Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Toyota Avensis t27

Featured Replies

Здравейте ,колеги!

Реших да си закупя Toyota Avensis t27 1.8 valvematic 147к.с 2010 година .Ако случайно сте запознати с модела да ми кажете силни и слаби страни.

Благодаря!

Японските коли са здрави, особенно от към двигател, но каруци от към комфорт.  Понякога и частите им са трудни за намиране, може да са скъпи. Аз лично бих заложил на немските. Кръвна група VAG група. Качество и комфорт съчетани в едно.

• Автор
преди 1 час, Коркодила написа:

Японските коли са здрави, особенно от към двигател, но каруци от към комфорт.  Понякога и частите им са трудни за намиране, може да са скъпи. Аз лично бих заложил на немските. Кръвна група VAG група. Качество и комфорт съчетани в едно.

След 2010 vag групата не става на газ , пътувам често и искам кола с газов инжекцион.

преди 58 минути, Станислав Кьоров написа:

След 2010 vag групата не става на газ , пътувам често и искам кола с газов инжекцион.

За това си взимаш VAG, или бензин преди 2010г. Или дизел след 2010г. Който не ме е послушал винаги е сбъркал. Плюс, което японците много  ги яде баба Яга. То само с двигател не става. Трябва и купе.

• Автор
преди 50 минути, Коркодила написа:

За това си взимаш VAG, или бензин преди 2010г. Или дизел след 2010г. Който не ме е послушал винаги е сбъркал. Плюс, което японците много  ги яде баба Яга. То само с двигател не става. Трябва и купе.

В момента най икономично е да караш на Газ, имал съм дизел и според мен поддръжката му е скъпа!

преди 32 минути, Станислав Кьоров написа:

В момента най икономично е да караш на Газ, имал съм дизел и според мен поддръжката му е скъпа!

Сега една птичка пролет не прави, обаче да дам моите 5 стотинки - баща ми кара Авенсис (T22) 2000г, дизел, 110 кс (която преди известно време карах и аз) от близо 20 години. Болезнено здрава кола, а и носи на бой. Какво имам предвид - за времето, в което е в семейството, единственото по-сериозно нещо, което съм сменял е съединител. В последните няколко години, баща ми я кара без ама грам да се грижи за нея. И тя още не е сдала багажа. Аз от своя страна преди 5 години си купих Авенсис (T27) 2014г, също дизел, 124 кс (закупена от ТМ Ауто, та даже ѝ оставаше 1 месец гаранция когато я взех). За тези 5 години (ползвам я основно за извън града и за чужбина; за града ми е голяма и ползвам малка, френска, чуплива въшка) това, което съм сменил са 2-та задни амортисьора (2022, амортисьори Каява; части и труд 380 лв), както и EGR клапата - 2023, оргинална клапа + труд за около 1000 лв (знам, че може да се изолира, но не съм фен на тази идея). И нищо друго - върви си чудесно. Да не говоря за разхода (засичал съм го многократно, не само по каквото ми изписва по компютър) - с 120 по магистралата, с 4-ма човека - разход 5 на 100.

• Автор
преди 12 минути, Петър Ангелов написа:

Сега една птичка пролет не прави, обаче да дам моите 5 стотинки - баща ми кара Авенсис (T22) 2000г, дизел, 110 кс (която преди известно време карах и аз) от близо 20 години. Болезнено здрава кола, а и носи на бой. Какво имам предвид - за времето, в което е в семейството, единственото по-сериозно нещо, което съм сменял е съединител. В последните няколко години, баща ми я кара без ама грам да се грижи за нея. И тя още не е сдала багажа. Аз от своя страна преди 5 години си купих Авенсис (T27) 2014г, също дизел, 124 кс (закупена от ТМ Ауто, та даже ѝ оставаше 1 месец гаранция когато я взех). За тези 5 години (ползвам я основно за извън града и за чужбина; за града ми е голяма и ползвам малка, френска, чуплива въшка) това, което съм сменил са 2-та задни амортисьора (2022, амортисьори Каява; части и труд 380 лв), както и EGR клапата - 2023, оргинална клапа + труд за около 1000 лв (знам, че може да се изолира, но не съм фен на тази идея). И нищо друго - върви си чудесно. Да не говоря за разхода (засичал съм го многократно, не само по каквото ми изписва по компютър) - с 120 по магистралата, с 4-ма човека - разход 5 на 100.

