Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуство или малтретиране на деца?

Featured Replies

А ако нещата бяха представени под надслов - "Нечовешкото отношение - какво отражение ще има над децата ни". Как тогава бихте реагирали всички тези които определяте това като акт на малтретиране. Май хич нямаше да се замислим как са разревани хлапенцата, а ще започнем да бистрим световната политика. Тази тема умишлено е подтикната в тази насока от автора й. Никой не знае каква е истината за да се твърдят подобни щуротии.

Един пример: Гледаме филм, в който плаче малко дете. Как ли е разплакано детенцето за снимките? Май не сте се замисляли.

Грешно е да съдите някого и то защото някой е решил да ви подведе в тази посока.

Провокацията на емоциите трябва да служи на възвишеното.Когато един творец показва ужасите на войната или разплакани и осакатени деца-той провокира доброто у нас-Казва с творбите си-"не допускайте това да се случи отново!".

А тук какво виждаме???

Разплакни деца от това,че са им взели играчките :)

Какво послание носи това?Кава е целта? angry.gif

Какво послание носи? Ами ти го каза - "Не допускайте това да се случи отново". :hush:

Какво послание носи? Ами ти го каза - "Не допускайте това да се случи отново". :)

:hush:;):) хи-хи-хи. :)

Добре ми го каза.Вярно си е,малко се позапалих в спора......... sad.gif

Трихоцефалос, ти попита каква е целта, аз ти отговорих. Смятам, че целта може да оправдава средствата в някои случаи, определено имам граници за средствата - в случая не мисля, че моите граници са превишени, особено като се вземе предвид и факта, че имам дете на тези години и знам каква истерия може да възникне от нищото и също така безследно да се стопи. Сигурна съм, че децата са били приласкавани своевременно.

Ето един пример l1es2.th.jpg за малтретиране на деца, моето собствено, ето досега не съм била изверг като съм заснела тази поза, но в момента публикувам снимката и ставам вече просто непоносима, егати изрода съм - таткото си е правил кефа да снима, а аз съм стояла отстрани без да правя нищо и т.н. истории могат да бъдат съчинени. При това сме го направили без да влагаме чак такъв дълбок смисъл. Просто я караме да се смее постоянно и я снимаме :) , но когато се случи да се разплаче или да я разплачем, не виждам нищо лошо да се заснеме и това sad.gif . Семейство изроди!

Абе след темата за тюленчетата и особено след тая тема започвам да си мисля,че нещо сбъркано ви има,хора. Пак ще си показваме контрасти:

Дано не станете съдии някой ден,че горко им на престъпниците;)

Къде изобщо е "малтретирането",отде тая дума се взе тук...

Как може да действате толкова първосигнално и толкова по детски? "Садистка,извратенячка,за затвор била". Кво толкова? Взела на дете близалката. Защо все търсите злото у човека?

Забравили сте колко лесно сте се разплаквали като деца ли?

Аз веднъж се скъсах от рев,щот хванах една пъстра рибка и мислех,че ще си остане пъстра,ама тя изсъхна за половин час и заприлича на изплюта дъвка. Точно 10 минути след тва баща ми ми направи свирка и забравих за рибката,даже си играх на футбол с нея. Дотогава не знаех,че смъртта е грозна и спаружена.

Друг път пък дядо ми ми даде една въздушна пушка да стрелям по едни бутилки,ама аз почнах да стрелям по птичките и (макар да бе крива) утрепах една катерица. Не можах да повярвам,че тя падна от дървото. Отначало много се зарадвах на точността си,ама като намерих катерицата тя беше още жива. Кръвчицата И изтичаше,а тя гледаше болно и тъжно. Опитваше се да се изправи и да се качи на дървото,но не можеше. Не знаеше,че е била застреляна от дете-идиотче. Почувствах се изверг,гад,садист...отвратително. Сложих една сачма и я умъртвих да не се мъчи. Травма,шок...Но пак бях още дете и бързо забравих. Оттогава не убивам животинки.

Вие никога ли не сте правили зло?

Ето,сега имаме фотограф,разплакал няколко дечица. Е вие самите се сблъсквате с десетки такива "травми" всеки ден,но не ревете и не се травмирате,просто защото не сте деца.

Родителите защо се съгласили. Ми щото с паричките ще купят на дечицата 20 огромни играчки, близалки за цял месец и дечицата ще греят усмихнати и изобщо няма да помнят за близалката,да не говорим,че щели да бъдат травмирани.

