа:

Конверторите не вършат работа. Ако ще се слагат външни RS232, то ще трябва да е PCI-E/RS-232

С този форм фактор - ще има ли къде да навреш адаптера?

преди 2 часа, цър-вул написа:

Това удовлетворява едно от изискванията - наличието на com порт - 2 бр. Но е по-старата платформа (DDR3). Ще е резервен вариант.
Благодаря!

Аз съм изхождал и от цената. Видях го от самото начало че търсиш със DDR4, но там цените на тези конфигурации минават 300 лева и нагоре. За толкова пари в никакъв случай няма да намериш нещо под 200 лева.

преди 8 часа, Колев 74 написа:

Аз съм изхождал и от цената. Видях го от самото начало че търсиш със DDR4, но там цените на тези конфигурации минават 300 лева и нагоре. За толкова пари в никакъв случай няма да намериш нещо под 200 лева.

Не смесвай техническата (параметри) и финансовата (папи) сграни.

От самото начало си гледам "Малиновия пай". Паметта му е 4 GB DDR4 и има 4 USB порта, но няма RS-232. А форм фактора е трепач.

Първата обява, която пуснах е с DDR4 за 250 лв.

там цените на тези конфигурации минават 300 лева и нагоре. За толкова пари в никакъв случай няма да намериш нещо под 200 лева.

преди 6 минути, parmobil написа:

Ако @цър-вул каже много убедително 'МОЛЯ" - мога и да му подаря конфигурацията! И ще му излезе почти безплатно.

преди 21 минути, parmobil написа:

Едва ли е за него.

Това няма никакво значение. въпросът е чисто технически.
Търси се „необходимото и достатъчно условие“ - едно от малкото неща, които помня от Висшите математики.

Но се сещам и друго - малкия форм фактор може да доведе до големи проблеми с охлаждането. Щото машинката често ще работи „24/7“.

преди 6 часа, jhoro написа:

Това няма никакво значение. въпросът е чисто технически.
Търси се „необходимото и достатъчно условие“ - едно от малкото неща, които помня от Висшите математики.

Но се сещам и друго - малкия форм фактор може да доведе до големи проблеми с охлаждането. Щото машинката често ще работи „24/7“.

Геца!

Явно не знаеш елементарни неща от техниката , но вечно се биеш по гърдите.

1. Редактирай си по горният пост в който си написал 1 изречение  с 5 думи и 4 грешки. Поне аз не ти разбрах на габровския диалект.

2. Всичките тези машинки са направени да работят 24/7 дни в седмицата, без да се изключват от мрежата.

3 8-9 години се занимавам само с такива и не си ти човека, който ни ги е виждал, ни ги е пипал, за да изказваш мнения за тях.

Вземи се поспри вече, че почваш да дразниш хората сериозно. Уважаваме се, но то понякога е до време. Следващия път като прескочиш до Търново те каня на гости, за да се запознаеш с тези серии компютри.

преди 7 часа, parmobil написа:

Здравейте,
Търси се възможно най-компактната (SFF/USFF Lenovo/HP) реновирана машина за работа с RS-232 баркод скенер, везна, ЕКАФП (Datecs DP-150 MX).
Платформа - поне DDR4.
Монитор - може би 19" 16:10 - заради българските софт продукти, а и да е по-компактен, заради място.
Бюджет 200-250лв

https://www.pclife.bg/bg/компютри-сървъри-110/компютри-112/fujitsu-esprimo-q957-5373

Ама не останаха пари за монитор.

току-що, цър-вул написа:

Ще го измислим на място. С тях нямам проблем! Там винаги има начин.

Монитор втора употреба 19" HP EliteDisplay E190i на цена от 75 лева (crash.bg)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.