Приятел, аз карам Авенсис т22 1.8 газ/бензин, напълно съм наясно колко са здрави старите Toyota, просто ме интересува този мотор дали е читав!

преди 10 минути, Станислав Кьоров написа:

просто ме интересува този мотор дали е читав!

Това е много относително. Може два автомобила да са били един след друг на поточната линия, но след излизане от завода единия попада в Ганчо, а другия в Гюнтер. Единия може да е катастрофирал още на първото кръстовище, а другия да е пазен и обслужван коректно 10+ години. Единия може да е превъртял километража, а другия да е на реални 300 хил. км.

Мисълта ми е, че е от значение какво е актуалното състояние /по възможност със сервизна история/ и да се огледа и тества от грамотен техник.

• Автор
преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Това е много относително. Може два автомобила да са били един след друг на поточната линия, но след излизане от завода единия попада в Ганчо, а другия в Гюнтер. Единия може да е катастрофирал още на първото кръстовище, а другия да е пазен и обслужван коректно 10+ години. Единия може да е превъртял километража, а другия да е на реални 300 хил. км.

Мисълта ми е, че е от значение какво е актуалното състояние /по възможност със сервизна история/ и да се огледа и тества от грамотен техник.

Мисълта ми беше ако случайно сте се сблъсквали с такъв автомобил да изкажете мнението си, иначе естествено, че ще се прегледа в сервиз ако си харесам такъв автомобил!

преди 36 минути, Станислав Кьоров написа:

Мисълта ми беше ако случайно сте се сблъсквали с такъв автомобил да изкажете мнението си

Дал съм ти линкове към форума на тойота, където е по-логично да получиш информация отколкото тук!

преди 3 часа, Станислав Кьоров написа:

Глупости! Купил си дизелов кенеф. Моя е на 19 години и 500 000км. Няма точка ръжда. Досега най-скъпия ми ремонт беше на климатика 500 лева. Ама те на всички коли са им скъпи за ремонт климатиците. Обиколих светът с него. Харчи ми 5,5 литра смесено нафта. Просто другия път си вземи един консултант като мен, дето ще му платиш например 200 лева днес с теб да ти огледа няколко коли и да ти избере нещо читаво. За мен японските коли са добър избор за градска кола. Защото в града на кратки разстояния комфорта не е голямо значение.

преди 46 минути, Коркодила написа:

Глупости! Купил си дизелов кенеф. Моя е на 19 години и 500 000км. Няма точка ръжда. Досега най-скъпия ми ремонт беше на климатика 500 лева. Ама те на всички коли са им скъпи за ремонт климатиците. Обиколих светът с него. Харчи ми 5,5 литра смесено нафта. Просто другия път си вземи един консултант като мен, дето ще му платиш например 200 лева днес с теб да ти огледа няколко коли и да ти избере нещо читаво. За мен японските коли са добър избор за градска кола. Защото в града на кратки разстояния комфорта не е голямо значение.

Ти тоя с голфа ли беше?

Той на 500 000 още не е сменял съединител. 

преди 2 часа, Коркодила написа:

За мен японските коли са добър избор за градска кола. Защото в града на кратки разстояния комфорта не е голямо значение.

Golf 4, купе Berlin не е ли градска кола? 

• Автор
преди 3 часа, Коркодила написа:

Какъв е твоя дизел дай характеристики на автомобила?

преди 4 часа, Коркодила написа:

За мен японските коли са добър избор за градска кола. Защото в града на кратки разстояния комфорта не е голямо значение.

Явно не си карал Авенсис,че да даваш такава оценка за японските коли!

преди 13 часа, Станислав Кьоров написа:

Какъв е твоя дизел дай характеристики на автомобила?

Явно не си карал Авенсис,че да даваш такава оценка за японските коли!

Возих се в Авенси преди няколко месеца. Иначе моята кола е Golf 5 1.9TDI 105 к.с. цена 6000 лева. Обслужена от до, без точка ръжда, с гражданска и преглед за 1 година, с два оригинални ключа и сервизна история. Цена 5999лв. Намира се в Нидерландия идваш плащаш, палиш и за 22 часа си в бегето.