Бъдете по-жизнеспособни. vacation1.gif Ще каже човек,че никога не сте се сблъсквали с нещастие и травми. Всеки път ,когато видите нещо по-така скачате като ужилени,сякаш е за сефте.

Искате ли да видите наистина травмирано и малтретирано дете? Ето:

beslan.jpg

Taя снимка беше изтипосана на 1-ва страница на USAToday лятото на 2004 г. със саглавие "She saw hell"(Тя видя ада). Жалко,че не мога да намеря по-голяма за да видите целия ужас в очите на това момиче. Помните какво стана тогава. Eто още една снимка:

image49qs9.jpg

Това са изверги,това са престъпници!

Това,за което говорите вие не е малтретиране,а ташак. :) И фотографката го знае.

trapped,снимките,които си показал са истински.Наистина въздействащи.Наистина носят послание (за мен то е-да не допускаме това да става повече!)Прочети предишните ми постове,в които говорех точно за това.

Колкото до случките които сподели-ами замисли се каква психическа травма са ти нанесли,щом ги помниш и досега. sad.gif Точно по този начин се формира психиката на човек-чрез "микро-психо травми" в детството.Те остават за цял живот.Носят неудовлетворение,формират характера и поведението. (и т.н. няма да се спирам повече на това ;) ).

Сега се прехвърли на казуса тук.Как ще израстнат тези деца?Нали се сещаш какво ще запомнят от тази сесия?

За майките и бащите им не говоря.И тук в България имаше един английски педофил,който снимаше във Варна със съгласието на родителите (срещу заплащане).

arti,и аз имам такива снимки на дъщеря ми ;) Явно и аз съм изрод :doh: но какво да направя-такъв съм си sad.gif

А колко до целите и средствата-казах го преди малко.За мен серията "Времена на Края" не е изкуство.Евтина манипулация.

Виж снимките,които trapped :wors: е публикувал и ги сравни с тези на Jill Greenberg.Усети силата им и болката,която излъчват.

P.S И не излизай после с твърдението,че едното е "документална" фотография,а другото "художествена" !:stop: не приемам такива доводи :)cool.gif

Снимките изложени от trapped - no comment ;)

• Автор

ще си промените ли мнението, ако разберете че снимките се продават за 6000$ едната и вървят като топъл хляб след целия шум покрай тях?

ще си промените ли мнението, ако разберете че снимките се продават за 6000$ едната и вървят като топъл хляб след целия шум покрай тях?

Освен, че й се възхитих за провокативния начин на изразяване на социалните си идеи, сега освен да се възхитя и на бизнес нюха й. Явно след тази минута плач на децата са им били дадени мигове, които много деца нямат - с красиви играчки и безброй лакомства и много любов. Ако можех да дам на децата си много - само с това, че им взимам играчката за малко, бих го направила без колебание. Вземам й шишенцето лак, защото може да се нарани, а тя получава травма по нечия логика, защото малките травмиращи ситуации оставяли белези - да, но тази ситуация с близалката не е трайно травмираща, в никакъв случай.

Та аз се налага да отнемам на дъщеря си стотици неща, откакто се е родила, да предизвиквам истеричен плач, знаете ли как й давам лекарства, защото сега е болничка за първи път, просто е ужасно, прилича на клане на малко животинче, притискам я на леглото с крака и ръце, за да мога да уцеля нослето, ако някой снима в този момент и покаже болката - каква ще е реакцията на хората... след минута тя е в прегръдките ми и аз й давам цяла шепа бонбони....и тя се смее щастливо...

За мен това е било един гаден миг на фона на многото любов и хубави неща, които децата са получили след това и то без да им остане каквато и да било травма. Затова казвам, че се възхищавам на идеята й, защото е постигнала с минимално разстройване на децата, такъв ефект у възрастните, какъвто виждам и у хората в този форум.

• 1 година по-късно...

Няколко разглезени американски хлапетии плачат, че са им взели близалките - голяма работа. Щели да се травмират за цял живот... вие луди ли сте? За сравнение ще цитирам едно дете какво каза на майка си през 97-ма "Мамо, някой път ако си купим кренвирши може ли да ми направиш ходог?" Правите ли разликата... и това е нищо. Каква травма е да падне бомба у вас щото на тия същите деца майките и татковците искат да си карат SUV-тата дето горят по 20 литра на 100. Разликата между тези и онези деца е много малка - едните има кой да ги снима - другите не... а пък света явно е пълен с лицемери

• 4 седмици по-късно...

