Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хапчета при инцидентно вдигане на кръвно налягане

Featured Replies

Когато човек е с постоянно кръвно налягане 120/80 и се случи 1-2 пъти в месеца или при магнитни   бури да му се повиши налягането, какви хапчета може да пие еднократно? 

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Когато човек е с постоянно кръвно налягане 120/80 и се случи 1-2 пъти в месеца или при магнитни   бури да му се повиши налягането, какви хапчета може да пие еднократно? 

Попитай личния си лекар.

Веси, втора тема е...

Иди на лекар, а не питай във форума. Тук всички сме с кръвно и всеки може, да ти предпише нещо. Това което не разбират - всички лекарства са персонални и действат различно. 

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

Отива се на доктор. При нормално кръвно няма значение магнитни, задмагнитни и каквито и да е бури и прочие.

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Отива се на доктор. При нормално кръвно няма значение магнитни, задмагнитни и каквито и да е бури и прочие.

Така е, но ако сега започна всеки ден да пия хапче за кръвно, няма да мога да ги спра, нали? Днес си взех изследванията за глицериди, териглицериди, холестероли и прочие-всичко ми е перфектно, в нормата. 

преди 9 часа, Веси Филипова написа:

Така е, но ...

"Да, но", "Да, ама", "Да, обаче", "Да, ала", спокойно можем да заменим (за краткост) с  "не".

"Така е, но", "Така е, ама", "Така е, обаче", "Така е, ала" ... всъщност означават "не е така".

• Автор
преди 5 часа, lebel написа:

"Да, но", "Да, ама", "Да, обаче", "Да, ала", спокойно можем да заменим (за краткост) с  "не".

"Така е, но", "Така е, ама", "Така е, обаче", "Така е, ала" ... всъщност означават "не е така".

Прав си, но изследванията ми са перфектни и по принцип съм със 120/80. Трябва ми временно хапче.И не е вярно, че за нормално кръвно нямало "Магнитни бури " и прочие. Казано е-" Магнитните бури влияят на по-чувствителните хора и тези със безсъние'  Така че, по-горното мнение на Емил Костов е само наполовина вярно.

преди 19 часа, Веси Филипова написа:

Така е, но ако сега започна всеки ден да пия хапче за кръвно, няма да мога да ги спра, нали? Днес си взех изследванията за глицериди, териглицериди, холестероли и прочие-всичко ми е перфектно, в нормата. 

Няма как да ти е перфектно всичко и да вдигаш кръвно!

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

нали ги взех в ръцете си изследванията-може да е наистина заради магнитни бури-щом  от години се говори за това понятие "Магнитни бури" и има специално приложение, което доста хора са свалили и си проверяват редовно кои дни има.

преди 1 час, Веси Филипова написа:

нали ги взех в ръцете си изследванията-може да е наистина заради магнитни бури-щом  от години се говори за това понятие "Магнитни бури" и има специално приложение, което доста хора са свалили и си проверяват редовно кои дни има.

Ще го напиша за последен път. НЯМА как да си добре и да имаш проблеми с кръвното. Ако трябва втори изследвания, ако трябва второ мнение. Имате проблем. Вие си решавате.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Няма, ама има.
Някои доктори знаят че се случва.

Аз не знам, щото не го вдигам и съм неопитен.

Обаче, разни стресови ситуации, тревожни и дори неосъзнати като такива могат да предизвикват какви ли не психосоматични прояви, на пръв поглед необясними за повечето докторки.

Абе създават се едни невронни вериги на само възбуждане по определен поведенчески модел и иди ги разбий после с лекарства, ако не им хванеш цаката кое точно отключва процеса на влошаване на положението на човек.

Например хората които лесно се поддават на хипноза, могат да си само внушават каквото си искат и ако не внимават, ги чакат неприятни изненади.

преди 1 час, Веси Филипова написа:

ама при тебе на колко се вдига внезапно и за по колко време спада ?

• Автор

Днес следобед го измерих в едно от Спешните отделения- 123/80. Лекарят пита какво съм пила-казах, половин хлофазолин. Той отговори, че  не е възможно с такова хапче да е свалено от 160/112 на 123/80. Може би онзи апарат преди 2 дена е преувеличил нещата. Явно ще внимавам къде и с какво да си меря кръвното. Засега се спрях на апарат Микролайф.  Благодаря за съветите и мненията, господа съфорумци. Лека!

преди 15 часа, Веси Филипова написа:

Днес следобед го измерих в едно от Спешните отделения- 123/80. Лекарят пита какво съм пила-казах, половин хлофазолин. Той отговори, че  не е възможно с такова хапче да е свалено от 160/112 на 123/80. Може би онзи апарат преди 2 дена е преувеличил нещата. Явно ще внимавам къде и с какво да си меря кръвното. Засега се спрях на апарат Микролайф.  Благодаря за съветите и мненията, господа съфорумци. Лека!

Имате проблем с кръвното. Намерете второ мнение. Не си играйте с хапчета и с апарати за кръвно.

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Няма, ама има.
Някои доктори знаят че се случва.

Аз не знам, щото не го вдигам и съм неопитен.

Обаче, разни стресови ситуации, тревожни и дори неосъзнати като такива могат да предизвикват какви ли не психосоматични прояви, на пръв поглед необясними за повечето докторки.

Абе създават се едни невронни вериги на само възбуждане по определен поведенчески модел и иди ги разбий после с лекарства, ако не им хванеш цаката кое точно отключва процеса на влошаване на положението на човек.

Например хората които лесно се поддават на хипноза, могат да си само внушават каквото си искат и ако не внимават, ги чакат неприятни изненади.

ама при тебе на колко се вдига внезапно и за по колко време спада ?

На ЗДРАВ човек не може да се случи.

• Автор
на 7.07.2024 г. в 12:56, Емил Костов написа:

Имате проблем с кръвното. Намерете второ мнение. Не си играйте с хапчета и с апарати за кръвно.

На ЗДРАВ човек не може да се случи.

Плюй си в пазвата Емиле. Събирала съм границите още като дете, заради безсолна порция храна. Няма невъзможни неща.

преди 14 минути, Веси Филипова написа:

Плюй си в пазвата Емиле. Събирала съм границите още като дете, заради безсолна порция храна. Няма невъзможни неща.

Вие си решавате мадам. Аз каквото трябваше го казах! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.