Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDMI кабелът от видеокартата към телевизора при свързване повишава температурата ѝ с 10 градуса, нормално ли е?

Featured Replies

Здрасти, господа. Въпросът от темата е по-скоро чуденка отколкото оплакване, защото така е вече 8 години, откакто имам телевизора ЛЕД Филипс 40 инча 1920х1080. Кабелите са два различни по 10 метра, пробвано е и с друг телевизор Самсунг, винаги резултатът е такъв. Видеото е стар ветеран на 13 години АСУС Радеон HD 5670 ддр5 1 ГБ, изиграни са около 200 игри, стотици филми гледани и няма никакви признаци да си отива. В покой без връзка към телевизора държи 35 градуса, с HDMI кабела за няколко минути се покачва на 45 и така стои докато не го извадя. В най-душманските игри не превишава 65 градуса, никога не е клоквана и не е сменяна термопаста. Ако е от значение мониторът е 21 инча 1920х1080 60 херца и към него е с VGA кабел. Винаги свързвам кабелите на изключен компютър. Ето и снимка, какво ще кажете? 

videokarta HD 5670 sys i bez HDMI  35-45 gradusa.jpg

И какъв е проблема? На втората снимка честотите са по-високи, най-вероятно като се включи втори екран се получава това.

на 26.05.2024 г. в 18:20, aslan88 написа:

Здрасти, господа. Въпросът от темата е по-скоро чуденка отколкото оплакване, защото така е вече 8 години, откакто имам телевизора ЛЕД Филипс 40 инча 1920х1080. Кабелите са два различни по 10 метра, пробвано е и с друг телевизор Самсунг, винаги резултатът е такъв. Видеото е стар ветеран на 13 години АСУС Радеон HD 5670 ддр5 1 ГБ, изиграни са около 200 игри, стотици филми гледани и няма никакви признаци да си отива. В покой без връзка към телевизора държи 35 градуса, с HDMI кабела за няколко минути се покачва на 45 и така стои докато не го извадя. В най-душманските игри не превишава 65 градуса, никога не е клоквана и не е сменяна термопаста. Ако е от значение мониторът е 21 инча 1920х1080 60 херца и към него е с VGA кабел. Винаги свързвам кабелите на изключен компютър. Ето и снимка, какво ще кажете? 

Че ти трябва да правиш банкет да ни почерпиш и реклама на ТВ и на видеокартата. Всичко ти е перфектно така, че не се филмирай, а си ползвай нещата! 

Нищо и няма, просто по някаква причина превключва на по-високи честоти (което не е същото като товар - виж, че пак си стои на 0%).

Аз бих се загледал обаче защо дори при покой вентилаторът върти на толкова високи обороти - не пречи, обаче на мен би ми бил досаден шумът. Ако ти се занимава, хвани един Fan Control и направи една крива, в която перката на видеокартата е на минимални обороти да кажем под 55-60 градуса.

преди 3 часа, aslan88 написа:

Температурите са ти добре но и не си казал останалите компоненти на машината какви са. На първата снимка тези 35 градуса в покой са добре макар че ако направиш профилактика на видеокартата да я почистиш и да и смениш пастата може и да ги свали.

Но все пак има значение също и дали си правил профилактика на охлаждането на процесора и на него дали е сменена пастата.

• Автор
преди 2 часа, killchain написа:

Нищо и няма, просто по някаква причина превключва на по-високи честоти (което не е същото като товар - виж, че пак си стои на 0%).

Аз бих се загледал обаче защо дори при покой вентилаторът върти на толкова високи обороти - не пречи, обаче на мен би ми бил досаден шумът. Ако ти се занимава, хвани един Fan Control и направи една крива, в която перката на видеокартата е на минимални обороти да кажем под 55-60 градуса.

Това са ѝ фабричните обороти на перката, не е шумна изобщо дори без капак на компютъра. Чува се осезаемо на 50% обороти и нагоре, но сама не ги включва. Имам МСИ Афтербърнър и ги пробвах тези криви там, но не ми се получават да ги настроя.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Температурите са ти добре но и не си казал останалите компоненти на машината какви са. На първата снимка тези 35 градуса в покой са добре макар че ако направиш профилактика на видеокартата да я почистиш и да и смениш пастата може и да ги свали.

Но все пак има значение също и дали си правил профилактика на охлаждането на процесора и на него дали е сменена пастата.

core i5 2400 3.1 ghz, 6 gb ram ddr3, захранване Delta Electronics 300 W 80 Plus Bronze и харддиск. Почиствам всичко редовно, последно преди месец. Пасти не са сменяни, ама май и няма нужда. Самите температури не ме притесняват, явно така е с със свързан телевизор.

преди 18 минути, aslan88 написа:

core i5 2400 3.1 ghz, 6 gb ram ddr3, захранване Delta Electronics 300 W 80 Plus Bronze и харддиск. Почиствам всичко редовно, последно преди месец. Пасти не са сменяни, ама май и няма нужда. Самите температури не ме притесняват, явно така е с със свързан телевизор.

Процесора си е горещ и това че си изчистил кутията от прахуляци неозначава нищо.

Добре е да се смени пастата на процесора и на видеокартата също може и да си погледнеш температурите с Aida64 и ако искаш да пуснеш стрес тест да видиш какви температури ще отчете под товар.

• Автор

Процесорът не надвишава 60 градуса при 2-3 часа игра, дори в игри, за които е слаб. А видеокартата ще я пенсионирам, чакам новата да видим дали пак ще е същото с телевизора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.