Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опера на Моцарт разбуни духовете в Германия

Featured Replies

Произведението свалено от сцена заради отрязана глава на пророка Мохамед

Германската опера в Берлин свали от програмата си произведението на Моцарт "Идоменей" поради съображения за сигурност. Причината за това е част от действието, в което главният герой ­ кралят на Крит Идоменей, отрязва главите на четиримата богове ­ Посейдон, Исус, Буда и Мохамед. Действието се смята като символ за края на диктатурата на боговете.

Управата на Германската опера аргументира постъпката си, че обезглавяването на пророка Мохамед, може да доведе до крайна реакция на радикални ислямисти и сигурността на актьорите, служителите в културната институция и публиката може да бъде застрашена. Говорител на берлинската полиция съобщи, че са получили сигнали за анонимни телефони обаждания, които предупреждавали да не бъде поставена постановката, но не разполага с конкретни данни за извършването на атентат във връзка с операта на Моцарт.

Водещи политици критикуваха действията на управата на Германската опера и предупредиха от налагането на автоцензура. "Трябва да внимаваме да не отстъпваме пред радикалите от страх. Автоцензура, наложена от страх, е недопустимо", заяви канцлерката Ангела Меркел пред в. "Нойе пресе".

Председателят на германския Бундестаг също не прояви разбиране към действията на културната институция. "Имам основанието да смятам, че напоследък уважението към западната култура в мюсюлманския свят чувствително е намаляло, тъй като там остават с впечатлението, че самите ние не държим на нея", заяви Норберт Ламерт. Някои политици даже говореха за "поставяне на колене от страна на тероризма".

Мюсюлманският свят реагира остро на публикуването на карикатурите Мохамед от европейски издания в края на миналата година. Стигна се до жестоки сблъсъци и подпалването на западни посолства в няколко мюсюлмански страни.

Миналата седмица също се стигна до конфликт на религиите, след като папа Бенедикт XVI си позволи в своя лекция да цитира думите на римски император, който заявил, че ислямът е бил наложен с насилие.

monitor.bg

Това го гледах по Euronews и бях меко казано възмутена.

Да свалят толкова добре замислена и изпълнена постановка заради някакви религиозни простотии?!

Аз мисля, че постановката има за цел да покаже на човека, нещо което той винаги е знаел, но не винаги си е признавал - именно факта, че неговата съдба е в собствените му ръце, а не в на нечий бог! Но понеже църквата си има все още силно влияние и респект всички се подчиняват.

Това за пореден път доказва моята теория, че религията е напълно безполезна и пречи на свободното човешко развитие и мисъл. :whist:

Не искам да звуча рязко спрямо хората, които са религиозни. И аз уважавам някой религии като будизма или даоизъма, но гледам да не се привързам или да започна дълбоко да вярвам в нещо, което не е истинско и не мога да докосна (примерно).

• Автор
Това го гледах по Euronews и бях меко казано възмутена.

Да свалят толкова добре замислена и изпълнена постановка заради някакви религиозни простотии?!

Аз мисля, че постановката има за цел да покаже на човека, нещо което той винаги е знаел, но не винаги си е признавал - именно факта, че неговата съдба е в собствените му ръце, а не в на нечий бог! Но понеже църквата си има все още силно влияние и респект всички се подчиняват.

Това за пореден път доказва моята теория, че религията е напълно безполезна и пречи на свободното човешко развитие и мисъл. :yanim:

Не искам да звуча рязко спрямо хората, които са религиозни. И аз уважавам някой религии като будизма или даоизъма, но гледам да не се привързам или да започна дълбоко да вярвам в нещо, което не е истинско и не мога да докосна (примерно).

Позволявам си да ти отговоря с цитат от статията на Хенрик М. Бродер. Ние капитулираме!.Статията е преведена на руски - дано разбираш.

Дискуссия о том, какие провокации МЫ не должны себе позволять, чтобы ОНИ не чуствовали себя обиженными, неизбежно ведёт в область абсурда.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.