Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пожарите в България

Featured Replies

Виждам че във форума няма тема, а нещата са доста сериозни :   

Одеве гледах новините, изгледах и маса видеа от изгорелите села и просто нямам думи от цялото държавно безхаберие...
...не че съм учуден, но просто е потресаващо.
На финала четем, че пострадалите щели да получат по 4078 лева при това не наведнъж а първо а по 1578 а после по 2500.
Питам тия хора как ще си покрият щетите с тая мижава сума? Значи на украинския скапаняк могат да изсипят 80 милиона евра а за тия хорица стотинки?
После в най засегнатото село Воден хората до един обясняват как дошли две пожарни и кротко си седели в центъра докато домовете им изгаряли.
Защо изобщо тогава са дошли тия пожарни? Някой изобщо ще им търси ли отговорност за безхаберието? Даже в новинитр показаха видео на което единия толуп вика "Ми отиваме да почиваме". Как се почива когато има бедствие и то с такива размери?

Тук идва и другия въпрос :Защо за пореден път се оказва, че нищо не е направено за да може да се реагира адекватно в подобни ситуации?

Не знам за кой път се убеждавам, че в нашата кочина всичко е дар мадан, няма нито едно нещо което да работи правилно/нормално, нито едно, скапаните жълтопаветници само се чудят за каква глупост да се хапят, че днеска искали и оставки. Питам те какво направиха за да помогнат на хората че си позволяват да искат оставки?
Без да съм привърженик на ГЕРБ мога да кажа браво само на Главчев че отиде на място и после е отишъл да посреща турците, а тук идва и другия въпрос :Къде е великия ЕС? Единствено Чехия прати помощ.

Потресен съм, това е.

За момента доколкото рабрах има само една инициатива да се помага на огнеборците с СМС DMS OGNEBOREC на номер 17 777, за съжаление нямам как да изпратя СМС към този номер оттук, но се надявам на инциатива в която да ога да се включа.

https://vm.tiktok.com/ZGenYtvaA/

https://vm.tiktok.com/ZGenYUQPq/

Аз съм с особено мнение по "актуалните" пожари, защото се базира на културата сред населените места. 

За всичко да се търси причина, че сме в политическа криза не е сериозно. Навремето дори имаше създадено министерство по бедствията и определена партия я "превзе". Доволно средства се "усвоиха" от въпросната. 

Далеч съм от мисълта, че са следствие на умишлени палежи, но при наличие на такива жеги, то само се замислете кои с "липса на страх" боравят и/или ползват огън в неподходящи условия? (Най-малкото си хвърлят фаса на земята без да се съобразят къде ще падне). 

ОК, станалото, станало. Ще бъдат погасени пожарите, но сам пожар не може да възникне! 

Затова и принципно пожаро-безопасността зависи основно до колко гражданите или селяните са образовани из населението ни!? Защото иначе такъв сорт бедствия са сгодни на мними партии целящи всичко друго, а не правилно управление из държавата ни. 

Абсурда: Подарихме БТР-ри на Украйна под управление на МВР, а сега нямаме тежка техника. :) 

Така, че не говорим за безхаберни политици, а за некомпетентни! 

Нямам намерение да наливам "огън" в пламналите политически страсти в момента, но да отбележа: Пожарите не са в следствие на политическия хаос в който се намира България в момента! 

Аз казах!

преди 5 часа, Bubbles написа:

Защо за пореден път се оказва, че нищо не е направено за да може да се реагира адекватно в подобни ситуации?

Защото населението из определени региони е неадекватно! 

Сам се досети, че неадекватни няма как да се управляват от адекватни, защото иначе ще възникне друг "пожар": етническа нетърпимост!!! ;) 

Цитат

Защото населението из определени региони е неадекватно! 

В грешка си, населението във ВСИЧКИ региони 80% са идиоти и 99% пожарите са или умишлено запалени или заради неадекватното поведение на същото това население. 

