Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за промяна в българския език.

Featured Replies

Предлагам думата компютър да се замени с прозорец. Така или иначе повечето компютри вече се ползват не са изчисления, а за гледане какво има в интернет или пък са контакти в социалните мрежи и т.н. Нарочно предлагам да е Прозорец, че джам е отредено за ОС. 

Не че ще се приеме това на национално ниво, но поне тук, за да има вид разбирателство между потребителите.

Щото, какво е путлер? Това път към какво е и т.н.

Най малко може да се създаде речник на калдата, за да има по-добра комуникация между потребителите. 

Всичко това е заради ето този пост:

Нека предложенията започнат сега!

преди 24 минути, dioib написа:

Предлагам думата компютър да се замени с прозорец. Така или иначе повечето компютри вече се ползват не са изчисления, а за гледане какво има в интернет или пък са контакти в социалните мрежи и т.н. Нарочно предлагам да е Прозорец, че джам е отредено за ОС. 

Не че ще се приеме това на национално ниво, но поне тук, за да има вид разбирателство между потребителите.

Най малко може да се създаде речник на калдата, за да има по-добра комуникация между потребителите. 

Запоя при теб не започваше ли по рано в петък? И ти като комунистите! Изпълнил петилетката за 2 години!

• Автор
преди 3 минути, Колев 74 написа:

Запоя при теб не започваше ли по рано в петък? И ти като комунистите! Изпълнил петилетката за 2 години!

:offtopic_s:Не, вече съм в демократичен режим, т.е. няма план, а има цел. ;) 

Съпротивленията са повече и се налага да чакам, а докато чакам какво? 

Днес тествах Андроид. Не става!!! = Алтернатива няма. Пак ли сам трябва да се справям, че от тук идеи много, но никоя не свърши работа?! ;) 

Някъде ти споделих, битово съм много ангажиран и изключително много мои проекти за момента са в "килера'. 

Да, не мога да помогна на платформата или на М$, но .... това е ... щастието ми не е пълно, нито на половина, а е такова ... и ... не в съдбата ми е то, а на друго ниво. ;) По-важно е, че продължавам! 

Уви не всички идеи тук споделям. Да, правя тестове, но това е друга тема. 

Живо и здраво! 

на 6.06.2024 г. в 17:03, dioib написа:

Абе ти наред ли си? Спри се бе момче. Абе какво ти стана последните 2 месеца. Ако си спрял наркотиците започни ги отново! 

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Абе ти наред ли си? Спри се бе момче. Абе какво ти стана последните 2 месеца. Ако си спрял наркотиците започни ги отново! 

Не, всичко при мен се движи наред. Имам излишно време и правя тестове. 

Знам, че не вярваш в ИИ, но считам, че рано или късно ще има. 

на 6.06.2024 г. в 17:47, dioib написа:

Не, всичко при мен се движи наред. Имам излишно време и правя тестове. 

Знам, че не вярваш в ИИ, но считам, че рано или късно ще има. 

ИИ няма. След още 10 години няма да има кой да ти оправи тока, водата и да ти докара стока в магазина. Тогава ще спреш с простотията си, но ще е твърде късно затова.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

ИИ няма

Знам, но ще има! :) 

Дедо попе според мене е по-добре да пийнеш още две-три и да обсъдиш въпроса направо с шефа, пък каквото каже той, знаеш неговата дума на две не става.

Цитат

Предлагам думата компютър да се замени с прозорец.

Не се приема, няма на стари години да ставам джамджия щото някой не му харесвала думата компютър.

на 6.06.2024 г. в 17:51, dioib написа:

Знам, но ще има! :) 

Ти що не искаш да разбереш че няма. Аз се занимавам с програмиране и в момента. Искам някой да ми поикаже код на ИИ! 

на 6.06.2024 г. в 19:10, цър-вул написа:

Тцъ - наколона е.

Абе той и за пиене не става. Само срами алкохола. Просто е изперкал! 

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Искам някой да ми поикаже код на ИИ! 

В момента го правиш! 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Абе той и за пиене не става. Само срами алкохола. Просто е изперкал! 

За разлика от други, то аз не контролирам въпросния, защото съм човек. :) 

на 6.06.2024 г. в 19:38, dioib написа:

В момента го правиш! 

За разлика от други, то аз не контролирам въпросния, защото съм човек. :) 

Ти не си човек, а долен фанатик! Доказано е вече! 

Емо защо изобщо се занимаваш да му отговаряш?!

Не виждаш ли че те дразни нарочно и на целия форум гледа сеира как всеки му обръща внимание на простотиите му?!

Тоя задмина и оня с корупционните му простотии дори...

на 6.06.2024 г. в 21:11, цър-вул написа:

Не е ли от Горната земя? 😎

Недей, че така ще го заземя че светата инквизиция ще дойде на частни уроци при мен! 

Терминът "прозорец" се използва за описване на част от графичния интерфейс на компютъра, а не на самото устройство. Замяната на "компютър" с "прозорец" би била неточна и може да доведе до объркване.

Не е ясно дали има достатъчно хора, които биха подкрепили това предложение. Промяната на езика е сложен процес, който изисква съгласие от мнозинството.

От смяната на няколко думи няма никаква полза. Или сменяш всичко или не правиш нищо.

Примерно може да въведем клик езика като в Южна Африка - ще се получи доста интересно.

на 6.06.2024 г. в 20:48, grizly написа:

Емо защо изобщо се занимаваш да му отговаряш?!

Не виждаш ли че те дразни нарочно и на целия форум гледа сеира как всеки му обръща внимание на простотиите му?!

Тоя задмина и оня с корупционните му простотии дори...

Мен не ме дразни, но понякога ръси глупости и го пресичам. Викам си ще се усети ама не ще. И не го прави нарочно. Просто си е изперкал. Ако беше нарочно ще го направи един/два пъти и ще спре. А той го прави постоянно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.