Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Сърбия, която не е в ЕС, е много по-напред във всички аспекти от Румъния и България?

Featured Replies

Често съм в Сърбия. И ми прави впечатление, че хората живеят много по-добре от България и Румъния. София е мръсна със скапани пътища и порутени сгради. Я отиди в Белград. Европейски метрополитен град. По-красив и направен от повечето западно европейски столици. Магистралите им по-хубави от немските. Паркинзите чисти спрвтнати с чисти кошчета. Хората масово карат по-хубави коли от българите и румънците. И продължават да си строят пътищата. В момента в Сърбия по пътните артерии кипи усилена работа. Бил съм горе в планините по забутаните им села. Палат до палата. Една порутена къща не видях. Третокласните им пътища горе в планините джам. А ние им викаме, че са прости селяни, ама тия селяни са на светлини години от нас. Бомбандировки преживяха в края на 90те. Разпад на Съюзна Федерация Югославия пак през 90те преживяха. И са във всички аспекти светлинни години преди нас и Румъния дето сме от 2007г. в ЕС и постоянно се наливат европейски пари при нас. И ще ви кажа истината. Сърбите са фанатични шовенисти. Имат желязна и непреклонна воля. Обичат си страната, макър след разпада на Югославия тя да е по-малка и от България. Единни и обединени са. По цялото околовръстно на Белград на всяка лампа се вее сръбския влаг, а в Плевен на околовръстнато на всяка лампа се вее влагът Efbet. За това сме: Не народ, а мърша и с това ще свърша! Славейков го е казал.

И не съм сърбоман, даже са ми неприятни дето са вършили мръсотиите с българите, бошняци, и кой ли не на Балканите.

Това са пълни глупости и ще Ви опровергая, не с прости приказки като в кръчмарски разговор, а със статистики от официални международни институции като СБ и МВФ, в които България по БВП ППС на глава от населението и 10-15 позиции над Сърбия в последните поне 5 години. 
Може инфраструктурата на места там да е по-добра, не се и съмнявам, защото това зависи до голяма степен от политическия елит който управлява обществените ресурси, а нашият е мега прогнил, защото е напълно безнаказан, и ние не си мърдаме пръста по въпроса. 

С лекота мога да дам друга страна, която е по-бедна от България - Беларус, но градовете са толкова, спретнати, чисти ... пътища, тротоари - излизани! Като цяло Минск с лекота в това отношение може да състави конкуренция на столиците в далеч по-богатите европейски държави, като Дания.
Истината е, че Лукашенко държи за топките здраво своите подчинени, и очевидно да се крадат обществени средства там е доста сложно, за разлика от ситуацията в нашата клета родина с напълно заспал народ, който е напълно наясно каква паплач го управлява, но и не си мърда пръста за да прекрати грабежите. 

Кой ни е виновен, че сме такива заспали овце, при това и крадливи? ЕС е преди всичко възможност за нашия бизнес да търгува на огромният и един от най-платежеспособните пазари на света, това е и причината благодарение на предприемчивите българи страната ни да има по-добри икономически показатели от страни като Сърбия и Беларус. Ако не е ЕС, с този бездарен политически елит който имаме в момента, не ми се мисли що за бананова република щяхме да бъдем... 

• 1 месец по-късно...

Нацизъм с арийската раса, рашизъм със славянската измислена доктрина, сега и великосръбски шовинизъм ?

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/surbiya-zaplashi-balkanite-prenachertavane-na-granicite

• 2 седмици по-късно...

хахаха :)

Сменяйте методичките и опорките другари путинофашисти ... :) :) :)

на 12.04.2024 г. в 11:29, Коркодила написа:

Често съм в Сърбия. И ми прави впечатление, че хората живеят много по-добре от България и Румъния. София е мръсна със скапани пътища и порутени сгради. Я отиди в Белград. Европейски метрополитен град. По-красив и направен от повечето западно европейски столици. Магистралите им по-хубави от немските. Паркинзите чисти спрвтнати с чисти кошчета. Хората масово карат по-хубави коли от българите и румънците. И продължават да си строят пътищата. В момента в Сърбия по пътните артерии кипи усилена работа. Бил съм горе в планините по забутаните им села. Палат до палата. Една порутена къща не видях. Третокласните им пътища горе в планините джам. А ние им викаме, че са прости селяни, ама тия селяни са на светлини години от нас. Бомбандировки преживяха в края на 90те. Разпад на Съюзна Федерация Югославия пак през 90те преживяха. И са във всички аспекти светлинни години преди нас и Румъния дето сме от 2007г. в ЕС и постоянно се наливат европейски пари при нас. И ще ви кажа истината. Сърбите са фанатични шовенисти. Имат желязна и непреклонна воля. Обичат си страната, макър след разпада на Югославия тя да е по-малка и от България. Единни и обединени са. По цялото околовръстно на Белград на всяка лампа се вее сръбския влаг, а в Плевен на околовръстнато на всяка лампа се вее влагът Efbet. За това сме: Не народ, а мърша и с това ще свърша! Славейков го е казал.

