Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моят нов компютър

Featured Replies

Отдавна се канех, сега го направих. Купих си го на части и сам си го сглобих. Избрах си семпла кутия, която едва събра страхотното охлаждане на процесора . Всичко работи съвсем безшумно, зарежда за 8 сек. Инсталирах му уиндоус 10 про, активирах го с купен лиценз, а преди малко сам се надгради до 11. Малко зор имаше с тънките кабелчета, кое-къде, но ги оправих. 

22.PNG

23.png

44.png

Разрешен от Киро Иванов

Мангизлия...

Аз съм още с i5-2400 и една RX550 втора ръка.

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Купих си го на части и сам си го сглобих.

:lol6:Сам го сглоби значи... 

image.thumb.png.33c53985088e3d4c2638cc5a9448d18b.png

SofiaComputers Home i7-12700 16G256G - Компютърна конфигурация за дома - домашен компютър. Цена и описание на SofiaComputers Home i7-12700 16G256G - Компютърна конфигурация за дома - домашен компютър. Магазин за компютри.

Смотана кутия от ламарина за капачки на буркани , без вентилатори и с горен монтаж на захранването...

image.thumb.png.78078a9e0b697f2c60ff6f455bc266bb.png

И на мен ми се привидя, скрита реклама. Ама да си замълча...

преди 1 час, adobeaa написа:

И на мен ми се привидя, скрита реклама. Ама да си замълча...

По-скоро е анти реклама. Аз му се чудех за какво изобщо може да се ползва компютър сглобен от доста скъп процесор (продават 12700 за 641 лева и съвсем посредствени останали части)

Приложение според господата

дали е подходящ?интернет дали е подходящ?текстообработка дали е подходящ?снимки дали е подходящ?музика дали е подходящ?филми ( TV качество )
дали е подходящ?леки игри дали е подходящ?аудиообработка
дали е подходящ?фотообработка дали е подходящ?филми ( HD качество ) дали е подходящ?видеообработка дали е подходящ?игри

Ясно че за игри не става без видео карта, но много от нещата нямат никаква нужда от i7, а за фото- аудио- и видеообработка да предлагаш комп само с едно 256 гб ссд е смешно.

преди 27 минути, ined написа:

По-скоро е анти реклама. Аз му се чудех за какво изобщо може да се ползва компютър сглобен от доста скъп процесор (продават 12700 за 641 лева и съвсем посредствени останали части)

Приложение според господата

дали е подходящ?интернет дали е подходящ?текстообработка дали е подходящ?снимки дали е подходящ?музика дали е подходящ?филми ( TV качество )
дали е подходящ?леки игри дали е подходящ?аудиообработка
дали е подходящ?фотообработка дали е подходящ?филми ( HD качество ) дали е подходящ?видеообработка дали е подходящ?игри

Ясно че за игри не става без видео карта, но много от нещата няма никаква нужда от i7, а за фота- аудио- и видеообработка да предлагаш комп само с едно 256 гб ссд е смешно.

То лоша няма.

Един път съм влизал в сайта... `93 като почнах, ги правех по - хубави.

преди 44 минути, ined написа:

Ясно че за игри не става без видео карта, но много от нещата няма никаква нужда от i7

Tо и други "съфорумци" има, с i7-14700+4070Ti, които не играят игри и не ползват машината за друго, освен за гледане на клипчета с Шакира...

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Tо и други "съфорумци" има, с i7-14700+4070Ti, които не играят игри и не ползват машината за друго, освен за гледане на клипчета с Шакира...

:grimace:

преди 4 часа, adobeaa написа:

Мангизлия...

Аз съм още с i5-2400 и една RX550 втора ръка.

i5-2400 си беше супер навремето а и сега продължава да си бъде такъв за възможностите си

А аз какво да кажа като още кретам със скромния i7-6700К:speak:?!

преди 10 минути, grizly написа:

i5-2400 си беше супер навремето а и сега продължава да си бъде такъв за възможностите си

А аз какво да кажа като още кретам със скромния i7-6700К:speak:?!

