Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде Windows 7 запаметява паролите на програмите, които се стартират автоматично?

Featured Replies

Компютър с Windows 7. В момента не мога да ви кажа точните параметри. дънна платка, процесор, памет. Човека, на когото искам да помогна едва ли ще може да ми ги каже.

Проблемът е там, че се изпитва сериозно нежелание да се подават телефони към Скайп, за възстановяване на паролите. И понеже компютъра ги помни някъде - има ли начин да се отвори файла, в който Windows 7 пази паролите на програмите, които се стартират заедно с Windows, и да се прочетат от там?

Разрешен от Shreek

преди 1 час, Shreek написа:

да се подават телефони към Скайп, за възстановяване на паролите.

Какви пароли, какви телефони. Нещо много омешана информация.
Да не би да става дума за паролата на профила в Windows?

преди 10 часа, Shreek написа:

Проблемът е там, че се изпитва сериозно нежелание да се подават телефони към Скайп, за възстановяване на паролите.

Скайп,откакто го купиха микрософт е пълен с проблеми.За да тръгне в компютър искат да им направиш акаунт при тях(в микрософт),да им дадеш телефон,поща,да правят проверки за проследяване и въпреки това пак продължават да увъртат с вписването.После се оказва,че трябва да си активирал акаунта си в техния браузър по интернет,без което не работи програмата..Въобще врътки до небето,заради което потребителите им ги напуснаха отдавна.

преди 11 часа, Shreek написа:

телефони към Скайп

Има Viber, за какво ви е Скайп. !? 

Няма как да видиш запазената парола в windows.

how to see my skype password, which I forgot but I am loggged in ? I - Microsoft Community

Евентуално ако в браузъра има запазени пароли, можеш да видиш тях, дали някъде няма записан мейл-а или нещо друго за приложенията.

Ползвайте опцията забравена парола. На регистрирания е-мейл ще получите временна парола и ще може да я промените и т.н. 

Успех!

преди 7 часа, Димитър 59 написа:

Скайп,откакто го купиха микрософт е пълен с проблеми.За да тръгне в компютър искат да им направиш акаунт при тях(в микрософт),да им дадеш телефон,поща,да правят проверки за проследяване и въпреки това пак продължават да увъртат с вписването.После се оказва,че трябва да си активирал акаунта си в техния браузър по интернет,без което не работи програмата..Въобще врътки до небето,заради което потребителите им ги напуснаха отдавна.

Няма такива неща! Имах скайп преди да го купиха. Сега именно заради него имам и акаунт в М$. В него имам регистриран един е-мейл. Именно него ползвам, ако си "забравя" паролата. :) 

п.п. Тръгнеш ли да се "криеш", то ще те намерят и даже няма да разбереш как! :) 

Цитат

Къде Windows 7 запаметява паролите на програмите, които се стартират автоматично?

В кеша! Друг е въпроса как от там може да се "измъкнат". Трябва да "владееш" и боравиш криптирането. 

• Автор
  • Решение
преди 4 часа, <:IdioibI:> написа:

п.п. Тръгнеш ли да се "криеш", то ще те намерят и даже няма да разбереш как!

За криене - не съм тръгнал да се крия, но взе да ми омръзва това с телефон тук, телефон там, снимка тук, снимка там, снимка на личната карта при регистриране във фейсбук (важи за някои държави) и каквото още се сетите.
Тия дни изръсих пред колеги, че вече и в задника камери ще опитат да ни наврат, а един от тях каза, че това отдавна вече е направено. 😂

преди 8 минути, Shreek написа:

адника камери ще опитат да ни наврат

Ънално и анализ са две различни неща. :) 

Направих ти Ънализ, а не ти бръкнах в ъналното отверстие. :)  

преди 4 часа, <:IdioibI:> написа:

Няма такива неща! Имах скайп преди да го купиха. Сега именно заради него имам и акаунт в М$.

