Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор измежду няколко модела телевизор

Featured Replies

Здравейте.
Трябва да избера нов телевизор и тъй като за последен път съм го правил преди 13 години, не съм в час със съвременния пазар и бих искал да се
посъветвам.
Засега твърдо установен е само размерът на екрана - 55 инча. След известно ровене в интернет и разходка по магазините съм се спрял на следните
модели:

1. Daewoo 55DH55UQ/2 QLED ANDROID TV
https://zora.bg/product/55dh55uq-qled-android-tv

2. Daewoo D55DH55UQMS QLED ANDROID TV
https://zora.bg/product/d55dh55uqms-qled-android-tv-139-sm-3840x2160-uhd-4k-55-inch-android-qled-smart-tv

3. Finlux 55-FUA-8063 UHD 4K ANDROID
https://zora.bg/product/55-fua-8063-uhd-4k-android

4. TCL 55P635 UHD LED SMART TV ANDROID
https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-55p635-uhd-led-smart-tv-android-09209985

5. PHILIPS 55PUS7608
https://www.technomarket.bg/televizor/philips-55pus7608-uhd-led-smart-tv-09214334?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkN-
7wsLthQMVgqhoCR0F3w1GEAMYASAAEgJIA_D_BwE

Бюджетът е 600-700 лв, ккто се вижда и от примерните модели. Наясно съм, че в този ценови сегмент не мога да очаквам чудеса, но все пак целта ми е
да направя най-разумния избор измежду горните модели. Разбира се, не съм се ограничил твърдо до тях, отворен съм и за други предложения. 
Предпочитаната ОС е Андроид. Тъй като в обозримо бъдеще няма да се гледа UHD съдържание, ми се иска има свестен Upscaling. И, разбира се,
възможно по-добра картина. Ще се използва за гледане на стандартните ТВ канали, както и на филми - и двете през HDMI вход.

Докато се ограмотявах в интернет на тема съвременни телевизори, у мен възникнаха няколко въпроса:
QLED технологията действително ли подобрява качеството на картината или е поредният рекламен трик? Доколкото схванах, представлява
допълнителен слой върху матрицата, който с оптически трикове подпомага ... вероятно цветовото представяне?
Как може един обикновен Daewoo (т. е. Vestel), и то от ниския клас, да има едновременно и QLED и Micro Dimming? Това дали е реално?
Google TV същото ли е като Android TV или е различна ОС?
Валидно ли е твърдението, че днешно време не трябва да се гледа марката (бранда), а смао характеристиките, защото всичко се прави или в Турция,
или в Китай.
Защо е толкова трудно да се намерят техническите характеристики на различните модели телевизори? За много от тях няма информация дори какъв
тип им е матрицата, да не говорим кой ѝ е производителя. А това са най-важните данни, които биха интересували потенциален купувач. Дори
консултантите в магазините нищо не знаят, а ти говорят глупости.

Ако искаш приличен телевизор - LG 55UR78003LK 4K Ultra HD LED SMART TV .

Ако ти се свидят парите, или държиш на някоя безсмислена екстра - взимай някой от боклуците, които си изброил по-нагоре.

За 600-700 лева 55" 4к вземаш първия който ти хареса и много не питаш къде е произведен и с какви части, че отговора няма да ти хареса.

преди 5 часа, Кръстинко написа:

Здравейте.
Трябва да избера нов телевизор и тъй като за последен път съм го правил преди 13 години, не съм в час със съвременния пазар и бих искал да се
посъветвам.
Засега твърдо установен е само размерът на екрана - 55 инча. След известно ровене в интернет и разходка по магазините съм се спрял на следните
модели:

1. Daewoo 55DH55UQ/2 QLED ANDROID TV
https://zora.bg/product/55dh55uq-qled-android-tv

2. Daewoo D55DH55UQMS QLED ANDROID TV
https://zora.bg/product/d55dh55uqms-qled-android-tv-139-sm-3840x2160-uhd-4k-55-inch-android-qled-smart-tv

3. Finlux 55-FUA-8063 UHD 4K ANDROID
https://zora.bg/product/55-fua-8063-uhd-4k-android

4. TCL 55P635 UHD LED SMART TV ANDROID
https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-55p635-uhd-led-smart-tv-android-09209985

5. PHILIPS 55PUS7608
https://www.technomarket.bg/televizor/philips-55pus7608-uhd-led-smart-tv-09214334?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkN-
7wsLthQMVgqhoCR0F3w1GEAMYASAAEgJIA_D_BwE

Бюджетът е 600-700 лв, ккто се вижда и от примерните модели. Наясно съм, че в този ценови сегмент не мога да очаквам чудеса, но все пак целта ми е
да направя най-разумния избор измежду горните модели. Разбира се, не съм се ограничил твърдо до тях, отворен съм и за други предложения. 
Предпочитаната ОС е Андроид. Тъй като в обозримо бъдеще няма да се гледа UHD съдържание, ми се иска има свестен Upscaling. И, разбира се,
възможно по-добра картина. Ще се използва за гледане на стандартните ТВ канали, както и на филми - и двете през HDMI вход.

