Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатични промени или...................?

Featured Replies

Какви са тези летни температури и жеги през април? На мен не ми се струват нормални. Покрай приказките за климатичните промени и как се бие тревога, че ще имаме проблем с водата и все повече райони на Земята стават горещи и пустинни, за климатични бежанци. Замислих се - дали е възможно Земята да е по - близо до Слънцето отколкото беше преди? На мен то ми се струва като че ли по - силно с времето.................. Вие как мислите?

• Автор

20+ градуса през април не ти е  горещо? На мен ми е направо време за сладолед! А иначе по принцип април си е дъждовен и хладен, навън излизам по яке, шал, шапка и ръкавици, боти.................... А сега е жега и е за дрехи като май месец. Но понеже вечер става студено, нямам как през деня да сваля чорапогащника. Не мога да се преобувам по сто пъти на ден. Навън ми иде да изплезя език.А трябва и да отслабвам, но жегата ме кара да искам сладолед.

преди 1 час, Anneliese написа:

Какви са тези летни температури и жеги през април? На мен не ми се струват нормални. Покрай приказките за климатичните промени и как се бие тревога, че ще имаме проблем с водата и все повече райони на Земята стават горещи и пустинни, за климатични бежанци. Замислих се - дали е възможно Земята да е по - близо до Слънцето отколкото беше преди? На мен то ми се струва като че ли по - силно с времето.................. Вие как мислите?

Не е тайна въздействието на кравите върху околната среда и изменението на климата. Метан, обезлесяване... кравешки тор... производство на фуражи... А кой е отговорен за кравите? Краваритеее. Е, кои са краварите - всички знаем. Всички, освен теб. Но пък твоето "невежество" изглежда добре платено от посолството.

Тъй като гледам искаш да се наплюскаш със сладолед и само си търсиш оправдание да го направиш.

• Автор
преди 7 минути, lebel написа:

Не е тайна въздействието на кравите върху околната среда и изменението на климата. Метан, обезлесяване... кравешки тор... производство на фуражи... А кой е отговорен за кравите? Краваритеее. Е, кои са краварите - всички знаем. Всички, освен теб. Но пък твоето "невежество" изглежда добре платено от посолството.

Oh No Reaction GIF by OceanX

преди 9 минути, ined написа:

Тъй като гледам искаш да се наплюскаш със сладолед и само си търсиш оправдание да го направиш.

Rex Wow GIF

преди 3 часа, Anneliese написа:

Или сме в последната година на слънчевия цикъл а климатични промени винаги е имало и ще има  например по времето на динозаврите е било по топло от сега  после станало студено после пак топло и така си върви цикъла

Има климатични промени и те са нещо което просто се случва. Влияние оказва човешката цивилизация и това е нещо лесно видимо с многообразие на въздействия. Основния проблем за нас <обикновенните хора> е че всичко това се използва за създаане на една голяма  висока стена от Митологизация зад която се крият социалвластовите инжинери на мощни групи от Елитите, които са буквално преяли с Власт. Те просто са решили от преди десетилетия да движат процеси на Човекомоделиране -т.е. да променят не само материалната планета, а да прехвърлят голяма част от желаното количество трансформации къмто Човешката маса. На всички нива- цоциаликоном.и културноцивилзац. отношения, както и директни и индиректни промени в човешката биология, анатомичнофизиологични и функционални. По различни начини за които ако разговаряме , ше отнеме много време и енергия.

преди 5 часа, Anneliese написа:

Другарко, до като не изгорим в ТЕЦ-овете всички налични въглища няма да ставаме климатични бежанци, ние сме най-умни, най-издръжливи, най-упорити. Ето вие давате пример за свръх интелигентно заключение, че по-топло=по-близко до слънцето, което адмирирам и дава признак, че сте внимавали в часовете по астрономия :emoji_natur-85::emoji_natur-99:

Аз съм дърт човек и ми е добре. Вси кокъли ме болят! :) 

Времето е прекрасно! Тъмън вече са вързали черешите. :) 

Ке има черешова ръкия! :) 

преди 10 часа, Anneliese написа:

Рупай си чипса и стига писа и се напъва да показваш интелигентност! 

• Автор

Вижте само на какъв потресаващ пост попаднах. Аз съм буквално изумена! Хората започнаха да полудяват вече! Знаете ли, че точно мръсотията и липсата на хигиена водят до болести и смърт? Препоръчвам ви силно да изгледате двете части на филма за Черната смърт) - бубонната чума на 'Viasat History". След всичко това, хигиената за мен стана много важна.

В малкото останали нормални държави такива луди хора ги вкарват директно в лудниците.

Пазете децата си от такива и от промивките за "спасяването на планетата". Природата трябва да се пази, но не е отказът" от хигиена това.

Цитат
Добре,че се заговори все повече и натрапчиво за климат.промени и излиза,че и това е причина някои да мигрират в зап.Европа. https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/wink.png Аз се ужасявам от всички безполезни мерки,които ни натрапват и имат най-вече финансово изражение.Тепърва ще има всякакви данъци и такси уж за спасяване на климата.Скандинавците са в челните редици много преди да се заговори масово в ЕС по въпроса.Някои техни защитници са ми абсурдни в действията си.Една потребителка от Шведистан беше писала за  дискусиите на пишман вегани по тв в защита на срамните буби.Отглеждали си ги. https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/open_mouth.png Силно впечатление ми прави,че от 1-2г. и нидерландците са се засилили сериозно с всякакви меко казано странни мерки,всеотдайно да спасяват живота на планетата.Освен натрапване на веганство и упреци към консумиращите мръвка,популярност добивали и вегани,които пестят вода.Не се къпели и се гордеели с аромата,който се носел около тях.На естествена реакция като поглед,недоумение се размазвали от кеф като Грета при арест пред камери.Аз пък се ужасявам в такава атмосфера да гледам деца и да се индентифицирам с тези ''прогресивни'' хорица.

