Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Беко пералня мирише на гума

Featured Replies

Тази седмица мой приятел поиска съвет от мен каква пералня да си купи, разполагаше с малък бюджет, за това го посъветвах Беко. Обаче ми каза, че след второто започнала до като пере яко да мирише на гума. Аз му казах, че е възмножно, защото е нова, обаче вчера бях в тях и това наистина си миришеше яко стабилно, че и самите дрехи, които са извъртяни в нея са се осмърдели на тази гума. Посъветвах го да я замени, обаче на мен лично ми е интересен този казус. Не е изгоряла гума миризмата, а просто гума. Ясно е, че турците са пестили яко от материала. Пълна е с екстри като пара и така нататъка, обаче всичко е много ниско качество. Темата ми също е с цел да информирам и други потребители да седят на страна от този турски боклук.

преди 2 минути, Коркодила написа:

Тази седмица мой приятел поиска съвет от мен каква пералня да си купи, разполагаше с малък бюджет, за това го посъветвах Беко. Обаче ми каза, че след второто започнала до като пере яко да мирише на гума. Аз му казах, че е възмножно, защото е нова, обаче вчера бях в тях и това наистина си миришеше яко стабилно, че и самите дрехи, които са извъртяни в нея са се осмърдели на тази гума. Посъветвах го да я замени, обаче на мен лично ми е интересен този казус. Не е изгоряла гума миризмата, а просто гума. Ясно е, че турците са пестили яко от материала. Пълна е с екстри като пара и така нататъка, обаче всичко е много ниско качество. Темата ми също е с цел да информирам и други потребители да седят на страна от този турски боклук.

Вероятно има проблем по ел. свързващите елементи или електрониката на управление на петалнята, да се възползва от гаранцията или ако има опция да я върне и смени с друга. Да провери дали няма проблем с контакта към който е свързана пералнята преди това. Тоест да не е проблема в лоша връзка на проводниците в контаката към който е свързана пералнята и от това да се загрява кабела и да мирише на гума.

преди 34 минути, AAUUXX написа:

Вероятно има проблем по ел. свързващите елементи или електрониката на управление на петалнята ...

И как свързването на проводниците или електрониката - ще причини миризма в барабана?

По-вероятно се пере на висока температура, а маншона е от калпава гума.

Гумата започва да  топи над 130 гр. Запалва се над 150гр. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Тоест да не е проблема в лоша връзка на проводниците в контаката към който е свързана пералнята и от това да се загрява кабела и да мирише на гума.

А може и самите силови връзки в пералнята. Я нагревателя, я самата клема на захранването, че и захранването на мотора някоя клема. Ел връзка е. Няма как маншон да се запали от 90 гр. вода. Той за това е направен. Не пишете щуротии! Намам предвид @AAUUXX

п.п. Имам "Беко" от 6 години, не е мръднала.

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 10 минути, чичо Сашо написа:

Гумата започва да  топи над 130 гр. Запалва се над 150гр. 

Коя „гума“ ве чиче - на х'автомобиля ли?

Каучука е друго нещо, но колко каучук има в този маншон (или другите уплътнения) - и Господ не знае.

Нема кинти купил си дърво ама вика то на един прЕател :giggle1:

преди 1 час, Коркодила написа:

започнала до като пере яко да мирише на гума

потвърждавам , но при мен го прави на 1400 об и то не винаги

аз отначало си помислих че ми е попаднал някакъв прах менте

при самата работа не мирише , но като я отворя да вадя излизаше на кълба дим от барабана и яко миришеше ...

току-що, Gift написа:

Нема кинти купил си дърво

струва 980 лв бе богаташа ...

• Автор

Миризмата в случея не е на изгоряла гума, а просто гума. Няма как да е от някоя ел връзка, защото щеше да мирише на изгоряла гума. Когато започне да плакне миризмата се поразсейва.

преди 2 минути, mr. 5r0ff написа:

струва 980 лв бе богаташа ...

И на графа ли струва 980лв или ти просто да покажеш колко не разбираш

преди 5 минути, Gift написа:

колко не разбираш

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peralnya-BEKO-B3WF-U-59415-M--GREY/p/652452

и да , ние бедните това купуваме

тази ми е 3 беко като и двете са си изкарали гаранцията 11г и 13г и ги подарих работещи

преди 2 минути, mr. 5r0ff написа:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peralnya-BEKO-B3WF-U-59415-M--GREY/p/652452

и да , ние бедните това купуваме

тази ми е 3 беко като и двете са си изкарали гаранцията 11г и 13г и ги подарих работещи

Защо заговори от името на Графа пък показа твоя турчак накрая 

• Автор
преди 2 минути, Gift написа:

Защо заговори от името на Графа пък показа твоя турчак накрая 

Бобка пий си хаповете, и излез малко на вън на чист въздух, че електрониката ти почва да се скапва по-бързо и от на Беко

преди 8 минути, Коркодила написа:

Бобка пий си хаповете, и излез малко на вън на чист въздух, че електрониката ти почва да се скапва по-бързо и от на Беко

Какъв ромски папагал си ИталнеЯц. Хем "милионер" хем купил Беко пък уж било на приятел бягай взимай кредит и докарвай Миелето или не стигат помощите в Нидерландия

Аз да попитам, пералнята нивелирана ли е. Да не се окаже, че се трие маншон гумата, която свързва вратата с барабана.

