Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да кача бордюр

Featured Replies

Здравейте, шофирам Lancer 2009 1.8 143 коня с автоматична CVT кутия. От известно време като допра бордюра пред блока на задна не мога да кача задните колела, предните не се въртят, само се форсира двигателя. Трябва да я засиля малко и тогава се качва без проблем. Пиша това тъй като до сега винаги и от допиране се е качвала без проблем на същото място, а сега последните 4-5 пъти не иска. На прави места и изобщо на пътя задната си работи, но опре ли до бордюра вече не може да се качи. Да не би да е някакъв проблем с трансмисията, ако някой е имал подобен проблем или има познания ще се радвам на отговор.

Благодаря!

току-що, fitterman написа:

Кога е обслужвана за последно кутията?Има ли достатъчно масло в кутията?На пред(директна)има ли го проблема?

Кутията е обслужвана последно на 82 000 км, в момента е на 117 000 км, маслото и е все още даже бистро и е в нормата. Не съм пробвал на предна дали го има същия проблем.

току-що, Bubbles написа:

Ами те бордюрите не са направени да се катериш с кола по тях.

Съгласен съм, но бордюрът не е твърде висок. Трите входа на блока си качват колите на него, иначе се запушва пътя, тъй като е тясна улицата.

преди 6 минути, stankostg написа:

Съгласен съм, но бордюрът не е твърде висок. Трите входа на блока си качват колите на него, иначе се запушва пътя, тъй като е тясна улицата.

А пешеходците как минават? Майките със колички?  Или викаш да се оправят, по важно е да паркираш автомобила си на тротоара.

Внимавай със засилките някой ден да не влезнеш в мазето.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Ами те бордюрите не са направени да се катериш с кола по тях.

Искам да отиде във Франция и там да паркира върху тротоара.

преди 1 минута, Звяра! написа:

А пешеходците как минават? Майките със колички?  Или викаш да се оправят, по важно е да паркираш автомобила си на тротоара.

Внимавай със засилките някой ден да не влезнеш в мазето.

Не виждам какво общо има всичко това с темата, нито знаете условията, нито мястото, че да бълвате акъл. Ако имате такива проблеми с пешеходците се обърнете към общината, не към мен.

преди 4 минути, stankostg написа:

Не виждам какво общо има всичко това с темата, нито знаете условията, нито мястото, че да бълвате акъл. Ако имате такива проблеми с пешеходците се обърнете към общината, не към мен.

Общината ли паркира по тротоарите или тя ви казва да го паркирате там?

преди 30 минути, stankostg написа:

Кутията е обслужвана последно на 82 000 км, в момента е на 117 000 км, маслото и е все още даже бистро и е в нормата. Не съм пробвал на предна дали го има същия проблем.

Опитайте на пред да качите някой бордюр(може да е извън населено място за да не дразним пешеходците и моралистите), ако проблема го няма, най-вероятно е износен пакета съединители за задна скорост, ако ситуацията се повтаря и на пред е възможно да е износен ремъка(който е метален), между първичният и вторичният вал на кутията.В крайна сметка ще ви се наложи да отворите кутията, защото това са само предположения, така или иначе.

п.п.Нека заменим думата"тротоар" с "препятствие", иначе темата отиде отиде в друга посока...

току-що, Bubbles написа:

Ще се види в приключение.

Може в Швейцария да му се зарадват ако паркира на някой тротоар.

Виж в България общината строи тротоари хората да има къде да си паркират колите.

преди 11 минути, Звяра! написа:

Може в Швейцария да му се зарадват ако паркира на някой тротоар.

Виж в България общината строи тротоари хората да има къде да си паркират колите.

Вие се ебавате с човека, ама във Варна всичко живо на 2 крака ходи по улицата. Даже тротоарът да е празен, 2 метра широк - маратонките им тъпчат по асфалта. Младо, старо - няма значение. Гилат си по улицата и те т'ва е.

преди 12 минути, fitterman написа:

п.п.Нека заменим думата"тротоар" с "препятствие", иначе темата отиде отиде в друга посока...

Така съм съгласен, но да спориш публично, че да се качва автомобил на тротоара е нормално... Така се дава пример на други хора да го правят.

