Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между два автомобила

Featured Replies

Привет. Имам следната чуденка - колебая се между Audi A6 3.o tdi Quattro и BMW 320 163 к.с., и двете са 2006 година, дизел, автоматик. Трябва ми голяма кола, удобна за извънградско пътуване, комфортна и просторна. То е ясно, че кола втора ръка е на късмет, но все пак коя е по-надеждната, по-лесна за ремонт и поддръжка? Мнения на собственици ще са особено полезни. Благодаря!

Изпратено от моят PGT-N19 с помощта на Tapatalk

• Автор

Моля за конкретни отговори, не за чесане на езици, печки, мечки и т.н.

Виж ги на живо и двете.Врътни по едно кръгче с всяка.Която ти хареса повече, това е твоята кола.Ако вземеш да се вглеждаш много, няма да ти хареса нито едната.

BMW- то предполагам е Е90, 2.0 дизел.И двете се "славят" с бая проблеми, но ако все пак сте решил точно една от двете да вземете, непременно трябва да проверите в какво състояние са ангренажните вериги, ремонт който е скъп и надали си заслужава.На аудито по спомен са четири веригите, плюс успокоители, обтегачи и т.н., а да и на двете се сваля ДВГ за тази "операция".

Може да бъкрам годините, но двигателите на VW от тези години са доста зле. И то почти всички. Автоматиците им и те са известни като чупливи. Иначе ми е странно, че сравняваш с 3-та серия, вместо 5-та, това което търсиш не ми се връзва с 3-ка. То е на късмет де, но уж са по-здрави. Този двигател (М47) има проблем с вихровите клапи, потърси информация за какво става въпрос. А защо не подгледнеш Е класа? 220cdi е супер надежден двигател, гори малко, автоматиците също са здрави. И със сигурност возят по-комфортно от БМВ :) 

преди 2 часа, WhiteHart написа:

Привет ... Мнения на собственици ще са особено полезни. Благодаря!

Oткакто се преметнах от Лада 2108 Самара, а после за кратко на 2109 Спутник към дизелов Passat 1.9TDI, за да друг мотор не исках да чуя.
Имах Seat 1.9D Toledo, минах на Seat Cordoba 1.9 SDI. Това бе докато съзрявах в България по пътя на саморайя. И всеки път когато някой ботор с болен мозък ми се разфилософства какъв дарак бил дизеловия мотор особено втора, каква си там поддръжки, зимата и прочие тъпни ми идваше от душа, да го излупя по квадратната глава с боздугана на хан Крум. И като го питаш защо няма бензинов трактор, няма бензинов ТИР, няма бензинова ЖП мотриса, "нобеловият лауреат" ме мяташе за далавери с газови уредби и прочие андрешковщини.

Защо Seat?
Защото е притежание на Audi и под негов надзор. Защото не е имиджова марка и безинтересна за автоджамбазите. Първоналчно по-евтин от VW или Skoda, но по-скъп на резервни заради малката популярност.

Смъртният ми номер бе когато изригввах от тунела на Ихтиман в посока Пловдив. В средата на 90-те бе модерно да кичиш предницата с фарове за мъгла. Всичко светеше на дълги светлини и майнатаму на насрещното движение. Да слагат маски за електрожен. Даже на куките от будката им показвах среден пръст. С някакви скапани лади да ме гонят като са толкова корави. Настъпи високосната 2004г и вдигнах червен картон на държавата, а дизеловите куршуми по бързата процедура осребрих на битака.

В Новия свят си купих Berlingo 1.9D, който скоро разкарах. Настъпи 2015г и вноса на дизели бе забранен. 2016г минах на Polo TSI автоматик бензин. Осезаема разлика в разхода спрямо бензин. И тук отново ще парирам "разбирачите". Автоматик, който се оказва по-икономичен от ръчна скоростна кутия. Дефакто автоматиците на моите коли са с две опции. Пълен автоматик или режим спорт, което имитира ръчна скоростна кутия, но по-скоро е ръчкане на джойстик.

