Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Странно" отваряне на Windows 10 !?

Featured Replies

Подир няколко поредни внезапни спирания на електрическото захранване в района където живея,

най-потърпевш излезе компютъра ми. За моя радост те не го докараха до преинсталация, но измениха

начина му на работа. Сега не влизам в  Windows по нормалния начин, когато включа компютъра си / както и всички вие /,

ами с помощта на WINDOWS BOOT MANAGER, което е дразнещо и изнервящо !

Как да направя така че компютъра ми да започне да работи . . .както преди:

Windows10.jpg.9cb790c745ed0a2520c092c23e3c00f4.jpg

Качил си Macrium Reflect boot menu-то.

Доста е полезно да си го оставиш, но ако решиш качваш EasyBCD и го махаш оттам.

Или изтриваш записа или правиш времето на 0 или колкото е там минималното позволено и даваш Save Settings.

Image-806.png

• Автор

"Macrium" е инсталиран на компютъра ми близо 3 години и досега ме е спасявал 

два пъти, когато съм преинсталирал своя WINDOWS. 

За целта съм записал тази великолепна програма на диск, а пък на флашка

от 64 гигабайта имам Backup /на операционната ми система/, правена също

от от тази програма.

Така че не съм съгласен с това ваше предложение, защото проблема трябва да се търси

във факта, на изненадващото участие на Windows Boot Manager, в отварянето на оперативната ми система ?

преди 35 минути, Сiнбад написа:

Сега не влизам в  Windows по нормалния начин, когато включа компютъра си / както и всички вие /ами с помощта на WINDOWS BOOT MANAGER, което е дразнещо и изнервящо !

Само едно не разбрах - необходимэ ли е действие от твоя страна (натискане на Enter) или си зарежда, сле това положение?

Понеже казваш "както и всички" - ами не ппи всички е еднакво. При мен първо пита "нормално зареждане или safe mode", и после продължава с първото - ако не избера второто.

преди 27 минути, Сiнбад написа:

"Macrium" е инсталиран на компютъра ми близо 3 години и досега ме е спасявал 

два пъти, когато съм преинсталирал своя WINDOWS. 

За целта съм записал тази великолепна програма на диск, а пък на флашка

от 64 гигабайта имам Backup /на операционната ми система/, правена също

от от тази програма.

Така че не съм съгласен с това ваше предложение, защото проблема трябва да се търси

във факта, на изненадващото участие на Windows Boot Manager, в отварянето на оперативната ми система ?

Имам предвид да го махнеш от Boot менюто, а не да го деинсталираш от компютъра. B-Boy вече ти е показал начин.

• Автор

С премахването на "Буут менюто" на  Macrium, няма ли да си вкарам . . .автогол !

Тази промяна няма ли да навреди на цялостната работа на това приложение и дали ще се наложи

да го преинсталирам . . .отново !

***А за да продължа със зареждането на Windows на компютъра след включването му, трябва да избера Windows

от "бялата" лента и да натисна . . .ENTER ! 

Имаш елементарен проблем, казал съм ти решението. Оттам нататък не ми се четат глупости :mad:  . Като не ти харесва - оправяй се сам.

преди 52 минути, Сiнбад написа:

С премахването на "Буут менюто" на  Macrium, няма ли да си вкарам . . .автогол !

Тази промяна няма ли да навреди на цялостната работа на това приложение и дали ще се наложи

да го преинсталирам . . .отново !

***А за да продължа със зареждането на Windows на компютъра след включването му, трябва да избера Windows

от "бялата" лента и да натисна . . .ENTER ! 

Не, нищо няма да повреди. Просто няма да можеш да буутваш в Rescue средата на програмата без нуждата от флашка. Но пък ти вече я имаш и на флашка и това не ти е нужно.

Аз лично обичам да имам и двата начина за достъп и обяснявам защо.

1. Ако имаш записа в Boot Menu-то се елиминира нуждата от флашка или зареждането от външен носител, както казах, но пък понеже записа се намира на системния дял, това важи само ако ОС се повреди, но диска работи. Ако диска замине, заминава и Boot записа така или иначе. И тук вече отиваме на вариант 2.

