Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на рутер с ДВР на камери

Featured Replies

От жицата по-'убаво нема!!!

преди 1 час, Heliostar написа:

Като продължение на дискусията която водим за и против кабелите и тяхната роля в новите технологии аз съм на обратното мнение, а именно, че времето на кабелите като средство за връзка е безвъзвратно отминало. Все пак не живеем във времето на баба Пенка от средата на миналия век когато за да слуша радиоточката си й трябваше кабел. Тук не визирам дори Мъск със сателитната свързаност, а най простия пример, че и трите ни мобилни оператори вече предлагат безжична свързаност с Интернет. Така, че не намирам причина проблемът който имам да е от начина на свързване.

Замислям се обаче дали не може да се установи причината от лог-файловете които предполагам и рутера и ДВР-а създават при бъгове в системата.

Не живеем в ерата на баба Пенка, вярно е, но тези неща с безжичната свързаност се проектират грамотно от квалифицирани хора. Това, че можеш да отидеш в магазина и да си купиш еено такова устройство, изобщо не ти гарантира, че ще го включиш в контакта и то ще тръгне да работи перфектно, още по-малко пък като оставиш настройките му на Auto.

Какво си сътворил ти: купил си рутер, който е с поддръжка нс стандарт 802.11ax (Wi-Fi 6), към него като клиент си закачил безжичен екстендер на 802.11n (Wi-Fi 4), принудил си рутера си да работи в режим на обратна съвместитмост със стандарт, който 2 поколения назад. Към същото му радио си навързал, Бог знае колко още устройства ... Wi-Fi е протокол, който по дизайн е замислен да работи възможно най-бавно, за да може да предаде данните възможно най-надеждно. Докато много от недостатъците на технологията са преодолени в Wi-Fi 6, ти работиш в Wi-Fi 4 и си носиш всички лоши наследства от зората на века - трябва да си на 20-мегахерцова лента, а не на 40, после да ползваш един от 3-те незастъпващи се канала (1, 6 или 11, като препоръчително е да си на 6-ти, защото там усилването и чувствителността на антената са най-големи), след това да да си сигурен, че станцията и клиентът се чуват най-малко на -67 децибела (до -75dB е поносимо, под -76 става трагедия) ... и нещо МНОГО ВАЖНО, което 95% от хората не го знаят - когато имаш други клиенти, закачени на същото радио, не трябва да се отдалечават прекалено много и да им пада скоростта твърде ниско. Защото така задържат прекалено много ефирно време, а в Wi-Fi 4 няма airtime fairness - като взема микрофона, докато не си изкажа приказката, няма да разреша на другите да приказват. И така, заради 1 клиент, който е на майната си и едвам шушне на -84 dB, всички други клиенти седят, чакат и цялата ти въздушна мрежа кляка.

Ти си взел два евтини продукта - рутер TP-LINK с радио на MediaTek (което е трагедия), взел си и екстендер, пак на TP-LINK, който е още по-голяма трагедия, сдвоил си ги изцяло на Auto и чакаш магически резултат. Като се правят безжични мостове, ако търсим да са надеждни, не се пускат по Wi-Fi.

На другия ти въпрос - нищо интересно няма да намериш в лога на DVR-a, още по-малко на рутера.

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

Не живеем в ерата на баба Пенка, вярно е, но тези неща с безжичната свързаност се проектират грамотно от квалифицирани хора. Това, че можеш да отидеш в магазина и да си купиш еено такова устройство, изобщо не ти гарантира, че ще го включиш в контакта и то ще тръгне да работи перфектно, още по-малко пък като оставиш настройките му на Auto.

Какво си сътворил ти: купил си рутер, който е с поддръжка нс стандарт 802.11ax (Wi-Fi 6), към него като клиент си закачил безжичен екстендер на 802.11n (Wi-Fi 4), принудил си рутера си да работи в режим на обратна съвместитмост със стандарт, който 2 поколения назад. Към същото му радио си навързал, Бог знае колко още устройства ... Wi-Fi е протокол, който по дизайн е замислен да работи възможно най-бавно, за да може да предаде данните възможно най-надеждно. Докато много от недостатъците на технологията са преодолени в Wi-Fi 6, ти работиш в Wi-Fi 4 и си носиш всички лоши наследства от зората на века - трябва да си на 20-мегахерцова лента, а не на 40, после да ползваш един от 3-те незастъпващи се канала (1, 6 или 11, като препоръчително е да си на 6-ти, защото там усилването и чувствителността на антената са най-големи), след това да да си сигурен, че станцията и клиентът се чуват най-малко на -67 децибела (до -75dB е поносимо, под -76 става трагедия) ... и нещо МНОГО ВАЖНО, което 95% от хората не го знаят - когато имаш други клиенти, закачени на същото радио, не трябва да се отдалечават прекалено много и да им пада скоростта твърде ниско. Защото така задържат прекалено много ефирно време, а в Wi-Fi 4 няма airtime fairness - като взема микрофона, докато не си изкажа приказката, няма да разреша на другите да приказват. И така, заради 1 клиент, който е на майната си и едвам шушне на -84 dB, всички други клиенти седят, чакат и цялата ти въздушна мрежа кляка.

Ти си взел два евтини продукта - рутер TP-LINK с радио на MediaTek (което е трагедия), взел си и екстендер, пак на TP-LINK, който е още по-голяма трагедия, сдвоил си ги изцяло на Auto и чакаш магически резултат. Като се правят безжични мостове, ако търсим да са надеждни, не се пускат по Wi-Fi.

На другия ти въпрос - нищо интересно няма да намериш в лога на DVR-a, още по-малко на рутера.

