Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

”Ще си мълчим”: 38 години от аварията в ”Чернобил”

Featured Replies

преди 1 час, Гoст написа:

Статията е писана преди 2 години.

Идеята е да си припомним какъв е комунизма. Комунистите крият от простолюдието за такива ужаси. Очевидно лекомислено и без никакъв проблем проблем дават на другите да излязат и да се напоят в дъжда само и само, за да се проведе манифестацията, с която да се подмажат на шефовете си в Кремъл. И години наред лъжат и крият за истинските последици докато те самите знаейки са взели предпазни мерки за себе си и своите семейства.

Един Господ знае и още колко са скрили, обаче и днес се крие много информация от простолюдието.

Конкретно за Чернобил не знам какво са очаквали властите тогава когато са решавали да скрият информацията, дали са си мислели че облака ще се изпари или никой няма да разбере...
...общо взето тъпо решение струвало немалко животи и здраввето на маса хора.

• Отговори 157
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Т.Христов
    Т.Христов

Последно - 36 или 38г.? Общо взето глупости. Аварии по света е имало много, най-голямата е в САЩ - Three Mile Island . Във Фукушима също е по-мащабна. Има авария също в Англия - Windscale 10

• Какво има да се мълчи? Това което го има като факти е ясно. На бай Тошо му е наредено да си трае няколко дена. Лошото е, че народа страда. Такива са били времената. Нищо не може да се направи, нито то

• И, каква е идеята на този пост? Ще върнете времето назад и ще предотвратите нещо или?  

Публикувани изображения

преди 1 минута, Bubbles написа:

Един Господ знае и още колко са скрили, обаче и днес се крие много информация от простолюдието.

Конкретно за Чернобил не знам какво са очаквали властите тогава когато са решавали да скрият информацията, дали са си мислели че облака ще се изпари или никой няма да разбере...
...общо взето тъпо решение струвало немалко животи и здраввето на маса хора.

Това решение не е просто тъпо! То е ПРЕСТЪПНО!

преди 2 минути, lebel написа:

Понякога си казвам... за някого... не е възможно да е толкова глупав. А понякога съм по-оптимистично настроен.

Бъдете оптимист!Важно е,че Вие си мислислите, че сте умен, не се оставяйте на някакви глупаци дори с аргументи да Ви разубедят! Какво значат някакви си факти и диалог?Важно е, че само и само Вие сте прав!Некви тъпаци ще Ви спорят-ае у лево!

преди 9 минути, fitterman написа:

Всеки има право на мнение, има право и на няколко профила, като не му изнася на единият-влиза с друг, да се прави на хитър.

Ти колко профила имаш? 

От колко профила пишеш? :laughing5:

И защо така от никой от твоите профили не ми отговаряш? 😄

преди 55 минути, fitterman написа:

Ами всъщност уведомиха ни, ако трябва да бъдем честни, може би със закъснение, но ни уведомиха.Все пак това се случи в друга държава.Аз бях тогава на 15 години, Вие на колко бяхте?

... ама не си много сигурен?

преди 17 минути, Гoст написа:

Това решение не е просто тъпо! То е ПРЕСТЪПНО!

Най ми е необяснимо защо в София са провели манифестацията за първи Май при положение че са знаели вече за инцидента и още повече че се е очаквало да вали, могло е да я отложат поне нея под някакъв претекст, дето се вика да предпазят поне по някакъв начин хората, ама дръжки, вяли са знамената под дъжда...
...Добре че съм бил на няма и две години тогава.

Има още 

Най ми е необяснимо защо в София са провели манифестацията за първи Май при положение че са знаели вече за инцидента и още повече че се е очаквало да вали, могло е да я отложат поне нея под някакъв претекст, дето се вика да предпазят поне по някакъв начин хората, ама дръжки, вяли са знамената под дъжда...

Жалко, че си бил толкова малък и си бил изложен на радиация. Благодари на бай Тошо и политиката му!

Е как защо? Защото подмазването в партията е важно. Като изкарат хората на улицата се доказват на Москва в лоялност. Ако трябва и под радиоактивен дъжд, робът ще изпълнява и ще демонстрира искрената си благодарност към партията, режима и Москва, даже и под дъжд, даже и месата му да почнат да капят после. И до ден днешен срещам коментари как то нищо чак толкова не се било случило. На Киро Брейка му е по-важно, че яденето било евтино и имало армия.

преди 11 минути, Звяра! написа:

Има още 

Жалко, че си бил толкова малък и си бил изложен на радиация. Благодари на бай Тошо и политиката му!

И аз съм била на толкова. Затуй може би сега обожавам хората,  мила и прекрасна съм и дупето ми е големо. ОЛЕ!

преди 3 минути, Гoст написа:

му е по-важно, че яденето било евтино

На базата на 100лв. заплати  Друг е въпроса че който живееше в град  и ако нямаше рода от село да му праща буркани и какво ли не, ядеше хляб и чубрица. Нямаше нищо по магазините всичко беше на опашка и ако магазинера не твой чУек просто няма. Реалноста и пропагандата на платените болни тролове са две различни неща.

преди 5 минути, Mediterranean написа:

И аз съм била на толкова. Затуй може би сега обожавам хората,  мила и прекрасна съм и дупето ми е големо. ОЛЕ!