Това е причината да си взема i7-14700+4070Ti! 😀

Игри не играя, но пък след време ако съм жив и здрав ще продължава да ми върши работа! 🙂

Някои хора се пукат от яд, че имам възможност да си купя хубав компютър и не спират да се търсят начин за да ме обидят. Не виждам нищо лошо във конфигурацията която споделих, че си купих и съжалявам за това. Дори не е най-доброто което мога да си позволя, за мен е дори нисък клас, но как да го обясня това на гладен пенсионер като Джош Бостан? Вече ще се въздържам да споделям. 🙂 

Това е нещо като дядото със ладичката да се смее на поршето на съседа си и да се опитва да го обиди. 

преди 15 минути, Звяра! написа:

но как да го обясня това на гладен пенсионер като Джош Бостан?

Айде стига си се правил на жертва!

Можел да си позволи, защото нито има жена, нито семейство, нито отговорности към някого, освен към дузината котки пред блока.

Основната ти идея беше да се изфукаш и да избиваш комплексите си заради жалкия безсмислен животец който водиш.

Точно защото завистта ти е лично качество, затова я вменяваш на другите!

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Айде стига си се правил на жертва!

Можел да си позволи, защото нито има жена, нито семейство, нито отговорности към някого, освен към дузината котки пред блока.

Основната ти идея беше да се изфукаш и да избиваш комплексите си заради жалкия безсмислен животец който водиш.

Точно защото завистта ти е лично качество, затова я вменяваш на другите!

Покажи ни къде и на кого завиждам? 😂

Със компютър за няколко "К" лева ли се фукам? :giggle1:

Имам и жена и семейство, но не виждам причина да споделям със БСП дядо какво имам. Каквото имам си е мое и съм го постигнал със акъла си, от работа се става гърбав само дядо! 😀

Хубава вечер ти желая! :bye1:

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Лъжец!

Поздрави семейството от гърбавия им дядо!

Виж сега дядо, погледни нагоре в темата и прегледай внимателно всички коментари като започнеш от първия надолу!

Прегледай ги няколко пъти и сам ще се убедиш, че аз никъде нищо лошо или подигравателно не съм написал за теб. Ще стигнеш и до твоя коментар, прочети го няколко пъти.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

След твоят коментар идват моите. Кой се заяжда в случая? 

Така, нека сега да се преместим във една друга тема, за сравнение между водените и въздушните охладители. Направих темата и ти не закъсня да се изходиш гнусно в нея, аз като разумен човек си замълчах. След още няколко коментара пак се изходи, един път си замълчах, втори път пак си замълчах но ти не спря да се изхождаш. :angry: То бива олигофрения, но твоята е ненадмината, а за наглостта ти няма да пиша. Накрая изоставих темата. 

Днес във говорилнята също се изходи по мой адрес и аз съвсем културно си замълчах, ти луд ли си те питам? :angry:

Преследваш ме във всички теми и пишеш глупости за мен, психично болните така правят. Поне причина да имаше някаква. 

И след всичките фекалии които ги пишеш за мен аз като ти отговоря веднага скачаш като попарен? Все едно не знам какво е станало! 

Спри да пишеш глупости за мен, че ми се  :vomit: от такива ..........

преди 12 минути, Звяра! написа:

След твоят коментар идват моите. Кой се заяжда в случая? 

Нещо да съм излъгал в казаното или да не е вярно?! Взе ли си ненужни за нищоправенето ти компоненти - взе. Дразниш ли хората по цял ден във всички теми - дразниш?! Просто си си такъв - гадно, лъжливо лицемерче и интригантче!

преди 16 минути, Звяра! написа:

Така, нека сега да се преместим във една друга тема, за сравнение между водените и въздушните охладители. Направих темата и ти не закъсня да се изходиш гнусно в нея, аз като разумен човек си замълчах.

И от кога казването на истини е "гнусно изхождане" ?!

Тук вече се изпокара и с другите участници:

Нещо не виждам в темата да си си мълчал, нито пък кой точно от постовете ми не е по темата.

преди 31 минути, Звяра! написа:

Днес във говорилнята също се изходи по мой адрес и аз съвсем културно си замълчах, ти луд ли си те питам? :angry:

Ще си мълчиш, защото съм прав и съм те заковал с факт. 

преди 33 минути, Звяра! написа:

Спри да пишеш глупости за мен

Ето пак! Кое е глупости?! 

Не точиш ли лиги във всички теми къде се появи "жена"?! Това поведение на "семеен" ли е?! 

Не храниш ли една тумба бъхливи улични котки?!

