Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безопасно ли е пазаруване то от тему

Featured Replies

В тик ток беше ми излязло че тему продава информацията за дебитни карти в дарк уеб това дали е вярно.Пазарувал съм с моя дебитна карта но в нея винаги има пари в повече защото не ги тегля,сега пак мисля да поръчвам от тему но не знам дали е безопасно.То не трябва ли картите да са защитени и да не отива информацията от картата при тях.

преди 35 минути, valyo_93 написа:

Пазарувал съм с моя дебитна карта

Банката ти да ти издаде виртуална дебитна карта, с която да плащаш. Тънкостта е, че при пазаруване с ВДК зареждаш преди плащането само толкова, колкото струва покупката ти + няколко стотинки. След пазаруването там ще има стотинки. И при взлом не може да се пазарува заради липса на достатъчна сума.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Само, че нали знаете за промяната:

https://www.segabg.com/hot/category-economy/es-shte-vuvede-mita-vurhu-vsichki-onlayn-stoki-kitay

Промяна реално няма. Това е в бъдеще време. Да, сигурно ще стане, но за сега няма нищо такова. ... съобщи днес вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на свои източници...

А и тук нали говорим за сигурността при плащане с карта, а не за митата на стоките. 🙃

току-що, ostavime написа:

Промяна реално няма. Това е в бъдеще време. Да, сигурно ще стане, но за сега няма нищо такова. ... съобщи днес вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на свои източници...

А и тук нали говорим за сигурността при плащане с карта, а не за митата на стоките. 🙃

Знам, че няма, но ще има. И знам, че се говори за безопасността при покупките, но реално ако тази промяна стане факт, то и без това Тему и подобните ще станат непривлекателни за пазаруване и тогава въпроса със сигурността няма да е на дневен ред въобще. Това имах предвид... :)

Не е ясно и дали това не е само дрънкане на "оръжие".
Вижте какво постигнаха янките и Гугъл с изолирането на Хуауей. Направиха си собствена ОС, че се канят и тотално да отрежат съвместимостта на Андроид приложенията с тяхната ОС. Направо като айсифоня ще станат - техен магазин, само техни приложения.

току-що, цър-вул написа:

Не е ясно и дали това не е само дрънкане на "оръжие".
Вижте какво постигнаха янките и Гугъл с изолирането на Хуауей. Направиха си собствена ОС, че се канят и тотално да отрежат съвместимостта на Андроид приложенията с тяхната ОС. Направо като айсифоня ще станат - техен магазин, само техни приложения.

Напълно е възможно. Аз също съм против ЕС да ми казва откъде да пазаря ама...явно няма нищо случайно. Особено "съвпадението", че отпадна цената на доставката на стоки от Amazon.de за България (каквато новина имаше наскоро). Но лично аз съм се парил вече с освобождаването на една тениска и една шапка от митница и ми се разказа играта. 1 месец ходене по мъките...нотариуси за заверки, ЕОРИ номер (или както беше там) и куп други простотии... Затова вече внимавам. А има толкова неща, които си бях харесвал и от Waltmart и дори от Дубайски магазини за техника. Ама, греда. Не бих си го причинил повече.

току-що, valyo_93 написа:

А като цяло колко процента е митото

Не съм проверявал, но въпроса не е в парите, а в цялата галимация с която те занимават докато си освободиш стоката. Висене по институции, генерални пълномощни от нотариус, митнически агенти и т.н. Вярвай ми, не искаш да минаваш през всичко това. Аз тогава направо съжалих. Хората освобождават тирове със стока, аз за две пикливи шапка и тениска киснах с часове. Чак онея взеха да ги гледат в Google да видят какво им е специалното. Пълен цирк. :D

• Автор

принципно питам много пъти съм си харесвал някоя техника да речем но не знам как се обезмитява и колко ще се промени цената и съм се отказвал.За всяко нещо различни проценти ли са.

Нямам нищо против мита,санкции и всякакви други ..идиотии...всяка държава си защитава интересите..ама в случая пак са насочени в грешната посока......и ми се струва,че ЕС..защитава посредник-търговците....Ами...да му таковам таковата...аз си купувам кибрит от Тему за 5 стотинки...Тарикат прекупвачите тук ми го предлагат за 55 стотинки...И съм сигурен,че нито са инвеститори,нито плащат данъци...а си направете сметка кой,кого и с колко....После се чудят що пазарим от китайците....

Ще ви дам и пример,на който попаднах съвсем наскоро...Покривало за чинии..в Тему струва около 12-13 лв...500бр...

image.jpeg.1a2a15102f47609bc175e33070f603f8.jpeg

същото нещо...при нас е за около 40 лв за 500 бр........и 99%съм сигурен ,че е купено от същото място....Разбирам да си сложи търговеца 2-3 %...надценка...ама 50+...в някои случаи има и над 100%....ами да ме прощавате, ама ..няма да ви купувам апартаменти,коли и вили и на внуците ви....

Аз съм попадал на друга ситуация - тук цената на нещо е по-ниска от тази при китайците(Temi, Ali,...)
Обаче като му сложиш куриерските, нещата се обръщат.
Пример:
https://domashni-potrebi.com/отварачка-за-винтови-капачки-898
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-jar-opener.html

преди 1 минута, цър-вул написа:

Аз съм попадал на друга ситуация - тук цената на нещо е по-ниска от тази при китайците(Temi, Ali,...)
Обаче като му сложиш куриерските, нещата се обръщат.

Спрях ..или по-скоро мноооого ограничих търсенето в али....щото куриерската е повече от стоката...а и free shipping-а ...е след 2 месеца...в този случай,ако зора е голям...слагаш главата в торбата и ..плащаш...на някой търговец...наблизо...да ти е подръка...за всеки случай...

преди 32 минути, Proshark написа:

Спрях ..или по-скоро мноооого ограничих търсенето в али....щото куриерската е повече от стоката...а и free shipping-а ...е след 2 месеца...в този случай,ако зора е голям...слагаш главата в торбата и ..плащаш...на някой търговец...наблизо...да ти е подръка...за всеки случай...

Пък то ся изникнаха доста магазини като Dalavera Shop, Dreboliiki, такива за 1 лв. и прочие. Не е като да няма китайски евтинджоци вече и у нас. Аз Ali главно pads за слушалки взимах или каишки за смарт гривната, ама вече и тук има и просто взимам по няколко за да са на една доставка и ми излиза по на сметка, отколкото на единични бройки. И все пак е кофти ако наистина отпадне бариерата от 150 евро за безмитни стоки там. защото понякога има интересни джаджи. Иначе да, може би се чака няколко седмици и дори няколко месеца...ама в Amazon.de ме убиха за срок на доставки на слушалки....от 6-8- месеца. Е аз пеш да отида и да се върна по-малко време ще ми отнеме. :)

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Само, че нали знаете за промяната:

https://www.segabg.com/hot/category-economy/es-shte-vuvede-mita-vurhu-vsichki-onlayn-stoki-kitay

от 2032 е задължително вече, в сайта не го казват нали

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/bg/TXT/PDF/?uri=CELEX:52023DC0257

сега видях 2038

Цитат

и ще бъдат
задължени да го правят от 1 януари 2038 г. нататък.

преди 7 минути, цър-вул написа:

Дотогава я камилата, я камиларят.
След 3 петилетки не се знае дали ще има EU.

ще има, но не се знае дали ще сме живи

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.