Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно принтер Xerox Phaser 3020

Featured Replies

Здравейте!

Взех си Xerox Phaser 3020. Компактен изглежда, свестен изглежда. С доста блъскане успях да го инсталирам. По подразбиране е. Обаче не печата. Като отида на документа, в Принт превю излиза по подразбиране, дава "Готов" и в момента, в който принтна, излиза "Грешка: 1 документ чака". Опитах и без кабела, опитах и с директния кабел. По принцип има Wi-Fi, обаче нещо не сработва. Натиснах и WPS-бутона, задържах го, за да отпечата някакви информативни страници макар, но не бафва. 

Имате ли идеи как да го задействам?

Благодаря!

преди 14 минути, mariami написа:

Обаче не печата.

Вероятно, проблема е тук

преди 14 минути, mariami написа:

С доста блъскане

преди 15 минути, mariami написа:

опитах и с директния кабел.

И друг кабел ли има, освен директен?

Това ли сложи: https://www.support.xerox.com/en-us/product/phaser-3020/downloads?language=en  (избери си коя операционна система и колко бита)

И аз имах същия проблем. Значи закачаш кабела за лаптопа/компютъра, пускаш това да се инсталира за да се опознаят. По натам в инсталацията ще ти намери безжичната мрежа, за която е вързан компютъра, въвеждаш паролата( на мрежата) и така принтера се връзва към wifi.

Може и това клипче да видиш:

https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+connect+xerox+phaser+3020

• Автор
преди 18 минути, *S197* написа:

Това ли сложи: https://www.support.xerox.com/en-us/product/phaser-3020/downloads?language=en  (избери си коя операционна система и колко бита)

И аз имах същия проблем. Значи закачаш кабела за лаптопа/компютъра, пускаш това да се инсталира за да се опознаят. По натам в инсталацията ще ти намери безжичната мрежа, за която е вързан компютъра, въвеждаш паролата( на мрежата) и така принтера се връзва към wifi.

Може и това клипче да видиш:

https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+connect+xerox+phaser+3020

При инсталирането през Принтери и Устройства компът автоматично търси актуални драйвери. Съобщението беше, че е свален актуалният.
А при опита да инсталирам от линка ти, ми дава това:

А до клипчето не стигнах. Но ще го погледна.

Skan.jpg

преди 4 минути, mariami написа:

При инсталирането през Принтери и Устройства компът автоматично търси актуални драйвери.

Сва;и си от линка драйвърите от производителя за съответната ОС! Следвах инструкциите от книжката

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

При физическия монтаж на принтера - някакви обезопасителни ленти както е показано в ръководството - махани ли са?

Вяряаш ли, че някой е прочел, какво пише в книжката?

преди 8 минути, teo-glavata написа:

Вяряаш ли, че някой е прочел, какво пише в книжката?

Не, но не пречи да има опит в това или интуиция .. просто не е споменато дали е правено нещо такова - затова питам (да не борим хардуерен проблем по софтуерен способ).

• Автор
преди 23 часа, teo-glavata написа:

Сва;и си от линка драйвърите от производителя за съответната ОС! Следвах инструкциите от книжката

Няма инструкция за инсталация. Инструкцията е супер семпла. 

преди 22 часа, plamen_petrov_80 написа:

Не, но не пречи да има опит в това или интуиция .. просто не е споменато дали е правено нещо такова - затова питам (да не борим хардуерен проблем по софтуерен способ).

Имам опит с Мултифункционално устройство, но то си е с интернет кабел и в момента, в който го пъхнеш, компютърът го разпознава, а с този не става. Може човек да има опит, но винаги има нещо, което не знае. 

преди 12 часа, цър-вул написа:

Това го изгледах и някои неща и при мен са така- с 11-ка съм, но тук инсталират от инсталационния диск. Аз нямам CD на този ми лаптоп. Нямам и външно. Само на стария. Така че, не става.

Снощи опитвах и по едно от другите клипчета по-горе- с разпознаване на принтера и рутера. Единственото, което постигнах, беше ресет на рутера и останах без интернет. Едва днес си намерих записките с пароли и прочие да си го докарам отново. 

Имаше наистина един детайл, който бях пропуснала, и мислех, че принтера не харесва листите, защото се виждаше как ги дръпва, но не успява да ги вземе изобщо. Днес разбрах от какво- встрани има една щипчица на "тавичката". Тя се стисва и дръпва настрани, с което листите се освобождават. Така успях да изпечатам най-после интернет конфигурацията с ПИН-а за интернета. 

Но пак не става. Деинсталирах принтера, пробвах няколко пъти, но Уиндоус не ми намира точния драйвер. Вчера съм инсталирала принтера с някакъв друг. 

Лаптопът не вижда изобщо устройството. Въвеждам IP-то от информационния лист, но не го разпознава и въобще е пълна каша.

Ще чета и ще се ровя още...

При първо запознаване на принтера с Windows, се иска поставен кабел(предварително поставен), а после избиране на съответната мрежа и парола. След това семаха кабела и принтера е вече свързан към wifi мрежата.

https://www.support.xerox.com/en-us/product/phaser-3020/downloads?platform=win10x64&category=drivers&language=en#  от тук ли свали драйвера?

Цитат

Phaser 3020 Windows Print Driver Installer Package. Contains the Print drivers, Easy Printer Manager, and Easy Wireless Setup utility.

• Автор
преди 41 минути, *S197* написа:

При първо запознаване на принтера с Windows, се иска поставен кабел(предварително поставен), а после избиране на съответната мрежа и парола. След това семаха кабела и принтера е вече свързан към wifi мрежата.

https://www.support.xerox.com/en-us/product/phaser-3020/downloads?platform=win10x64&category=drivers&language=en#  от тук ли свали драйвера?

Лошото е, че никой не споделя нещата в тяхната простичка последователност и човек, който не е съвсем наясно, действа хаотично и се оплита. Това с махането на кабела го видях в едно клипче, след като вече бях пробвала няколко инсталации. Едната беше успешна- разпознаха се и прочие, но не отпечата пробна страница, а когато влязох в документ и поисках да принтна, стоеше друго име на принтер- някакъв си PDF ала-бала (от системните за Уиндоус). Той изискваше име на изходящ файл, някакви замотани неща и не пусна нищо в печат. Премахнах тази история. Но при всеки следващ опит принтерът вече не откриваше рутера. Вижда се добавен долу в мрежите, но не се свързват и не се откриват. Накрая просто ми писна и реших да го инсталирам през USB- с кабела. Неудобно е, но поне сега печата без проблем и си е супер. А защо не се получава Wi-Fi свързването, не ми е ясно. Твърде е сложно за мен. Нямам нерви вече да се опитвам и да разбирам. Никога нищо не е било тооолкова оплетено. Отделно 11-ката е адски дразнеща. Всичко е разхвърляно и нелогично в нея, но това е положението. Като ми мине ядът някой ден, може да опитам пак.

Благодаря все пак на всички!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.