Дали? И аз имах скайп работещ онова време,регистриран в микрософт,с тяхната поща в уиндоуслайв и акаунт при тях.Един ден им скимна да ме отпишат.Това стана след като го купиха.Започна се дай телефон,дадох,но код не пращат.В тяхната поща код също не дадоха.Изнудваха ме да сменям парола,защото не била силна.Пробвах и това.Общо си загубих цял ден и резултатът беше не ми дадоха повече да се впиша в моя скайп.Освен това ми бъгнаха пощата,където до ден днешен не мога да вляза,а съм регистриран в Калдата с нея.От тогава скайп не използвам,въпреки,че съм се опитвал десетки пъти да го възстановя.Така,че много им здраве на микрософт и техните прищевки.

преди 8 часа, Димитър 59 написа:

Дали?

Сам прецени. Дори съм през 7-ца! 

image.png.942dda523464e1763c0002029d636e1d.png

+ В момента даже съм онлайн. 

на 20.06.2024 г. в 22:43, цър-вул написа:

Да не би да става дума за паролата на профила в Windows?

В Microsoft - доколкото аз схванах. 

Преди малко влезнах в скайп през 7-цата. После като се "преместих" в 11-ката скайп "пожела" отново да въведа паролата си. ;) 

Явно някой е прекратил сесията си и поради това, че са деца си спретват произволна парола, която не помнят. Някои дори си правят файл в който ги записват паролите си за всеки профил където са си направели. 

Какво правят: При регистрация въвеждат примерно такава парола: .ксрдм,ф нрскмднгекрсфрвяи йдфсднВС АВХЕКЙХ. А помни я! :) Хитрите я копират и запазват във файл. Мислят си, че Microsoft също ги пази във такъв файл. При 

Spoiler

Линукс

има портфейл с пароли. ;) -> Това дирят в Windows.  

преди 50 минути, <:IdioibI:> написа:

Преди малко влезнах в скайп през 7-цата. После като се "преместих" в 11-ката скайп "пожела" отново да въведа паролата си. ;)

Не се ли чувстваш като единак в скайп? Аз също имах паролата си във файл,абсолтно вярна,но не я признават.Продължават да си натискат да мина проверката с телефон и тяхната поща.Понеже познавам хората с които контактувах по скайп,се оказа,че и те са имали подобни проблеми и не го използват вече.Защо ли ми е нужен тогава?Да ми стои за украшение в компютъра ли?

• Автор
на 22.06.2024 г. в 6:01, Димитър 59 написа:

Продължават да си натискат да мина проверката с телефон и тяхната поща.Понеже познавам хората с които контактувах по скайп,се оказа,че и те са имали подобни проблеми и не го използват вече.Защо ли ми е нужен тогава?Да ми стои за украшение в компютъра ли?

Две регистрации в Скайп са изоставени по същата причина. Искаха да им регистрирам телефон.

При стартиране на Уиндоуса Скайп се включва автоматично. Това за мен означава, че джама по някакъв начин помни паролата на Скайп. Тия дни ще опитам да инсталирам Скайп и на лаптопа, и да видим дали ще успея да възстановя парола без да дам телефонен номер.

Ако успея - ще имам Скайп. Ако не успея - ще си запазя сегашният системен диск, и ще видя с кои от хората в скайп имам и други контакти, и с кои нямам.

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 29.06.2024 г. в 15:40, цър-вул написа:

HKCU\Software\Skype\ProtectedStorage
%APPDATA%\Skype\<login id>\config.xml

Макар и със закъснение, макар и вече да реших проблема, благодаря ти, защото ще се наложи да правя същото и на поне още един компютър, който също е с Уиндоус 7.

Освен ако вече не са си решили проблема.

• Автор

Явно спя, защото не помня да съм маркирал решение. Моля те, напиши ми с две думи как да размаркирам решението, но сега просто си лягам. Очите ми горят а утре ме чака тежък ден. Ще се боря с това утре.

Решението е че Скайп вече работи без парола. Микромеките ми изпращат код на имейла при всяко въвеждане на парола.

Отделно ще си поиграя да потърся на един компютър посоченият от теб файл, да видя какво може да помогне това на един човек.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.