През 2016г започнах да прелитам през лятото в България и се оказа, че без автомобил терсене. Тук подобното, което привлича подобното ме отведе при най-добрия ми приятел. Той притежаваше BMW E39 520d 136к.с. 2002г производство. Решил да си купи двувратка пичеловка заради гъзарията и ми го предложи за 8000лв. Автомобилът е автоматик и функция спорт с изправен климатик. Това ме купи на мига и до ден днешен всяко лято минавам над 4000км по родните дупки. Безсмъртен автомобил. На дълг път пенсионерската ( 95~100km/ч) по магистрала "Тракия" с включен климатик харчи 4.9л/100км според индикатора на таблото. Автомобилът е на  358 000км и като трети собственик не съм сигурен дали са реални. На първите 5000км доливам половин литър масло. На 10 000км го сменявам.

Toва не се размина от братовчед ми с питбулите. Разкара опел вектра 1.7D и си купи BMW X5 2002г, а на жена му комби BMW 320d пак тези години.
Братовчеда не слиза от тази 'кашон' и постоянно пърже до Македония или Сърбия на залагания с битки между питбули. Дефакто неговите шампиони му заработили комбито на жена му. Защо комби? Защото за такива кинти такава кола.

Това разбира бе до време и днес на сърцето ми лежи Toyota Corolla Hybrid. Toзи японец закопа завинаги дизеловия мотор в моята душа. Разход пенсионерската 3.6л/100км А-95 бензин на дълъг път. Червейчето в ябълката е, че един ден като свършат циклите на акумулатора цената му за нов  е солените 25 000лв (засега).

Поздрави!

Обобщено: А6 е по-красив и комфортен автомобил, но от друга страна стар ВАГ не Ви трябва, страшно прехвалени и проблемни са. 320-ката е грозна малка сапунерка, дето не си струва парите, но е по-надежден вариант от ВАГ. 

3.0TDI стоящ в тези аудита е ресурсен, но по него дребните неща са проблемни. Вихровите клапи са неудачни, създавали са проблеми още когато тези коли са били в гаранция. Гарнитурата на топлообменника с времето се втвърдява, почва да не си върши работата, съответно започват да се смесват маслото и антифриза, и ако някой от предишните собственици го е имал този проблем и дълго не му е обръщал внимание, поради влошеното смазване двигателят е съсипан и може тотално да умре във Вашите ръце. Уж една гарнитурка проста, но е забутана между главите и да де стигне до нея не е от най-простите задачи, по тази причина и цената за ремонта не е ниска. Отделно създава проблеми по горивната система и тук не говоря за дюзите с изтекъл ресурс или убити от лошо гориво. И като споменавам дюзи, в тоя мотор са пиезо, те не се рециклират, а се сменят с нови цената за брой е около 800лв. 
Обслужването на тоя мотор е много скъпо, 4 вериги са, и за да се сменят се сваля мотора. Пригответе си няколко хиляди лева, просто за да го обслужите тоя двигател.

Относно БМВ-то съдейки по конете това е от последните версии на моторите М47. И там вихровите клапи са проблемни, но могат да се махнат, или да се смени всмукателния колектор. Не е кой знае какъв проблем. Същия проблем го има с гарнитурата на топлообменника, но се ремонтира по-лесно и евтино. Като цяло по-надежден и по-евтин за ремонт и обслужване мотор. 

преди 16 часа, Profruit написа:

Oткакто се преметнах от Лада 2108 Самара, а после за кратко на 2109 Спутник към дизелов Passat 1.9TDI, за да друг мотор не исках да чуя.
Имах Seat 1.9D Toledo, минах на Seat Cordoba 1.9 SDI. Това бе докато съзрявах в България по пътя на саморайя. И всеки път когато някой ботор с болен мозък ми се разфилософства какъв дарак бил дизеловия мотор особено втора, каква си там поддръжки, зимата и прочие тъпни ми идваше от душа, да го излупя по квадратната глава с боздугана на хан Крум. И като го питаш защо няма бензинов трактор, няма бензинов ТИР, няма бензинова ЖП мотриса, "нобеловият лауреат" ме мяташе за далавери с газови уредби и прочие андрешковщини.