преди 1 час, Коркодила написа:

Миризмата в случея не е на изгоряла гума, а просто гума. Няма как да е от някоя ел връзка, защото щеше да мирише на изгоряла гума. Когато започне да плакне миризмата се поразсейва.

Изтеглил си „късата клечка“.

Миналата година, на една пералня Samsung - ѝ се разпадна машона, още на третото пране.

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Аз да попитам, пералнята нивелирана ли е. Да не се окаже, че се трие маншон гумата, която свързва вратата с барабана.

Маншона няма контакт с барабана - само с вратата и кожуха.

преди 15 минути, jhoro написа:

Изтеглил си „късата клечка“.

Миналата година, на една пералня Samsung - ѝ се разпадна машона, още на третото пране.

Маншона няма контакт с барабана - само с вратата и кожуха.

Напротив има. Когато пералнята не е нивелирана или е препълнена при центрофугиране го отнася точно маншон гумата.

Не е много по темата, но...за миризмата. Преди много години си купих страхотен рядък модел кожени маратонки Рийбок. По спомен около 150 лева, доста пари за онова време. От ден първи от кутията страшна миризма, някак гумено-химическа, не знам от подметката или кожата. Викам си чисто нови са, ще се измиришат, ама не. Беше лято, излизах с компании и като седнехме някъде от тях се носеше тая смрад в горещото, усещах я, а и другите около мен. До степен, че момичета са искали да ставаме и да сменяме масата, мислейки, че е имало повръщано по земята. Срам не срам накрая обясних причината и приключих с тези маратонки. Преди тях имах още 2 чифта Рийбок, през годините до сега още около 15 чифта от световните марки, предимно по-евтини модели и никога такава смрад не е била. Та и за пералната - възможно е гумата да мирише, да речем от кофти примеси в нея.

• Автор

Явно при допир с топла вода започва да мирише, понеже тия, които са я докарали, я пуснали първо на празен барабан, но само на плакнене, което го прави със студена вода и не е мирисало. Проблема е, че според условията на търговеца , тя може да бъде върната в рамките на 30 дена без да бъде назовавана конкретна причина, обаче сега му отказват и щели да пращат майстор. Иначе пералнята е нивилирана. Имаше преди години един фрапантен случей в България пак с Беко на едни старци, чисто нова им късаше дрехите, бяха и подменили всичко що можеше да се подмени, проблема не се реши и хората изгърмяха. Накрая ги обвиниха, че носели стари дрехи. 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Напротив има. Когато пералнята не е нивелирана или е препълнена при центрофугиране го отнася точно маншон гумата.

Явно имаме различни разбирания.

Какно ще стане, ако барабана трие в маншона? Едно голямо НИЩО!

преди 2 часа, aslan88 написа:

Не е много по темата, но...за миризмата. Преди много години си купих страхотен рядък модел кожени маратонки Рийбок. По спомен около 150 лева, доста пари за онова време. От ден първи от кутията страшна миризма, някак гумено-химическа, не знам от подметката или кожата. 

Баш по темата си е! Защото не е въпрос - "нещото" (пералня, маратонки или друго), а какви материали са използвани.

преди 35 минути, jhoro написа:

Явно имаме различни разбирания.

Какно ще стане, ако барабана трие в маншона? Едно голямо НИЩО!

Баш по темата си е! Защото не е въпрос - "нещото" (пералня, маратонки или друго), а какви материали са използвани.

Хайде сега помисли пак какво точно ще стане! 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Когато пералнята не е нивелирана или е препълнена при центрофугиране ...

се получава радиално биене!

Между барабана и маншона има АКСИАЛЕН луфт!

Правиш ли разлика между свете неща?

преди 6 минути, jhoro написа:

се получава радиално биене!

Между барабана и маншона има АКСИАЛЕН луфт!

Правиш ли разлика между свете неща?

Няма никакъв луфт. Разучи как работи пералнята и ще говорим пак. Казвам го без да се заяждам! 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Няма никакъв луфт. Разучи как работи пералнята и ще говорим пак. Казвам го без да се заяждам! 

Ето ти една картинка.

---150x150.jpg.b8d9a436fb4042c4ab11b83c926ae992.jpg

Тук са писали "бак - резервоар".  Маншона уплътнява между него и вратата, а барабана се върти вътре, а лагерува отзад. Ако има аксиално изместване - ще заминат лагерите 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.