Голяма част от пожарите са след човешка намеса. Да не кажа 100%. Голяма част от пожарите в горите са зареди интереси на горската мафия. Другите са зареди арендатори. Докато няма осъдени ефективно и с отнето имущество няма да има ефект. Но всички тези са хора на когото трябва и не се закачат. Ако ще и на всеки метър пожарникар да има ефекта ще е нулев.

преди 1 час, ined написа:

В грешка си, населението във ВСИЧКИ региони 80% са идиоти и 99% пожарите са или умишлено запалени или заради неадекватното поведение на същото това население. 

Ще си позволя вид политически анализ именно в тази тема. 

То ще е "на крак", защото увладявам хаус на моя е-обект заради неадекватни майстори от ромска идентичност, за да сме политически коректни. 

За ГЕРБ приоритет е влизането в ЕС. 

За ПП и част от ДБ приоритет е промяна на промените след промяната. 

За ДПС - приоритет е вътрешната им реорганизация дали да продължат с етност електората си или да се доверят на българите сред въпросната партия. 

За Възраждане приоритет е да се възроди българския национализъм. 

За Величие е приоритет шизофренията между западен и источен шовинизъм. 

За ИТН е да докаже, че вече няма такъв народ наречен българи. Затова и си спретват как си знаят своето шоу, за да си изкарват добър доход върху нещастниците нарекли себе си българи. 

За БСП приоритет е да си намерят нов водач, че разбраха какво е рус пия да се прави на мъж. 

Та, никаде няма приоритет да се ползват умишлено пожари, за да се вземе властта. т. е. на ромите им е все тая кой ще ги ухажва, а по-важно е да се изгонят малко останалите българи из селата, за да се себе настанят из изгорените им къщи, т. е. без значение от начина и волно или неволно за тях пожарите са хубаво нещо. 

И ще те помоля нещо: Не обиждам идиотите. Това е болест и повечето от въпросните са инвалиди. Ромите не са идиоти! Да, ползват идиоти сред тях, но няма как да докажеш, че това е направено с умисъл. 

От тази гледна точка, то, каже ли ти някой, че е ром и има и той права, то знай, че е спекулант, защото ромска етност няма!!! Самото название е латинско название на простолюдието из римската империя от миналото, т. е. те се считат за преки наследници на въпросната. = За тях е характерно те да са добре и не им пука дали "императорът"  се забавлява в своите резиденции. = това е една основна грешка на Ахмет Доган, като лансира турско говорещите из политиката и пренебрегнат циганите. 

• Автор

За да не ви цитирам всички :

1.Не зная колко са адекватни хората по селата в наши дни но виждам как страдат, виждам, че няма нищо направено за да може а се реагира и не само в тази ситуация а в каквато и да е, виждам че в България се живее на принципа "Всяка коза за свой крак" и не мога да го проумея.

2. През годините се изтеглиха маса пари от Европа, къде са тия пари? Няма линейки, няма пожарни, няма хеликоптери и вертолети, няма нищо. Утре да не дава Господ ако тресне нещо Софията ще стоят и ще зяпат като пос**ани, а чакаме селата да спасяват.
Наводненията в карловско бяха преди две години и кусур а там още даже улиците не оправили. За каквоизобщо си говорим.

3. Човешката намеса е ясна, там където я има виновниците трябва да понасят тежки наказания съгласен съм, но и това го няма.

преди 2 часа, Bubbles написа:

За да не ви цитирам всички :

1.Не зная колко са адекватни хората по селата в наши дни но виждам как страдат, виждам, че няма нищо направено за да може а се реагира и не само в тази ситуация а в каквато и да е, виждам че в България се живее на принципа "Всяка коза за свой крак" и не мога да го проумея.

2. През годините се изтеглиха маса пари от Европа, къде са тия пари? Няма линейки, няма пожарни, няма хеликоптери и вертолети, няма нищо. Утре да не дава Господ ако тресне нещо Софията ще стоят и ще зяпат като пос**ани, а чакаме селата да спасяват.
Наводненията в карловско бяха преди две години и кусур а там още даже улиците не оправили. За каквоизобщо си говорим.

