Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слабо налягане на турбината

Featured Replies

• Автор

На това отляво се връзва един гумен маншон, който съединява останалата част от ауспуха която малко след това е пълна постоянно с вода която е на  морското равнище. 

Незнам колко ясен мие отговора. Но това което мисля че ограничава потока на изгорелите газове трябва да е това коляно защото след него мисля че няма нищо. 

Просто не знам какво да кажа...Нали човеко, това коментираме през цялото време - как да повишим съпротивлението на изходящите газове...

"На това отляво се връзва един гумен маншон, който съединява останалата част от ауспуха която малко след това е пълна постоянно с вода която е на  морското равнище.  "

Свържи всичко както е било, явно няма как по друг начин да ти обясня.

Всъщност хайде да опитам пак-идеята е, че изгорелите газове излизат от изпускателният колектор, част от тях трябва да развъртят турбината, по принцип в повечето случаи всичко излязло от изпускателния колектор минава през турбината, за да не се получи свръх-пълнене, турбините имат разтоварващ клапан, тука в случая няма такъв .В този случай, едни инженери са седнали и са сметнали какво количество изгорели газове, трябва да напуснат системата, така,че ем да има развъртане на турбината, хем да не се претоварва.

Хайде да вкараме и малко хумор в разсъжденията-ако изпускаш газове в атмосферата е едно съпротивлението, ама ако са под вода на морското равнище е  съвсем друго :)

• Автор
преди 8 часа, fitterman написа:

Просто не знам какво да кажа...Нали човеко, това коментираме през цялото време - как да повишим съпротивлението на изходящите газове...

"На това отляво се връзва един гумен маншон, който съединява останалата част от ауспуха която малко след това е пълна постоянно с вода която е на  морското равнище.  "

Свържи всичко както е било, явно няма как по друг начин да ти обясня.

Всъщност хайде да опитам пак-идеята е, че изгорелите газове излизат от изпускателният колектор, част от тях трябва да развъртят турбината, по принцип в повечето случаи всичко излязло от изпускателния колектор минава през турбината, за да не се получи свръх-пълнене, турбините имат разтоварващ клапан, тука в случая няма такъв .В този случай, едни инженери са седнали и са сметнали какво количество изгорели газове, трябва да напуснат системата, така,че ем да има развъртане на турбината, хем да не се претоварва.

Хайде да вкараме и малко хумор в разсъжденията-ако изпускаш газове в атмосферата е едно съпротивлението, ама ако са под вода на морското равнище е  съвсем друго :)

В момента всичко е свързано и няма разлика в надува. Бях разкрачил ауспуха за да елиминирам запушване в изпускателната система но уви нямаше промяна. И да изгорелите газове излизат на около 40см под водата.

преди 55 минути, Коркодила написа:

Закарай си я на сервиз да ти я управят и си спести нервите. Или знаеш какво правиш или не. В случея явно не знаеш.

Проблема е че идваха хора от официалния сервиз и нямат никаква идея за причината на проблема и не им се занимава със странни проблеми. Прав си че в случая незнам, но ти ако знаеш или познаваш някой знаеш с удоволствие да заповяда и да реши проблема защото аз не мога да намеря такъв човек.

Не знам от кой регион си. Преди десетина години и аз имах странен проблем с турбото и ми помогна Андрей от региона на Враца. Тогава работеше в халето на стария ДАП във Враца. Момчето работи ефтино и специално с турбините е много в час. За София търси Боби Турбото ето ти и линк. https://www.facebook.com/bobi.turboto.ood/

Съвета ми е да се замери с диагностика в движение първо. Всеки майстор, който е в час знае в колко оборота колко надува.

Това коляно ако е задръстено, може и там да е проблема.Предполагам служи за допълнително охлаждане на изгорелите газове.

преди 8 часа, Volvo-Penta написа:

И да изгорелите газове излизат на около 40см под водата.

Изкарай изгорелите газове на 10 см. под водата или директно в атмосферата и виж колко надува.

exaust.png

Това прилича ли на вашия мотор?Изобщо какъв е тоя мотор D3,D4...?