И не съм сърбоман, даже са ми неприятни дето са вършили мръсотиите с българите, бошняци, и кой ли не на Балканите.

...Корко,разбра лЕ сега защо са добре?...

...Вучич каза в интервюто:

- Гледам интересите на Сърбия.

Търгуваме с Русия,купуваме техен газ.Имаме инвестиции от Китай и ЕС...

Някои ме упрекват че не отговарям твърдо на провокациите,но аз не искам синовете ни да се връщат в ковчези.

...наистина си гледа интересите на държавата...

...не се е продал...огъзил на наглия,мръсен и подъл американец...като нашите продажни келемета безродни...

• Автор
преди 12 часа, _nib_ написа:

Някои ме упрекват че не отговарям твърдо на провокациите,но аз не искам синовете ни да се връщат в ковчези.

...не се е продал...огъзил на наглия,мръсен и подъл американец...като нашите продажни келемета безродни...

преди 13 часа, _nib_ написа:

Така е, да се огъзим и ние на пълни обороти на Русия за повече газ и салам Камчия в Берьозка. Ще цъфнем и вържем като си обвържем икономиката с нея! :lol6: И постепенно русский мир съвсем да дойде тук, да върнем и Москва в химна си.

преди 3 часа, Гoст написа:

Така е, да се огъзим и ние на пълни обороти на Русия за повече газ и салам Камчия в Берьозка. Ще цъфнем и вържем като си обвържем икономиката с нея! :lol6: И постепенно русский мир съвсем да дойде тук, да върнем и Москва в химна си.

...тъпан...

...пак не разсъждаваш...

...къде съм написал че трябва да обвържем инкономиката?...

...сърбина като по-прост, от назе, купува евтин руски газ...

...ние като по-богати тарикати купувахме първо скъпия американски,после руски през посредници на надути цени...

...айде сега ще ти оправдая булшита дет си надраскал със слънчасване...

...ма ти целогодишно не разсъждаваш бе румпел...

...как успяваш и зимата да слънчасаш?...

...с какво се друсаш за да поддържаш вакуума в празната си тимберица...остава загадка...

преди 1 час, _nib_ написа:

...тъпан...

...пак не разсъждаваш...

...къде съм написал че трябва да обвържем инкономиката?...

...сърбина като по-прост, от назе, купува евтин руски газ...

...ние като по-богати тарикати купувахме първо скъпия американски,после руски през посредници на надути цени...

...айде сега ще ти оправдая булшита дет си надраскал със слънчасване...

...ма ти целогодишно не разсъждаваш бе румпел...

...как успяваш и зимата да слънчасаш?...

...с какво се друсаш за да поддържаш вакуума в празната си тимберица...остава загадка...

Ганьо, на теб ли межуднародните елити ще ти дадат евтин газ? Наистина ли мислиш, че някой ще ни подари евтина газ? Толкова сте повредени от това, че голяма част от съзнателния ви живот е минал под манифестациите на вечната дружба БКП - КПСС, че в момента в главите има само газ под налягане.

• 2 седмици по-късно...

Александър Вучич: Сърбия не е ничия ръка

https://www.flagman.bg/article/325673

,,"Ние не сме ничия ръка. Нито руска, нито американска. И никога няма да бъдем. Сърбия не слугува на нито една чужда сила. Тя слугува единствено и само на собствения си народ", заяви Вучич."

,,Във Вашингтон произвеждат и разпространяват  фалшиви новини. Това обаче ме радва. От САЩ ни нападат, защото завиждат на Република Сърбия заради това, че е силна и независима държава. А не заложничка, каквато тя бе през 1999 г.", добави президентът на западната ни съседка.

"Що се отнася до господин Кларк той остави дълбоки рани на Балканите, незараснали четвърт век след" това, каза още Вучич."

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.