Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър се самоизключва и после не иска да тръгне ?

Featured Replies

Купих си нов РС (с процесор AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3500+), който взех защото ми бе продаден уж много изгодно (като последен и седял на витрината). За съжаление радостен от покупката, не обърнах внимание, че ми го продават без гаранция и право на връщане.

Само след два дни работа РС-то започна да се самоизключва, а на третия след поредното изключване, не поиска да тръгне, колкото и да натискам бутоните.

Отворих го и забелязах, че сед като извадя щепсела от розетката и пак го пъхна и след това натисна "Старт"- бутона за по малко от 1 секунда се завъртат вентилаторите на захранването и процесора и после всичко умира.

Моля помогнете, къде може да е повредата :)

- в бутона за вкючването,

- в захранването,

- в дъното

или може да е нещо друго????

Предварително благодаря на всички, които ще си направят труда да ми отговорят!

Просто съм бесен на продавачите пък и на мен си за тъпотията...

Моля помогнете!

Редактирано от pesho2long (преглед на промените)

Определено проблемът не е в бутона за включване.

Опитай първо с друго захранване дали ще тръгне нормално.

• Автор
Определено проблемът не е в бутона за включване.

Опитай първо с друго захранване дали ще тръгне нормално.

Благодаря ти за бързия отговор!

Така си помислих и аз (за бутона), но ще изчакам още някой да отговори - може да е имал същия проблем, пък тогава ще тръгна да се набутвам още ...

Благодаря ти за бързия отговор!

Така си помислих и аз (за бутона), но ще изчакам още някой да отговори - може да е имал същия проблем, пък тогава ще тръгна да се набутвам още ...

Съвета на martinez е много добър , послушай го . По нататъшната процедура означава целия компютър да се разхвърля на части и те да се подменят една по една докато се установи къде е проблема .

Купих си нов РС (с процесор AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3500+)..............

Аз се присъединявам към горните два съвета и искам да насоча вниманието ти към процесора. Ако са ти казали, че е това, което си написал, са те излъгали. Такъв модел няма. Или е Athlon 64 3500+ и е едноядрен, или е Аthlon 64 X2 и някаква цифра по-голяма от 3800 и е двуядрен.

@pesho2long - само от любопитство. Къде продават компютри без гаранция. Да не си го взел от някой TCM магазин. Въпреки че в повечето от тях дават някаква минимална гаранция.

Аз се присъединявам към горните два съвета и искам да насоча вниманието ти към процесора. Ако са ти казали, че е това, което си написал, са те излъгали. Такъв модел няма. Или е Athlon 64 3500+ и е едноядрен, или е Аthlon 64 X2 и някаква цифра по-голяма от 3800 и е двуядрен.

Напротив има но не в България, четох че ще пуснат ограничени партиди за DELL и Fujutsu-Siemens.

ще са с по-ниска честота и можеби кеш. Тук по-вероятно е да са те излъгали, че е двуядрен.

Ако имаш приятел с подходящо дъно и захранване пробвай го при него, ако върви значи е захранването не му стига ток:eek:

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

• Автор

Много точна забележка - грешката е моя - май бе 3800+ (не е сега при мен РС-то)

Напротив има но не в България, четох че ще пуснат ограничени партиди за DELL и Fujutsu-Siemens.

ще са с по-ниска честота и можеби кеш.

Можеш ли да дадеш пример? Търсих след поста ти на няколко места, където ако съществува такова нещо, няма начин да не се предлага, както и на страницата на AMD и процесор Х2 под 3800+ не открих. 3500+ е едноядрен.

pesho2long не мисля, че който и да е има право да ти продаде компютър за нов без гаранция. На твое място бих провел доста сериозен разговор с търговеца. Ако не успееш да ги накараш да го ремонтират, поне ги накарай да направят безплатна диагностика и да ти сменят ако се наложи захранването без да плащаш за труд, а само за самото захранване. И в бъдеще внимавай повече, при покупка на скъпа техника гаранцията е един от най-важните фактори при избора на търговеца.

• Автор
@pesho2long - само от любопитство. Къде продават компютри без гаранция. Да не си го взел от някой TCM магазин. Въпреки че в повечето от тях дават някаква минимална гаранция.

РС-то си има заводска едногодишна гаранция, но на залепен етикет на корпуса е написано

Clearrance item

Demo

Incomplete

Balance of manufacturer warranty ap

No return or exchange

ама както се бях израдвал на цената, кой да ти чете ....

pesho2long, щом не стига даже и до POST, според мен проблема е или в захранването, или в самото дъно :P ...

Колкото до гаранцията, този етикет къде е и беше ли скъсан когато купи компютъра :eek: (оставам с такова впечатление от незавършеното "Balance of manufacturer warranty ap" ohmy.gif )?

Отворих го и забелязах, че сед като извадя щепсела от розетката и пак го пъхна и след това натисна "Старт"- бутона за по малко от 1 секунда се завъртат вентилаторите на захранването и процесора и после всичко умира.

Моля помогнете, къде може да е повредата :yanim:

- в бутона за вкючването,

- в захранването,

- в дъното

или може да е нещо друго????