:popcorn2:

Мусака можеш ли да правиш? :wub:

преди 1 минута, Gift написа:

На базата на 100лв. заплати  Друг е въпроса че който живееше в град  и ако нямаше рода от село да му праща буркани и какво ли не, ядеше хляб и чубрица. Нямаше нищо по магазините всичко беше на опашка и ако магазинера не твой чУек просто няма. Реалноста и пропагандата на платените болни тролове са две различни неща.

Ясно ми е че от бедност партията като им даде по няколко лв и почват с откровените лъжи колко хубаво се било живяло. Ама зловещото е, че явно някой наистина има пъклени планове и си лансира целеустремено години наред пропаганда с мрежа от платени болни тролове. Искат да ни връщат при Русия и това никак не е на хубаво.

преди 1 минута, Mediterranean написа:

Не.

Не ти се е отразила добре радиациата! 😄 И Шакира не харесваш? 😕

преди 3 минути, Гoст написа:

Ясно ми е че от бедност партията като им даде по няколко лв и почват с откровените лъжи колко хубаво се било живяло. Ама зловещото е, че явно някой наистина има пъклени планове и си лансира целеустремено години наред пропаганда с мрежа от платени болни тролове. Искат да ни връщат при Русия и това никак не е на хубаво.

Вече не са  фактор, че да успеят да ни върнат в помията СССР. Но е факт че се опитват всячески да го направят. Соца е като лошата мода, дойде и си отиде. Връщане няма.

преди 9 минути, Звяра! написа:

Не ти се е отразила добре радиациата! 😄 И Шакира не харесваш? 😕

На теб ти се е отразила по-зле, щото ти харесваш Шакира. 🤓

току-що, Gift написа:

Вече не са  фактор, че да успеят да ни върнат в помията СССР. Но е факт че се опитват всячески да го направят. Соца е като лошата мода, дойде и си отиде. Връщане няма.

Тук във форума останаха няколко индивида от бай Тошово време, но и те ще залезят! Колкото повече пишат - толкова повече се излагат. Сами ще се закопаят!!! :lighter:

преди 2 минути, Mediterranean написа:

На теб ти се е отразила по-зле, щото ти харесваш Шакира. 🤓

Аз, освен Шакира харесвам и големи дупита! :wub:

преди 1 минута, Mediterranean написа:

Еми, не ти се е отразила добре. Питай другите мъже да видиш.

Спирам защото оспамихме на човека темата! :offtopic_s:

Ако сега от посолството наредят да има информационно затъмнение по тякоя тема, ще посмеят ли продажните политици и медии да ни информират?

преди 1 час, quarz написа:

Ако сега от посолството наредят да има информационно затъмнение по тякоя тема, ще посмеят ли продажните политици и медии да ни информират?

А защо мислиш, че не нареждат и сега? Киро - шоумена, не каза ли ясно в изтеклия запис: "Всичко е съгласувано с посолството?" Едва ли се отнася за Руското посолство! Колко ли работи не знаем! Истерията "Ковид" тоталната промяна на климата? И кой знае още какво? Но за краварите е въпрос на политика и престиж да подклаждат размирици непрекъснато и навсякъде за да не се говори по определени теми. И сега да развихри анти руска кампания с всички средства по целия свят. Все едно само Русия е правила гафове и войни!? Краварите и техните сателити никога не са правели гафове, особено войни! Никога, никога, никога! Те са чисти като бебета. И в безмозъчните глави на много глупендери блестят като ангелчета! Русия е виновна за всичко. А сега се опитват да прибавят и Китай. На тая американска паплач непрекъснато някой им пречи! Плюват и всяват омраза към Русия. Евронюз стигна до там да каже: "Русия е обявила денят 9 май 1945 г. за ден в който те били победили фашизма!" Е по голяма наглост от това има ли? В България махаме паметници, искахме да махнем и 3 март! Сега "Альоша" им пречи на българските глупендери от така нареченото поколение Z на които в 90%, блестят в очите звездите на краварското знаме! Не че нямаше глупендери и по онова време. Тогава пък ги мамеха,че имало свобода на запад, равенство, братство ои още слупости! Жените едва ли не са били цепнати  по хоризонтал! Идиотщини. Но бяха малко. Както сегашните! Живеят тук и плюват всичко от онова време, но виж ти как продължават да ползват всичко създадено по онова време! Радио "Свободна европа" съществува и сега. С глупостите си дето дрънка. Не съм чул да има Свободна Русия или нещо подобно!

Чернобил! Да една гадост! Която се знае! А колко не знаем? Ракът например! Малоумните твърдят че се дължи на Чернобил! Може да има зрънце истина! Само че епидемията е от последните 30 години в световен мащаб! Страни като Южна Америка, Япония, държави от Африка и т.н. Умират стотици хиляди. Четете статистики. И те ли са облъчени от Чернобил ??? Но е лесно да се плюва!

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 1 час, quarz написа:

Копейкин ни информира. 

Идеята на темата е да не се забравя миналото, защото такава грешка може да се повтори в бъдещето. Да настъпиш два пъти мотиката не е хубаво. Ще има последствия.

Е, следващият път може да кажете "Поне ни предупредиха". И като стана въпрос за забравяне на миналото, дали няма вече тема за Чернобил или всяка година трябва да се пуска нова тема?!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.