Защо Seat?
Защото е притежание на Audi и под негов надзор. Защото не е имиджова марка и безинтересна за автоджамбазите. Първоналчно по-евтин от VW или Skoda, но по-скъп на резервни заради малката популярност.

Смъртният ми номер бе когато изригввах от тунела на Ихтиман в посока Пловдив. В средата на 90-те бе модерно да кичиш предницата с фарове за мъгла. Всичко светеше на дълги светлини и майнатаму на насрещното движение. Да слагат маски за електрожен. Даже на куките от будката им показвах среден пръст. С някакви скапани лади да ме гонят като са толкова корави. Настъпи високосната 2004г и вдигнах червен картон на държавата, а дизеловите куршуми по бързата процедура осребрих на битака.

В Новия свят си купих Berlingo 1.9D, който скоро разкарах. Настъпи 2015г и вноса на дизели бе забранен. 2016г минах на Polo TSI автоматик бензин. Осезаема разлика в разхода спрямо бензин. И тук отново ще парирам "разбирачите". Автоматик, който се оказва по-икономичен от ръчна скоростна кутия. Дефакто автоматиците на моите коли са с две опции. Пълен автоматик или режим спорт, което имитира ръчна скоростна кутия, но по-скоро е ръчкане на джойстик.

През 2016г започнах да прелитам през лятото в България и се оказа, че без автомобил терсене. Тук подобното, което привлича подобното ме отведе при най-добрия ми приятел. Той притежаваше BMW E39 520d 136к.с. 2002г производство. Решил да си купи двувратка пичеловка заради гъзарията и ми го предложи за 8000лв. Автомобилът е автоматик и функция спорт с изправен климатик. Това ме купи на мига и до ден днешен всяко лято минавам над 4000км по родните дупки. Безсмъртен автомобил. На дълг път пенсионерската ( 95~100km/ч) по магистрала "Тракия" с включен климатик харчи 4.9л/100км според индикатора на таблото. Автомобилът е на  358 000км и като трети собственик не съм сигурен дали са реални. На първите 5000км доливам половин литър масло. На 10 000км го сменявам.

Toва не се размина от братовчед ми с питбулите. Разкара опел вектра 1.7D и си купи BMW X5 2002г, а на жена му комби BMW 320d пак тези години.
Братовчеда не слиза от тази 'кашон' и постоянно пърже до Македония или Сърбия на залагания с битки между питбули. Дефакто неговите шампиони му заработили комбито на жена му. Защо комби? Защото за такива кинти такава кола.

Това разбира бе до време и днес на сърцето ми лежи Toyota Corolla Hybrid. Toзи японец закопа завинаги дизеловия мотор в моята душа. Разход пенсионерската 3.6л/100км А-95 бензин на дълъг път. Червейчето в ябълката е, че един ден като свършат циклите на акумулатора цената му за нов  е солените 25 000лв (засега).

Поздрави!

Апсолютно си прав за TDI и SDI. Голфа ми е на 504 000км и има още толкова ресурс. Обиколих света с него, никъде не ме остави на пътя и до днес си го карам ежедневно и не искам да чуя за друга кола. Само ще направя като допълнение към поста ти, че SDI тоест не турбинирания дизелов мотор на VW е по-здрав и от TDI. Няма чупене тоя мотор. Може да няма душа, но ако искаш само да св возиш ще се отвозиш с тоя двигател.

преди 19 часа, WhiteHart написа:

Моля за конкретни отговори, не за чесане на езици, печки, мечки и т.н.

Приятелю трета серия на bmw е най-тясната и бюджетна серия на марката. Ако искаш голяма кола заложи на A6.

• Автор

Нов обрат, драги зрители. Харесах един Опел Инсигния дизел автоматик 2.0, 163 кс, 2011г. Ходих да го видя и да направя едно кръгче, колата е изключително запазена и външно, и вътрешно. Комби, с голям багажник. Знам, че Инсигниите си имат някои проблеми, но тази е доста пазена и обслужвана, та мисля тия дни да я заведа на някой сервиз да я поогледат по обстойно и ако всичко е точно, се мятам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.