Докато се ограмотявах в интернет на тема съвременни телевизори, у мен възникнаха няколко въпроса:
QLED технологията действително ли подобрява качеството на картината или е поредният рекламен трик? Доколкото схванах, представлява
допълнителен слой върху матрицата, който с оптически трикове подпомага ... вероятно цветовото представяне?
Как може един обикновен Daewoo (т. е. Vestel), и то от ниския клас, да има едновременно и QLED и Micro Dimming? Това дали е реално?
Google TV същото ли е като Android TV или е различна ОС?
Валидно ли е твърдението, че днешно време не трябва да се гледа марката (бранда), а смао характеристиките, защото всичко се прави или в Турция,
или в Китай.
Защо е толкова трудно да се намерят техническите характеристики на различните модели телевизори? За много от тях няма информация дори какъв
тип им е матрицата, да не говорим кой ѝ е производителя. А това са най-важните данни, които биха интересували потенциален купувач. Дори

Daewoo ,имам такъв телевизор доволен съм,матрицата е Самсунг. Андроида ми се обнови до 11 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Ако искаш приличен телевизор - LG 55UR78003LK 4K Ultra HD LED SMART TV .

Ако ти се свидят парите, или държиш на някоя безсмислена екстра - взимай някой от боклуците, които си изброил по-нагоре.

Я първо дай дефиниции за "приличен" и "неприличен" телевизор, пък после ... ще говорим!

преди 1 час, ined написа:

За 600-700 лева 55" 4к вземаш първия който ти хареса и много не питаш къде е произведен и с какви части, че отговора няма да ти хареса.

Ппеди седмица бях решил да взема един Crown 32FB26AWно нямаше наличност. Само, че не в Зора (щото при нас няма), а в Кауфланд.

С тези бюджетни измислени марки по-добре си вземи и удължена гаранция, че е много вероятно след като им изтече стандартната пак да си търсиш нов телевизор.

преди 5 минути, Raze написа:

С тези бюджетни измислени марки по-добре си вземи и удължена гаранция, че е много вероятно след като им изтече стандартната пак да си търсиш нов телевизор.

Общи приказки!

Точно заради гаранцията (3 години) бях тръгнал към Кауфланд! Но бюджетни или по-скъпи - всичко опира и до късмет.

Не, че ще ме сбърка - на 2 години да купувам нов телевизор!

преди 36 минути, Raze написа:

Имах бюджетен Хитачи на 4 години и го продадох, предполагам още работи .

Samsung, LG, Philips ти препоръчвам да търсиш, в нас съм с 3 филипса 2 самсунга и 1 тошиба. Над 5 години не са мръднали, тошибата е малко по - стар и се появиха едни 2 линий посредата на екрана, но общо взето всичко е на късмет все пак си е техника

преди 1 час, Ant1Lamer написа:

Samsung, LG, Philips ти препоръчвам да търсиш, в нас съм с 3 филипса 2 самсунга и 1 тошиба. Над 5 години не са мръднали, тошибата е малко по - стар и се появиха едни 2 линий посредата на екрана, но общо взето всичко е на късмет все пак си е техника

Навремето имахме Рубин!!! 20 години не мръдна! И аз сам не можех даго мръдна - 75 килограма тежеше.

преди 5 часа, jhoro написа:

Я първо дай дефиниции за "приличен" и "неприличен" телевизор, пък после ... ще говорим!

Ей сега, как ли пък не ... Точно пък на теб ще ти дам, смешнико :mad: 

преди 48 минути, jhoro написа:

Навремето имахме Рубин!!! 20 години не мръдна! И аз сам не можех даго мръдна - 75 килограма тежеше.

Айде, айде не беше чак 75кила! И аз съм имал Рубин. Някъде около 25 кила беше.

Колкото до питащия - тва което купи е да има Андроид ОС, другото са екстри и всяка глезотия си струва некви пари - взема химикалката и смята.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Ей сега, как ли пък не ... Точно пък на теб ще ти дам, смешнико :mad: 

Свешници сте вие, дето все предлагате хипер-супер-дупер модели. Флагмани за по "една торба пари"!

Човикът си е казал "Бюджетът е 600-700 лв".

За съжаление марките ТВ (които не са с "китайски венчър компании" и Vestel произход), които си заслужават внимание са само Sony, Samsung, LG .