По темата, най-добре е да се обърнеш към някой техник за проблема. Техниците са запознати със механиката и знаят каква може да е причината.

преди 18 минути, fitterman написа:

Опитайте на пред да качите някой бордюр(може да е извън населено място за да не дразним пешеходците и моралистите), ако проблема го няма, най-вероятно е износен пакета съединители за задна скорост, ако ситуацията се повтаря и на пред е възможно да е износен ремъка(който е метален), между първичният и вторичният вал на кутията.В крайна сметка ще ви се наложи да отворите кутията, защото това са само предположения, така или иначе.

Благодаря много за отговора, все пак ще я карам в някой сервиз идните дни да я погледнат кутията и ще пробвам с предницата също как ще е.

преди 14 минути, Звяра! написа:

Така съм съгласен, но да спориш публично, че да се качва автомобил на тротоара е нормално... Така се дава пример на други хора да го правят.

По темата, най-добре е да се обърнеш към някой техник за проблема. Техниците са запознати със механиката и знаят каква може да е причината.

Не,в целият център на София тротоарите изобщо не са разграфени от Столична община,която изобщо не събира такса за това във вид на зелена и синя зона,ма никак.

преди 2 часа, stankostg написа:

Здравейте, шофирам Lancer 2009 1.8 143 коня с автоматична CVT кутия. От известно време като допра бордюра пред блока на задна не мога да кача задните колела, предните не се въртят, само се форсира двигателя. Трябва да я засиля малко и тогава се качва без проблем. Пиша това тъй като до сега винаги и от допиране се е качвала без проблем на същото място, а сега последните 4-5 пъти не иска. На прави места и изобщо на пътя задната си работи, но опре ли до бордюра вече не може да се качи. Да не би да е някакъв проблем с трансмисията, ако някой е имал подобен проблем или има познания ще се радвам на отговор.

Благодаря!

Смени маслото!

преди 21 минути, Т.Христов написа:

Смени маслото!

Сменил го е човека,вие изобщо прочетохте ли нещо от темата или просто искате да кажете нещо...за кажете нещо?

преди 20 минути, fitterman написа:

Сменил го е човека,вие изобщо прочетохте ли нещо от темата или просто искате да кажете нещо...за кажете нещо?

Кутията е обслужвана последно на 82 000 км, в момента е на 117 000 км...

Да го смени пак.

преди 1 час, Звяра! написа:

Ам, нормално е разбира се! Аз като ходя по селата (знаете причината, да не уточнявам), джипа винаги го качвам на тротоара с 4-те гуми (да не съм луд да го оставя на улицата - да мине некой да го задере (все се пада по основната улица да спирам, дето минава целия трафик))! Де е драмата?!

преди 32 минути, Петър Ангелов написа:

Ам, нормално е разбира се! Аз като ходя по селата (знаете причината, да не уточнявам), джипа винаги го качвам на тротоара с 4-те гуми (да не съм луд да го оставя на улицата - да мине некой да го задере (все се пада по основната улица да спирам, дето минава целия трафик))! Де е драмата?!

Някой ако е решил да ти задере джипа и на покрива на къщатата отгоре да го паркираш, пак ще го надере.

преди 38 минути, Т.Христов написа:

Кутията е обслужвана последно на 82 000 км, в момента е на 117 000 км...

Да го смени пак.

И 10 пъти да го смени ПАК, ако има механичен дефект, какво точно ще постигне, г-н разбирач?

преди 31 минути, Звяра! написа:

Някой ако е решил да ти задере джипа и на покрива на къщатата отгоре да го паркираш, пак ще го надере.

Под задиране имам в на предвид минаващия трафик по основния път, а не пешеходци (то там обичайно такива няма).

преди 9 минути, Петър Ангелов написа:

Под задиране имам в на предвид минаващия трафик по основния път, а не пешеходци (то там обичайно такива няма).

Петърчо, ако е писано автомобила ти да пострада, ако искаш под земята го зарови/скрий пак ще пострада. Никой не може да избяга от това което е написано да му се случи.

преди 2 часа, fitterman написа:

И 10 пъти да го смени ПАК, ако има механичен дефект, какво точно ще постигне, г-н разбирач?

А ако няма?

Така и така ще отваря кутията, нека първо смени маслото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.