3. Човешката намеса е ясна, там където я има виновниците трябва да понасят тежки наказания съгласен съм, но и това го няма.

Драматизирате твърде много нещата. 

Лесно ви е от далече да хокате! 

Бог да ви прости волните и неволни грехове. Амин

преди 16 часа, Bubbles написа:

После в най засегнатото село Воден хората до един обясняват как дошли две пожарни и кротко си седели в центъра докато домовете им изгаряли.

По-новините казаха че точно в същото село дошла една пожарна първо, пръснала няколко пъти, казали че им е свършила водата и отпрашили и повече не се върнали изобщо...:no-no:

Красимир Каракачанов:

Вече седмици пожари изпепеляват България. Стотици хиляди декари гори, ливади, посеви, селскостопански и жилищни сгради са унищожени. Министри и политици по бели ризи позират тревожно на фона на пепелищата и дават обещания.

Както винаги, и при това бедствие хвърлиха армията да помага. И тя помага. Както гледам, почти с голи ръце. Същата тази армия, същите тези мъже и жени с униформи, на които не вдигат заплатите и са ги забравили. Момчетата от Сухопътни войски гасят пожари ръчно! Само два хеликоптера участват в гасенето на пожарите и те не могат да смогнат, защото пожарищата са много и в различни точки на страната. А екипажите на хеликоптерите са във въздуха по 9 часа дневно и нямат и минута за почивка.

Единият хеликоптер е Кугър, а другият Ми-17. Хеликоптерът Кугър може да пренесе на един курс максимум 1 тон вода. Един тон! Защо не летят и другите хеликоптери Ми-17, които пренасят по 3-3,5 тона вода? И Вие ли се питате? Ако питате политиците, те няма да Ви отговорят. Затова ще Ви отговоря аз. Защото от февруари 2022 година пишман евроатлантиците ни не ги поддържат. Защото са руски, т.е. вражески и не трябва да харчат пари, за да ги дават на Путин – както ще Ви кажат, защото Путин воюва с братска Украйна. Не ги поддържат, макар че имаме българско държавно предприятие на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ Летец София, ако перифразирам бившия премиер, академик по миялни препарати, „Може България да изгори, но важното е Путин да загуби“.

Само още едно сведение за паникьосаните ни управници. В резерва на армията има и три броя хеликоптери Ми-14, морски вариант, които могат да пренасят до 5 тона вода за гасене, но и те стоят в хангарите и от евроатлантическа солидарност, пак напук на Путин, не ги ремонтират.

Не достигат и пожарните коли. Нали помните какво предлагах, когато Денков и Тагарев харизаха 120 бр. БТР-и на Украйна, които не стават за съвременната война? Предложих половината да бъдат продадени и с получените пари останалите да се ремонтират и преоборудват за гасене на пожари и за ползване при бедствия и аварии. Последва мълчание. Дори от същите тези национални медии, които днес тичат паникьосани и правят репортажи за пожарите.

И за да не Ви излъжат с аргумента, че това не може да стане, ще Ви кажа, че едно друго държавно предприятие на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ Ивайло в гр. Велико Търново, има разработен проект за преоборудване на същите тези БТР-и модел Т60 в машина за ползване при бедствия, аварии и пожари. Проектът на машината се нарича „Спасител“

Но вместо да спасяват България и българите, днешните ни политици се стремят да спасят само собствения си келепир. А срещу потупване по рамото от „посолството“ са готови да спасяват други държави, но не и България. А България? Огън да я гори⁉️

• Автор
преди 2 часа, Flashback написа:

Красимир Каракачанов:

Вече седмици пожари изпепеляват България. Стотици хиляди декари гори, ливади, посеви, селскостопански и жилищни сгради са унищожени. Министри и политици по бели ризи позират тревожно на фона на пепелищата и дават обещания.