(Hitachi, Daewood, и тем подобни Tohsibа-и- се забравят на мига, ако искаш,по качествен ТВ.)

Тъй като Sony са по-скъпи ТВ, остават само две от горните.

От китайските това са TCL и Hisence.

Philips, Panasonic са компромисен вариант и то от средните до високите класове (което не е валидно в случая).

Стига да имаш възможност (което е малко вероятно да се намери до посочения бюджет) погледни QLED моделите на Samsung, LG, TCL и Hisence.

Пример: TCL 55T7B 4K Ultra HD QLED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0

П.П. Тъй като ТВ, не се купува всеки ден поизчакай и си вземи нещо читаво по- близко до 1К.

на 2.05.2024 г. в 13:08, jhoro написа:

Това чудо със мотокар сигурно сте го вадили? 😀

преди 4 минути, Звяра! написа:

Това чудо със мотокар сигурно сте го вадили? 😀

Разбира се! Едно време подаряваха мотокар на всеки, който си купи телевизор "Рубин"!

А бе как не ви писва да пишете глупости?... Че и се мислите за много остроумни. 

5c993918849a1858176cc694ee3c354a.gif

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Разбира се! Едно време подаряваха мотокар на всеки, който си купи телевизор "Рубин"!

Ехаа!  😎

• Автор
преди 3 часа, Mr. ?? написа:

За този модел никъде не мога намеря информация за спецификациите му. Все едно не съществува. Ще бъде като котка в чувал.

Иначе наистина се ориентирам към TCL, но ако скоча на по-висок клас, ще бъде може би 55C645. Макар че като го сравнявам с 55P635, на практика са еднакви - еднакви панели, еднакъв хардуер, еднаква ОС. Единият има QLED, но не знам доколко това прибавя качество или е рекламен трик.

преди 1 час, Кръстинко написа:

Иначе наистина се ориентирам към TCL, но ако скоча на по-висок клас, ще бъде може би 55C645.

на 2.05.2024 г. в 16:03, jhoro написа:

Човикът си е казал "Бюджетът е 600-700 лв".

К'во стана бе, Жхоро?... "Човикът" май е навит да даде и повече от 600-700 лв

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-TCL-55C645-4K-Ultra-HD-QLED/p/10917

преди 1 час, Кръстинко написа:

За този модел никъде не мога намеря информация за спецификациите му. Все едно не съществува. Ще бъде като котка в чувал.

Иначе наистина се ориентирам към TCL, но ако скоча на по-висок клас, ще бъде може би 55C645. Макар че като го сравнявам с 55P635, на практика са еднакви - еднакви панели, еднакъв хардуер, еднаква ОС. Единият има QLED, но не знам доколко това прибавя качество или е рекламен трик.

QLED-a има по висока по- добра яркост (по добър HDR) от обикновения LED, както и по добри цветове.

Но, все пак това е само бюджетен модел, и не може да се очаква много.

LG и Samsung също има модели с QLED.

LED>QLED>Mini LED>OLED

Сравнения на спецификациите на ТВ/монитори, от извора.

Редакция:Да така няма инфо за него.

Предполагам/гадая ,че това може да е "олекотена версия"/модел 2024 на C645 (2023) версия, но за 2024 година.

на 2.05.2024 г. в 2:39, Кръстинко написа:

Здравейте.

Може би това ще помогне:https://www.displayspecifications.com/bg/brand/fe6b14

Относно андроида, това е така нареченият AndroidTV, чиито маркет, стор или там каквото е, е  с по-различни оптимизирани приложения за тв, отколкото конвенционалния андроид(AOSP).

п.п.Колегата от предишният пост ме е изпреварил :)

преди 1 час, Rudy M. написа:

К'во стана бе, Жхоро?... "Човикът" май е навит да даде и повече от 600-700 лв!

За цял ден - само тва ли успя да измислиш???

Кво да стане - парите са си негови, още не ми е искал. Питаше за едни пари, сега може да е спечелил от „машинките“.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Но, все пак това е само бюджетен модел, и не може да се очаква много.

Все пак ... това са само телевизори!
Ако чакаш закуска в леглото и свирка - ще си останеш с чакането.

Цитат

Тъй като в обозримо бъдеще няма да се гледа UHD съдържание, ми се иска има свестен Upscaling. И, разбира се,

Щом, ще се гледа ТВ и доста SD канали (по малко HD), тогава погледни LG, Samsung. Имат по добър ъпскейл. Но, моделите нямат Android/Google TV. Пълно щастия няма.

За филми , ТВ е хубаво да има VA матрица (но, там има по малък ъгъл на видимост). Но, по истинско черно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.