Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видеокарта

Featured Replies

преди 10 часа, J0rgeTudzhar0V написа:

Супер! Благодаря ви! Споделете какво е добре да се вземе за да я подкараме и ще взема. Мислех че просто ще мина само с една видеокарта :D Ама да ще вземем каквото кажете :)

Чак да ти казвам, какво да си вземеш... Всеки е със своите предпочитания, за марка. Общо взето, гледаш - 800, 850w, gold сертификат. Погледни и кабелите с които идва. Че някои са по - къси и може да ти трябва екстендър.

пп

Като включваш картата, задължително с 2х4 пина. Закачат се един за друг, предварително.

• Автор
преди 1 минута, adobeaa написа:

Чак да ти казвам, какво да си вземеш... Всеки е със своите предпочитания, за марка. Общо взето, гледаш - 800, 850w, gold сертификат. Погледни и кабелите с които идва. Че някои са по - къси и може да ти трябва екстендър.

пп

Като включваш картата, задължително с 2х4 пина. Закачат се един за друг, предварително.

Благодаря! Предпочитания чак не мога да кажа че имам просто искам необходимото да се поръча за да си цъкам с новата карта :) Всяко адекватно предложение е добре дошло! 

преди 10 часа, Звяра! написа:

Щях да ти кажа, но @adobeaa каза да изчакаме спеца! :D

Спеца ще ти каже. 😂

Айде стига деее. Не участвам във вашите... Всеки знае, какво е добре, според него. Няма да се правим на деца. Като имаш предложение - кажи. Знаеш че сме разбрани - повечето.

току-що, J0rgeTudzhar0V написа:

Благодаря! Предпочитания чак не мога да кажа че имам просто искам необходимото да се поръча за да си цъкам с новата карта :) Всяко адекватно предложение е добре дошло! 

Seasonic са добри ,не си казал бюджет ,може да са малко по скъпи.

преди 9 часа, J0rgeTudzhar0V написа:

Както казах - имам си предпочитания. Е това е за теб. Вече, ти си решаваш. Като се включат още пет колеги, ще ти предложат пет други, различни.

преди 44 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Ако проблема е само в кабела да поръчам такъв? 

Захранването е в някаква кутия...  трябва да разглобя да видя какво има там.

Като отвориш отзад кутията, би трябвало да има още един такъв кабел, като този, който ти е бил включен в предното видео. Просто и него го включи в новата и ще тръгне машината. 600w хубаво захранване биха били достатъчни за твоята конфигурация, но в тези готови конфигурации, слагат много посредствени захранвания. Затова и както са те посъветвали по-горе не е лошо да го смениш с примерно това - https://thx.bg/seasonic-focus-gx-750-ssr-750fx3-gold-750w, но все пак направи една снимка и на него, да го видим.

Като гледам как си се пробвал да включваш компютъра с единия кабел липсващ, занеси си компютъра в сервиз да ти свържат новото захранване, преди да си изгорил половината части. 
И да не пускаш пак тема с още проблеми с новата карта, научи как се ползва  DDU и си махни старите драйвъри. 

• Автор
преди 11 минути, N1K17Y написа:

Като гледам как си се пробвал да включваш компютъра с единия кабел липсващ, занеси си компютъра в сервиз да ти свържат новото захранване, преди да си изгорил половината части. 
И да не пускаш пак тема с още проблеми с новата карта, научи как се ползва  DDU и си махни старите драйвъри. 

Кое липсва? И какво не съм свързал като хората като то всичко си е вързано със самата покупка! Знам какво е ДДУ и това не ми помогна след картата изобщо не потегля че да видя какво се случва след пускането на компа. Компа си работи съвсем ок. Въпроса е как да подкараме картата а не да се правим на кой повече разбира! 

преди 4 часа, Velcho Andreev написа:

Като отвориш отзад кутията, би трябвало да има още един такъв кабел, като този, който ти е бил включен в предното видео. Просто и него го включи в новата и ще тръгне машината. 600w хубаво захранване биха били достатъчни за твоята конфигурация, но в тези готови конфигурации, слагат много посредствени захранвания. Затова и както са те посъветвали по-горе не е лошо да го смениш с примерно това - https://thx.bg/seasonic-focus-gx-750-ssr-750fx3-gold-750w, но все пак направи една снимка и на него, да го видим.

