Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gboard автоматично променя цвета обратно към default

Featured Replies

Имам проблем с приложението Gboard. Когато избера даден цвят, в моя случай - черно/тъмно, понякога (на случаен принцип) темата (theme) автоматично се връща към темата по подразбиране, която от известно време насам е "Dynamic Color".

Ето го менюто с теми:

IMG-20240411-102259.jpg

Когато избера Default Dark, след това темата автоматично се връща към Dynamic Color, като това не става в рамките на определен срок от време (не съм забелязал никакви специфични действия, предизвикващи връщането към Dynamic Color), а става на напълно случаен принцип - може да се върне след няколко часа, дни или седмици.

Този проблем се появи след въвеждането на функцията Dynamic Color, като още след автоматичния ъпдейт на Gboard, който се извърши въпреки това, че съм изключил опцията за автоматични актуализации през Play Store на Google. Още след актуализацията цвета на темата беше променен (беше станал Dynamic Color).

Може ли някой да обясни какво причинява този проблем? От самото приложение ли идва или от липса на съвместимост със устройството? Устройството и Xiaomi Redmi Note 12 Pro с Андроид 13 и HyperOS. Не виждам как и защо HyperOS може да причини проблеми с Gboard.

И не съм само аз с този проблем. Напишете в Гугъл това: "Gboard keeps changing to default theme" и ще видите, че и други хора имат този проблем, но така и не се намира обяснение какво точно причинява проблема.

Ето примери:

https://support.google.com/android/thread/262476173/gboard-theme-is-changing-itself-overnight?hl=en

https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S22/Gboard-keeps-changing-back-to-default-theme/td-p/2834587

https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/gboard-keep-switching-to-dynamic-color-theme/td-p/25598216

Какво причинява този проблем, според вас, и как да го оправя? Дали да не сложа телефона върху плътна повърхност, да пусна камерата и да направя напълно затъмнена снимка, която ще е 100% черна, и да използвам нея като Custom тема? Това би ли оправило проблема?

Вие използвате ли Gboard и ако да, имате ли същия проблем? Искам да знам дали проблема е широко разпространен или обхваща само мен и други изолирани случаи (хора).

Благодаря за отделеното внимание. 😘

Абе тия смешки дет ги пишеш ги пиши на разработчиците... Що си мислиш че тук някой ще седне да ти дебъгва боклуците дет ползваш? 

преди 23 минути, royalpiggy написа:

Имам проблем с приложението Gboard. Когато избера даден цвят, в моя случай - черно/тъмно, понякога (на случаен принцип) темата (theme) автоматично се връща към темата по подразбиране, която от известно време насам е "Dynamic Color".

Ето го менюто с теми:

IMG-20240411-102259.jpg

Когато избера Default Dark, след това темата автоматично се връща към Dynamic Color, като това не става в рамките на определен срок от време (не съм забелязал никакви специфични действия, предизвикващи връщането към Dynamic Color), а става на напълно случаен принцип - може да се върне след няколко часа, дни или седмици.

Този проблем се появи след въвеждането на функцията Dynamic Color, като още след автоматичния ъпдейт на Gboard, който се извърши въпреки това, че съм изключил опцията за автоматични актуализации през Play Store на Google. Още след актуализацията цвета на темата беше променен (беше станал Dynamic Color).

Може ли някой да обясни какво причинява този проблем? От самото приложение ли идва или от липса на съвместимост със устройството? Устройството и Xiaomi Redmi Note 12 Pro с Андроид 13 и HyperOS. Не виждам как и защо HyperOS може да причини проблеми с Gboard.

И не съм само аз с този проблем. Напишете в Гугъл това: "Gboard keeps changing to default theme" и ще видите, че и други хора имат този проблем, но така и не се намира обяснение какво точно причинява проблема.

Ето примери:

https://support.google.com/android/thread/262476173/gboard-theme-is-changing-itself-overnight?hl=en

https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S22/Gboard-keeps-changing-back-to-default-theme/td-p/2834587

https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/gboard-keep-switching-to-dynamic-color-theme/td-p/25598216

Какво причинява този проблем, според вас, и как да го оправя? Дали да не сложа телефона върху плътна повърхност, да пусна камерата и да направя напълно затъмнена снимка, която ще е 100% черна, и да използвам нея като Custom тема? Това би ли оправило проблема?

Вие използвате ли Gboard и ако да, имате ли същия проблем? Искам да знам дали проблема е широко разпространен или обхваща само мен и други изолирани случаи (хора).

1. Да не си инсталирал бета на Gboard ?

2. Задай default или system auto тема на клавиатурата и рестартирай телефона ,другите теми може да не работят правилно с темите в hyperos.

3. Смени клавиатурата ,например с тази на MS или друга която избереш.

Не я ли смени вече тая Gboard?
Честно започваш досадно да пълниш форума с глупости!
Я да те питам - имаш ли някоя апаратура, която в твоите ръце да работи повече от една седмица без проблеми?

преди 5 часа, цър-вул написа:

Как, бе?! Той е напреднал потребител...

По настъпването на мотиките

преди 8 часа, royalpiggy написа:

Ето го менюто с теми:

IMG-20240411-102259.jpg

Ето примери:

Абе ей ти наред ли си въобще. Нали има тема пусната от теб за тази програма. Колко още ще сереш в тоя форум. А засрами се малко и скочи през една тераса да се свърши с тая мъка! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 7 часа, piх3l написа:

Изчакай Google да си го оправят!

Проблемът е, че не знам дали този проблем идва от Гугъл или от устройството/системата. Ако проблемът е от Гугъл, няма да е проблем да им дам време да го оправят. Но ако проблемът идва от устройството/системата, тогава ще е редно да взема мерки да го разреша самостоятелно.

Не, идва от собственика на устройството, толкова е корумпиран, че изкривява чак пространството и всичко около него почва да се корумпира.

преди 1 час, royalpiggy написа:

Ако проблемът е от Гугъл, няма да е проблем да им дам време да го оправят.

Добре че няма да е проблем времето, Гугъл сигурно няма да спят за да го оправят този важен проблем. Намери им работа, точно се чудеха какво да правят!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.