Както винаги, и при това бедствие хвърлиха армията да помага. И тя помага. Както гледам, почти с голи ръце. Същата тази армия, същите тези мъже и жени с униформи, на които не вдигат заплатите и са ги забравили. Момчетата от Сухопътни войски гасят пожари ръчно! Само два хеликоптера участват в гасенето на пожарите и те не могат да смогнат, защото пожарищата са много и в различни точки на страната. А екипажите на хеликоптерите са във въздуха по 9 часа дневно и нямат и минута за почивка.

Единият хеликоптер е Кугър, а другият Ми-17. Хеликоптерът Кугър може да пренесе на един курс максимум 1 тон вода. Един тон! Защо не летят и другите хеликоптери Ми-17, които пренасят по 3-3,5 тона вода? И Вие ли се питате? Ако питате политиците, те няма да Ви отговорят. Затова ще Ви отговоря аз. Защото от февруари 2022 година пишман евроатлантиците ни не ги поддържат. Защото са руски, т.е. вражески и не трябва да харчат пари, за да ги дават на Путин – както ще Ви кажат, защото Путин воюва с братска Украйна. Не ги поддържат, макар че имаме българско държавно предприятие на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ Летец София, ако перифразирам бившия премиер, академик по миялни препарати, „Може България да изгори, но важното е Путин да загуби“.

Само още едно сведение за паникьосаните ни управници. В резерва на армията има и три броя хеликоптери Ми-14, морски вариант, които могат да пренасят до 5 тона вода за гасене, но и те стоят в хангарите и от евроатлантическа солидарност, пак напук на Путин, не ги ремонтират.

Не достигат и пожарните коли. Нали помните какво предлагах, когато Денков и Тагарев харизаха 120 бр. БТР-и на Украйна, които не стават за съвременната война? Предложих половината да бъдат продадени и с получените пари останалите да се ремонтират и преоборудват за гасене на пожари и за ползване при бедствия и аварии. Последва мълчание. Дори от същите тези национални медии, които днес тичат паникьосани и правят репортажи за пожарите.

И за да не Ви излъжат с аргумента, че това не може да стане, ще Ви кажа, че едно друго държавно предприятие на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ Ивайло в гр. Велико Търново, има разработен проект за преоборудване на същите тези БТР-и модел Т60 в машина за ползване при бедствия, аварии и пожари. Проектът на машината се нарича „Спасител“

Но вместо да спасяват България и българите, днешните ни политици се стремят да спасят само собствения си келепир. А срещу потупване по рамото от „посолството“ са готови да спасяват други държави, но не и България. А България? Огън да я гори⁉️

Те ги екскурзиантите :

Наглите копейки ще ползват всяко нещастие за да си лансират пропагандата, нищо ново :)

преди 1 час, Bubbles написа:

Те ги екскурзиантите :

Нали ревеше политицте да ходят на място? 

на 18.07.2024 г. в 21:22, Bubbles написа:

Виждам че във форума няма тема, а нещата са доста сериозни :   

Одеве гледах новините, изгледах и маса видеа от изгорелите села и просто нямам думи от цялото държавно безхаберие...
...не че съм учуден, но просто е потресаващо.
На финала четем, че пострадалите щели да получат по 4078 лева при това не наведнъж а първо а по 1578 а после по 2500.
Питам тия хора как ще си покрият щетите с тая мижава сума? Значи на украинския скапаняк могат да изсипят 80 милиона евра а за тия хорица стотинки?

Потресен съм, това е.

И аз съм потресен как ганьо от френското гето завижда злобно на семейства загубили домовете си и бащите си във война. А пострадалите защо не са се застраховали?

• Автор
преди 22 часа, N1K17Y написа:

Наглите копейки ще ползват всяко нещастие за да си лансират пропагандата, нищо ново :)

Нали ревеше политицте да ходят на място? 

Е тия двамата какво направиха освен да се снимат?
Ако са направили нещо браво ама не съм чул ни прочел такова нещо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.