Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стопанска академия

Featured Replies

Трябва ми спешно сайтът на филиала на Стопанската академия в Русе. Знам, че филиал има, но не мога открия сайт. Някой знае ли какъв е интернет адреса? :)

Стопанска академия "Д.А.Ценов"-гр.Свищов има само един все още действащ филиал в Ловеч, който също е пред закриване.
  • Автор

Ааааааааааааа, ясно. Аз сайта на Стопанската акдемия го намерих, но мислех, че има филиал в Русе. Явно е имаЛО. sad.gif

Благодаря.

Русенския Унивверситет и СА имат програма за съвместно обучение, така, че провери в РУ.

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

Докато се опитвах да помогна естествено ме изпревариха....

Но попаднах ей на тва сайтче: Въвеждаш си град и ти излизат всички висши училища включително и филиали

Русенския Унивверситет и СА имат програма за съвместно обучение, така, че провери в РУ.

Това няма нищо общо с разкриването на филиал, отнася се до "гастрол" на преподаватели от СА в РУ, където има икономически дисциплини.

Това няма нищо общо с разкриването на филиал, отнася се до "гастрол" на преподаватели от СА в РУ, където има икономически дисциплини.

Точно!

Току що (на 1-ви септември) се дипломирах в СА и познавам ситуацията. Стопанска Академия - Свищов не поддържа никакви официални връзки с Русенски Университет (в смисъл на обучение), има отделни преподаватели, който четат лекции там, но дипломите се издават от РУ. По никакъв начин не се споменава СА.

Филиали на СА има в Ловеч, Пловдив и София (Софийския филиал е някакво експериментално, полу-частно, платено обучение)

• Автор

А можете ли да ме посъветвате коя от следните две специалности е по-добра с оглед на реализацията: Финанси или Публична администрация?

• Автор
А можете ли да ме посъветвате коя от следните две специалности е по-добра с оглед на реализацията: Финанси или Публична администрация?

Аз вече записах Финанси.

Уча трета година в Стопанска Академия "Д.А.Ценов".

Филиалът в Ловеч не е пред закриване,даже се правят проекти той да приема и студенти с бакалавърска програма,а не както до сега само магистри.

" Аз вече записах Финанси. "

Горко ти ... :yanim:) Финансите са ужаст ! Преподавателите ( ако си в Академията в Свищов ) са много интелигентни , но ПИЯНИЦИ :beer: Сама ще се убедиш :-)

• Автор
" Аз вече записах Финанси. "

Горко ти ... :bye1:) Финансите са ужаст ! Преподавателите ( ако си в Академията в Свищов ) са много интелигентни , но ПИЯНИЦИ :) Сама ще се убедиш :-)

Записах във Филиала на Великотърновския в Русе.

Аз вече записах Финанси.

Габи, мисля, че добре си се ориентирала. Аз завърших Публична администрация във въпросната Стопанска академия, специалността е много хубава (не съм съгласна с изразеното по-горе мнение за преподавателите там), но за реализацията трябват много връзки (както и за всички останали). Специалността се води неикономическа, затова се наложи да запиша после магистратура с икономическа насоченост. А Финанси е хубава специалност и мисля, че има доста по-добра приложимост. Успех cool.gif

• 9 месеца по-късно...
Габи, мисля, че добре си се ориентирала. Аз завърших Публична администрация във въпросната Стопанска академия, специалността е много хубава (не съм съгласна с изразеното по-горе мнение за преподавателите там), но за реализацията трябват много връзки (както и за всички останали). Специалността се води неикономическа, затова се наложи да запиша после магистратура с икономическа насоченост. А Финанси е хубава специалност и мисля, че има доста по-добра приложимост. Успех cool.gif

Да и двете специалности са хубави но за да се реализираш трябват страшно много връзки Що се отнася до Стопанската академия искам да кажа че това е голям ужас да я завършиш Просто преподавателите гледат на студентите като мухи, все едно са някакви богове , а просто са едни /не всички има и изключения, но по голямата част/рекитьори . Аз също съм завършил финанси в Свищов

Редактирано от ieleto (преглед на промените)

Значи верно много пият тези даскали в Свищов. Ама и студентите са големи пияндета. Най леката за изкарване специалност е ЗСД - лесно минава и е интересна. biggrin.gif

Горко ти ... :clap:) Финансите са ужаст ! Преподавателите ( ако си в Академията в Свищов ) са много интелигентни , но ПИЯНИЦИ :) Сама ще се убедиш :-)

боже опази, а ти сигурно си по-интелигентен от преподавателите в нашата катедра (специалност) ... ммм що тогава ти не водиш лекциите? laugh.gif

Финансите били ужас?-хаха

Ти откъде си толкова запознат?

а пияници има навсякъде ...

• 2 години по-късно...

Здравейте!

Бих искала да попитам учащите в СА - Свищов какво е състоянието на общежитията. Известно ми е, че текат ремонти, но ако някой може да сподели нещо повече. Понеже мои познати ми казват, че било така...мизерничко, водата не била много чиста. Това, разбира се, ми създава доста предпоставки да се откажа да се настаня именно там... :speak:

Здравейте!