Напук на лудите и психопатите, аз пък правя точно обратното. Понеже взех да се потя много (не от годините все още, а част от симптомите на Бехтерев), си взимам душ всеки ден. Нося чисти дрехи, а мръсните ги хвърлям в пералнята. Ям месо и хич не ми пука как ме гледат по магазините, като си взема кренвирши, луканков салам (вече мога да ги ям), или когато навън си поръчам кебапчета, кюфтета, сандвичи, хот - дог или хамбургер. Пия прясно мляко, горещ шоколад........ Преди години четох за поредната простотия в САЩ - чернокожите искаха забрана на какаото и  горещия шоколад, защото били "расистки". Направих си какао и си го снимах за инстаграм, ей така, напук. Мия си мръсните ръце винаги, даже съм малко ОКР. Липсва ми отоплението на парно на дърва и въглища, специфичните миризма и топлина, която имаха. Все още си имам вълнени чорапки за студените месеци. Купуваме прясно и кисело мляко без жал, веганските боклуци ги подминавам с презрение. Нашите веднъж купиха веганско мляко, и аз го пробвах - ПЪЛЕН ОТВРАТ, нищо общо с вкуса на мляко. Обичам още маслото, сиренето и кашкавала. И шоколадови тортички и кремчетата на "Данет". Даже бялото в данета не го обичам и го омесвам кремчето, докато стане съвсем шоколадово.:inlove1:

А наскоро изрусените Риана, Бионсе и Зендая са ми мега смешни. Русото не им отива грам.

Много се радвам, че не живея в САЩ, където разни черни особи биха ме обиждали на "бял боклук". Както и че не знам какво е да има детектори за оръжия в училището ти.

Отивам да си сипя от черната "Кока - Кола".

Против чернокожите нямам, но против расизма им - много. Както и съм против лудите като Грета Тунберг. Тая смешница няма завършено средно образование.

преди 11 часа, Anneliese написа:

Вижте само на какъв потресаващ пост попаднах. Аз съм буквално изумена! Хората започнаха да полудяват вече! Знаете ли, че точно мръсотията и липсата на хигиена водят до болести и смърт? Препоръчвам ви силно да изгледате двете части на филма за Черната смърт) - бубонната чума на 'Viasat History". След всичко това, хигиената за мен стана много важна.

Уникална комичка си ей :D Значи ако ти направя филмче за колко е полезно да правиш ми ми или лиз близ ти ще повярваш и ще го предлагаш? :D

За несхваналите шегата: Още от детската градина та през училището се налага колко е важна хигиената а нашата комичка го разбрала чак на 39 и  то от някво филмче за ДГ ама иначе имала диплома за средно...

• Автор

Зная за миенето на ръце от детската градина, но какво е бубонната чума и как наистина е много важна хигиената, разбрах от този филм. Само като видях върху какво "легло"са спали хората тогава и каква е била хигиената по онова време, и лошо ми стана. Не съм и подозирала, че наистина са спали върху слама, бъкана с какво ли не.  За кожите в кралските легла също ми стана лошо. А видът на улиците............не ми се коментира даже.Радвам се, че днес сме хора на науката, а не суеверията и днес никой не преследва уличните котки. В нашия град допреди години имаше много улични котки, които ни пазеха от мишки и плъхове.

преди 58 минути, Anneliese написа:

Зная за миенето на ръце от детската градина, но какво е бубонната чума и как наистина е много важна хигиената, разбрах от този филм. Само като видях върху какво "легло"са спали хората тогава и каква е била хигиената по онова време, и лошо ми стана. Не съм и подозирала, че наистина са спали върху слама, бъкана с какво ли не.  За кожите в кралските легла също ми стана лошо. А видът на улиците............не ми се коментира даже.Радвам се, че днес сме хора на науката, а не суеверията и днес никой не преследва уличните котки. В нашия град допреди години имаше много улични котки, които ни пазеха от мишки и плъхове.

Преди 20 век такъв е бил света.

• Автор
преди 3 часа, BANKATA написа:

Преди 20 век такъв е бил света.

Само дето аристократите не са спали в слама. Живяли са по - добре от народите си. Е, държането на народа беден умишлено и лишаването му от права и достъп до блага е довело до революциите във Франция и Русия.

преди 4 часа, Anneliese написа:

Само дето аристократите не са спали в слама. Живяли са по - добре от народите си. Е, държането на народа беден умишлено и лишаването му от права и достъп до блага е довело до революциите във Франция и Русия.

Аристократите винаги са живяли по-добре. Но ще ми е много интервсно да кажеш на какво са спали тези аристократи през 14 век.

• Автор
преди 2 минути, BANKATA написа:

Аристократите винаги са живяли по-добре. Но ще ми е много интервсно да кажеш на какво са спали тези аристократи през 14 век.

Не знам, но не и върху селска слама със сигурност.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.