Проблемът е в захранването.Взаимно не се познаваме, но познавам по-добре от теб същността на компютърното захранване.Остава да кажеш какво точно е то като модел.

Енергопотребител в дадена машина не се явява само процесора нали? Там са твърди, "меки" дискове, видеокарти, памети, вентилатори, флопидисковод, клавиатура, мишка и Бог знае още какво.Машината ми например храни конвертор и преобрразувател +13/18V.Излиза, че трябва да ни осведомиш като цяло, какво има в "заводския" комп.Аз ги наричам асемблаторски машини, в противен сличай щеше да има гордо име на Dell, HP или нещо от рода.

Уточнение, най-малкия двуядрен Athlon e с рейтинг 3600+ и за него има доста суперлативи като бюджетен процесор."The AMD Athlon 64 X2 processor will run at 2.00GHz and will contain 512KB of level two (L2) cache (256KB per core), while being made for the AM2 form-factor".

Можеш ли да дадеш пример? Търсих след поста ти на няколко места, където ако съществува такова нещо, няма начин да не се предлага, както и на страницата на AMD и процесор Х2 под 3800+ не открих. 3500+ е едноядрен.

pesho2long не мисля, че който и да е има право да ти продаде компютър за нов без гаранция. На твое място бих провел доста сериозен разговор с търговеца. Ако не успееш да ги накараш да го ремонтират, поне ги накарай да направят безплатна диагностика и да ти сменят ако се наложи захранването без да плащаш за труд, а само за самото захранване. И в бъдеще внимавай повече, при покупка на скъпа техника гаранцията е един от най-важните фактори при избора на търговеца.

пример

Странно, Х2 3600+ го намерих като оферта в един онлайн-магазин на цена 129€ и все още неясна дата на пускане, но Х2 3500+ не намерих никъде. Може германските вносители да са преценили, че няма перспектива за такива процесори (което е и моето мнение всъщност).

Другото, което намирам странно в офертата от примера ти е, че така нареченият Х2 3500+ работи на по-висока честота от Х2 3600+. Това ми се струва нелогично, затова си мисля, че става въпрос тук за някакво недоразумение.

Мерси за инфото все пак :ph34r:

Странно, Х2 3600+ го намерих като оферта в един онлайн-магазин на цена 129? и все още неясна дата на пускане, но Х2 3500+ не намерих никъде. Може германските вносители да са преценили, че няма перспектива за такива процесори (което е и моето мнение всъщност).

Другото, което намирам странно в офертата от примера ти е, че така нареченият Х2 3500+ работи на по-висока честота от Х2 3600+. Това ми се струва нелогично, затова си мисля, че става въпрос тук за някакво недоразумение.

Мерси за инфото все пак :baby:

Вярно имало такова чудо, ама нали сме от село..поне аз си признавам:

The Socket AM2 Athlon 64 3500+ with AMD64 architecture (32-bit compatible) is based on dual K8 Windsor cores of 0.09 micron processors. It operates at a frequency of 2.2GHz. The processor features 128KB L1 (64KB per core) and 512KB L2 cache. Supports DDR2-667/533/400 memory.

Да се направи атомна бомба стана по силите на петокласник, но да увладееш атома за мирни цели с помощта на контролер на плазмата е присъщо на отбран кръг хора, с които се срещам tout jour.

atomcoreme3.jpg

Toва е koмпютър с едноядрен 3.5MHz процесор, неклокната памет с Бил Гейтовския обем от 640кВ и data's double magnet inputer, носещ лепенката Mъde in Germany.Мониторът е пригоден телевизор с достолепните 10' тип "Биволско око".Прави впечатление стабилното трифазно захранване, което развързва ръцете на клокърите.То е с размери на каса бира и се намира в дъното, като се хлади от вентилатори свалени от фалирал завод за хеликоптери.Разглеждайки го обстойно и участвайки в неговата регенерация, аз съзирам място достатъчно за великия Хари Худини или поне бащата на Емил Димитров мистър Сенко лека им пръст да се крият вътре от себе си преспокойно неопасявайки се, че може да засегнат червената жица.Дивайсът е произведен 1984 година, поради което на новодошлия Давид от Финландия това му се стори като диджейски център.Аз си зареждах не вистата разбира се, а неговия софт и докато разбера ужасния фински акцент на Давид (когато говори имам чувството, че премята три лукчета из устата си) с въпроса му -какво музика слушаш, той взе че измъкна в движение компакт касетата.При тази интервенция, всичко издъхна, всичко замръзна или както казват брачедите на фините-Аlles kaput!.Естествено такъв миг разкрива необятните възможности на техническия гений ръководил проекти в NASA и Boeyng, непредсказуемия мега hi-tech-ър Давид (тук всички са Давид, да не ви прави впечатление).Последният поне е научил ключови български думи и когато влезе запъхтян в ръцете си държеше чук и каза "майката".Истината е, че очакваме Уве.Той обеща да дойде с нов комп.Този ще го запазя за себе си.Имаме мотокар.Смятам да се запозная най-после с това ICQ, дето всеки разправя за него и за някакви чатове.Забравих, клавиатурата е желязна и външна.

Останете на канала.Това е само началото как станах неволен свидетел на трудов оптимизъм.Das ist майна Hi-Tech und Milenium.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.