Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нацисти в Аржентина

Featured Replies

И преди имах такава тема, но никой не участва в нея тогава, или я наспамиха, не помня вече и не ми се търси. Искам обаче в тази тема да си поговорим съвсем сериозно по темата. Гледали ли сте поредицата "В търсене на Хитлер" по "History" ? Аз - да и в началото и аз бях скептична към историята. Но втория сезон започнаха да показват разни неща, които нито ги има в учебниците по история, нито в "Уикипедия", нито по новините. Включително у нас нямаше нищо за археологическите разкопки в Мисионес. Започнах да се ровя в интернет, въпреки, че слабо знам английски и изобщо не знам испански, а гъгул преводача тогава беше много зле.

Та, искам тук да обсъдим с вас тази тема сериозно, без обиди, подигравки и грозно отношение. И без това..............имам достатъчно здравословни проблеми. Напоследък съм в депресия. Не знам колко ще живея. Затова просто искам да си направим една нормална дискусия, защото не знам кога друг път ще може. Кога, ако не сега?

Та, вие лично какво мислите, възможно ли е било да се избяга от Берлин през май 1945? Аз лично смятам че не, било е възможно може би до януари, но, ако планираш да избягаш в Аржентина, най - подходящо е да го направиш през есента на 1944 година, когато времето още е добро и става за плаване с подводница. Плюс това тогава в южното полукълбо е пролет. Иначе стана ясно, че е било възможно германските подводници да плават на голямо разстояние, справка - този шпионски случай - "Операция "Пасториус".

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Pastorius

Щом са стигнали до САЩ, е било възможно да стигнат и до Аржентина.

Що? Да не си решила да бягаш в Аржентина при другите нацисти? А подводница имаш ли?

Пък аз мога да сглобя филмче за тва че внучката на Хитлер живее в България в град Берковица и се казва Пауилина Димитлер хихи ..

Сега сериозно как си я представяш тая работа Хитлер да офейка и поне пет служби да се направят на 3.50 в продължение над 30 години?

А в едно друго филмче казаха че този мит за бягството е бил пуснат от Сталин...

А и между другото нацистите са нямали подводница която да стигне САЩ имали са една две опитни образци ама и двете са заловени доколкото помня...

преди 40 минути, ined написа:

Що? Да не си решила да бягаш в Аржентина при другите нацисти? А подводница имаш ли?

Аа сега разбрах що Русия строи нова подводница

преди 5 часа, petie1 написа:

А и между другото нацистите са нямали подводница която да стигне САЩ имали са една две опитни образци ама и двете са заловени доколкото помня...

ВМС на Райха са имали подводница (и), с която са достигнали до Филипините. След презареждане са потапяли австралийски кораби, снабдяващи армията в района на Пасифика. След което се завръща в Германия. Капитанът е награден с рицарски кръст и провъзгласен за нац. герой. По-късно изчезва безследно при следващо плаване към бреговете на САЩ. Не съм голям експерт по морските дела, но наскоро гледах филм за  ВСВ  в дълбините на океана.   

преди 1 час, 5kof написа:

ВМС на Райха са имали подводница (и), с която са достигнали до Филипините. След презареждане са потапяли австралийски кораби, снабдяващи армията в района на Пасифика. След което се завръща в Германия. Капитанът е награден с рицарски кръст и провъзгласен за нац. герой. По-късно изчезва безследно при следващо плаване към бреговете на САЩ. Не съм голям експерт по морските дела, но наскоро гледах филм за  ВСВ  в дълбините на океана.   