Благодаря! 

преди 28 минути, J0rgeTudzhar0V написа:

Кое липсва? И какво не съм свързал като хората като то всичко си е вързано със самата покупка! Знам какво е ДДУ и това не ми помогна след картата изобщо не потегля че да видя какво се случва след пускането на компа. Компа си работи съвсем ок. Въпроса е как да подкараме картата а не да се правим на кой повече разбира! 

Благодаря! 

Вече ти отговориха, старата ти видеокарта има 1 захранващ кабел 8 пинов, а новата ѝ трябват 2.Дори сегашното ти захранване да има необходимите кабели, почти сигурно е, че е пак за смяна, защото е некачествено, а новата ти видеокарта си е скъпичка. С ново захранване трябва да се свърже всичко наново, затова ти казвам да го дадеш на сервиз, че да не объркаш нещо и да има бум за няколко стотин лева. 

Според мен, предложението на @Velcho Andreev е оптимално откъм качество/гаранция/ефективност. Най-ниска цена на въпросното захранване с 10г. гаранция и безплатна доставка е тук ->  Seasonic SSR-750FX, 750W, 80+ GOLD 329386 SSR-750FX на топ цена - PIC.bg

• Автор
преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Според мен, предложението на @Velcho Andreev е оптимално откъм качество/гаранция/ефективност. Най-ниска цена на въпросното захранване с 10г. гаранция и безплатна доставка е тук ->  Seasonic SSR-750FX, 750W, 80+ GOLD 329386 SSR-750FX на топ цена - PIC.bg

Благодаря!

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Благодаря!

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Има разлика в модела между това което аз съм препоръчал, и в това, което ти си препоръчал. Затова има такава разлика в цената.

преди 1 час, Velcho Andreev написа:

Има разлика в модела между това което аз съм препоръчал, и в това, което ти си препоръчал. Затова има такава разлика в цената.

Той е показал SSR-750FX , а твоето е SSR-750FX3!!!

Има разлика и тя е голяма, но това не е важно! Това е "спец" мнение по темата, ши са правим на ударени! 😂

преди 20 минути, Звяра! написа:

Той е показал SSR-750FX , а твоето е SSR-750FX3!!!

Браво! Получаваш награда, след като успя да намериш разликите! 

преди 20 минути, Звяра! написа:

Има разлика и тя е голяма, но това не е важно!

Има разлика и тя е несъществена за картите на AMD, каквато е картата на автора.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Ще поръчам някое от предложените. Благодаря ви за вниманието и като всичко си дойде на мястото ще пратя обратна връзка да кажа какво що. Хубаво е че има хора вещи в тия неща защото си има специфики. Аз мога да си инсталирам игри програмки но вече хардуера знам само кое какво е и до там. 

Реликвата която в момента служи чисто и просто за нещо върху което да сложа монитора, на времето си преди стотици години беше сглобявана част по част с доста добри параметри от спецове в сферата и беше като часовник. Но вече всеки семеен, бизнеси и по трудно може да се свържеш, че и да ти свършат работа бързо. Поради тази причина просто поръчах един сравнително не лош компютър и смених мисля че само видеокартата с тази на НВидиа и така вече 3-4 години нямам ядове, но знаете какви животни са някои игри и добре си е да е нещо по така, но да правилно подбраните части са от значение.

Препоръчвам ти вече да не купуваш готови конфигурации, а да си пуснеш тема с бюджет и за какво ще се използва машината, и ще ти се предложи най-доброто за бюджета, който си приготвил.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте група! Отдавна бях поръчал захранването, но едва днес с малко помощ вързахме всичко! Новата карта също! Всичко работи нормално за сега, иска леки настройки за да работи  по добре картата, но това ще го реша в следващите минути. Благодаря на всички за съветите и предложенията както и за помоща!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.