Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър с монитор за магазинче

Featured Replies

Здравейте,
Търси се възможно най-компактната (SFF/USFF Lenovo/HP) реновирана машина за работа с RS-232 баркод скенер, везна, ЕКАФП (Datecs DP-150 MX).
Платформа - поне DDR4.
Монитор - може би 19" 16:10 - заради българските софт продукти, а и да е по-компактен, заради място.
Бюджет 200-250лв
Моля само за предложения с линкове, а не теоретизиране.
Благодаря!

преди 31 минути, цър-вул написа:

От това изречение разбирам, че се търси конкретна, физически налична машина - а не просто концепция?

Гледам, че DP-150 MX си има два броя RS-232C (втория е опция) за комуникация „с везна, пинпад, баркод четец с автономно захранване, външен клиентски дисплей или връзка с PC“. Защо ще ги „закачаш“ на компа?

преди 43 минути, цър-вул написа:

Здравейте,
Търси се възможно най-компактната (SFF/USFF Lenovo/HP) реновирана машина за работа с RS-232 баркод скенер, везна, ЕКАФП (Datecs DP-150 MX).
Платформа - поне DDR4.
Монитор - може би 19" 16:10 - заради българските софт продукти, а и да е по-компактен, заради място.
Благодаря!

Дай бюджет.

• Автор

Изтървал съм го.
Коригирано. 

преди 14 минути, jhoro написа:

От това изречение разбирам, че се търси конкретна, физически налична машина - а не просто концепция?

Гледам, че DP-150 MX си има два броя RS-232C (втория е опция) за комуникация „с везна, пинпад, баркод четец с автономно захранване, външен клиентски дисплей или връзка с PC“. Защо ще ги „закачаш“ на компа?

Да, знам и съм в процес на разсъждение съм по въпроса дали да е без PC. Интересна е концепцията RS-232  да е изведен на RJ-45 конектор.
Твърде икономична е информацията по отношение на разширяване на периферията към "касата". Не предлагат преходи. Явно ще трябва да се дои инфо от поддръжката на касата.

В процес на търсене е и баркод скенерът. Възможно най-евтин, осигуряващ функциониране на системата.
За сега съм се спрял на този:
Баркод четец Metter HS2100

преди 11 минути, Rudy M. написа:

Дай бюджет.

Ти пък - бюджет!

преди 1 час, цър-вул написа:

Бюджет 200-250лв.

За толкова пари нищо не мога да предложа, съжалявам. 

Единствено монитор втора употреба, с гаранция и фактура - Acer, 19" 1280x1024, за 49 лв. с доставката.

преди 51 минути, Rudy M. написа:

Единствено монитор втора употреба, с гаранция и фактура - Acer, 19" 1280x1024, за 49 лв. с доставката.

Ето, заедно с монитора стават общо 229лв. + доставка на компютъра. :)

https://bazar.bg/obiava-44280983/kompyutar-hp-elitedesk-800-g1-desktop-mini-pc

преди 59 минути, Bubbles написа:

Ето, заедно с монитора стават общо 229лв. + доставка на компютъра. :)

https://bazar.bg/obiava-44280983/kompyutar-hp-elitedesk-800-g1-desktop-mini-pc

И колко RS-232 има тая въшка? Най-малкия форм фактор който му върши работа е SFF щото може да добавя допълнително карти ако му трябва повече от един сериен порт. За тия пари, че и с монитор малко трудно.

преди 28 минути, ined написа:

И колко RS-232 има тая въшка? Най-малкия форм фактор който му върши работа е SFF щото може да добавя допълнително карти ако му трябва повече от един сериен порт. За тия пари, че и с монитор малко трудно.

Ти за 200 кинта квантов компютър ли искаш да предложа?
Човека е казал че търси малка машина да си извършва операции в магазин, дал е бюджет, това е.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Здравейте,
Платформа - поне DDR4.
Бюджет 200-250лв
Благодаря!

Ето ти връзка за такъв модел с два серийни порта. Днес го поръчваш, утре е при теб. Отделно погледни мониторите, 22 инча.  

Компютър за 104 лева

Монитор за между 70-72 лева.

Безплатната доставка е след 199 лева, така че можете да прибавите някой кабел за тях, за да стигнете границата. Аз имам един такъв от 104 лева и нямам грижи от 1 година с него. процесора е I3 - 4160. Фирмата е от Пловдив. Ако искаш по вече инфо, чукни ми на телефона и ще те набера! Има само няколко бройки. Току що проверих заради теб.

https://impacto.bg/kompiutri/kompyutar-fujitsu-esprimo-c720-8

"В процес на търсене е и баркод скенерът. Възможно най-евтин, осигуряващ функциониране на системата.
За сега съм се спрял на този:
Баркод четец Metter HS2100
"

По този въпрос  отново на линка и представителят ще ти даде подробности, или на "Alfa.com" и търсиш директора им  "Петко Генков" , много любезен човек и той може да те уреди. Телефона му го има на основната страница на фирмата. Конфигурациите със DDR 4 са по скъпи и все още не виждам модел за твоите нужди.

• Автор

Е, ади, 'ма ни със вади.

'га бях търговец...ехехей... '90 почнах на Пазара, после от '94 се занимавах с магазин, та до 2007. Минах и през хиперинфлацията,  и през нямането на леп...

преди 5 часа, ined написа:

И колко RS-232 има тая въшка?

Това май е основния въпрос - комуникацията с много периферия. Без значение, дали самото РС или ЕКАПФ.

Щото има бая устройства. Касовия апарат ще се върже с четеца и везната - през аналоговите портове, ама как ще комуникира с компа? 

преди 7 часа, Rudy M. написа:

Ако проблемът е само финансов  .. няма проблем 

• Автор
преди 5 часа, Колев 74 написа:

Това удовлетворява едно от изискванията - наличието на com порт - 2 бр. Но е по-старата платформа (DDR3). Ще е резервен вариант.
Благодаря!

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Това има достатъчно USB портове и могат да се насложат нужните конвертори към RS323!

Може и без конвектори - сега се загледах, че има баркод четци с USB конектори (вече съм доста далеч от търговията).

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това има достатъчно USB портове и могат да се насложат нужните конвертори към RS323!

Това май е най-доброто предложение засега.

Двуядрен процесор, ще е необходимо олекотена ОС.

преди 10 минути, Звяра! написа:

Двуядрен процесор, ще е необходимо олекотена ОС.

Всяка ОС ще върши работа - търговския софтуер е доста лек.

• Автор
преди 34 минути, JohnTRIVOLTA написа:

конвертори към RS323

Конверторите не вършат работа. Ако ще се слагат външни RS232, то ще трябва да е PCI-E/RS-232

преди 1 минута, цър-вул написа:

Конверторите не вършат работа. Ако ще се слагат външни RS232, то ще трябва да е PCI-E/RS-232

Аз не знам какъв софтуер ще се ползва, но от малкия ми досег в тази сфера съм виждал карточетци, бар сканери и пр. и всичко е на USB.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.