А добре, то точно това е проблема с тия филмчета за ДГ че минават само пред не експерти в дадена област ама кат се заровиш сериозно се оказва че не е баш така, ето в случая с подводницата сам го каза нуждаела се е от презареждане демек не е можела да доплува до САЩ директно, едва в края на войната германците построяват такава подводница ама тя е пленена от съюзниците

• Автор

Ти за операция "Пасториус" чете ли бе?:hit:

Цитат

On the night of 12/13 June 1942, the first submarine to arrive in the U.S., U-202 commanded by Captain Hans-Heinz Lindner,[11] landed at Amagansett, New York, about 100 miles east of New York City on Long Island, at what is now Atlantic Avenue beach. It was carrying Dasch and three other saboteurs (Burger, Quirin, and Heinck). The team was launched in inflatable rafts (in which Dasch nearly drowned) and came ashore wearing German Navy uniforms so that, if they were captured, they would be classified as prisoners of war rather than spies.[12][13][14] They also brought their explosives, primers and incendiaries, and buried them along with their uniforms, and put on civilian clothes to begin an expected two-year campaign in the sabotage of American defense-related production.[15]

И това е факт! Я потърси в архивите на американските медии, ако не вярваш! Тъп, тъп, та вдлъбнат!:angry:

Ти си вдлъбната, не е проблема до къде можеш да стигнеш с някоя голяма подводница, а къде ще я зареждаш с дизел. По време на войната германците са имали доста бази по островите в океана и са можели да си зареждат подводниците, ама с напредването на съюзниците една по една са ги загубили.

Аз доколкото знам, като дошло време да си плюе на петите Хитлер хванал подводницата и тръгнал по Дунав, слязал на Козлодуй и хванал рейса за Рейса за Берковица, оттам следите му се губят.

Трябва да те поставят под запрещение в Хартхайм!

В Германия съм Да ти направя резервация?

Чувстваш се като у дома си! Все едно си на Бачковския Манастир

преди 48 минути, Anneliese написа:

И това е факт! Я потърси в архивите на американските медии, ако не вярваш!

Нали имаш предвид, че историята се пише от победителите и почти всичко което си чела, е представено така, че "лошите" германци са виновни. А истината никога не е толкова проста. 

Ако Германия беше успяла да постигне някакво примирие и войната да спре, вероятно щеше да инсталира марионетни правителства в окупираните държави и да го представи като включване в някакъв съюз. После да им налага решения, да диктува политиката и икономиката им, да им наложи "обща валута"...

Тогава историята щеше да изглежда съвсем различно. 😉

преди 2 часа, Anneliese написа:

Ти за операция "Пасториус" чете ли бе?:hit:

И това е факт! Я потърси в архивите на американските медии, ако не вярваш! Тъп, тъп, та вдлъбнат!:angry:

Вече са ти отговорили вместо мен та нема да търкам  клавиатурата да ти обяснявам отново

преди 1 час, ined написа:

Ти си вдлъбната, не е проблема до къде можеш да стигнеш с някоя голяма подводница, а къде ще я зареждаш с дизел. По време на войната германците са имали доста бази по островите в океана и са можели да си зареждат подводниците, ама с напредването на съюзниците една по една са ги загубили.

Точно това е затва казах че проблема е презареждането и че едва в края на войната германците построяват подводница която може да доплава до САЩ без да презарежда но е пленена от съюзниците а ако са измъквали Хитлер ще им е била нужна баш такава щот вече 1944 бази в Атлантика нанайси

преди 1 час, Bubbles написа:

Аз доколкото знам, като дошло време да си плюе на петите Хитлер хванал подводницата и тръгнал по Дунав, слязал на Козлодуй и хванал рейса за Рейса за Берковица, оттам следите му се губят.

И май се оженил повторно и е имал деца а сега внучката му Пауилина Димитлер ни весели тук

В грешка сте, Хитлер си е останал в Берлин, таковал една източногерманка и 1951 се родило едно момченце което по-късно нарекли Путлер.

преди 32 минути, ined написа:

В грешка сте, Хитлер си е останал в Берлин, таковал една източногерманка и 1951 се родило едно момченце което по-късно нарекли Путлер.