Така, чета и не нещо не разбирам и веднага се обосновавам защо:

1. За инсталацията на камерите имам договорка със уж специализирана фирма в тази област. Нейната работа се вижда, без коментар. Това, че живеем в България и ако има добри специалисти те вече не са тук аз нямам вина. Според тези всичко било наред, а че имам проблем трябвало да сложа Лан кабел, но за мен това не вярно и е отживелица. Просто възможностите им са ограничени.

2. За рутера и екстендъра. Все пак става дума за камери в жилище които при всички положения ще са бюджетни както и придружаващите ги неща. Не е логично и финансово изпълнимо да бъдат такива с каквито работят в НАСА например. Да, може би не са синхронизирани, но да се казва, че всичко е боклук е меко казано некоректно.

3. Трето, но не и последно, аз разбирам ролята на подобни форуми хората да си помагат взаимно с познанията си, а не да се обиждат и търсят само негативни те неща.

И сега нещо съвсем конкретно: Ако сменя екстендъра с ето този: Tp-link AC-750,  модел RE-205, с който разполагам, това ще подобри ли нещата?

Не поемай обида от нещата, които говоря. Да, болезнено откровен съм, но не е с цел да те обидя, а за да изкажа мнението си в прав текст, без скрито-покрито. За човек, който не разбира от такива технологии, имаш прекалено смели мечти, да не говорим за класификацията ти за "отживелици". Радиокомуникацията е негарантирана и ако разбираше нещо от мрежи, щеше да си наясно. Просто си се заел със задачата да изпълниш нещо с тотално сгрешена концепция. Поне според мен.

Оставям те да си решиш проблема, защото явно имаш някаква своя визия за нещата. Пожелавам ти успех. И прощавай, ако съм те обидил. Не съм го имал за цел. Но си тръгнал с трици да ловиш маймуни.

• Автор
преди 9 минути, Rammkopf написа:

Не поемай обида от нещата, които говоря. Да, болезнено откровен съм, но не е с цел да те обидя, а за да изкажа мнението си в прав текст, без скрито-покрито. За човек, който не разбира от такива технологии, имаш прекалено смели мечти, да не говорим за класификацията ти за "отживелици". Радиокомуникацията е негарантирана и ако разбираше нещо от мрежи, щеше да си наясно. Просто си се заел със задачата да изпълниш нещо с тотално сгрешена концепция. Поне според мен.

Оставям те да си решиш проблема, защото явно имаш някаква своя визия за нещата. Пожелавам ти успех. И прощавай, ако съм те обидил. Не съм го имал за цел. Но си тръгнал с трици да ловиш маймуни.

Никога не съм твърдял, че разбирам от мрежи и затова търся помощ. Извинен сте и не се обиждам, а просто дискутираме по същество. Нормално е всеки да има своя принципна позиция дори и да не точна. 

Що се отнася до съоръженията мои са само екстендърите. Рутерът е предоставен от доставчика на интернет и с такива оборудват всички свои абонати. Не мисля, че биха взели калпави рутери и всеки ден да им звънят клиенти и да се отказват от тях, а тъкмо обратното. ДВР-а и камерите са на Hik vision и поне по проучванията които съм правил за този ценови клас са добри. Да, вероятно има и по-добри, но те вече струват доста пари, а всеки се простира според възможностите си 

По казуса със или без кабел, Ами много от така наречените охранителни камери са на Wi-fi така се продават и хората ги ползват. Да си представим, че не жилище в урбанизирана територия, а обект в гората, пак ли ще разпъваме кабели навсякъде. 

За мен всичко опира до точните настройки и вероятно до екстендъра с който съм съгласен, че е с осакатени възможности. 

В тоя ред на мисли не виждам тотално сгрешена концепция само заради липсата на кабел от ДВР-а до рутера, да, може би ако го има ще върви гладко, но не може да опасваме Земята само с кабели, трябва да има и други начини, по иновативни.

преди 10 минути, Heliostar написа:

обект в гората,

Няма да има "градски" смущения. Проверявам ли си обхвата около рутъра - има ли чист, незашумен канал? 

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

Няма да има "градски" смущения. Проверявам ли си обхвата около рутъра - има ли чист, незашумен канал? 

Да, настроен е на най-оптималните канали, проверяван е.

Кога? Като е пускана системата? От тогава до сега могат да са се случили милион неща. Например да се е появил по-мощен рутър на същия или съседен канал и да срива връзката рутър-повторител

• Автор
преди 21 минути, цър-вул написа:

Кога? Като е пускана системата? От тогава до сега могат да са се случили милион неща. Например да се е появил по-мощен рутър на същия или съседен канал и да срива връзката рутър-повторител

Не, абсолютно съм сигурен, че няма такъв рутер, познавам си съседите. А и виждам като сканирам мрежите, че са същите. Колебая се сега дали да сменя разширителя с АС-750, модел Re-205 дали ще промени нещо.

преди 1 час, Heliostar написа:

Не, абсолютно съм сигурен, че няма такъв рутер, познавам си съседите. А и виждам като сканирам мрежите, че са същите. Колебая се сега дали да сменя разширителя с АС-750, модел Re-205 дали ще промени нещо.

Ако съм в твоето положение, бих си взел това https://plesio.bg/powerlines-c-69981292/tp-link-powerline-tl-pa7017-kit-av1000-p-342625.html

От там нататък единия адаптер в някой порт на рутера, другия директно в ДВР-а и махаш екстендъра.

Или втория в суич/стар рутер за 5 лв от олкс и после към екстендъра и ДВР-а с кабели.

Но има един трик - ако търсиш пълната скорост и двата powerline  адаптери трябва да са на един бушон.

Аз доколкото разбирам, скороста не ти е проблем... така, че поръчай, тествай и върни, ако не те устройва.

Дори и да ти хареса, може да го върнеш и да вземеш от олкс по-евтин.

Поздрави

К

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.