Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на глас, но музиката не

Featured Replies

Възможно ли е от клип, който съдържа глас и музика за фон, да се премахне само гласа.

Отворех го със сони вегас - само 1 трак е за аудиото

Разрешен от B-boy/StyLe/

• Решение

https://github.com/Anjok07/ultimatevocalremovergui

https://vocalremover.org/

Ползвал съм втория вариант няколко пъти и ми свърши работа, но пак зависи от силата на вокала и самия трак.

Също се сетих, че това, че аудиото е само 1 трак, но на два канала, може да се даде Fill left with Right да речем и така фоновия шум (т.е. музиката) да вземе превес над вокала. И после вече ако се наложи да се ползват услугите на програмите в горния ми пост за още по-добър резултат.

Предполагам и за Vegas-a има подобна функция като на Premiere Pro показана в клипа.

на 11.04.2024 г. в 14:42, B-boy/StyLe/ написа:

Също се сетих, че това, че аудиото е само 1 трак, но на два канала, може да се даде Fill left with Right да речем и така фоновия шум (т.е. музиката) да вземе превес над вокала. И после вече ако се наложи да се ползват услугите на програмите в горния ми пост за още по-добър резултат.

Предполагам и за Vegas-a има подобна функция като на Premiere Pro показана в клипа.

Ми не трябва ли вокала ти тогава да е някакъв умрял от 15-ти век преди Христа, да доминира към едната тонколона?! Тоест, да си имаш аматьорски запис на рок бенд от неозойската ера, когато са измрели динозаврите примерно? Аз отдавна се канех да си направя подобрение на ей туй безподобие от 1968-ма, но все го игнорирам! Елементарно става и с редактора ми на аудио, простичко. :) 

audition_stereo_mix.png.659a8e24678d0d6ebce467c2f4aa9e59.png

Иначе за делене, най-доброто изглежда се плаща и аз го ползвам с кеф. Тук можеш да сравняваш, ако ти се занимава. Вече имам арсенал с перфектно подправени инструментали. Идеално предназначение има да си правиш ремикси и миксове, диджеите отдавна ползват цепениците за да успеят да миксират успешно и да си направят произведенията още по-атрактивни! По радиото редовно ги чувам, в реклами за денс концертите също са изкривили всичко. Само че аз нямам време с такива неща да се занимавам, единствено ми се наложи да прекъсна по-бързо една песен, за да я вмъкна към рекламен клип, който е силно ограничен откъм време, като единствената възможност за конкретната песен бе да завърши мигновено с реч. Само че нямаше от къде да се вземе, понеже се пее в песента. Забележителното бе, че музиката беше прекалено шумна, истинска пукотевица от електронен дисторшън, наситено със синтезиран звук, и като изтеглих вокала, той се чува съвсем ясно и удивително накрая се улавя ехо със затихване. :eek: Музиката напълно отсъства.

lalal_ai.thumb.png.25bb3f0a4748494b2ac50d28c0847407.png

преди 3 часа, Клонинга написа:

Ми не трябва ли вокала ти тогава да е някакъв умрял от 15-ти век преди Христа, да доминира към едната тонколона?! Тоест, да си имаш аматьорски запис на рок бенд от неозойската ера, когато са измрели динозаврите примерно?

Не, много добра работа върши дори. Особено ако каналите са записани отделно например - един само за атмосферата и един за този, който говори. Така дори да влиза звук от атмосферата в микрофона на говорещия същата се подтиска и обратното...ако ти трябва атмосферата заглушаваш другия канал. Сега не е панацея, но си е добра функция. Отделно в 2024 го натъпкаха с AI и всевъзможно екстри. Но за обработка на Audio, Audition-a е по-добрия избор разбира се.

Но линковете от първия ми пост също са ок! Пробвал съм втория няколко пъти и ми е вършил перфектна работа. Някой път ще тествам и първия.

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Но линковете . . . . Пробвал съм втория няколко пъти и ми е вършил перфектна работа. Някой път ще тествам и първия.

Първият, UVR - тествах. Потиска по-силно и вокалът и инструменталът, и двата ги заличава до дупка! В резултат вокалът добива леееееееко тънко по-занижено качество, осезаемо при лек говор и заради недостатъчно добре направените вокални цели трябва да го откажа. Не съм фен на силното орязване, защото се предполага, че лишава качеството. Не знам къде да цъкна за да занижа дълбочината. По подразбиране, ако нямаш GPU ускорение на Nvidia ще ти спука процесора. Без него товари дълго около 2,5 - 3 минути над 70% и компютъра в това време вие, а с ускорение товари 60% едва вие и обработката става за кратко за 30 секунди. Това се коригира от настройки.

Не ми харесва новият Audition, нo ще се опитам да го разцъкам. При старият тройката премахването е напълно фалшиво и за нищо не става.

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Но за обработка на Audio, Audition-a е по-добрия избор разбира се.

Стой далеч от Audition за махането на вокала. Пробвах последната версия! БРАК! Доказано! Абсолютно невъзможен контрол за ликвидиране на гласа, опитвах му всички предварителни настройки. Това е като случая с Uninstalr! Парадират за нещо, че прави, а върши друго. :)

• 3 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.