Нали ми пожела "хубава вечер"?! Защо се върна да хленчиш и да ми се обясняваш?!

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Нещо да съм излъгал в казаното или да не е вярно?! Взе ли си ненужни за нищоправенето ти компоненти - взе. Дразниш ли хората по цял ден във всички теми - дразниш?! Просто си си такъв - гадно, лъжливо лицемерче и интригантче!

И от кога казването на истини е "гнусно изхождане" ?!

Тук вече се изпокара и с другите участници:

Нещо не виждам в темата да си си мълчал, нито пък кой точно от постовете ми не е по темата.

Ще си мълчиш, защото съм прав и съм те заковал с факт. 

Ето пак! Кое е глупости?! 

Не точиш ли лиги във всички теми къде се появи "жена"?! Това поведение на "семеен" ли е?! 

Не храниш ли една тумба бъхливи улични котки?!

Нали ми пожела "хубава вечер"?! Защо се върна да хленчиш и да ми се обясняваш?!

Падаш много ниско като се заяждаш със мен? 

"Хубава вечер" дори не знаеш какво е? - Това не означава, че отивам някъде, пожелание е! 

Ще бъда честен с теб, нищо няма да постигнеш от всичко това. Продължавай колкото си искаш, покажи на всички колко струваш. 🙂

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

Ще си мълчиш, защото съм прав и съм те заковал с факт

Цомчо пак ли имаш факти

преди 13 часа, Panzer 4 написа:

Отдавна се канех, сега го направих. Купих си го на части и сам си го сглобих. Избрах си семпла кутия, която едва събра страхотното охлаждане на процесора . Всичко работи съвсем безшумно, зарежда за 8 сек. Инсталирах му уиндоус 10 про, активирах го с купен лиценз, а преди малко сам се надгради до 11. Малко зор имаше с тънките кабелчета, кое-къде, но ги оправих. 

22.PNG

23.png

44.png

Кутията изглежда малко обезвъздушена.

• Автор
преди 15 часа, Enki написа:

Кутията изглежда малко обезвъздушена.

Като го планирах, бях решил да сложа един хдд 1тб  за склад на данни, чудех се как ще го монтирам, оказа се, че има монтажни отвори на дъното точно за диска. Сложих и чисто нова C-Mos батерия. Наложи се да сложа друго охлаждане на процесора, защото първото опираше в капака. Изобщо доста си поиграх там, защото в магазина ме предупредиха, че този процесор иска добро охлаждане. За сега всичко е ок.

• Автор

До тук всичко с новия компютър е ок, само един проблем. Не знам дали е от компютъра, по-ми се струва от уиндоуса. На другите компютри с уиндоус 11 имам програма Ashampoo Win Optimiser 12, която има уникалното качество да отваря папка System Volume Information, нещо повече-да изтрива ненужните записи , често след кумулативна актуализация 2-3ГБ. На новия компютър, инсталирана програмата от същия инсталатор, и работи всичко, с изключение на тази ценна функция. Отваря се прозорец, който на другите компютри се отваря когато защитата на системата не е активна, но тук е активна. Какво ли не правих, не може да се избегне това препятствие. Win Optimiser има много нови издания, но в никое няма възможност за контрол на тази системна папка. Ако знам как да я отварям и да виждам какво и колко има вътре, ще е по-добре. В прозореца се изписват разни координати, но не знам как може да ги изтълкувам( каква е причината за това).

Екранна снимка 2024-05-31 145414.png

• Автор

Това е от другия компютър, където няма такъв проблем. Това е единствения начин да се види колко е съдържанието на папка System Volume Information. Защо тук, пак уиндоус 11 про, работи, а там не? Същата програма, от един инсталатор, в хардуера няма нищо различно...

11.PNG

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Има и още нещо. Звуците са по подразбиране, но при включване или изключване на външен хардуер (най-вече някаква флашка) половината пъти нищо не се чува, и когато се чуе, е слаб и хилав звук. Разгледах всички възможни настройки, свързани с това, но никъде не намерих напр. настройка на силата на звука. Иначе, при възпроизвеждане на клип няма проблем със звука. Имам уиндоус 11 про на още два компютъра, при които пъхането или ваденето на флашка е съпроводено с ясен и силен звук. Прегледах техните настройки , няма разлика с този . Дали може нещо да се направи?

1.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.