аз въобще не разбирам.. вие какво искате?

птиченца, слонченца, слънчица и цветенца? банална посредствена фотография, някаква ширпотреба и менте усмивчици и сърчица?

не ви ли писна, 'що не се запознаете и с лошите страни на живота? пък било то и некви нещастни деца, на които са им взели близалката.

егаси.

Редактирано от final impact (преглед на промените)

Фотографията е изкуство, което пряко отразява живота в различните му страни, аспекти и настроения. Това е едно от реалните неща в живота - защо да не бъде представено?

• 1 месец по-късно...

Не се съди за изкуството по това как е направено, а по това как и дали провокира!

Има една причина онова което е показано да предизвиква възмущение и това е морала. Ще започна от там, че морала не е естествен и дори напротив-той е противоестествен. Опитайте да научите едно куче какво е правилно и какво не и ще разберете за какво говоря. За животните съществуват най-много позволено и непозволено. В своята еволюция човек е преминал към по-висша форма на комуникация-речта, необходимо условие за налагане на обществени правила за саморегулация. Нещо от рода на "няма да ти правя мръсно, ако и ти не ми правиш". Лошо няма, все пак това гарантира просъществуването на човешкия вид в гъстонаселени общества. Само дето идва наред онзи екзистенциален въпрос-сме ли свободни. Ами, ако преминаваме улицата без да поглеждаме светофара, ако не дължим такси за това, че имаме собственост, ако нямаме нужда от часовници, значи сме. Защо е тази лекция по видово оцеляване? Ами защото всички забравяме, че сме с промити мозъци от ранна детска възраст, което понякога не ни позволява да видим и очевидното. Възпитанието в абстрактни представи като ценности, морал и етика изкривява света през призмата "може ли това поведение да бъде опасно за целостта на стадото" (тук наистина става въпрос за индивиди, а не личности)."Изкуството трябва да възпитавва и да се бори с недъзите на обществото."-ето това са думи на обществения законодател.

Изкуството за мен е плод на съзнателната човешка активност стимулираща сетивата по особено силен и неподражаем начин. То е бремето на малцината които освен да "гледат" и "виждат". Защо не забраним изкуството, когато така нехуманно терзае композитори, скулптори, музиканти? Болката е част от живота и извръщането на една страна няма да я заличи. Посланията които изкуството носи са многопластови и запомнящи се, заради притегателната сила на своето представяне и тълкуване. Изкуството не търпи цензура. Изкуството не служи на ничии цели. Изкуството не може да бъде поместено в калъп, бил той и нещо толкова изконно като морала. Изкуството е онзи провокатор който ни напомня, че границите съществуват само в съзнанията ни. Именно онзи закърнял несубективен поглед на света е отразен в изкуството. Това го прави важно, а не популистки акции от рода на "да рисуваме срещу дрогата" и "пеем срещу (каквото си изберете)".

Така или иначе общо съгласие за това какво е и какво не е изкуството не може да бъде постигнато докато то се възприема субективно. В случая трябва да се погледне не върху онова какво е заснето, а как е заснето. Накара ли ме да се замисля? Трогна ли ме? Предизвика ли емоции в мен? Носи ли някакви идеи? Изкуство ли е?-Да. Допадна ли ми?-Не. Все пак и аз съм минал своята школовка.

...

Очаквах критика за да доразвия тезата си, но нямаше реакция. Изглежда не уцелих подходящия момент...

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Извратенячка, за затвор, абе вие луди ли сте ??? Разгледайте Саудек малко и тогава говорете. Били голички - още по -гнусно.....

Какво ви става, толкова ли сте зле, че не възприемате посланието или просто не разбирате нищо от изкуство. Тогава какво правите изобщо в този форум. А темата е меко казано тъпа, автора очевидно търси евтина популярност с подобни провокации. Ако всички творци бяха като вас - псевдоморалисти, представям си фотографията днес като изкуство на какво ниско ниво щеше да е.

Vorfax, най-после някой да напише нещо смислено, че иначе само глупости.

Редактирано от trace (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Как може това същество да нарича себе "фотограф".

Снимката си е снимка,но тъжното детско личице е нещо наистина ужасноsad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.