• Автор
преди 58 минути, Коркодила написа:

Возих се в Авенси преди няколко месеца. Иначе моята кола е Golf 5 1.9TDI 105 к.с. цена 6000 лева. Обслужена от до, без точка ръжда, с гражданска и преглед за 1 година, с два оригинални ключа и сервизна история. Цена 5999лв. Намира се в Нидерландия идваш плащаш, палиш и за 22 часа си в бегето.

Карал съм голф 5 не ми е по вкуса!

Като си толкова в час с колите защо дизеловите автомобили са по евтини от бензиновите ?

преди 2 часа, Станислав Кьоров написа:

Карал съм голф 5 не ми е по вкуса!

Като си толкова в час с колите защо дизеловите автомобили са по евтини от бензиновите ?

Заради еконормите и първоначалната истерия по мотокарите. Ама след като разбраха, че кола на ток, е като свирка с  резерватив, пак започват да се дига производството следователно и цените на дизелите.

преди 5 часа, Коркодила написа:

Голфу нали беше в България?!? Нещо съвсем се обърка. Уж нямаше да го продаваш, беше в БГ, сега пък какво стана? Хем за продан, хем в Холандия. хахахахаха

То че няма Голф няма, но пък от друга страна да мечтаеш за кола на 20+ години е смешно. 

преди 4 часа, ostavime написа:

Голфу нали беше в България?!? Нещо съвсем се обърка. Уж нямаше да го продаваш, беше в БГ, сега пък какво стана? Хем за продан, хем в Холандия. хахахахаха

То че няма Голф няма, но пък от друга страна да мечтаеш за кола на 20+ години е смешно. 

Значи си смешен…….

IMG_0580.jpeg

преди 10 часа, Коркодила написа:

Значи си смешен…….

Много смела снимка. хахаха 

Що не снима едно ъгълче от задния калник, 3-4 квадратни сантиметра, за да се вижда още по-добре? Кой нормален човек, който иска да покаже автомобила си, качва такава снимка? Това само доказва това, което казах. 😁😁😁 Умираш от страх, защото всички ще ти се смеят на измислиците. 

Само не стана ясно, дали е в България, както се твърди в цитата или е в Холандия, както пишеш в последните постове? Съвсем се обърка в лъжи. Продава ли се, не се ли? Кога го закара обратно? Тук ли е, там ли е? Има ли го, няма ли го? Пълен смях. 

Дай още една такава "хубава" снимка да се порадваме. То няма от къде де. хахаха

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• Автор
преди 16 часа, Коркодила написа:

Заради еконормите и първоначалната истерия по мотокарите. Ама след като разбраха, че кола на ток, е като свирка с  резерватив, пак започват да се дига производството следователно и цените на дизелите.

Колеги , казвайте мнения за , Toyotata  оставете голфа😁😁

преди 1 час, ostavime написа:

Много смела снимка. хахаха 

Що не снима едно ъгълче от задния калник, 3-4 квадратни сантиметра, за да се вижда още по-добре? Кой нормален човек, който иска да покаже автомобила си, качва такава снимка? Това само доказва това, което казах. 😁😁😁 Умираш от страх, защото всички ще ти се смеят на измислиците. 

Само не стана ясно, дали е в България, както се твърди в цитата или е в Холандия, както пишеш в последните постове? Съвсем се обърка в лъжи. Продава ли се, не се ли? Кога го закара обратно? Тук ли е, там ли е? Има ли го, няма ли го? Пълен смях. 

Дай още една такава "хубава" снимка да се порадваме. То няма от къде де. хахаха

Ами беше в Румъния, сега е в Сърбия, след няколко часа е по бреговете на Истрия. Голфа пътува, и общо взето си живеем живота. Бараката дето е за основен ремонт обикаля света, а тия дет не са за основен седят под ореха и кибичат във форума……..:D

IMG_0585.jpeg

преди 5 минути, Коркодила написа:

Ами беше в Румъния, сега е в Сърбия, след няколко часа е по бреговете на Истрия. Голфа пътува, и общо взето си живеем живота. Бараката дето е за основен ремонт обикаля света, а тия дет не са за основен седят под ореха и кибичат във форума……..:D

ХАХАХАХА

Браво. Жив и здрав. 

Поредната снимка, от коя всичко ти става ясно. 😂 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.