2. Да се зарежда от флашка. По-универсално и гъвкаво решение, но изисква наличието на флашка (а и няма гаранция, че тя също няма да се прецака). И затова ако се ползва само този метод е добре да имаш повече от 1 Rescue флашка (но и да нямаш винаги можеш да си създадеш такава от друга система и без това).

Но заради различните сценарии аз лично обичам да имам и двата варианта.

А иначе няма да се прецака нищо по ОС, но ако ти е трудно с EasyBCD (там има по-голям вариант да оплескаш нещо), направи втория вариант, който съм дал през самата програма.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Или изтриваш записа или правиш времето на 0 или колкото е там минималното позволено и даваш Save Settings.

С EasyBCD може първо да направи архив на BCD Store на някой дял или външен носител и тогава да прави промени.
Или променяш времето на задържане, преди стартиране на ОС, да е 3 до 5 сек - изпълняваш командата в command prompt as admin:

bcdedit /timeout 5

преди 1 час, цър-вул написа:

С EasyBCD може първо да направи архив на BCD Store на някой дял или външен носител и тогава да прави промени.
Или променяш времето на задържане, преди стартиране на ОС, да е 3 до 5 сек - изпълняваш командата в command prompt as admin:

bcdedit /timeout 5

Аз това го знам, но и да не направи лесно се rebuild-ва специално записа на Macrium-a. А той ако осере BCD така или иначе и да има бекъп пак трудно ще се оправи да го възстанови според мен, защото си е по-advanced stuff.

То реално бекъпа може да го направи и през команден ред - bcdedit /export C:\backup\BCDbackup

• Автор

Както казах по-горе, тази програма ми помогна да възстановя 2 /два/ пъти "изпортената" от мен оперативна система.

Програмата и двата пъти се справи отлично. За целта минах през два етапа:

1./ Подготвих диск за възстановяване  с помощта на  Macrium Reflect на оперативна система, загубена след "син" екран.

2./ Възстановяване оперативна система на компютър с помощта на стартиращ диск на Macrium Reflekt  

В инструкцията дадена ми от сервиза за компютри /където получих помощ,/, ми направиха стартиращия носител

/на DVD/+ Backup на оперативната ми система / на USB /, като ми обясниха че след като включа стартиращия носител към

компютъра, е нужно да създадам "нужния приоритет в BIOS". 

Там никога не съм бъркал защото той е с парола, която някога съм я слагал и вече съм забравил.

Досега съм го карал "на късмет" и никога не съм бъркал там. За щастие нещата са ми се получавали до сега.

За това ми е нужно да разбера що за приоритет трябва да се създаде там, при преинсталация и дали и сега ще мина отново "между

капките", както се е получавало до сега ! Тъй като за възстановяването на административните ми права над него / BIOS /,

ми поискаха доста пари като ми казаха, че има опасност да загубя и компютъра си, при тази рискова операция.

За това се надявам това което ме насочихте да сторя, да няма последствия след това . . .

Явно не искаш да вденеш за какво се пише и аз спирам моето участие. Никой не казва да МАХАШ програмата. А само записа, който те дразни от Boot Menu-то. Не виждаш ли от снимките, че и аз я ползвам и дори я препоръчвам навсякъде, защото ми е любимата програма за IMAGING/CLONING дори и безплатната версия да е с прекратена поддръжка!

Твоята работа малко хем боли, хем сърби. Искаш да махнеш записа, но не искаш по никой от предложените начини. Ами средно положение няма. Дерзай тогава. Щом я имаш и на другите системи, а те нямат този запис, значи просто на тази си го активирал ръчно (или от сервиза са го активирали). Логично е.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Можеш да го махнеш и през самия Macrium:

Image-807.png

Това е безопасния начин за теб и го казвам за трети път. Лично аз бих избрал него, вместо EasyBCD, който е за по-напреднали потребители.

• Автор

Благодаря ви, за инструкцията !