Това нещо на картинката №25 , за което говорихме вчера, някак струва 450 евра...какво толкова има в него?

преди 7 часа, Коркодила написа:

Не знам от кой регион си. Преди десетина години и аз имах странен проблем с турбото и ми помогна Андрей от региона на Враца. Тогава работеше в халето на стария ДАП във Враца. Момчето работи ефтино и специално с турбините е много в час. За София търси Боби Турбото ето ти и линк. https://www.facebook.com/bobi.turboto.ood/

Съвета ми е да се замери с диагностика в движение първо. Всеки майстор, който е в час знае в колко оборота колко надува.

Само ти не разбра, че това е лодка и няма компютър и няма диагностика...

• Автор

Да това е много подобен мотор. Моят е AD31-PA. Поръчах такова коляно за пробата. Ще пристигне другата седмица и ще видя дали ще има промяна. А цените на Волво са такива, но се намират по интернет части на половин цена. Само сърцевината на интеркилера стрива 2000евро и то не оригинален.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Изкарай изгорелите газове на 10 см. под водата или директно в атмосферата и виж колко надува.

Изпробвано е да изкарам изгорелите газове директно след турбината в атмосферата, но няма разлика.

Ако махнеш въздушния филтър не може ли поне визуално да видиш как се развърта тая турбина, да не се окаже че си прави налягане пък се губи след това?

преди 1 час, Volvo-Penta написа:

Изпробвано е да изкарам изгорелите газове директно след турбината в атмосферата, но няма разлика.

След като няма променлива геометрия и уестгейт, налягането зависи само и единствено от оборотите на турбината.Или лопатките на турбината не са с правилна геометрия, или изгорелите газове нямат достатъчна скорост да развъртят нормално турбината.Може и механичен проблем да има в турбината, а може и мотора да има нужда да му се сипе една кофа копресия.

Не е без значение и как се мери налягането на турбото и колко трябва да е то според производителя.

Каква е ситуацията със смазването на турбината?

• Автор
преди 3 часа, ivan_pop написа:

След като няма променлива геометрия и уестгейт, налягането зависи само и единствено от оборотите на турбината.Или лопатките на турбината не са с правилна геометрия, или изгорелите газове нямат достатъчна скорост да развъртят нормално турбината.Може и механичен проблем да има в турбината, а може и мотора да има нужда да му се сипе една кофа копресия.

Не е без значение и как се мери налягането на турбото и колко трябва да е то според производителя.

Каква е ситуацията със смазването на турбината?

Компресия имам 22 бара на четирите цилиндъра. Но по принцип при проблем с компресията нямаше да пали винаги от четвърт оборот. Налягането на турбото го меря на празен ход и при 4000 оборота е 0,2 бара, а на ход при 1600 оборота работи на вакуум. Надува го меря с манометър закачен на смукателния колектор. По долу съм качил снимки с техническите характеристики от производителя за степента на сгъстяване и надува на турбото.

IMG_20240708_225343.jpg

IMG_20240708_225356.jpg

преди 17 часа, Volvo-Penta написа:

Компресия имам 22 бара на четирите цилиндъра. Но по принцип при проблем с компресията нямаше да пали винаги от четвърт оборот. Налягането на турбото го меря на празен ход и при 4000 оборота е 0,2 бара, а на ход при 1600 оборота работи на вакуум. Надува го меря с манометър закачен на смукателния колектор. По долу съм качил снимки с техническите характеристики от производителя за степента на сгъстяване и надува на турбото.

Налягането което е дал производитела и това дето ти го мериш спрямо кое се мери?

Налягането може да се мери спрямо абсолютния вакум или спрямо атмосферното.При автомобилите обикновено се мери колко е налягането над атмосферното.Има ли дросел този мотор?

• Автор
преди 3 часа, ivan_pop написа:

Налягането което е дал производитела и това дето ти го мериш спрямо кое се мери?

Налягането може да се мери спрямо абсолютния вакум или спрямо атмосферното.При автомобилите обикновено се мери колко е налягането над атмосферното.Има ли дросел този мотор?

Няма дросел

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.