Бих искала да попитам учащите в СА - Свищов какво е състоянието на общежитията. Известно ми е, че текат ремонти, но ако някой може да сподели нещо повече. Понеже мои познати ми казват, че било така...мизерничко, водата не била много чиста. Това, разбира се, ми създава доста предпоставки да се откажа да се настаня именно там... :speak:

Принципно в Свищов водата е ужасна, даже не става за пиене. До миналата година течеше една такава- кафява, ужас...Но правиха ремонт (най-накрая) и вече не тече такава ужасия. А, щом чуваш такива неща, не се бой а търси квартира. Има много, но само не се забивай при бабките, че са досадни biggrin.gif Цените се 10-12лв на нощ, като зимния период вдигат с по 2 лв. Аз спя за 10 лв и съм доволна, жената, при която отсядам, поддържа добре :P

Принципно в Свищов водата е ужасна, даже не става за пиене. До миналата година течеше една такава- кафява, ужас...Но правиха ремонт (най-накрая) и вече не тече такава ужасия. А, щом чуваш такива неща, не се бой а търси квартира. Има много, но само не се забивай при бабките, че са досадни biggrin.gif Цените се 10-12лв на нощ, като зимния период вдигат с по 2 лв. Аз спя за 10 лв и съм доволна, жената, при която отсядам, поддържа добре :P

Да, това за бабките го знам. biggrin.gif

Честно казано мен ме притеснява главно водата и обстановката вътре...Една моя позната си намерила квартира до болницата, която (така и не можа да ми обясни) била нещо като хотел...И на месец щяло да се плаща 100 лв, (доколкото тя ми обясни в цената влизало всичко - ток, вода, интернет, кабелна...) но тази сума ми се вижда твърде малка за използването на толкова "екстри" . Попитах я дали тази сума е константна, а тя ми отговори, че да... :speak:

А иначе знаеш ли горе-долу колко е таксата на месец за общежитие?

За съжаление, не съм запозната с цените, понеже не се интересувах дори. А болницата си е далечко от академията, за растоянията в Свищов. Може да си на една ръка разстояние :speak:

Това са телефоните, където да провериш:

Учебен корпус Юг” (хотел):

Тел.: (0631) 60 882, 60 780

Общежитие "Академия":

Тел.: (0631) 60 604

Студентски общежития:

Тел.: (0631) 60 693

За съжаление, не съм запозната с цените, понеже не се интересувах дори. А болницата си е далечко от академията, за растоянията в Свищов. Може да си на една ръка разстояние :)

Благодаря ти за поясненията и телефоните. :)

Доста въпроси ми се въртят в главата, та ще видим утре може и някой телефон да врътна... laugh.gif

Но все пак чувствам, че ще се ходи до Свищов, ама хайде...за тази вечер стига умуване. laugh.gif

Та във вторник реших да звънна до студентските общежития, но нищо...Повече от пет пъти звънях и никой не вдигна. Доколкото разбрах от 1 да 31 август голяма част от хората там са в отпуска...А между впрочем телефонът за Студентските общежития не е валиден вече, та намерих "актуалния", но както и да е...

Та реших да попитам и още нещо...

Бихте ли ми казали какъв е таванът за доходите, за да те приемат в общежитие? Не знам доколко успеха се взима под предвид... :rolleyes:

Щом онези не ти отговарят, може да звъннеш в канцеларията. Там винаги има човек в делнични дни и не може да нямат информация за общежитията. Техните номера са: 0631 66225 и 0631 66226. Дано ти отговорят на въпросите :rolleyes:

Щом онези не ти отговарят, може да звъннеш в канцеларията. Там винаги има човек в делнични дни и не може да нямат информация за общежитията. Техните номера са: 0631 66225 и 0631 66226. Дано ти отговорят на въпросите ;)

potrebitel, отново ти благодаря за светкавичната помощ. В понеделник ще им звънна. :rolleyes:

• 4 седмици по-късно...

potrebitel, отново ти благодаря за светкавичната помощ. В понеделник ще им звънна. :wors:

Само да ти кажа, че и от канцеларията са малко отвеяни.

Ето малко и survivor съвети за Свищов. Комари,с размери на врабчета зайците(първокурсниците)винаги ходят шаркави,спасение няма.Втората и трета и т н.години нямаш проблем вече си местна за тях и не си вкусна.Лятото е горещо, като в Бразилия, а зимата като в Сибир. Парното в общежитията се пуска, когато темперетурата навън падне под -15 градуса. Тъй че си земи духалка хем да те топли и да не връткаш ток много.В квартирите има риск да те ударят в електромера. Ако има възможност избирай стая(килия-жаргон) в общежитието с южно,източно или западно изложение, това е полезно през зимата.Северните килий имат хубава гледка но са с северно изложение.

Внимавай с Кръстевич по Маркетинг ако не изкараш маркстрата,поне с тройка, Къса яко.Надявам се че не си силно гнуслива към насекоми(нощни пеперуди,скакалци,паяци, и др инсекти).За кръчмите и дискотеките е ясно. За водата е писано по-нагоре в форума и си е истина.

Важно: От време на време има внос на земетресения откъм Румъния, някой път доста силни.Спрвка разрушителното Свищовско земетресение през 1977г. на 4 март.

Ето тук има малко повече за мен и следването ми Свищов http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95570

За туй се сещам, надявам се да не съм те уплашила ето едно клипче http://www.vbox7.com/play:efdfcf74

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.