Но въпреки всичко не мога да разбера откъде ми дойде този сюрприз "на главата", така изневиделица, а именно:

ДА СИ ОТВАРЯМ КОМПЮТЪРА ПРЕЗ ТОЗИ ЧЕРЕН ЕКРАН, КОЕТО НИКОГА НЕ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДО СЕГА !

Дори в долния му край /горе на фигурата/ се мъдри една доста неприятна грешка 0хc000000f, която те кара де преинсталираш оперативната си система:

https://www.moyo.ua/news/6_sposobov_izbavitsya_ot_osibki_0xc000000f_html

Само вие знаете какво сте правили за да се стигне до това положение. А иначе къде е тази грешка? След изпълнението на кои инструкции? С EasyBCD?

Ако да, явно сте успели все пак да прецакате BCD записа. Честито.

https://neosmart.net/wiki/0xc000000f-error-read-boot-configuration-data/

Ами нали имате бекъп и без това с Macrium-a. Ще се наложи да го възстановите освен.

Иначе не вярвам нито изтриването през EasyBCD, нито през самия Macrium да са допринесли затова (ако са използвани правилно).

За Бога, че то може дори ръчно да се изтрие записа там. Можете да видите постовете в тази тема (само да не вземете да прилагате командите, че ID номера е уникален за всеки запис и система). Просто информативно:

https://www.kaldata.com/forums/topic/302674-windows-11-или-sun-valley-и-всичко-свързано-с-него/?do=findComment&comment=5817632

преди 4 минути, lebel написа:

Боже как се е променил тоя юнак. Не можеш да го познаеш. Сигурно и птицата Рух ше долети скоро.

А това дали е същия юнак? Ако говорим за Moriarti? Иначе да, той се загуби по едно време и не сме се засичали (освен ако не пишем в различни раздели просто). :)

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А това дали е същия юнак? Ако говорим за Moriarti? Иначе да, той се загуби по едно време и не сме се засичали (освен ако не пишем в различни раздели просто). :)

Не (освен ако не се eбaвaш). И аз го знам като Moriati.  Тук си е. Воюва в Украйна и в Газа. От Лондон. Поне доскоро. Но не е английският пациент. Като ви чета диалозите, Optium е... известен още като... бе, дрееми.

Ма не, определено се eбaвaш с мен. Няма как да сбъркаш тоя, дето поне 5 пъти се зарече да не му помагаш вече. Я, бaси къф съм поет.

едит: оня герой (от 1001 нош) беше Sinbad_

преди 10 минути, lebel написа:

Не (освен ако не се eбaвaш). И аз го знам като Moriati.  Тук си е. Воюва в Украйна и в Газа. От Лондон. Поне доскоро. Но не е английският пациент. Като ви чета диалозите, Optium е... известен още като... бе, дрееми.

Ма не, определено се eбaвaш с мен. Няма как да сбъркаш тоя, дето поне 5 пъти се зарече да не му помагаш повече.

Хич не се ебавам дори. Не мога да следя всички клонирани, които атакуват. Аз, защото Moriati (не знам защо правя асоциация с Moriarti от Шерлок Холмс) го знам и като Синбад и затова питах. Аз и затова реших да му помогна. Иначе да...ако е този, който казваш, направо съжалих, че писах, че сега като се оплеска и аз ще изляза виновен, че не може да следва инструкциите. А бе все тая. Няма ненаказано добро и без това, както обича да казва Night_Raven. :)

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хич не се ебавам дори. Не мога да следя всички клонирани, които атакуват. Аз, защото Moriati (не знам защо правя асоциация с Moriarti от Шерлок Холмс) го знам и като Синбад и затова питах. Аз и затова реших да му помогна. Иначе да...ако е този, който казваш, направо съжалих, че писах, че сега като се оплеска и аз ще изляза виновен, че не може да следва инструкциите. А бе все тая. Няма ненаказано добро и без това, както обича да казва Night_Raven. :)

Горе едитнах малко...

Са ше чакам последното потвърждение... пичът ше ти обясни как се решава проблема ... който си е решил съвсем сам, независимо от опитите ти да го прецакаш.

Макар че... шо ли се обадих... са... надай се, куме, на пиена жѐна

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.