Ааа истинския баща на Пауилина Димитлер

• Автор

От зор да си винаги прав, се излагаш зверски. Германия може и да губи портовете за подводници във Франция, но все още, до самия край на войната, е държала тези в Дания и Норвегия. Ако беше гледал поредицата, щеше да научиш за откритата преди няколко години тайна военноморска база в Дания, която била затрупана от пясък. Забравих името и не знам къде се намира, но е реална, не само на думи, имаше видеокадри от там и интервюта с местни датски историци и местни хора. Също така споменаха и за Канарските острови, собственост на Испания, която е близка с Германия тогава. Германците ползвали острова като база, местни сподели на екипа, че са виждали (като младежи тогава) германски подводници в района, имало е и екип с немската кодираща машина "Енигма".  Не само това, откриха и доказателство, че едно място на Канарсите острови е ползвано като тайна военноморска и разузнавателна база,  също така близо до мястото и до днес има германски гробове.  Германски подводници е имало и в испанския град Кадис. В Тунис (града) също откриха тайна сграда, използвана от германските шпиони.

Та не на мене тия, че са имали проблеми с зареждането. Испания няма военновременна икономика, зареждали са германците с гориво и храна а Канарските острови са си точно по пътя за Аржентина.

На мен винаги ми е било много интересно как съюзниците не се решават никога на по - лесното : на десант през Дания към Германия. Дания, Норвегия и Испания до последно захранват германската армия с горива и храна.

Сега ще потърся за  Дания, а междувременно можеш да вземеш да прочетеш това:

https://en.wikipedia.org/wiki/Villa_Winter

https://casawinter.com/en/gustav-winter-2

преди 6 часа, Anneliese написа:

От зор да си винаги прав, се излагаш зверски. Германия може и да губи портовете за подводници във Франция, но все още, до самия край на войната, е държала тези в Дания и Норвегия. Ако беше гледал поредицата, щеше да научиш за откритата преди няколко години тайна военноморска база в Дания, която била затрупана от пясък. Забравих името и не знам къде се намира, но е реална, не само на думи, имаше видеокадри от там и интервюта с местни датски историци и местни хора. Също така споменаха и за Канарските острови, собственост на Испания, която е близка с Германия тогава. Германците ползвали острова като база, местни сподели на екипа, че са виждали (като младежи тогава) германски подводници в района, имало е и екип с немската кодираща машина "Енигма".  Не само това, откриха и доказателство, че едно място на Канарсите острови е ползвано като тайна военноморска и разузнавателна база,  също така близо до мястото и до днес има германски гробове.  Германски подводници е имало и в испанския град Кадис. В Тунис (града) също откриха тайна сграда, използвана от германските шпиони.

Та не на мене тия, че са имали проблеми с зареждането. Испания няма военновременна икономика, зареждали са германците с гориво и храна а Канарските острови са си точно по пътя за Аржентина.

На мен винаги ми е било много интересно как съюзниците не се решават никога на по - лесното : на десант през Дания към Германия. Дания, Норвегия и Испания до последно захранват германската армия с горива и храна.

Сега ще потърся за  Дания, а междувременно можеш да вземеш да прочетеш това:

https://en.wikipedia.org/wiki/Villa_Winter

https://casawinter.com/en/gustav-winter-2

Цитат

In 2020, team member and author James Holland tweeted that "I was certainly interested in learning more about how Nazis escaped, but was very careful never to mention on film that I thought either Hitler or Bormann escaped. Because they didn't."[23] In 2021, he further derided the series on his podcast, calling it "absolute nonsense".[24] Historian Richard J. Evans dismisses all the survival stories of Hitler as mere "fantasies".[25]

Та толкова за филмчета за ДГ по история :)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
преди 4 часа, BANKATA написа:

Това не е база, а бункери от атлантическият вал

Да, и точно този бункер конкретно е бил таен и никой не е знаел за него. Нацистите са имали доста тайни и тайни местенца.

• 4 месеца по-късно...

Да,нормално да избяга. Въпроса е какво ще прави,след това в Аржентина. Нормално всички ще го търсят. Гледах доста за Хитлер и Борман. За другите може и да им се размине. Но за Хитлер,не вярвам.

• 5 месеца по-късно...
преди 5 часа, Anneliese написа:

Какво има да му се коментира ?

В Аржентина са избягали доста нацисти и това не е тайна.

Умрял 1979г - какво да му коментираш? Или берковишката нацистка иска помен да му прави на "Доктора"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.